Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Zgadzam się że z tym polecaniem to przegina i powinien sobie to darować.

Czemu przeginam? Jesli ktos nie chce stosowac moich rad niech nie stosuje. Ale ja radze posluchac kondycjoner Reimyo i tyle w temacie - a to zawsze moge napisac. Oczywiscie nie mam zadnego interesu zeby promowac jakas firme, ale to co jest dobre w High-Endzie mam prawo zaznaczyc od strony technicznej ze jest dobre bo uwazam ze techniczne rozwiazania maja bardzo wysoka korelacje z tym co sie slyszy i to wszystko :)

W przeciwieństwie do ciebie ludzie kupują sprzęty do słuchania muzyki a nie do grzebania w nich żeby podpatrzyć co i jak a później być może zarobić na kopiowaniu pewnych rozwiązań w swoim sprzęcie DIY.

Ja niczego nie kopiuje, wypraszam sobie Sylwek takie insynuacje. Zrozumienie dzialanie jakiegos klocka czy tez poznanie jego budowy to nie jest kopiowanie - nazwalbym to nauka, zreszta nawet nie wiesz ile jest teraz autentycznych kopii z kopii w bardzo renomowoanych klockach ;)

Tak samo użytkowników samochodów nie interesuje jak automat przekłada biegi, jaki jest rozrząd czy jakie muszą być świece do danego samochodu.

Facet czy kobita kupuje często drogie auto i nawet nie chce wiedzieć co jest pod maską poza pojemnością, mocą i ilością garów. A od reszty jest serwis.

Tak to czemu wszyscy dookola mnie tutaj ciagle o cos pytaja? ;) Ty akuratnie nie, bo wolisz jezdzic autem nie wiedzac ze masz pod maska silnik ;) - to oczywiscie zart ;)

Dobra koniec. Posluchajcie Reimyo kondycjonera i mozecie pisac dalej, ja juz bede tylko sluchal i sam sie z tego smial ;)

Znajomosc techniki to duza korelacja z jakoscia dzwieku i tak np.:

1. Jakosc elementow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku, trudno to pdwazyc

2. rodzaje rozwiazan technicznych - ich znajomosc doglebna, w pelni koreluje z jakoscia dzwieku

3. zasilania i filtracja ich rodzaje - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

4. Rodzaje okablowania materialy dielektryki rodzaje przewodnikow - pelna korelacja z jakoscia dzwieku

5. akustyka - pelna korelacja z jakosci dzwieku ...i tak mozna do wieczora

Myślę,że zaprezentowanie tutaj Twojej akustyki i Twojego hi endu,wielu osobom tutaj czytającym wyjaśniłoby wiele Twoich wpisów.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

No i rozwiązania dot. budowy idealnego kabla USB także by się przydały - oczywiście z odpowiednim

wprowadzeniem w meandry wiedzy tajemnej.

Myślę,że zaprezentowanie tutaj Twojej akustyki i Twojego hi endu,wielu osobom tutaj czytającym wyjaśniłoby wiele Twoich wpisów.

Zapraszam do siebie na wiosne :)

Zapraszam do siebie na wiosne :)

Ależ nie musisz zapraszać :).

Wystarczy jak zamieścisz zdjęcie,wszystko Ci tu powiemy na tej podstawie.

Jak gra,czy tonów wysokich nie jest za dużo,i czy bas jest dobrze kontrolowany,czy średnica jest pełna i barwy naturalne.

Naprawdę wystarczy zdjęcie,może być z internetu.

Mialem filmiki gdzie mozna bylo posluchac jak to gralo ale dysk mi padl i wraz z nim moje filmy. Sly30 ogladal nawet jeden bo mu podeslalem z tego co pamietam to sie podobalo i chyba uzyl takiego stwierdzenia cyt: 'calkiem dobrze gra'. A teraz to co jest to tak lekko pomnoz razy 10 ;) Teraz slucham na sluchawkach bo pisze sie program i programista potrzebuje prototyp. Na wiosne bedzie sie czym mysle juz ostatecznie pochwalic jak wszystko pojdzie dobrze.

Ależ nie musisz zapraszać :).

Wystarczy jak zamieścisz zdjęcie,wszystko Ci tu powiemy na tej podstawie.

Jak gra,czy tonów wysokich nie jest za dużo,i czy bas jest dobrze kontrolowany,czy średnica jest pełna i barwy naturalne.

Naprawdę wystarczy zdjęcie,może być z internetu.

Ja myślę, że same wykresy pomiarów wystarczą. One w końcu ... grają ;)

Mialem filmiki gdzie mozna bylo posluchac jak to gralo ale dysk mi padl i wraz z nim moje filmy.

Kolega stefek prosił o zdjęcie, chyba nikt przy zdrowych zmysłach, w tej zakładce szczególnie, nie będzie oceniał dźwięku na podstawie filmiku....

Poza tym widząc klocek - jaki algorytm podstawiasz, że tobie coś gra albo nie gra? Mnie się wydawało, że od tego są uszy.

Edytowane przez blacksaint

Przyszedl Acro 9500 . Szukam szczeki . Musi byc gdzies na podlodze.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Panowie ile godzin wygrzewaliście zasilający Harmonix X-DC350M2R Improved Version zanim zagrał optymalnie?

Harmonixy to najdłużej "wygrzewające" się kable w mojej historii :).

Jeśli nowy,to może być i ze dwa tygodnie średniego grania.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Przyszedl Acro 9500 . Szukam szczeki . Musi byc gdzies na podlodze.

Przyszedł m.in. Dexter Gordon BLUE NOTE ON XRCD 24 REMASTER. Szukam szczęki itd...

Macie w ogóle czas między kablami na słuchanie muzyki czy tylko kable?

Maciek ,

Przeciez nie ze wzgledu na jego wyglad szczena opadla.

Posluchalem Mozarta, np koncertu No. 21 - Andante na HRX z jednej strony , z drugiej Age of Swing , szczegolnie utwory z tenorowym saxem np What is There To Say. I wiele innych.

Gdybys blizej mieszkal , zaraz bym Ci nalal St Emilion ,zebys mogl tego doswiadczyc.

To jest chyba najlepszy dzwiek , jaki dotad slyszalem . Nie mam wielkiego doswiadczenia z topowymi zestawami, tylko tyle co AS ,ale to co u mnie dzisaj slychac, to robi wrazenie.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Maciek ,

Przeciez nie ze wzgledu na jego wyglad szczena opadla.

Mariusz, przepraszam. Źle to wypadło bo zapomniałem dodać - 02icon_mryellow.gif

Bo oczywiście tekst był z przymrożeniem oka :)

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Nie mam wielkiego doswiadczenia z topowymi zestawami, tylko tyle co AS

No, ja w porównaniu z Waszymi zabawkami to popierdółka jestem i tyle mojego hajendu co se u ludzi posłucham :) bo na AS to sam wiesz jak jest.

Pisałem Ci w wątku o wzmacniaczach do AA o końcówkach Typhon II - nie wiem czy zauważyłeś. Jak możesz to wypożycz. Z AA powinieneś wiecznie bez szczęki chodzić :)

Zbieram się , żeby napisac w swoim watku o wzmakach do AA, ze chyba pojde w strone XA . Acro 2080 evo na xlr , które dostałem jako nowki zaczynają pokazywać co potrafią. W dodatku dzisiaj podlaczylem 9500 do Dac'a a Transparenta do XA zastapilem Acro 7500 . No i się porobilo...

Mam jeszcze tydzień na decyzje, ale to co slysze mnie zadziwia.

Zmiana w stosunku do pierwszych dni z niewygrzanymi 2080 jest zasadnicza. A teraz jeszcze ten 9500.

Chyba nastapi zmiana paradygmatu :)

Typhon nie będzie potrzebny. Poza tym z tego co wiem to go już nie produkują.

Edytowane przez marslo

Konto w trakcie usuwania

Przyszedł m.in. Dexter Gordon BLUE NOTE ON XRCD 24 REMASTER. Szukam szczęki itd...

Macie w ogóle czas między kablami na słuchanie muzyki czy tylko kable?

Bez jaj.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Ale sam wprowadziłeś nastrój wielkanocny :)

Dobra, nie będziemy o jajkach gadać bo powagę tematu zakłócamy.

Edytowane przez masza1968

Widzialem wiele kondycjonerow znam ich konstrukcje, przeciwczylem to w swoim warsztacie mam na ten temat jakies pojecie, jesli sie pomyle napisze jestem durniem jakich malo i pisze bzdury. Ale posluchajcie Reimyo to jest nietypowy kondycjoner zastosowali wyjatkowe techniki ktorych nikt nie stosuje i nie stosowal!

Sam posłuchaj, proooooszę!!!!!

Ja nie mam dużej wiedzy technicznej, dlatego też chętnie czytam i uczę się od mądrzejszych, ale z pomiarów i rodzaju zastosowanych elementów nie da się wywróżyć, czy coś zagra, czy nie!!!

I nie neguję wiedzy technicznej, tylko powinien być zachowany drugi, moim zdaniem ważniejszy biegun - odsłuchy!!

Zbieram się , żeby napisac w swoim watku o wzmakach do AA, ze chyba pojde w strone XA . Acro 2080 evo na xlr , które dostałem jako nowki zaczynają pokazywać co potrafią. W dodatku dzisiaj podlaczylem 9500 do Dac'a a Transparenta do XA zastapilem Acro 7500 . No i się porobilo...

Mam jeszcze tydzień na decyzje, ale to co slysze mnie zadziwia.

Zmiana w stosunku do pierwszych dni z niewygrzanymi 2080 jest zasadnicza. A teraz jeszcze ten 9500.

Chyba nastapi zmiana paradygmatu :)

Typhon nie będzie potrzebny. Poza tym z tego co wiem to go już nie produkują.

A ten 9500 wygrzany ???? 2080 potrzebują 2-3 tygodni grania zanim coś z nich będzie…

• Pokaż nowe odpowiedzi