Skocz do zawartości
IGNORED

Znaleziska na eBay i Allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Marny to interes,

10 godzin temu, Bumpalump napisał:

W 2015r Sansui G-33000 poszedl na licytacji za 15tys dolarow, to jeszcze drozej niz obecnie w polsce gdzie trzeba za niego dac ok 50tys zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

907mr sprzedana za 2tys dolarow

Ukryta Zawartość

Właśnie widzę, że się sprzedało :-))) ponownie wystawione, cena pewnie była podbijana z paru kont handlarzyny i tyle w temacie typowy zabieg naganiaczy bo kto normalny wyda 50 tys za stare przerośnięte radio trzeba mieć nieźle nasrane w głowie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez zeta-j
5 minut temu, zeta-j napisał:

Marny to interes,

Właśnie widzę, że się sprzedało :-))) ponownie wystawione, cena pewnie była podbijana z paru kont handlarzyny i tyle w temacie typowy zabieg naganiaczy bo kto normalny wyda 50 tys za stare przerośnięte radio trzeba mieć nieźle nasrane w głowie.

Ukryta Zawartość

Do tego koszt wysyłki 750 eur z tego co widzę.

Ukryta Zawartość

Tak pacze i widze, że te sansuje są wystawiane głównie z rejonów pod zachodnią granicą- pewnie handlują nimi zbieracze z niemieckich śmietników, punktów utylizacji i wystawek.

28 minut temu, zeta-j napisał:

ponownie wystawione, cena pewnie była podbijana z paru kont handlarzyny i tyle w temacie typowy zabieg naganiaczy bo kto normalny wyda 50 tys za stare przerośnięte radio trzeba mieć nieźle nasrane w głowie.

I tak powstają sansujowe legendy. Poszedł za 50 tys ale kit. Ale widzę że na allegro  zaczęli wystawiać sansuje bcm. Jest jeden na razie doszło do 7 stow. Widziałem te końcówkę za 1700 zł na Allegro. Ciekawe za ile pójdzie i czy typ wystawi ponownie

4 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Hoho ale co to. Wielka obniżka cen . Na olx wisi sansui 607 mr za 2900 a i tak nikt się o to nie zabija. Za mało wciskania kitu w klubiku. A jeszcze na początku roku 607 mr widziałem za 4100

Sraczka powoli przechodzi sprzęt się znudził kiczowate wielkie kondy z napisami też to się pozbywają tych Sansuji w obudowie Denona. Co poniektórzy chyba się tam połapali, że lepiej zacząć inwestować w kolumny, a nie w te przerośnięte kloce na pokaz, jak to kiedyś guru tam pisał nie ważna akustyka, kable, kolumny mogą być tanie za 2-3 tys duże badziewne podłogówki do kina domowego ważne żeby była alpha bo taka ciężka dobrze zbudowana i napisy ładne na trafie :-))))))))

31 minut temu, zeta-j napisał:

Sraczka powoli przechodzi sprzęt się znudził kiczowate wielkie kondy z napisami też to się pozbywają tych Sansuji w obudowie Denona. Co poniektórzy chyba się tam połapali, że lepiej zacząć inwestować w kolumny, a nie w te przerośnięte kloce na pokaz, jak to kiedyś guru tam pisał nie ważna akustyka, kable, kolumny mogą być tanie za 2-3 tys duże badziewne podłogówki do kina domowego ważne żeby była alpha bo taka ciężka dobrze zbudowana i napisy ładne na trafie :-))))))))

I sansui 907 limited wisi na Allegro. Już nie po 20 tys jak kiedyś, obniżka do 13800 haha. Ciekawe to podobno top of top i typ sprzedaje? Czy może ściągnął tanim kosztem , bo w Japonii chodzi limited po ok 7700 zł właśnie wisi na Yahoo, i chce zarobić . 

33 minuty temu, zeta-j napisał:

ważne żeby była alpha bo taka ciężka dobrze zbudowana i napisy ładne na trafie :-))))))))

Już ten kit był. W sansujach grają małe kondy i pojedyncze trafa. Co tam dual Mono...guru wstawił kit i sansui najlepszy 

Oj bartosz bartosz, idz odpal jeszcze ze 2 konta

2 godziny temu, zeta-j napisał:

Właśnie widzę, że się sprzedało :-))) ponownie wystawione, cena pewnie była podbijana z paru kont handlarzyny

tak tak, teorie spiskowe 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie szukaj sensacji tam gdzie nie ma. Nie ja jedyny mam dwa konta ale jako jeden z niewielu nie rozmawiam sam ze sobą. Stare konto jest nieaktywne.  Czekam na połączenie kont więc niedługo będzie jak kiedyś.

3 minuty temu, Audio.Japan napisał:

Czekam na połączenie kont więc niedługo będzie jak kiedyś.

Haha , czyli serial wraca na antenę!  

?

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Audio.Japan napisał:

W sansujach grają małe kondy i pojedyncze trafa. Co tam dual Mono...

Tak , jedno potężne z osobnym uzwojeniem L P plus  Całkowicie  odseparowane połówki sygnału , które dzielą się jeszcze na pół. Tj 4 x 0,25 sygnału = 1. 

Tzn  dual mono +

Żaden producent nie zdecydował się na tak zaawansowane podejście do tematu jak zrobiło to Sansui 

Szkoda , że nie chcecie lub nie potraficie podejść na luzie do tematu i przynajmniej spróbować zrozumieć filozofię , podejście i budowę Sansui .

A najgorsze , że Bartek alias AudioJapan wypisuje bzdury nawet nie widząc urządzenia na własne oczy.

spacer.pngspacer.pngspacer.pngCeny cenami, nie stać Was to nie kupujcie . Z drugiej strony jeden z drugim "mądry" niech weźmie Accu e405/406/302/305 i porówna np z 907Xr/Mr i wtedy możemy porozmawiać na poziomie ludzi , którzy mają pojęcie o czym w ogóle jest temat dźwięku Sansui.

Wtedy oceńcie czy cena jest adekwatna czy nie , czy się opłaca czy nie , czy gra czy nie. 

A to co teraz (i wczesniej) robicie na forum , to nawet ciężko nazwać...

Edytowane przez Fashi

„Im dalej społeczeństwo dryfuje od prawdy, tym bardziej nienawidzi tych, którzy ją głoszą. Prawda jest nową mową nienawiści. Mówienie prawdy w epoce zakłamania jest czynem rewolucyjnym.”                                   „Lewicowość to rodzaj fantazji masturbacyjnej, dla której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia”                 George Orwell

2 godziny temu, Audio.Japan napisał:

Już ten kit był. W sansujach grają małe kondy i pojedyncze trafa. Co tam dual Mono

Trafo jest jedno ale ma dzielone uzwojenia dla preampu, koncowek mocy i ukladow pomocniczych, oddielone koncowki i preamp, kanaly sa niezalezne od siebie wiec jak zwykle nie masz pojecia o czym mowisz

I na t + a emiter i monitor rx8 a w najbliższym czasie wjadą jakieś konkretne monitory. 

Edit

Rafał odnieś się do merytoryki wpisu . Albo w końcu przyznaj , że Sansui widzisz tylko na obrazku...

Edytowane przez Fashi

Fashi

Ja wolę z tych dwojga Accuphase które do dziś istnieje i nigdy nie zostało sprzedane poza tym przynajmniej wygląda poważnie z klasą i zrobione z głową, a nie napchane do skrzynki pełno wszystkiego co nie ma większego przełożenia na dźwięk, te całe Sansuje to przekombinowane sprzęty poszli w koszty dlatego też firma splajtowała i po tych waszych  "cudownych" trafach i kondach nic nie zostało, a pod szyldem marki dziś produkuje się lodówki i miksery do kuchni. Jak chcesz też porównywać te swoje topy Sansui do Accu to popatrz na najdroższe dzielone konstrukcje Accu i spróbuj porównać do tego swojego Sansui ja osobiście takiego przepychu nie trawię bo jaak dla mnie to już zaczyna być przerost formy nad treścią, ale nie pisz że Accu oszczędza przy swoich wzmacniaczach i wygląda biednie na tle innych sprzętów klasy wyższej. 

Jacek z całym szacunkiem spójrz na e460 w środku i z ręką na sercu powiedz mi, że tam nie ma oszczędności. Nawet pre gramofonowego nie ma...

1 minutę temu, zeta-j napisał:

Fashi

Ja wolę z tych dwojga Accuphase które do dziś istnieje i nigdy nie zostało sprzedane poza tym przynajmniej wygląda poważnie z klasą i zrobione z głową, a nie napchane do skrzynki pełno wszystkiego co nie ma większego przełożenia na dźwięk, te całe Sansuje to przekombinowane sprzęty poszli w koszty dlatego też firma splajtowała i po tych waszych  "cudownych" trafach i kondach nic nie zostało, a pod szyldem marki dziś produkuje się lodówki i miksery do kuchni. Jak chcesz też porównywać te swoje topy Sansui do Accu to popatrz na najdroższe dzielone konstrukcje Accu i spróbuj porównać do tego swojego Sansui ja osobiście takiego przepychu nie trawię bo jaak dla mnie to już zaczyna być przerost formy nad treścią, ale nie pisz że Accu oszczędza przy swoich wzmacniaczach i wygląda biednie na tle innych sprzętów klasy wyższej. 

Przecież margaryna był u bumpa i porównywał ten cud haj end 907 mr. Tańszy accuphase był lepszy a super duper droga  dzielonka sansui też nie powodowała szoku brzmieniowego. A oni dalej swoje, weź porównaj. Było już porównywane. Teraz tylko komentujemy kwiatki cenowe jak te z olx czy Allegro. Kity typu nie staac was też są śmieszne bo nikt nie będzie wydawał 10 tys na coś wartego 2900 . Głupich nie ma

41 minut temu, rafal735r napisał:

I sluchasz tego szalowego Sansui na tych C807? 

Guru mu powiedział że kolumny czy akustyka się nie liczą. Liczy się sansuj !!!:)))

Margarynie sie nie spodobało a 20 innym owszem, jedna jaskółka wiosny nie czyni. O specyficznym guście juz rozmawialismy,  wg kolegi u mnie nie ma basu a ja bym go jeszcze z 30% odjal, o gustach sie nie dyskutuje.

Twierdzisz ze elementy uzyte w sansui nie maja znaczenia? Masz swiadomosc ze niektóre z nich sa uzyte w topowych urzadzeniach innych firm? W integrach sansui masz kilka rikenow, a w topowej koncowce accuphase 2 sztuki, w preampie 4 sztuki, skoro nie maja znaczdnia to po co accuphase je tam umiescil? Bo to najwyzszej klasy rezystory. 

Accuphase C-280V ma 4 sztuki rikenow, Nakamichi CA-7E ma 6 sztuk jeszcze raz powtarzam, gdyby elementy nie mialy znaczenia to by sie tam nie znalazly, producenci wiedzieli co wkladaja do srodka, ale nie mogli sobie pozwolic na taka rozrzutnosc bo nic by nie zarobili, w sansui wiedziales za co placiles, dlatego te urzadzenia sa dzis takie drogie, a teraz wiesz ile ich jest w sansui c 2302? Kilkadziesiat. Czy sie wam to podoba czy nie, to najlepiej zbudowane urzadzenia i najlepiej grajace w swojej i znacznie wyzszej cenie.

17 minut temu, Bumpalump napisał:

Margarynie sie nie spodobało a 20 innym owszem, jedna jaskółka wiosny nie czyni. O specyficznym guście juz rozmawialismy,  wg kolegi u mnie nie ma basu a ja bym go jeszcze z 30% odjal, o gustach sie nie dyskutuje.

Twierdzisz ze elementy uzyte w sansui nie maja znaczenia? Masz swiadomosc ze niektóre z nich sa uzyte w topowych urzadzeniach innych firm? W integrach sansui masz kilka rikenow, a w topowej koncowce accuphase 2 sztuki, w preampie 4 sztuki, skoro nie maja znaczdnia to po co accuphase je tam umiescil? Bo to najwyzszej klasy rezystory. 

Accuphase C-280V ma 4 sztuki rikenow, Nakamichi CA-7E ma 6 sztuk jeszcze raz powtarzam, gdyby elementy nie mialy znaczenia to by sie tam nie znalazly, producenci wiedzieli co wkladaja do srodka, ale nie mogli sobie pozwolic na taka rozrzutnosc bo nic by nie zarobili, w sansui wiedziales za co placiles, dlatego te urzadzenia sa dzis takie drogie, a teraz wiesz ile ich jest w sansui c 2302? Kilkadziesiat. Czy sie wam to podoba czy nie, to najlepiej zbudowane urzadzenia i najlepiej grajace w swojej i znacznie wyzszej cenie.

Przecież w tym całym śmiesznym klubie robili porównania tej dzielonki Sansui u jakiegoś typa na ultra hajendowych kolumnach i wyszło że ta dzielonka z tymi super hiper rezystorami nie grała lepiej od integry Sansui 907, Margaryna też nie usłyszał żadnego przyrostu jakości dźwięku po przejściu z 907mr na tą dzielonke więc gdzie te szokujące różnice pytam się? 

36 minut temu, Bumpalump napisał:

Bo Margaryna słucha na budżetowym sprzęcie i lubi umcy, które wszystko zakrywa.

Mariusz ma linię transmisyjną , która gra bardzo mocno kontrolowanym basem! 

W największym stopniu o brzmieniu decydują kolumny ,  a Wy opowiadacie bzdury nie widząc na oczy sprzętu!  Widzicie różnice ignoranci?

Wasze opinie można w pupę wsadzić, jeden z drugim nie ma pojęcia o brzmieniu , a robi za mistrza ceremonii. 

Zgaście światło i dajcie spokój , teoretycy. 

Ukryta Zawartość

Edit 

Jacek robili porównania Nakamichi pa7 z Sansui 911dg , który nie ma tyle mocy , wyrafinowania i w ogóle nie jest Alpha 907... a my cały zaś mówimy o wzmacniacza serii Alpha!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi
Jacek

28 minut temu, Bumpalump napisał:

Czy sie wam to podoba czy nie, to najlepiej zbudowane urzadzenia i najlepiej grajace w swojej i znacznie wyzszej cenie

Gdyby tak było to margaryna wyszedłby z odsluchu powalony na kolana. I skończ z tym textem "najlepiej grające do 10 tys" . Tak nigdy nie było i nie jest

6 minut temu, zeta-j napisał:

, Margaryna też nie usłyszał żadnego przyrostu jakości dźwięku po przejściu z 907mr na tą dzielonke więc gdzie te szokujące różnice pytam się? 

Fanboje zachowują się jakby tego odsłuchu margaryny w ogóle nie było. Jakby nic się nie stało. Wstawiają  kit dalej bo koledzy ciągle coś sprzedaja

Edytowane przez Audio.Japan
Godzinę temu, Audio.Japan napisał:

Tańszy accuphase był lepszy a super

Jaki Accuphase?  Byłeś widziałeś?  Margaryna nie ma Accu mistrzu manipulacji...

Edit 

Najwięcej się udzielasz a nic nie widziałeś, nie słyszałeś. 

Aaa żeby nie było , że słabe zasilanie etc...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Fashi
Bartek alias Japanero

2 minuty temu, Fashi napisał:

Bo Margaryna słucha na budżetowym sprzęcie i lubi umcy, które wszystko zakrywa.

To prawda że słucham na budżetowym sprzęcie bo na taki mnie stać .

Może jak byś posłuchał mojego zestawu to byś w duchu stwierdził że nie źle przepłaciłeś .

Poza tym to że sam słucham na tanim sprzęcie nie znaczy że nie słuchałem tego droższego.

Prawdą jest że jestem basolubem ale określanie mnie i mojej muzyki umcy umcy jest bardzo mocno krzywdzące i raczej  nie chciał byś żebym zaczął pisać co ja myślę o ludziach którzy przepłacają za stary sprzęt któremu bliżej do utylizacji niż do postawienia w domu .

Teraz, margaryna85 napisał:

Prawdą jest że jestem basolubem o

O to mi chodziło!  Nie interesuje mnie ile kto w kieszeni nosi , ale tańszy sprzęt nie ma takiej kontroli jak droższy . Po prostu   tyle i aż tyle. 

Masz swoje upodobania i to szanuje , ale jak Sam widzisz inni na tym żerują i przeinaczają fakty nawet sprzętu nie widząc .

Nie przeszkadza Ci to?  Skoro jako nie liczny wsiadłeś na motocykl, zadałeś sobie trud żeby pojechać i posłuchać? 

2 minuty temu, margaryna85 napisał:

Prawdą jest że jestem basolubem ale określanie mnie i mojej muzyki umcy umcy jest bardzo mocno krzywdzące i raczej  nie chciał byś żebym zaczął pisać co ja myślę o ludziach którzy przepłacają za stary sprzęt któremu bliżej do utylizacji niż do postawienia w domu .

To Cie fanboj podsumował. Gdybyś usłyszał te mityczne szokujące różnice brzmieniowe byłbyś swój chłop. A tak argumentów fanbojom brak na obronę tych gratow za chora kasę która tylko im gra, to trzeba zdyskredytować 

Jak ktos jest fanem offroadu to dla niego lepsza bedzie terenowka za 10k niz bolid za 500tys, po prostu inne wymagania.

Margaryna nie kupilby mojego systemu z tym czy z innym wzmacniaczem bo oczekuje czegos innego od dzwieku, wiec na nic wasze manipulacje

1 minutę temu, Audio.Japan napisał:

To Cie fanboj podsumował, to trzeba zdyskredytować 

Ty nawet fanboyem nie jesteś... i sprzętu o którym piszesz na oczy nie widziałeś. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.