Skocz do zawartości
IGNORED

ANKIETA - kto słyszy KABLE a kto nie

Therion

ANKIETA - kto słyszy kable a kto nie  

1 047 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszę rożnicę po zmianie kabli na inne?

• tak
      662
    • nie
      384

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz trzeba się zastanowić, czy taki wynik (1,5Hz) jest na tyle dobry, że pozwoli na rozróżnienie kabli głośnikowych, czy tak dobry, że pozwoli usłyszeć zmianę interkonektów a może aż tak dobry że pozwoli na usłyszenie różnic przy zmianie blaszek przy zaciskach głośnikowych na odcinki kabli? :)

obecnie jest najlepszy z wklejonych tu a jakoś nikt z anty nie chce pokazać swojego wyniku,

dobranoc

Focal + Naim

obecnie jest najlepszy z wklejonych tu a jakoś nikt z anty nie chce pokazać swojego wyniku,

dobranoc

Się robi.Dobranoc...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

dobranoc chłopaki , naprawdę zmęczony jestem po całym dniu ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

dobranoc chłopaki , naprawdę zmęczony jestem po całym dniu ;)

Po całym dniu klikania w test aż uzyskasz dobry wynik ? :) Odpocznij sobie.

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

mikson

putoryj herca?Moja zona slyszala herca z kuchni na zwyklym kablu od lampki:)))

już odezwały się głosy zazdrości haha

zróbcie test i pokażcie swoje wrażliwe ucho

to pogadamy , bo teraz takie teksty to sobie można gdzieś wsadzić

Po całym dniu klikania w test aż uzyskasz dobry wynik ? :) Odpocznij sobie.

daje Tobie cały week zrób lepszy wynik mądralo

mikson

putoryj herca?Moja zona slyszala herca z kuchni na zwyklym kablu od lampki:)))

zobacz dobrze zanim coś napiszesz odkrywczego

wstalem wypoczęty i wynik lepszy :) miłego dnia

Ukryta Zawartość

post-21279-0-08650700-1308986367_thumb.png

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Teraz trzeba się zastanowić, czy taki wynik (0,4125Hz) jest na tyle dobry, że pozwoli na rozróżnienie kabli głośnikowych, czy tak dobry, że pozwoli usłyszeć zmianę interkonektów a może aż tak dobry że pozwoli na usłyszenie różnic przy zmianie blaszek przy zaciskach głośnikowych na odcinki kabli? :)

Achievement unlocked!

Teraz trzeba się zastanowić, czy taki wynik (0,4125Hz) jest na tyle dobry, że pozwoli na rozróżnienie kabli głośnikowych, czy tak dobry, że pozwoli usłyszeć zmianę interkonektów a może aż tak dobry że pozwoli na usłyszenie różnic przy zmianie blaszek przy zaciskach głośnikowych na odcinki kabli? :)

zrób test pokarz swój wynik a potem pisz swoje wypociny :) będzie podobny mamy o czym rozmawiać

Focal + Naim

zrób test pokarz swój wynik a potem pisz swoje wypociny :) będzie podobny mamy o czym rozmawiać

Po pierwsze - za co niby miałbym pokarać swój wynik?

Po drugie - o czym chcesz rozmawiać?

Achievement unlocked!

Po pierwsze - za co niby miałbym pokarać swój wynik?

Po drugie - o czym chcesz rozmawiać?

na razie nie mam o czym , podważasz moją możliwość słyszenia różnic w kablach mimo iż wykazałem że mam dość czuły słuch a sam nie udowadniasz swojego progu czułości słuchu więc o czym mam z Tobą rozmawiać?

byczek był pokaż - pokazać nie pokarz - pokarać :) sorki

Focal + Naim

na razie nie mam o czym , podważasz moją możliwość słyszenia różnic w kablach mimo iż wykazałem że mam dość czuły słuch a sam nie udowadniasz swojego progu czułości słuchu więc o czym mam z Tobą rozmawiać?

Teraz przetłumacz sobie na j.polski ten czerwony napis z wyniku testu i odpowiedz sobie na pytanie jak to się ma do progu czułości słuchu. Ten test to zwykła zabawa (tak powinien być traktowany) a jeśli już tak Ci jest do czegoś potrzebny to załóż wątek do wklejania wyników.

Achievement unlocked!

Teraz przetłumacz sobie na j.polski ten czerwony napis z wyniku testu i odpowiedz sobie na pytanie jak to się ma do progu czułości słuchu. Ten test to zwykła zabawa (tak powinien być traktowany) a jeśli już tak Ci jest do czegoś potrzebny to załóż wątek do wklejania wyników.

oczywiście że jest to zabawa ale potrafi dać pewien obraz czułości słuchu

i obsadzić na pewnej skali, wykazać rozniecę pomiędzy wynikami o to już jest wymierne moim zdaniem dla odniesienia mniej bardziej czuły słuch , zanegować się tego nie da,

nie będę leciał na specjalistyczne badanie czułości słuchu i wam pokazywał tylko po to żeby ktoś napisać

że i tak to nie ma przełożenia bo różnicy w kablach nie ma :)

Focal + Naim

Teraz pozostanie nam poczekać aż ktoś z frakcji "niesłyszących" wklei wynik 0,1Hz. :) Ale będzie heca. Wczoraj wieczorem miałem wynik ciut lepszy od Twojego - znaczy się, że albo obaj usłyszelibyśmy kable albo tylko ja? Gdzie leży ten graniczny próg?

Achievement unlocked!

Gość rydz

(Konto usunięte)

oczywiście że jest to zabawa ale potrafi dać pewien obraz czułości słuchu

i obsadzić na pewnej skali, wykazać rozniecę pomiędzy wynikami o to już jest wymierne moim zdaniem dla odniesienia mniej bardziej czuły słuch , zanegować się tego nie da,

nie będę leciał na specjalistyczne badanie czułości słuchu i wam pokazywał tylko po to żeby ktoś napisać

że i tak to nie ma przełożenia bo różnicy w kablach nie ma :)

Mikson, i słyszenie kabli ,czy też ich niesłyszenie, czy też ten idiotyczny wrecz test na słuch to zabawa, tyle tylko że podchodzisz do tego tak entuzjastycznie jakby gra szła o życie:))

Sciągnij przyłbice złap powietrza i nie idż tą drogą, a głębsze przemyślenia i zdrowy rozsądek powinny wskazać Ci prawidłowy ich kierunek.Pozdrawiam.

mikson

moja zona uslyszala pol herca z ogrodu!Nie powiem bo troche jej pomoglem,SIECIOWKA OD LAMPKI;-)))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

A po co wam te Hertze z testu jak zmian w systemie nie potraficie usłyszeć

to test dla małpy - wszedłem, poklikałem i wyszło żem głuchy, za drugim razem emeryt ożył

ale więcej mi się nie chce, ciekawszy jest ten muzyczny

moja zona uslyszala pol herca z ogrodu!Nie powiem bo troche jej pomoglem,SIECIOWKA OD LAMPKI;-)))

przecież tego z laptka się słucha na słuchawkach media-tech :(

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Mam gramofon do którego podpinałem różne kable renomowanych firm i ciągle mi to nie grało.Dźwięk był jakiś stłumiony i nie dało się po prostu tego słuchać.Już myślałem,że z samą wkładką jest coś nie tak.Z braku kasy odłożyłem go na półkę i tak przez jakieś dwa lata się tylko kurzył.Miesiąc temu postanowiłem go ponownie uruchomić,no i dalej nie grał jak powinien.W końcu wziąłem kabel jaki był dołączony do odtwarzacza DVD (chyba Panasonica)no i kurczę blade zaczęło grać!:)Czekam na lincz;)

Ech... bo kabli się nie "leżakuje" tylko wygrzewa takim specjalnym czymś firmy Nordost Vidar ;)

Achievement unlocked!

Ten temat już dawno się wyczerpał. Co miało być istotnego do przekazania zostało już przekazane. Za jakiś czas ktoś znowu otworzy temat z kablami i zabawa zacznie się na nowo.

.

Chyba naprawdę się wyczerpał. Gdyby zresztą odcedzić wzajemne wycieczki, niemalże obelgi i inne poza tematem, to wiele by nie zostało. Mam wrażenie, że w tym temacie jest jak z wnioskiem, że największym miłośnikiem zwierząt płowych jest rzeźnik, bo on umie nazwać dokładnie, z czego składa się np. daniel czy zając. A cała reszta, to są hochsztaplerzy, bo przecież bez tej wiedzy, sprzętu za 49 czy więcej kzł czy rozróżniania 0,24 Hz, słyszeniu 19kHz, to nie ma mowy o miłośniku dźwięku czy, pozwolę sobie na grubiaństwo - muzyki. Większość zresztą porad dla posiadaczy budżetowych klocków kończy się konkluzją: wiesz, stary wyp... to i kup sobie przeważnie coś, co wielokrotnie przekracza założone budżety. Zupełnie, jakby ktoś chciał namówić klienta na "umoczenie" przynajmniej podobnej sumy, jak sam doświadczył, nie uzyskując w zamian tego, czego oczekiwał. Mogę się mylić raczej co do formy, ale nie co do treści. Mało jest o tym, że kabel zagrał dobrze np sonaty triowe Haendla czy Almeidę z Brownem, a nie dał rady ACDC, bo było za płasko, ale Aerosmith czy Freddie Cole już nieźle czy coś tam innego...Natomiast sporo błota i posądzeń o niekompetencję czy złą wolę. A i tak mało forumowiczów zapewne zmieniło poglądy na przeciwne. Have a nice day.AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

>mikson

Oto wyniki niesłyszącego kabli czyli mnie:

Ukryta Zawartość

I to właśnie Ci SŁYSZĄCY uniemożliwiają przeprowadzenie normalnej dyskusji w tym wątku poprzez nieuzasadnione wywyższanie się.

Już i o upośledzeniu niesłyszących można tu było wyczytać. Dość chamstwa - wątek ma na celu odpowiedzenie nie na pytanie dlaczego jedni słyszą, drudzy nie tylko na opowiedź jakie są warunki aby zmiany kabli stały się słyszalne.

Ukryta Zawartość

Gość Arek__45

(Konto usunięte)

..kable ...slyszenie ....trzeba doswiadczenia by wiedziec co szukamy w systemie przy zmianie kabli...te testy kolego ....muria ...to jakby w konkursie o tytul najpiekniejszej wybierano dziewcze ....przy pomocy badan lekarskich i stan zdrowia decydowal , ktora jest naj....

jakie są warunki aby zmiany kabli stały się słyszalne.

najprościej podłączyć się do odsłuchu z jakimś "słyszącym", wtedy łatwiej będzie złapać kierunek czy metodologię

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.