Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Wielu najpierw kupuje a potem jedzie do serwisu na sprawdzenie. I mina rzednie. A powinno się robić odwrotnie. Widziałem dużo takich napalonych na kupno, którzy po sprawdzeniu w serwisie rezygnowali.

Sprzęt jest dla muzyki. Nie odwrotnie.

ale oni potrafią nawet pobrać haracz od przewalutowania złotówki na złotówkę

Jakbym czytał opinię o moim znienawidzonym banku :-)))))))))))

A tak w temacie - dlatego właśnie za transakcje zagraniczne płacę w PayPal kartą walutową i nie straszne mi przewalutowanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Made in Japan ?

Ta cd playery NAD-a sa z mongolii.

Ukryta Zawartość

Witam,

czy ktoś wie co to za IC?

Ukryta Zawartość

Nieznana mi manufaktura...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gunthe

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

No i znikł On - ot tak po prostu - jak ten lek pewnego dnia z kołka na ścianie...

A już miałem wydać 100 pln (nie kasę) i posłuchać w ciemności... ups coś chyba namieszałem...

;)

Pzdr

Edytowane przez Gunthe

Muzyka była, jest i będzie ważną częścią mojego życia a wspomnienia chwil minionych odżywają wzbogacane emocjami utworów towarzyszących owym momentom...

Jak sprzet angielski może byc Japan? Albo będzie Englang albo jakas China żeby oszczędzać. Przecież nie zleca produkcji dla Japończyków, bo będzie drożej jak w rodzimym kraju.

?👈

Im starsze tym droższe. Masakra

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czubkow nie brakuje.

Ukryta Zawartość

?👈

Na Ebayu ceny tez sa z tylka wziete. Uwazam ze 77 nie jest warta wiecej jak 750eu.

Ale po ok 5k sie jeszcze sprzedaja, za 3k nie kupisz nawet czarnej N80ES, N77ES jest duzo rzadsza

Ukryta Zawartość

Czubkow nie brakuje.

i absolutnie nic z ceny nie urwie,to trzeba mieć wiarę w siebie lub czekać na tego jedynego

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

czym wytlumaczyc chore ceny kolumny IMF??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

15000...25000???? Ludzi zupelnie juz pogielo?? Przeciez te kolumny sa warte nie wiecej niz 5000 plus transport z UK. Model TLS80, praktycznie blizniaczy to jakies 800 euro. A u nas 25000....moim zdaniem to juz bezczelne szukanie jelenia :/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Rozumiem ze mamy wolny rynek i mozna wolac nawet 100000 jak sie komus spodoba ale co z tego? przeciez ludzie nie sa do tego stopnia durni zeby az tak przeplacac? Najwyrazniej sprzedajacy holduja zasadzie "przyjdzie glupi i kupi"...

czym wytlumaczyc chore ceny kolumny IMF??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czasem niektórzy ludzie, zwłaszcza starzy trzymają takie rzeczy przez całe lata. Pojawia się myśliwy, stwierdza że to nic nie warte, wybrzydza, kupuje za grosze, a potem po wyczyszczeniu wystawia na aukcji. Na giełdzie staroci jest tak samo. Jak stan jest b.dobry, to każda cena też jest b.dobra. ;)

Dodajesz hi-end, vintage, klasyk i pozamiatane.

Co do cen, kiedyś widziałem taki film o sklepie, który okresowo odwiedzał Michael Jackson. Żebyś zobaczył co on kupował i ile za te "cuda" płacił, to jako że jesteś z branży i żyjesz z tego, nie zasnął byś przez kilka nocy. Facet na jednym kliencie zrobił interes życia. ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Mrok

Wazy?:-)

A typ, towarzyszący temu czemuś mówi:

- Takich już mamy kilkadziesiąt.

- Brać! - rzekło truchło.

Widziałem:-)

Ale:

Kiedyś dostałem kolumny "po babci". Babcia mi nieznana, pogrzebana - zanim ja mieszkanie wynająłem.

Kolumny zostały; zacnej marki. Spadkobiercy nie chcieli, ba - nawet im się nie chciało zepchnąć ze schodów.

Zostały dla mnie.

Na oko - miodzio i nôwka, naprawdę.

Podpiąłem do wzmacniacza - gra cudnie.

Myślę: czego babina mogła słuchać?

Barok - chodzi.

Vivaldi, psubrat - chodzi.

Cichutko, jak to stary człek (pozdro - fox) - słucham se Smokie living, who the f.. is Alice.

Po dwóch/ trzech dniach słuchania - zaprawdę piwiadam Wam - membrany rozsypały się w pył.

Paczki fajne i świetnie zrobione - zostały w piwnicy na zasadzie "przydasia".

Wszystkie te kolumny - stare, znakomite, cudne i wyjątkowo grające, mają jeden wspólny mianownik, choć z matematyki marnym - dwa dni !:-)

Edytowane przez Bezlitosna Niusia

Dziwna w naszym narodzie chec sprzedazy rzeczy uzywanej po cenie wyzszej niz byla w momencie zakupu i jednoczesnie wrodzona podejrzliwosc w momencie gdy cos jest za tanie.

Swego czasu sprzedawalem uzywany projektor Infocus X10, sprzet kilkuletni aczkolwiek w stanie bardzo dobrym bez defektow itp. Wycenilem go na jakies 30% ceny nowego do negocjacji (moim zdaniem cena raczej na realnym poziomie owczesnej wartosci na rynkach zagranicznych), na allegro wowczas pojawialy sie takowe 2x drozej, czyli w cenie nowego mozna by powiedziec. No i ludziska wydzwanialy, pelne podejrzen, a to dlaczego sprzedaje skoro taki dobry, a skoro taka niska cena to pewnie popsuty. Wydzwanial jeden typ i takie bzdety mi wygadywal, no to mu powiedzialem ze skoro mu za tanio 3000 to niech da 5000 i oboje bedziemy zadowoleni...obrazil sie.

Takich sytuacji mozna by mnozyc bez liku.

Tutaj kolejny "rodzynek":

Ukryta Zawartość

uzywany dwa lata JVC HD1 z przebiegiem 2000 godzin za 7350 :)))) handlarz chyba ostatnia dekade spedzil na ksiezycu bo takiego odrealnienia dawno nie widzialem. Sprzet faktycznie moze byl warty te 15000 ale w roku 2006 w momencie jak ten projektor byl nowy. Teraz w tej cenie mozna kupic X70.

Ukryta Zawartość

skaler dvdo iscan vp50 brandowany jako Meridian. Sprzet znam doskonale bo mam takiego samego DVDO (kupionego za kilka stowek), to swietny skaler, mimo ze antyczny, tutaj "za ulamek ceny" :-))) dvdo w wersji pro wisza w tej chwili na ebayu po 200 dolcow (to sie nazywa ulamek ceny) i nikt ich nie kupuje bo malo kto w tej chwili uzywa wogole zewnetrznych skalerow. W podobnej cenie niedawno na ebayu byl wlasnie ten skaler tyle ze do kompletu z projektorem.

Polak to jednak potrafi...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez nookie736

Ukryta Zawartość

za taka cene nie ma sie nad czym nawet zastanawiac

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

za taka cene nie ma sie nad czym nawet zastanawiac

widzę że go posiadasz i znasz się na rzeczy ale mimo wszystko osobiście nie jestem fanem takich antyków,wolę coś na czasie chociaż stare i jare :)

Ukryta Zawartość

Łokmen Saba

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.