Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Pytanie powinno brzmieć,w czym lepszy od wszystkich innych kabli sieciowych ;)

Chwilowo się nie wypowiadam,ponieważ muszę sprawdzić na innych,czy przypadkiem nie mam jakiś omamów :)

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

Tak może być w systemie Reimyo. W innych nie sądzę. Poza swoim systemem kable Harmonixa schodzą o klasę. To zresztą nie powinno dziwić. Są strojone pod konkretny sprzęt i tylko pod ten.

O każdych kablach można tak powiedzieć.

Cena nie ma znaczenia,liczy się synergia ;)

O każdych kablach można tak powiedzieć.

To, że gorzej grają poza swoim systemem? Harmonixy są strojone pod Reimyo, a większość innych kabli nie jest strojone pod konkretny sprzęt.

Harmonixy są strojone pod Reimyo

Znam mnóstwo systemów poza Reimyo,gdzie Harmonixy grają znakomicie :)

U Ciebie zdaje się tez grały bardzo dobrze i dość długo?

Zawsze znajdzie się coś lepszego,od Acrolinka 9500 także.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam Stefan.

Pogubiłem się już o czym ta dyskusja , o Furutechu czy o Harmonix-ie ;)

Trochę mnie zaskoczyłeś tym Harmonixem , bo chyba o nim teraz mowa?

Miałem kiedyś jakieś kable Harmonixa i dupy nie urywało ale skoro piszesz ,że to taka rewelacja to chętnie wypróbuję.

Do czego podpiąłeś ten kabel i w czym jest inny niż Acrolink 9500 , który jak dla mnie jest przereklamowany tak jak Argento FM.

Szukam ew. alternatywy do moich nowych monobloków w zamian za Kubalę Elation.

Hej Jarku.

Akurat w jednym czasie pojawiły się dwie "mocne" sieciówki,więc raz mówimy o Furutechu,raz o Harmonixie :)

dupy nie urywało

Kabel musi być mocny,żeby aż dupę urwało ;)

w zamian za Kubalę Elation

Jeśli Acrolink i Argento się nie spodobały,to odpuściłbym Furutecha i zajął się Harmonixem.

Kubalę miałem już dawno temu,ale szkoła dźwięku zbliżona,w sensie muzykalności,nasycenia,namacalności,itp.

Harmonixa mam dwie sztuki,ale żeby nie za dużo na raz,ćwiczę tylko jedną.

Najpierw na listwie,a teraz na DACu.

Napiszę coś więcej za kilka dni,z jednego tylko powodu,kabel jest niebywały,o ile jakikolwiek kabel może taki być :),

i nie chcę na gorąco go oceniać.

No to czekamy Stefek w napięciu! Jestem ciekaw o ile okaże się lepszy niż 350M2R. Ja również absolutnie nie mogę się zgodzić, że Harmonixy grają dobrze tylko w systemie Reimyo. Słyszałem je w kilku innych systemach i grało to znakomicie.Choć wiadomo, de gustibus...

Miałem u siebie Harmonixa najwyższe modele sieciówki i IC - dały się tylko słuchać tylko na pytach XRCD na pozostałych tak zmieniały dźwięk w sposób niedopuszczany, że nie dało się u mnie słuchać.

Później przyszedł czas na TARA LABS The Zero IC i SILTECH'y DOUBLE CROWN. I pewnie bym grał na nich do tej pory gdybym nie dostał od znajomego kabli SULEK Audio, które całkowicie namieszały w światku audio i u mnie w systemie. Tak naturalnego, prawdziwego a przy tym spójnego dźwięku jeszcze nie słyszałem. Test IC był na hifiphilosophy (link do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ktoś słuchał tych kabli i ma podobne doświadczenia?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Sulek Audio namieszaly w swiatku audio? Chyba w polswiatku. Jakiś garazowy wyrób to jest ktory gra i wyglada tragicznie.Porownywanie tego czegoś do Tary The Zero to juz olimp absurdu. Po prostu czysty obłęd co tu się wypisuje na tym forum.

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Tych kabli nie znam, ale widzę, że nagle powstają nowe super kable, zupełnie nieznane i od razu na forum wpisują się nowi fani tychże produktów z dorobkiem kilkunastu wpisów. Dziwne zbiegi okoliczności.

Być może to konkurencja dla podobno jakże znakomitych Sound Art-ów.

:-)

Test IC był na hifiphilosophy (link do testu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) )

Ktoś słuchał tych kabli i ma podobne doświadczenia?

W tej recenzji na dole są wpisy osób, które testowały i jest jakiś Darek, który miał Tarę Labs The Zero i topowe Siltechy. Można więc przypuszczać, że kolega HiFi nowy to tenże Darek. Na HiFi Giełdzie jest ogłoszenie kogoś kto ma mailowy nick DD1 i sprzedaje te kable. Nie wiem czy DD1 to ten Darek i czy to tylko przypadek.

Ukryta Zawartość

tylko przypadek

To tylko przypadek,że kolega hifi nowy jest z Krakowa i ma na imię Darek ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i jeszcze

Ukryta Zawartość

to chyba ten funclub kabli sulek

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Później przyszedł czas na TARA LABS The Zero IC i SILTECH'y DOUBLE CROWN. I pewnie bym grał na nich do tej pory gdybym nie dostał od znajomego kabli SULEK Audio, które całkowicie namieszały w światku audio i u mnie w systemie.

Fascynująca historia.

W sumie nie ma powodów aby koledze nie wierzyć.

Czy można jednak prosić o wklejenie fotek oraz opisu brzmienia z tych porównań?

Chodzi oczywiście o Siltecha DC i Tarę .

Ciesze się, że jest na forum poruszenie, z powodu pojawienia się nowego krajowego producenta.

Polski przewód musi być trzy razy lepszy i dwa razy tańszy, aby został zaakceptowany.

Świadomie nie piszę, kupiony, tylko zaakceptowany, kupiony może być tylko w przypadku, gdy zdeklasuje referencyjną konkurencję, przy połowie jej ceny, plus upust indywidualny..

Wydaje się, że całokształt informacji związany z nowym produktem, jak ulał oddaje przedstawione tezy, przedstawione na forum wiele lat temu.

Nie sposób być prorokiem w własnym kraju.

Właścicielowi nowej marki życzę powodzenia.

W sumie nie ma powodów aby koledze nie wierzyć

Dobre!

Czy można jednak prosić o wklejenie fotek

Teraz fotki są problemem, czyżby ktoś zechciał z zawartości zdjęć wnioskować o brzmieniu kabla?

Chodzi oczywiście o Siltecha DC i Tarę

Co za brak zaufania..

Fascynująca historia.

Czas pokaże.

Niechże kable Sulek okażą się wspaniałe i faktycznie dadzą radość wielu słuchaczom. Ale na Boga, nie promujmy ich na zasadzie oczerniania szanowanych i obecnych od lat na rynku, zacnych marek (Harmonix).

Edytowane przez Medaaard

To jest żenująca historia z tym Siltechem Tarą i Sulek. Po prostu szczyt albo kryptoreklamy albo jakiejs glupoty. Ten Sulek audio jakie ma wtyki oplot wykonanie - masakra. Chyba jakis domorosly DIYowiec je ,,produkuje''. No i to dizajnerskie pudełko. A najlepsze jest to ze ten kabel nie jest dobry tylko od razu gra lepiej od najlepszych na świecie. Co za prymitywizm.

Edytowane przez babatular

"Aktualnie nie możesz dodawać odpowiedzi w tym temacie ( "....Jadis i88 vs Krell FBI....lampa czy tranzystor?"  oraz "Klub Scan speak") . Masz permanentną blokadę pisania w tym temacie"

Nie , Darek i Sułek Audio ??? To raczej niemożliwe…

A dlaczego nie?

Skoro wcześniej mógł być Velum,Systems and Magic,Kulky,to teraz może być i Sulek Audio :)

Nie podobno, tylko kupił i u niego podobno gra wyśmienicie :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

• Pokaż nowe odpowiedzi