Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA - kto słyszy KABLE a kto nie

Therion

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie  

1 047 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

• tak
      662
    • nie
      384

Rekomendowane odpowiedzi

Ty kiza przez te kable chyba nie wygladasz najlepiej. Jakiś taki styrany, czy co.

Na te kable tak tyrałem, ale było warto, co tam wygląd, słuch się liczy?

Nie będę się wpraszał do Szuba, jak złoży ofertę to się zastanowię.

Tylko jestem bez kasy, bo poszła na kable.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Gość

(Konto usunięte)

Na te kable tak tyrałem, ale było warto, co tam wygląd, słuch się liczy?

Nie będę się wpraszał do Szuba, jak złoży ofertę to się zastanowię.

Tylko jestem bez kasy, bo poszła na kable.

Bylebyś nie słończył jak David Bowie w "Zagadce nieśmiertelności"...

Dzięki, troczę uśmiechu, i życzliwości, nigdy nie za wiele na tak poważnym forum.

Stawiam kolejkę na dobry sen.pozdr.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Przepraszam, widocznie ktoś musiał włamać się i na konto SzuB i polecieć wyzwiskami i insynuacjami:

Krótką masz pamięć, w twoich wypowiedziach można przeczytać takie epitety

debil, ograniczony....

jeden pusty jak "dzwony rurowe", a drugi to klasyczna krówka głośna w swoim "Muuu!", a niewiele mleka dająca...

Nie chce nic mówić, ale jest to już twoja druga wypowiedź pod moim adresem tego typu, ty zrobiłeś to jako pierwszy w stosunku do mnie! W moich wypowiedziach nie było tego typu tekstów pod twoim adresem, więc nie rżnij głupa i nie rób z siebie poszkodowanego!

Niewątpliwie dwadzieścia ostatnich wpisów bardzo dotyczy ankiety o słyszeniu kabli.

Przecież każdy ma wyrobione zdanie w tym temacie, myślisz ze kolejne 100stron zmieni coś?

Gość

(Konto usunięte)

A było tak miło i spokojnie, ale coż...

Zjawił się ponownie malikali...

Użytkownik eMeReKo dnia 25.01.2013 - 22:24 napisał:

Przepraszam, widocznie ktoś musiał włamać się i na konto SzuB i polecieć wyzwiskami i insynuacjami:

Krótką masz pamięć, w twoich wypowiedziach można przeczytać takie epitety

debil, ograniczony....

Wyświetl postUżytkownik eMeReKo dnia 25.01.2013 - 01:15 napisał:

jeden pusty jak "dzwony rurowe", a drugi to klasyczna krówka głośna w swoim "Muuu!", a niewiele mleka dająca...

Nie chce nic mówić, ale jest to już twoja druga wypowiedź pod moim adresem tego typu, ty zrobiłeś to jako pierwszy w stosunku do mnie! W moich wypowiedziach nie było tego typu tekstów pod twoim adresem, więc nie rżnij głupa i nie rób z siebie poszkodowanego!

Wskaż, zacytuj, gdzie nazwałem Ciebie lub kogo innego "debilem", bo w tym momencie dołączam jeszcze pod Twoim adresem epitet "kłamca"...

Z pozostałych przymiotników "ograniczony" i "pusty" nie wycofuję się, skoro ktoś sam nie potrafi czytać ze zrozumieniem, a w stosunku do innych używa określeń "troll", "zniżasz się już do poziomu poniżej średniej", coś insynuuje z "bałwanem"...

I nie sil się na odpowiedź, bo pozostanie i tak bez echa - pa,pa :*

W moim kierunku padło

Ty naprawdę jesteś ograniczony... I tego już, niestety, nic nie zmieni.

Czy w końcu to załapałeś, analfabeto funkcjonalny,

Pokaż mi moje wpisy o takich słodkościach do twojej osoby. Co z bałwanem? Napisałem że to ty robisz z innych, nie kierowałem tego do ciebie. A z trolla się nie wycofuje, to jest twoja częsta rola w temacie o kablach więc...

Faktycznie słowa debil nie użyłeś

Czy gdzieś, przygłupie, napisałem, że "wszystko" gra tak samo?

Zjawił się ponownie malikali...

Podobne wrażenie mam w tematach o kablach.

Zjawił się ponownie eMeReKo...

Gość

(Konto usunięte)

Podam 3 świeże przypadki, które dają trochę do myślenia.

Dotyczą trzech różnych osób (nicki nie są istotne), które jak najbardziej słyszą wpływ okablowania na brzmienie systemu, a wnioski niech już każdy sam sobie wyciągnie... ;)

Przypadek 1:

Porównywanie zestawów audio i ich gradacja na podstawie filmików zamieszczonych na YouTube.

Wszystko podobno jest w porządku - tak ponoć można...

Przypadek 2:

Porównywanie kabli głośnikowych poprzez wpięcie w kanał L jednego kabla, a w kanał P innego, przy czym odsłuch jest oczywiście w systemie stereo i przy użyciu stereofonicznych nagrań.

Przypadek 3:

Przy złym basie nie pomaga zmiana ustawienia kolumn, np. odsuwanie ich od ściany.

Nie pomaga i nic nie daje użycie pokręteł TREBLE oraz BASS.

Konkluzja Forumowicza: ważne są kable i nimi można to naprawić!

Gość

(Konto usunięte)

eMeReKo wystąpiłeś z kościoła Hyuny i od razu poczucie humoru ci się zmieniło!

:)))

A bo dziś przy porannym goleniu nie mogłem już na swoje koreańskie rysy patrzeć... ;)

PS Te przypadki, które opisałem w poprzednim poście, właśnie do ataku śmiechu mnie doprowadzają :)))

Ja mam elektrycznego pasterza by Nordost, więc nie muszę do niego podchodzić. Spełnia swoją funkcję: strzeże mnie przed ucieczką w kiepskie brzmienie :)

Podam 3 świeże przypadki, które dają trochę do myślenia.

Dotyczą trzech różnych osób (nicki nie są istotne), które jak najbardziej słyszą wpływ okablowania na brzmienie systemu, a wnioski niech już każdy sam sobie wyciągnie... ;)

Co ma słyszenie kabli do forumowej głupoty że tak powiem :) Nie odpowiadam za to co piszą inni np: porównanie sprzętu na YouTube może potraktować z :))) na ustach. Tyle tylko, że nie rozumiem twojej klasyfikacji "wszyscy to osoby słyszące" przecież to, jakie głupoty ktoś pisze nie jest przypięte tylko do słyszących.

Ano, nie co dzień się czyta takie kwiatki "różnice 720p vs 1080i widać dobrze tylko na większych ekranach na małych to nie jest oczywiste" Nikt nie wpadł na to, że to zależy od tego jak blisko mamy ekran od naszych oczu, a nie od jego wielkości.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Gość

(Konto usunięte)

Co ma słyszenie kabli do forumowej głupoty że tak powiem :) Nie odpowiadam za to co piszą inni np: porównanie sprzętu na YouTube może potraktować z :))) na ustach. Tyle tylko, że nie rozumiem twojej klasyfikacji "wszyscy to osoby słyszące" przecież to, jakie głupoty ktoś pisze nie jest przypięte tylko do słyszących.

I tutaj przyznaję Ci rację, że głupoty nie można uogólniać, a tym bardziej nie można odpowiadać za cudzą głupotę.

A jeśli chodzi o klasyfikację, to chciałem zwrócić tylko uwagę, jakim "słuchem" dysponują co poniektórzy i np. jakie metody porównawcze stosują, by później krzyczeć "Ja słyszę, a ty jesteś głuchy!".

I tylko tyle... :)

Ano, nie co dzień się czyta takie kwiatki "różnice 720p vs 1080i widać dobrze tylko na większych ekranach na małych to nie jest oczywiste" Nikt nie wpadł na to, że to zależy od tego jak blisko mamy ekran od naszych oczu, a nie od jego wielkości.

Ukryta Zawartość

Kolego "malikali" ja zaliczam się wg standardów tego forum do "ślepych" i "głuchych" "Kowalskich". Takiemu chyba należy się odrobina tolerancji :-) (w końcu chyba jestem "niepełnosprawny" ;-) ).

Pozdrawiam, ale chłodno ;-).

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

przynajmniej masz odwagę o tym czy też tej niepełnosprawności napisać.W odróżnieniu od np.lidera kółka emerytów i rencistów,który twierdzi,że słyszy jak20-to latek.

przynajmniej masz odwagę o tym czy też tej niepełnosprawności napisać.W odróżnieniu od np.lidera kółka emerytów i rencistów,który twierdzi,że słyszy jak20-to latek.

A dla czego by nie, przecież ja wiem jak słyszę i to w porównaniu do audiofili (mi znanych). Oni tylko potrafią opowiadać jak (co) słyszą. Nie potrafią nawet zrobić wiarygodnego porównania sprzętu to po co zajmować się ich opowieściami o słyszeniu.

A jak jest z Wami (audiofilami), potraficie, czy może nie potraficie prawidłowo porównać części składowe "systemu". Sądzę, że "niepełnosprawność" techniczna przy porównaniach jest znacznie gorsza od tej mojej.

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Wy?to już nie ten ustrój! kogo konkretnie pytasz?

Poprawiłem. Zajrzyj wyżej. Ustroju do tego nie mieszaj bo źle trafiłeś. "Wy" to słowo z języka polskiego i o ile mi wiadomo to istniało już przed II wojną światową. No chyba że coś wg Ciebie w tej sprawie się zmieniło.

pytasz ``twoich znajomych``---mnie--moich znajomych-czy też kogoś konkretnego?W poprzednim ustroju,jak zapewne pamiętasz:Wy towarzyszu itd.to było normą.

pytasz ``twoich znajomych``---mnie--moich znajomych-czy też kogoś konkretnego?W poprzednim ustroju,jak zapewne pamiętasz:Wy towarzyszu itd.to było normą.

"triode" skąd takie skojarzenia (wy/towarzysz) u Ciebie ? Czyżbyś miał miał jakieś przykre/miłe wspomnienia związane z tym skojarzeniem ?

Pozdrawiam. Już nie "oftopuje". Wracajcie (audiofile) do dyskusji o kablach. Jest wyjątkowo pasjonująca i rozwija się w imponującym stylu. Nie przeszkadzam.

Jeszcze raz pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.