Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Ja również przyłączam się do podziękowań Koledze Vectorowi za możliwość odsłuchania właściwie kilku systemów, w tym tych grających na tanich kablach i tanim źródle i podzielam opinię Kolegi Backa.

Czyli jest ten hiend czy nie ...?

Bo , to scenariusz pokiwali główkami ;)))

Panom od gumofilców gratuluję ogłady i poziomu. Panom od linijek, biegającym i chcącym zmierzyć kogo system jest dłuższy, szczerze współczuję.

Koledze Vectorowi dziękuję za możliwość posłuchania ciekawych systemów. Rzeczony, "budżetowy" system spokojnie kasuje to co w tym roku słyszałem na AS w Sobieskim i sporą część tego co było na Narodowym. Czy to jest system highendowy to nie wiem bo nie wiem co to jest highendowy. W każdym razie było dynamicznie, detalicznie i ze świetną sceną. Materiał muzyczny czarował nawet w gęstszych utworach (a nie tylko w audiofilskim plumkaniu) mimo że pomieszczenie odsłuchowe było dość żywe.

Bacek, dzieki za mile spotkanie! Bylo mi bardzo milo....:-)

Co do kabli za 5zl i systemu cd za 1000 plus wzmak za 2000 radze kazdemu sie dobrze zastanowic i wziac pod uwage to co napisal Bacek...!..... Oczywiscie sa lepsze komponenty ale jak ktos nie ma satysfakcji z dzwieku to powinien sie tylko zajac glosnikami. Taki z tego wniosek!!! Jak juz bedzie mial hi-end to niech sie bawi pozostalymi komponentami a nawet kablarstwem, ktore ja w 99% uwazam za voo-doo.

Ktos wczesniej napisal, ze "Polska stoi kablami hi-end" ....... Jesli tak jest faktycznie, to zalosc i trwoga......!!!

A co Ty, mozesz zrobić dla Vectora?

Wiesz, taki mamy klimat, taki mamy kraj. Polska stoi też węglem i garażowymi sklecaczami kolumn, najcześciej tubowych, oraz wzmacniaczy lampowych. Wielu próbuje coś tam skubnąć na tym audio. No i marketing i legendy też są do tego dorobione odpowiedniej klasy. Z koniecznym wykształceniem i zapleczem technicznym gorzej. Ale są wyjątki. Dobre i to.

Edytowane przez sly30

Ja również przyłączam się do podziękowań Koledze Vectorowi za możliwość odsłuchania właściwie kilku systemów, w tym tych grających na tanich kablach i tanim źródle i podzielam opinię Kolegi Backa.

Tomek, dzieki za miłą wizyte i singla! Wypije za dobry dzwiek! ;-)

Pisz na PW lub w AH , ...jakby co...?

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

Wiesz, taki mamy klimat, taki mamy kraj. Polska stoi też węglem i garażowymi sklecaczami kolumn, najcześciej tubowych, oraz wzmacniaczy lampowych.

Sly , Jarek , Stary wyrzucacie te drogie kable i jedzieciecie do Vectora jako praktykanci ...;))

Sorry , taki mamy klimat !

Mówili w wiadomościach,że u Vectora gra jak jakaś orkiestra

Pewnie będą słuchać namiętnie i długo pewnie do Sylwestra

Ukratkiem zauwazyłem dla mnie rzecz to wręcz niesłychana

Vector i Loth przeglądają to forum-więc padłem na kolana

Godzina wpół do dziesiatej to jeszcze nie taka póżna pora

Czyżby Vector oznajmił-koniec odsłuchów i fora ze dwora)

Może coś napiszą goście co u niego byli-prosto jak grało

Czy cd za 1000 i wzmak za 2000 dobrze hajenda udawało.

Ja się niestety nie wybrałem i czekam niecierpliwie na recenzje innych... :(

Rowniez podziekowania dla vectora i kolegow (bardzo dobry rowniez byl placek i kawa). Bardzo przyjemnie spedzilem czas przy fajnej muzyce sluchanej z 4-rech roznych systemow w milym towarzystwie. Vectorowi w tym co wczesniej pisal trzeba przyznac racje - nie mogl podac pomimo Waszych prosb elementow systemu z tej prostej przyczyny, ze systemow jest u niego 5 !!! (w tym jeden aktualnie nie uzywany)

Edytowane przez Lutek

Rowniez podziekowania dla vectora i kolegow (bardzo dobry rowniez byl placek i kawa). Bardzo przyjemnie spedzilem czas przy fajnej muzyce sluchanej z 4-rech roznych systemow w milym towarzystwie. Vectorowi w tym co wczesniej pisal trzeba przyznac racje - nie mogl podac pomimo Waszych prosb elementow systemu z tej prostej przyczyny, ze systemow jest u niego 5 !!! (w tym jeden aktualnie nie uzywany)

To wszystkie grały jednocześnie?

Jak nie grały jednocześnie to hajenda nie było-niestety.

Ma tyle sieciówek i konektow i głosnikowych?

Jakich firm?

Co grało?....napiszesz czy zakazane jest?

Dobrze ,ze mnie tam nie było-byłby tłok)

...nie mogl podac pomimo Waszych prosb elementow systemu z tej prostej przyczyny, ze systemow jest u niego 5 !!!

Z całym szacunkiem, to niech poda 5 - to jakiś problem?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jak nie grały jednocześnie to hajenda nie było-niestety.

Ma tyle sieciówek i konektow i głosnikowych?

Jakich firm?

He,he, powiem inaczej SA, może byś wreszcie przejrzał na audiofilskie OCZY.

Nie jednoczesnie, bo kazdy system w innym pomieszczeniu. Gdyby nawet Was jeszcze kilku przyjechalo, to uwierz, ze tloku by nie bylo.

Nic nie jest zakazane, ale nic nie napisze. Trzeba bylo byc jak sie zdeklarowales - sam bys zobaczyl i posluchal.

Z całym szacunkiem, to niech poda 5 - to jakiś problem?

A to juz jego pytaj - ja mam klopoty z pamiecia i przy tylu niezaleznych systemach nie jestem w stanie wymienic ich poszczegolnych elementow..., no moze niektore. Wiem np., ze przy jednym byly wpiete glosnikowe za jakies 4 -5 zl/m

Lutek, wybacz, ale to wygląda mniej więcej tak, że jakby ktoś chciał posłuchać audio posiadane przez vectora w jego samochodzie, to też by się dało. Nie o to w tej zabawie chodzi. System hi-end, to coś dopracowanego. Może być z rysem właściciela, ale to jest zawsze najlepsze z najlepszych. Na miarę finansów, zapatywań, warunków lokalowych, itd., itp.

A tymczasem w podsumowaniu mamy "miło spędzony czas". To miało łeb urywać i zaskakiwać sposobem dojścia do nieosiągalnego poziomu live. Jestem rozczarowany i chyba będę musiał pomścić vectora :-)

... systemow jest u niego 5 !!! (w tym jeden aktualnie nie uzywany)

Moze dodam jeszcze do tego mojego wczesniejszego wpisu: a 6-ty aktualnie w budowie :-)

Jestem rozczarowany i chyba będę musiał pomścić vectora :-)

Zamiast pomscic, to moze lepiej go ogwiedz , posluchaj i pogadajcie - to mily, sympatyczny gosc.

Nie lepiej jeden dobry system?

Wzmacniacz hi-end za 2 tys. to chetnie poznalbym jego nazwe.

Edytowane przez fafarskid

The-End Amplifier...

A co z porównaniem kabli? Ja rozumiem "holistyczne" podejście, ale jeśli się deprecjonuje jakąś wartość, to trzeba pokazać, że inaczej można równie dobrze. Były takie doświadczenia?

Lutek, wybacz, ale to wygląda mniej więcej tak, że jakby ktoś chciał posłuchać audio posiadane przez vectora w jego samochodzie, to też by się dało. Nie o to w tej zabawie chodzi. System hi-end, to coś dopracowanego. Może być z rysem właściciela, ale to jest zawsze najlepsze z najlepszych. Na miarę finansów, zapatywań, warunków lokalowych, itd., itp.

A tymczasem w podsumowaniu mamy "miło spędzony czas". To miało łeb urywać i zaskakiwać sposobem dojścia do nieosiągalnego poziomu live. Jestem rozczarowany i chyba będę musiał pomścić vectora :-)

Nic nie mialo nikomu urywac. To nie ten konkurs!

Mialo tylko pokazac co mozna miec z budzetowego systemu (za wyjatkiem glosnikow)

Nie utożsamiam, sie z twierdzeniem, ze system hi-end to cos specjalnie dopracowanego.....

Trzeba przede wszystkim miec wiedze na temat glosnikow i ich mozliwosci i mozna sobie potem budowac "systemy" Mozna zbudowac duzo systemow hi-end ale na pewno nie koncentrujac sie na kablach!!!

Nic nie jest zakazane, ale nic nie napisze. Trzeba bylo byc jak sie zdeklarowales - sam bys zobaczyl i posluchal.

A to juz jego pytaj - ja mam klopoty z pamiecia i przy tylu niezaleznych systemach nie jestem w stanie wymienic ich poszczegolnych elementow..., no moze niektore. Wiem np., ze przy jednym byly wpiete glosnikowe za jakies 4 -5 zl/m

Ludzie na tym forum to już chyba zupełnie powariowali. Co to są za tajemnice nie do ujawnienia? Nie każdy może przyjechać aby posłuchać.

Ideą FORUM internetowego jest z natury POMAGANIE sobie i DZIELENIE się różnymi informacjami. A tu powstaje KLUB wtajemniczonych;-)

The-End Amplifier...

A co z porównaniem kabli? Ja rozumiem "holistyczne" podejście, ale jeśli się deprecjonuje jakąś wartość, to trzeba pokazać, że inaczej można równie dobrze. Były takie doświadczenia?

Nie bylo takiej potrzeby ani nikt nie mial na to ochoty.

Muzyka grala poprawnie. Gitara grala jak gitara a sax jak sax. Inne kable nie spowoduja, ze gitara bedzie bardziej gitarowa bo gitara byla juz jak gitara!

Mam nadzieje, ze to zrozumiale!

sly30, nie przesadzaj. Gwałtowny wzrost cen w ostatnim czasie jest wynikiem upowszechnienia się handlu i prowadzenia interesów na skalę globalną. Majątki wielu firm i ludzi nagle stały się niewyobrażalne. I drogie produkty wcześniej musiały stać się drogie także w tej skali - dla tych ludzi. Raczej nie ma to nic wspólnego z realnym postępem jakościowym urządzeń audio. Czyli wystarczy zastąpić coś droższego sporo tańszym (na przykład 5 x tańszym wychodząc od ceny 20 000 zł sprzęt i 50 000 zł kolumny). Bo dzielenie miliona złotych na połowę nie jest celem większości osób, patrząc na to w kategorii zaoszczędzenia pieniędzy bez utraty na przyjemności odsłuchu.

>>Vector

Widzisz, a ja uważam, że kable to nawet ważniejszy element niż cała reszta, o sieciówkach nie wspomnę, szczególnie jeśli chodzi o sprzęt cyfrowy - poczytaj na temat transmisji sygnału i właściwości samych przewodników. Może u Ciebie grać na prawdę fajnie i tego nie neguje, ale swoje już przeżyłem, doświadczenia nabrałem - trzeba do tego dorosnąć. Początek drogi miałem taki sam :)

Edytowane przez neomammut

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Ludzie na tym forum to już chyba zupełnie powariowali. Co to są za tajemnice nie do ujawnienia? Nie każdy może przyjechać aby posłuchać.

Ideą FORUM internetowego jest z natury POMAGANIE sobie i DZIELENIE się różnymi informacjami. A tu powstaje KLUB wtajemniczonych;-)

Pomagam, jak moge...:-)

Z jakim maksymalnym ciśnieniem akustycznym może grać Lowther?

Wiem, że nie o wyścig na głośność chodzi, ale jak dysponując takimi środkami słuchać rockowego koncertu? W wymiarze live - oczywiście. Nie byłem, nie słyszałem, nie przesądzam. Miało grać nieporównywalnie dobrze i tego nikt dotąd nie napisał. A spodziewałem się takich opinii. Fajna akcja, tylko zabrakło równie spektakularnego końcowego akcentu.

>>Vector

Widzisz, a ja uważam, że kable to nawet ważniejszy element niż cała reszta, o sieciówkach nie wspomnę, szczególnie jeśli chodzi o sprzęt cyfrowy - poczytaj na temat transmisji sygnału i właściwości samych przewodników. Może u Ciebie grać na prawdę fajnie i tego nie neguje, ale swoje już przeżyłem, doświadczenia nabrałem - trzeba do tego dorosnąć. Początek drogi miałem taki sam :)

Poczatek drogi....?..........buahahahaha

Poczatek drogi dokad...?

Ja chyba jednak jestem na innej drodze......;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi