Skocz do zawartości
IGNORED

Tandeta jakich mało

rafal735r

Rekomendowane odpowiedzi

Przeczytaj caly temat, a potem bierz sie za dyskusje. Kable bede kupywal niedlugo spowrotem te co mialem, bo za ta kas enie kupie nic lepszego. Nie rozumiem tylko tego czemu w normalym miescie nawet kabla z miedzi kupic nie mozna i ze obsluga jest niedoinformowana. Ale jak widac ty tego nie rozumiesz i dla ciebie jest to normalne ze przewody glosnikowe robione sa z byle czego. Wlasnie mozna je porownac do tego twojego GINESA. Takie same siano.

Prosze o zamkniecie tematu.

Tak, właśnie jest dla mnie normalne, że najtańsze przewody są robione z byle czego. Tak jak najtańsze parówki, najtańsze piwo, najtańsze samochody. Taki po prostu jest świat i czym się tu bulwersować? Przykro mi, ale przewody za 2 zł/m trudno uznać za „normalne”. A już oczekiwac, że nie zdegradują brzmienia, to zwykłe malkontenctwo.

A dla mnie nie jest normalne robienie przewodow glosnikowych z innego stopu niz miedz i do tego beszczelnie nazywac kabel OFC. Takie cos nie powinno sie nazwyac kablem glosnikowym tylko przewodzącym jak ktos napisal wyzej.

?👈

Ale czego się spodziewałeś? "Tanie mięso psy jedzą"... takaja sielawi.

Bardzo mądrze Ci odpisano, że najtańsza parówka to NIE JEST parówka, najtańsza "szynka" to NIE JEST szynka itd. Tą samą obserwację można odnieść do kabli.

Naprawdę najtańszy Kimber, Monster, DNM są takie drogie, że trzeba chodzić i kupować kable po złotówce???

14 lat temu kupiłem najtańszego głośnikowego Monstera bi-wire. Do dziś nie mogę znaleźć kabla, który mi go zastąpi. Duuużo droższe kable nie grają w moim systemie LEPIEJ tylko INACZEJ. W sensie, że w jednych aspektach są lepsze a w innych gorsze. W końcu dokupiłem Nordosta, ale też nie wygryzł Monstera na stałe z systemu.

Wydawanie 1000 zł na kabel to taka sama paranoja jak wydawanie 1 zł na kabel.

Kable muszą być:

1/ PRZYZWOITE a nie gówniane

2/ Wykonane przez szanowaną firmę kablową a nie przez poszukiwaczy jeleni

i to wystarczy.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Dziś w Tesco widziałem pierogi z mięsem za okazyjną cenę 7 zł/kg. Po wczytaniu się w skład okazało się, że mięsa jest w tym... 6% :) Dokładnie tak jak z Twoimi kablami. Niewykluczone, że część drucików (6%?) jest z OFC :)

A ja myślę, że cały ten wątek to prowokacja.

W sklepach nawet rurki do instalacji wodnych i CO są z miedzi :).

Ja chodzi się po jakichś Castoramach, czy MM to przewody jedynie z miedzi, ewentualnie posrebrzane...

Ni rozumiem prowokacji...

Ja chodzi się po jakichś Castoramach, czy MM to przewody jedynie z miedzi, ewentualnie posrebrzane...

U mnie nie ma castoramy i MM, sa znacznie gorsze...

?👈

Potwierdzam. Niedawno kupiłem swój pierwszy, dość dobry zestaw stereo i na razie jadę na kabelkach za 1,78zł/metr z Castoramy. Obie żyły są na pewno miedziane, jasno brązowego koloru, nie są przyciągane przez magnes (sprawdzałem po tym zdjęciu kilka postów wcześniej). A grają zdecydowanie bardziej przejrzyście (jeśli chodzi o scenę, słabością jest dość irytujący, zlany bas) od bi-wire'ów 25zł/metr, które pożyczyłem od sklepu ze sprzętem HiFi.

A ja myślę, że cały ten wątek to prowokacja.

W sklepach nawet rurki do instalacji wodnych i CO są z miedzi :).

Z drugiej strony mieć instalację audio na miedzianych rurkach to byłoby coś!

"Skąpski idzie na ambasadora, wysiada, rozumiesz? A jak on poleci, to poleci Korszul, poleci też Broński i zgadnij kto po nich poleci? Po nich polecę ja! To znaczy ja bym poleciał, gdyby nie Kazik i to dozorostwo."

• 3 lata później...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

No właśnie - aluminium za 230 zł metr .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nie należy mylić prawdy z opinią większości .

230zl/m to moze i ma jakies srebro w skladzie?

Widze ze odkopales moj temat sprzed 3 lat. Nie wiem jak sie ma rynek dzis, ale moze da sie dzis kupic zwykly miedziany przewod za 2zl/metr? A moze dzis to wogole towar luksusowy, dla audiofili?

?👈

Silver plated aluminium conductors.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Cześć

Nie, że chcę "odkopywać" tematu, po prostu ostatnio szukam kabli ( ale do okablowania wzmaka i przeglądałem wątki.

No i właśnie przypomniałem sobie, że przegladając oferty firm natknąłem się na kablek aluminiowy pokryty srebrem.

Co prawda był on jako jedyny aluminiowy, reszta to miedź lub srebro, ale jednak to aluminium znalazło uznanie u jakiegoś producenta.

Czyli nie wszystko " miedź" co " słychać "

Pozdrawiam R ))

Zjawisko naskórkowości wyeliminowane ;)

Wadą tego przewodu jest bardzo długi okres wygrzewania który musi doprowadzić do utlenienia na styku dwóch metali, co w konsekwencji daje nam przewód prawie wolny od efektu naskórkowości

I się doczekałeś prawie idealnego przewodu ;-)

Pozdrawiam Grzegorza7

pre lampowe Adagio Sound, końcówka Sugden Au51 P MKII, AVI Laboratory Series, strojenie kolumn Adagio Sound - wszystko spięte kabelkami ;-)) żeby grało

ale moze da sie dzis kupic zwykly miedziany przewod za 2zl/metr?

Z rok temu potrzebowałem coś taniego żeby miało po 3 metry do sprawdzania wzmacniaczy i tak żeby nie wypinać swoich kabli .

Kupiłem na all takie najbardziej prawdziwe miedziane w tej cenie i po kilku miesiącach czarne się zrobiły .

szukam kabli

Jak nie sa to długie odcinki i nie masz tam kilowatów to żyły Resona , albo Kimbera pr , vs czy TC .

Jak nie sa to długie odcinki i nie masz tam kilowatów to żyły Resona , albo Kimbera pr , vs czy TC .

Widziałem u kogoś w Ugodzie tego Resona, zastnawiam się też nad Mundorfem tym 0,5 ale jako sygnałowy do gniazd rca.

Resona masz w dwóch grubościach .

Nie znam Mundorfa , kiedyś w sygnale dawałem drut srebrny z Sonus Oliva - ten cieńszy ne wejściach i grubszy na wyjściach . Ale ciężko się to cholerstwo lutuje bo sprężynuje - te grubszy

Z rok temu potrzebowałem coś taniego żeby miało po 3 metry do sprawdzania wzmacniaczy i tak żeby nie wypinać swoich kabli .

Kupiłem na all takie najbardziej prawdziwe miedziane w tej cenie i po kilku miesiącach czarne się zrobiły .

Mi sie udało kupić wlasnie do takich samych celów, o dziwo w AVANSie Bridge Elite Bass Condutcor za jedyne 4.90zł/metr.

?👈

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.