Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA - kto słyszy KABLE a kto nie

Therion

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie  

1 047 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

• tak
      662
    • nie
      384

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

malikali - żeby potem nie było...

Informuję, że pozwoliłem sobie na zacytowanie Ciebie w innym wątku:

http://www.audiostereo.pl/klub-nad_39840.html/page__st__1050?do=findComment&comment=2709580

CHODŹCIE TAM - TAM TERAZ NAPARZAMY SIĘ KABLAMI!

;) :)))

_________________________________________________________________________________

W poprzednich postach była wzmianka o "magikach" doradzających zakup kabelków np. za 50% wartości kolumn i w tym wypadku wszyscy zgadzali się, że to paranoja...

Jednak Cezar-EU przebił chyba wszystkich!!!

Fragment moje wpisu kierowanego do niego z innego wątku:

Wystarczy odrobina pragmatyzmu i zdrowego rozsądku...

Przepraszam, o jakim zdrowym rozsądku my tutaj mówimy:

masz wzmacniacz spięty kablami IC i głośnikowym, które kosztowały TRZY RAZY TYLE CO ON SAM!!!

( http://www.audiostereo.pl/klub-nad_39840.html/page__st__1050?do=findComment&comment=2709580 )

O tak, od momentu kiedy im nikt nie odpowiada,. to już jest Parnas. ;)

to jest tylko i wyłącznie dowód na to,że nieobecność kilku ``wybitnych`` bajkopisarzy i ``teoretyków``-umożliwia normalną wymianę poglądów.

malikali - żeby potem nie było...

Informuję, że pozwoliłem sobie na zacytowanie Ciebie w innym wątku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

CHODŹCIE TAM - TAM TERAZ NAPARZAMY SIĘ KABLAMI!

;) :)))

Tak ja wiem, że lubisz być w centrum zainteresowania, nie opuścisz okazji do naparzania.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Z koreańskimi pozdrowieniami.

Ja również 나는 인사

:)

Tak ja wiem, że lubisz być w centrum zainteresowania, nie opuścisz okazji do naparzania.

No ba! :)))

O tak, od momentu kiedy im nikt nie odpowiada,. to już jest Parnas. ;)

Ty, jako zwolennik totalitarnych, autorytarnych (niepotrzebne skreślić) metod masz jedną broń, gdy brakuje ci argumentów: banujesz. Tu nikt cię nie zbanował, choć nie masz nic do powiedzenia. Dlatego w swojej salce katechetycznej masz wolność od inności, jak w totalitaryzmie, autorytaryzmie (niepotrzebne skreślić).

Tak się naparzacie.... Moglibyście napisać, jakich kabki z jakim sprzętem nie słyszycie, albo jakie z jakim sprzętem słyszycie i byłoby konkretnie, a może komuś by to coś poradziło. Ale lepiej toczyć wojenki osobiste?

Pozdrawiam i proszę używanie konkretnych argumentów/informacji.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość

(Konto usunięte)

Tak się naparzacie.... Moglibyście napisać, jakich kabki z jakim sprzętem nie słyszycie, albo jakie z jakim sprzętem słyszycie i byłoby konkretnie, a może komuś by to coś poradziło. Ale lepiej toczyć wojenki osobiste?

Pozdrawiam i proszę używanie konkretnych argumentów/informacji.

"Nie słyszę żadnych kabli świata z żadnym sprzętem na świecie."

;)

A wymienisz jakie kable i jaki sprzęt próbowałeś, żeby się przekonać, że nie słyszysz? Bardzo proszę.

Dobry system nie boi się żadnej muzyki. Jeżeli słuchasz muzyki organowej, opery, symfonii lub muzyki chóralnej i ci się podoba, jesteś blisko... Jeżeli słuchasz płyt, których nigdy nie mogłeś wysłuchać w całości a teraz muzyka cię zachwyca, jesteś blisko...

Gość

(Konto usunięte)

A wymienisz jakie kable i jaki sprzęt próbowałeś, żeby się przekonać, że nie słyszysz? Bardzo proszę.

A bardzo proszę użyj wyszukiwarki - gdzieś już co nieco wymieniałem w paru wątkach :)

A naprawdę rzygam już tymi kabelkami i po prostu nie chce mi się po raz kolejny pisać tego samego...

I postanowiłem sobie, może mi się uda, nie brać już udziału w tej bez końca wojence.

Jeśli zareaguję, to tylko być może w przypadku jakichś np. insynuacji pod moim adresem lub np. robienia wody z mózgu nowemu Forumowiczowi (patrz np.: polecanie kabli kosztujących 50% ceny wzmacniacza) - wiadomo, o co chodzi ;)

PS A już tak na koniec: aktualnie od przeszło tygodnia mam wpięte w sprzęt (jest w "O mnie") kable Oyaide:

IC - PA-02 TR; głośnikowy - OR-800. Pożyczone na kolejną próbę, czy czasem słuch mi się nie wyostrzył, ale niestety...

I jeszcze gwoli wyjaśnia: wcześniej właśnie tych kabli słuchałem kilkakrotnie, ale to już u znajomego, wpiętych w sprzęt Luxmana - wzmacniacz 590, a odtwarzacz bodajże 7i plus kolumny Dynki Focus 160.

Stary, kiedyś topowy IC Nordost Quattro fil wnosi radykalne zmiany w rozdzielczości, barwie, stereofonii w porównaniu do współczesnych kabli IC za kilka tysięcy złotych. Napisałem "radykalne", choć unikam tego określenia w stosunku do zmian wprowadzanych przez kable, bo zwykle są subtelne. Jednak ten kabel po raz pierwszy zaskoczył mnie tak mocno. Czy o taki konkret ci chodziło?

Dzieki za konkrety. Moze tez inni forumowicze dadza jakies przyklady? Co do mnie, to nie jestem pewny, czy po zmianie kabelkow zasilajacych do naima 5i2 z fabrycznych na wireworlda electre dzwiek jest nieco nizszy i pelniejszy, czy tez tylko mi sie wydaje. Na pewno jezeli jest jakis wplyw to bardzo subtelny.

Na nic więcej bym nie liczył.

Jednak Twoja Tara, u mnie wygrała z AudioQuestem, i Transparentem, także coś jest w tej subtelności.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Kiza,

Bumbrum pisał o sieci i w tym kontekście wyraziłem swoje zdanie.

Wiem, moim zdaniem wszystkie kable mają wpływ, ale właśnie tak jak napisałeś, na duże zmiany nie ma co liczyć, tylko te subtelne.

Nie mam klocków ENDowych, także mogę się mylić.Pozdr.Serdecznie, a Tara jak na razie sobie gra, i chyba jeszcze długo u mnie będzie gościć.

Cisza... Cała reszta dyskutantów to wszystkowiedzący teoretycy?

a o co konkretnie pytasz?o to na czym słyszę wpływ elementu toru,jakim są druty-czy też jakie mam?Lubię rurki Stereovoxa-mam Firebirda+Colibri -x,jako pre-power Straightwire Virtuoso,czasem Straightwire Crescendo.Czasem są zmiany.Czasem mieszane połączenia rca+=>xlr,żeby nabrać pewności.Które jest lepsze.

Nie tak całkiem teoretycy, 3 lata się męczłem z kablami, ale w swojej konfiguracji.

W Twojej to się zupełnie nie sprawdzi, żadne porady mi tak nie pomogły jak uprzejmość naszych kolegów:

Piano, Paltona, Mirka Andrejuka, którzy za friko wypożyczyli mi kable do porównań, żeby podjąć właściwą decyzję.

Bardzo im za to dziękuję.Także własny słuch jest najlepszym doradcą, bo konfigurację robisz pod swoje granie, a nie innych.

Pozdr.

żadne porady mi tak nie pomogły jak uprzejmość naszych kolegów:

Piano, Paltona, Mirka Andrejuka, którzy za friko wypożyczyli mi kable do porównań, żeby podjąć właściwą decyzję.

Bardzo im za to dziękuję.

Bossa Paltona wszyscy znają, Mirka również, ale ten piano - co to za jeden?

Bossa Paltona wszyscy znają, Mirka również, ale ten piano - co to za jeden?

Piano, w sumie go nie znam, ale fajny i uczciwy Gość z niego.

Podobno lubuje się w Duńskiej elektronice, i robi remont salonu.

Więcej szczgułów nie znam na jego temat.

Do pisania powieści nie mam talentu, ale słowo "dziękuję", jeszcze pamiętam.

Nich Ci jeszcze lepiej zagra po skończeniu tego bałaganu.Kolejka na przypomnienie sobie tego Piano.Pozdr.

Piano, w sumie go nie znam, ale fajny i uczciwy Gość z niego.

Ale..,gdzie tam!Kuty na cztery i kawał skór...la, umiarkowanie uczciwy i nikt go tu nie lubi:)

Na serio, to gdy będziesz w mojej okolicy, to zapraszam na kawkę z muzą:)

Miłego popołudnia, M.

Ps.Cieszę się, że Tara się sprawdziła:)

Dupsko, mam ciężkie od obowiązków w pracy, i praktycznie nigdzie się nie ruszam.

Na dodatek gdy mam wolne to muszę być przeważnie "elastyczny", 24h pod telefonem.

Ale kto wie, może kiedyś zabłądzę w Twoich stronach, to poproszę o pomoc.

Dzięki za zaproszenie, jak by co to także wiesz gdzie stacjonuję.Pozdr.

• 3 tygodnie później...

A bardzo proszę użyj wyszukiwarki - gdzieś już co nieco wymieniałem w paru wątkach :)

A naprawdę rzygam już tymi kabelkami i po prostu nie chce mi się po raz kolejny pisać tego samego...

I postanowiłem sobie, może mi się uda, nie brać już udziału w tej bez końca wojence.

Jeśli zareaguję, to tylko być może w przypadku jakichś np. insynuacji pod moim adresem lub np. robienia wody z mózgu nowemu Forumowiczowi (patrz np.: polecanie kabli kosztujących 50% ceny wzmacniacza) - wiadomo, o co chodzi ;)

PS A już tak na koniec: aktualnie od przeszło tygodnia mam wpięte w sprzęt (jest w "O mnie") kable Oyaide:

IC - PA-02 TR; głośnikowy - OR-800. Pożyczone na kolejną próbę, czy czasem słuch mi się nie wyostrzył, ale niestety...

I jeszcze gwoli wyjaśnia: wcześniej właśnie tych kabli słuchałem kilkakrotnie, ale to już u znajomego, wpiętych w sprzęt Luxmana - wzmacniacz 590, a odtwarzacz bodajże 7i plus kolumny Dynki Focus 160.

Szkoda, że omija Cię ta część zabawy w kabelki, bo to fajne.

Nie myślisz jednak, że my (tzw. słyszący kable) wymyśliliśmy spisek i udajemy.

Ktoś słyszy, ktoś nie i wszystko w temacie.

Ci co nie słyszą, nie powinni zabierać głosu w temacie, bo ich głos nic nowego nie wnosi.

Nastawianie jednak młodych entuzjastów słuchania negatywnie do wpływu kabli na całokształt odsłuchów, to zbrodnia przeciwko ich rodzącej się pasji.

To tak, jakby krótkowzroczny człowiek, odradzł cały trud wejścia na górę młodym (lub nowym) entuzjastom pięknych widoków, bo on sam nic nie widzi...

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Nastawianie jednak młodych entuzjastów słuchania negatywnie do wpływu kabli na całokształt odsłuchów, to zbrodnia przeciwko ich rodzącej się pasji.

A przede wszystkim zbrodnia przeciw dobrze się rozwijającemu biznesowi kabelków wszelakich.

A przede wszystkim zbrodnia przeciw dobrze się rozwijającemu biznesowi kabelków wszelakich.

To już nie moja wina, że z tymi cenami za druty to przesadzają. Z drugiej ręki to często tylko 30% ceny sklepowej, a kabel nawet lepszy, bo wygrzany:)

StaryM wszędzie węszy spisek. Tak już ma. Z jego wiarą i wyobraźnią nie ma co walczyć, gdyż to jest głucha na prawdę wiara. Marku, zapraszamy do Klubu "grających kabli" w zakładce Kluby :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.