Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wezme te nowa wersje na odsluch, bo cena jest bardzo konkurencyjna.

Spróbuj tak jak tobie pisałem SILTECHA Ruby Mountain II , a jak masz trochę więcej kasy Crowna.

Pozamiata wszystko co dotychczas miałeś do śmietnika.

Zawsze miałem sceptyczne podejście do zmian kabli sieciowych bo i zmiany były na prawdę niewielkie.

To co prezentuje Siltech jest po prostu wyjątkowe pod każdym aspektem.

A z tego co pisałeś to masz lampę a tutaj zmiany będą jeszcze b. wyrażne.

pozdrawiam

Spróbuj tak jak tobie pisałem SILTECHA Ruby Mountain II , a jak masz trochę więcej kasy Crowna.

Pozamiata wszystko co dotychczas miałeś do śmietnika.

Zawsze miałem sceptyczne podejście do zmian kabli sieciowych bo i zmiany były na prawdę niewielkie.

To co prezentuje Siltech jest po prostu wyjątkowe pod każdym aspektem.

A z tego co pisałeś to masz lampę a tutaj zmiany będą jeszcze b. wyrażne.

pozdrawiam

Przyjmuje do relizacji:)

>Magnepan

Dzięki za info. Mam już propozycję spróbowania LessLossa od jednego kolegi z W-wy.

>Marslo

Shuko na 100% to chińszczyzna. Porównaj z kablem LessLossa z recenzji Frantza. Poważny producent nie powinien robić takich numerów.

Rozmawialem z Ryszardem Szafrancem na ten temat, przyznal, ze to chinszczyzna.....

Lesslossa Original z wtykami P079/C079 mam w domu ( strona o mnie) podobnie jak kilka innych kabli z wtykami Oyaide kalsy 004 i nawet topowe F1/M1. Nie wpadlem na to, ze mozna oferowac nowy wyrob z .... no wiesz....

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Przyjmuje do relizacji:)

Daj znać po wszystkim jakie wrażenia u ciebie.

Ciekawy jestem czy u ciebie też będzie opad szczeny ;)

Znajomy podłączył Siltecha do AYONA Spirit III / CD1sc i wrażenia były takie jak u mnie (choć były to Siltech SPX 800 a nie RMII ).

pozdrawiam

Marslo pewnie ucieszy się na wizję kabla AC w cenie prawie jego wzmacniacza.... :-)

A co do Pana z Argentum(nie mylić z Argento) to jeśli ładuje do swoich kabli chińskie podróby wtyków gdzie już niezłe oryginały można niedrogo kupić, tym bardziej jemu hurtowo to taka firma dla mnie to dno i nigdy bym nic od nich nie kupił.

Jeśli tak podchodzą do tego co widać gołym okiem to strach myśleć co tam jest z tych rzeczy których nie widać.

Edytowane przez sly30

Ale jakiego kosztownego?Nikt nie mówi że ma dawać wtyki za 2000zł ale już za 100zł można mieć niezłe oryginały, tym bardziej w hurcie.

Ale jakiego kosztownego?Nikt nie mówi że ma dawać wtyki za 2000zł ale już za 100zł można mieć niezłe oryginały, tym bardziej w hurcie.

Wiesz Sly, podzielam Twoje uwagi, ale z lubie Pana Ryszarda nie chce uzywac zbyt ostrych sformulowan.

Ja mam tego Argentum Nokaut od 2008 r , wtedy dawal jescze niedrogie , ale oryginalne wtyki firmy , ktorej nazwa mi wyleciala. Poza tym Ryszard tworzy te kable prawie jak bizuterie, te polerowane druciki robia wrazenie, szkoda tylko tej wpadki z wtykami.

Moim zdaniem kabel jest dobry za te cene, moze nawet wybitny, ale ta praktyka z wtykami mnie ostudzila.

Ciekaw jestem ,czy ktos sluchal tego Nokautao siebie?

Co do Siltecha, to faktycznie ceny kosmiczne, ale jako ze ma Robert Szklarz na pewno poprosze go o odsluch przy nadarzajacej sie okazji. Musze sprobowac tez Fadela , modeli Moonlight i Coherence III, w kazdym razie czegos co ma srebro.

Musze sprobowac jeszcze jednej opcji - wpiac z powrotem Transparenta a srebrem polaczyc serwer z Dakiem ( Fadel Art Reference Two ). Moze to jest wyjscie z nadmiaru dobrego ale zbyt eufonicznego dzwieku.

Przy dwoch Acro w zestawie trzeci kabel powinien dac szybkosc przezroczystosc i dobrze kontrolowany bas. Argento tez winno sie nadac. Budzet jak zwykle, czyli 10 k za sztuke, wiec Siltech bedzie tylko poznawczo.

No chyba zebym zaliczyl opad szczeny , ten Rouby Mountain z dobrym rabatem moze by mnie skusil....

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Marslo...nie załamuj mnie..kable jak biżuteria...na wtykach za 30 centów?

Może dobrze dla Pana S. że nie muszę go lubić bo go nawet nie znam.

Nie byłoby mu miło...na pewno.

Marslo - uważaj z tymi Siltechami. Znajomy pożyczył trzy sztuki (miał do tej pory 9100) i ... Siltechy zostały. Przedtem zostały IC, a jeszcze wcześniej na tej samej zasadzie głośnikowe. Po prostu jak posłuchał to nie mógł oddać, nawet wymyślił sobie jakieś pół-racjonalne wytłumaczenie sam przed sobą :)

To są wybitne kable, tylko ceny mają zupełnie Z KOSMOSU. Ale jak to mówią - kto bogatemu zabroni :)

Ja w każdym bądź razie (na wszelki wypadek) omijam z daleka.

Wiem że wyżej Shunyaty, no max Tary, nie podskoczę ;)

Edytowane przez Elberoth

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

wiec Siltech bedzie tylko poznawczo.

Jak ma być tylko "poznawczo" to w komplecie kup sobie duże opakowanie tabletek Persenu .

Przy rozstaniu z kablami przydadzą się na pewno ;)

Marslo...nie załamuj mnie..kable jak biżuteria...na wtykach za 30 centów?

Może dobrze dla Pana S. że nie muszę go lubić bo go nawet nie znam.

Nie byłoby mu miło...na pewno.

No zgoda z tymi wtykami, dal ciala....

Ale druciki poleruje , nie ma powodu mu nie wierzyc. Wydaje mie sie , ze najwieksze braki ma w rozpoznaniu rynku i marketingu i stad ta niechec do drozszych wtykow. Swoja droga ciekawe, jakby zagralo z oryginalnymi Poo4/Coo4, w koncu kabel to czyste srebro.

Jak ma być tylko "poznawczo" to w komplecie kup sobie duże opakowanie tabletek Persenu .

Przy rozstaniu z kablami przydadzą się na pewno ;)

:))

Marslo - uważaj z tymi Siltechami. Znajomy pożyczył trzy sztuki (miał do tej pory 9100) i ... Siltechy zostały. Przedtem zostały IC, a jeszcze wcześniej na tej samej zasadzie głośnikowe. Po prostu jak posłuchał to nie mógł oddać, nawet wymyślił sobie jakieś pół-racjonalne wytłumaczenie sam przed sobą :)

To są wybitne kable, tylko ceny mają zupełnie Z KOSMOSU. Ale jak to mówią - kto bogatemu zabroni :)

Ja w każdym bądź razie (na wszelki wypadek) omijam z daleka.

Wiem że wyżej Shunyaty, no max Tary, nie podskoczę ;)

Bardo praktyczne podejscie, ja poki co mam swoje zasady _ max 10 k za 1 szt zasilajaceg i poki co sie tego trzymam. Ostatnio drugi Acro 7300 nie przekonal mnie do doplaty w stosunku do 6100 i w ten sposob najdrozszym kablem pozostaje w zestawie kupiony kilka lat temu przy tanim jenie Acro 7300 wlasnie .

Konto w trakcie usuwania

Przepraszam - tej mój znajomy wymienił na Siltechy Acrolinki 9300 a nie 9100.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Marslo ,to że firma Argentum wstawiła chińskie wtyki do swoich kabli to niestety obciach.Może facet chciał wypróbować jak to gra ?

Ale jeśli z oryginałami Oyiade zagra lepiej od LessLossa Signature to chylę czapkę przed Argentum Nokaut.

Panowie sieciówki firmy Siltech te które testował Sly są bardzo ale to bardzo drogie [kilkanaście,kilkadziesiąt tysięcy zł] za sztukę.

Czy warto ? Zastanówcie się sami.Jak dla mnie to nowa sieciówka nie powinna kosztować więcej niż 4 kzł i na takiej cenie poprzestanę.

Edytowane przez Magnepan
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy warto ? Zastanówcie się sami.Jak dla mnie to nowa sieciówka nie powinna kosztować więcej niż 4 kzł i na takiej cenie poprzestanę.

Czy warto? Dobre pytanie.

W/g mnie jak najbardziej warto.

Moim zdaniem sieciówki Siltecha są więcej warte niż np. równie drogie kable głośnikowe MIT-a o sieciówkach tego producenta nawet nie wspomnę , bo nie ma o czym.

Ponadto nie zawsze warto wszystko przeliczać na pieniądze bo idąc twoim tokiem rozumowania można by zadać sobie generalnie pytanie : "czy w ogóle warto zajmować się tym hobby?"

Zamiast snuć przypuszczenia kup taki kabel i spróbuj samemu. Wtedy sam ocenisz czy było warto ;)

pozdrawiam

W Siltechach to przynajmniej jakiś drogi wsad materiałowy jest, a te MITy to zwykłe miedziane druty i kilak cewek do nich podpiętych. Przynajmniej tak było w głośnikowych Oracle 1.2.

Marslo ,to że firma Argentum wstawiła chińskie wtyki do swoich kabli to niestety obciach.Może facet chciał wypróbować jak to gra ?

Ale jeśli z oryginałami Oyiade zagra lepiej od LessLossa Signature to chylę czapkę przed Argentum Nokaut.

Wlasnie to mi powiedzial Ryszard Szafraniec przez telefon - nie stwierdzil roznicy miedzy oryginalnymi 079 a podrobami, gdyz jakosc stopu jest podobna. Wyjasnienia sa dwa - albo kabel nie jest tak dobry, zeby pokazac roznice w jakosci wtykow, albo rzeczywiscie ta podroba nie degraduje jakosci kabla.

No i dokladnie takie mam przed soba zadanie- porownac najpierw Argentum z Lessloss Signature i dopiero jak mnie nie zadowoli jeden lub drugi, pojde w kierunku drozszych kabli ( Fadel Moonlight, Coherence III czy nawet Siltech Ruby Mountain. Ten ostatni moglby byc porownany z Argento Flowmaster.

Dostalem dzis cennik Argentum - 1,5 m czystego srebrnego Nokauta z tymi chinskimi modyfikowanymi 079 kosztuje 3050 pln. Cenowo b. atrakcyjny, podobnie jak wizualnie.

Sly , porowynwales moze Argento z Siltechami ?

Konto w trakcie usuwania

Porównywałem.

U mnie w 2 systemach srebrne kable AC nie sprawdzają się i cena nie ma znaczenia!!

Czy kabel za 4000 czy za 40 000zł to i tak powodują odchudzenie i rozjaśnienie.

Ale ja nie mam lamp tylko szybkie, rozdzielcze tranzystory i cech które daje srebro moje

systemie nie potrzebują, wręcz przeciwnie.

Za to super efekty dają dobre kable miedziane wnoszące ciepło, dociążenie, nasycenie, barwy.

Argento FMR jest super ale wbrew nazwie on jest...miedziany!!Tam nie ma srebra.

Ma najlepszy bas, łagodną górę, świetną rozdzielczość. Ale ma też wadę...użytkową.

Jest mega sztywny i niewygodny w podłączeniach.

U mnie fajnie gra MIT Oracle ZIII z wtykami Furutecha, Harmonix SM M2R czy Shunyata Anaconda Z-Tron.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Ale ja nie mam lamp tylko szybkie, rozdzielcze tranzystory i cech które daje srebro moje

systemie nie potrzebują, wręcz przeciwnie.

Jak to gusta mogą się różnić;)

Jako ciekawostkę napiszę tylko tyle , że mój znajomy (duży dealer ) ma w swoim jednym z pokoi odsłuchowych Burmestera z Focalem okablowanego.... Siltechem ;)

U mnie w 2 systemach srebrne kable AC nie sprawdzają się i cena nie ma znaczenia!!

Czy kabel za 4000 czy za 40 000zł to i tak powodują odchudzenie i rozjaśnienie

Widzisz, u mnie jest podobnie. Jedyny kabel srebrny jaki mam to wlasnie Nokaut, ale zrobil to co chcialem - lekko odchudzil i rozjasnil brzmienie systemu, ktory zaczal po wymianie wtykow w Transparencie zanadto ciazyc w strone pelnych basow i mniejszej ich kontroli. Wymiana Acro 6100 na 7300 niestety wiele nie zmienila, jedynie przestrzen sie poprawila, ale barwa byla zanadto dociazona na dole. Wpiecie niedrogiego srebra uporzadkowalo sytuacje barwowa ale niestety kosztem glebokosci sceny , precyzja jest ok. Mysle , ze bardzo dobre kable srebrne moga poprawic scene, utrzymujac ciagle barwe w ryzach.

Jak to gusta mogą się różnić;)

Jako ciekawostkę napiszę tylko tyle , że mój znajomy (duży dealer ) ma w swoim jednym z pokoi odsłuchowych Burmestera z Focalem okablowanego.... Siltechem ;)

Jarek,

Ty mi znajdz prosze kabel, co robi z Ayonem to co Siltech , ale kosztuje tak do 10 k pln.

Nie wiem co przyjmujesz, ale jak taki znajdziesz, nagroda Cie nie minie:)

Argento FMR jest super ale wbrew nazwie on jest...miedziany!!

No popatrz, bylem pewny, ze zgodnie z nazwa firmy jest srebrny:)

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Wpiecie niedrogiego srebra uporzadkowalo sytuacje barwowa ale niestety kosztem glebokosci sceny , precyzja jest ok. Mysle , ze bardzo dobre kable srebrne moga poprawic scene, utrzymujac ciagle barwe w ryzach.

Powiem tak:

Gdyby to było tak proste, że wystarczy wziąć kawałek srebrnego druta , zaizolować go i już mamy wybitny kabel sieciowy pewnie każdy by tak zrobił i kosił kasę jak Siltech.

Skoro jednak tak nie jest oznacza nie mniej i nie więcej , że Siltech to nie jakiś tam kawałek srebrnego druta tylko coś więcej.

Ruskie złoto to podobno też złoto (przynajmniej dla niektórych) ;)

A jak jest to każdy wie.

Ponadto u mnie żadnego odchudzenia nie zuważyłem po wpięciu tych kabli.

Albo ma się scenę, detal, wybrzmiewanie instrumentów i wokale jakby ktoś śpiewał stojąc metr przed tobą albo ciepłe granie z mniejszą przestrzenią i słabszą górą.

Dlatego warto wymieszać kable.

P.S.

Zerknij na priv.

u mnie 3x Argento FMR załatwiły sprawę zasilania na cacy....kiedyś W.Pacuła napisał że są to kable srebrne ale pózniej okazało się że

miedziane....nie wiem skąd taka pomyłka.

Ty mi znajdz prosze kabel, co robi z Ayonem to co Siltech , ale kosztuje tak do 10 k pln.

Przy Twoich możliwościach poradzisz sobie bez problemu.

Wyczytałem gdzieś, że od modelu SPX-800 Siltech stosuje technologię "silence ..." (coś tam - nie pamiętam) imnie to zaciekawiło.

Pierwszym spotkaniem z Siltechem było proste połączenie źródła ze wzmacniaczem przez RCA Explorer 180i.

Tu poprawiła się scena (głębokość, szerokość i umiejscowienie instrumentów) i dynamika.

Jednak po podłączeniu SPX-800 ze ściany do listwy i od listwy do źródła nie poznałem sprzętu.

Nagle mam obecność muzyków i wokalistów w pomieszczeniu - nastąpił zupełnie niebywały skok w transparentności dźwięku,

dynamice i szczegółowości (zarówno mikro, jak i makro). Wygląda na to, że dopiero poznaję możliwości moich Ayonów.

A co najważniejsze przy Twoim założeniu budżetowym - SPX-800 to koszt ok. 650,00 euro (choć można znaleźć nowe i za 400,00 :)

(za 1-metrowy odcinek).

Poza tym to kable bardzo łatwo dające się układać.

U mnie na pewno zostanie w zasilaniu Siltech.

Polecam.

Panowie nie chcę zakładać nowego tematu a tu, myślę, że będzie jak najbardziej na temat.

Jakie są Wasze doświadczenia z listwami, kondycjonerami itd.? Możecie coś polecić? Co jest lepsze - bezpośrednie wpięcie do gniazdek (Zakładając, że jest oczywiście to oddzielna linia dla audio) czy kondycjoner/listwa? Jeśli będzie oddzielna linia dla audio, to jest sens bawić się w listwy?

Kondycjonery pasywne są bardzo dobre.To takie bardziej rozbudowane i wydajne listwy bez żadnych trafo i innych elementów mogących ograniczać

np wzmacniacze. Shunyata Triton albo Gigawatt PC-4 Evo są godne polecenia z tej górnej półki.

Są też niższe modele.To już zależy ile gniazdek potrzeba i ile jesteśmy gotowi wydać.

Wcześniej miałem też Shunyate V-Ray II i też świetnie się spisywał.

Akurat Shunyate ma AudioFast więc ci sami co dCS, Momentum czy Wilsony.

Panowie nie chcę zakładać nowego tematu a tu, myślę, że będzie jak najbardziej na temat.

Jakie są Wasze doświadczenia z listwami, kondycjonerami itd.? Możecie coś polecić? Co jest lepsze - bezpośrednie wpięcie do gniazdek (Zakładając, że jest oczywiście to oddzielna linia dla audio) czy kondycjoner/listwa? Jeśli będzie oddzielna linia dla audio, to jest sens bawić się w listwy?

tak - SR Powercell, poprawia pomimo bezpośredniej linii. Zresztą trudno żeby było inaczej :)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

W domyśle zasilać system będzie Siltech, więc analogicznie idąc tym tropem myślałem też o firmowej listwie Octopus. Jakieś porównanie do SR Powercell?

W domyśle zasilać system będzie Siltech, więc analogicznie idąc tym tropem myślałem też o firmowej listwie Octopus. Jakieś porównanie do SR Powercell?

miałem podstawowego octopusa kilka lat temu. lekko poprawiał przestrzeń. żadnych specjalnych wrażeń. Powercell to duuuży krok w stronę poprawy przekazu w każdym aspekcie. Pomijając lepszą separację pasm, sceny, wybrzmień - daje nieosiągalne "coś" co nazwałbym "przyjemnością odbioru dźwięku". Odbiera i niweluje jakieś wewnętrzne nerwowości, uspokaja - ale nie w sensie wygładzenia i wyrównania do linii, zmulenia czy spowolnienia - powoduje, że wszystko staje się "na swoim miejscu" i niczego nie brakuje, niezależnie od rodzaju muzyki. Zresztą - wystarczy posłuchać. Z tym, że nowa seria jest zdecydowanie droga :( ale podobno lepsza (nie wiem, nie słyszałem).

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Trafiłem na recenzję W. Pacuły, w której pisał, że SR Powercell i Octopus, a właściwie pełne systemy - kable + listwy - są bardzo podobne do siebie.

Trafiłem na recenzję W. Pacuły, w której pisał, że SR Powercell i Octopus, a właściwie pełne systemy - kable + listwy - są bardzo podobne do siebie.

nie wiem jaki octopus testował - ja miałem taki dość tani sprzed ok 10 lat. ale kable są różne i na różnych poziomach - więc co tu porównywać? ....

• Pokaż nowe odpowiedzi