Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Czas na kolejny kabel AC z tych abstrakcyjnych cenowo.

Jakiś czas temu dostałem na test 1 sztukę najnowszej Shunyaty Anaconda Z-Tron, ale zasilającej nie głośnikowej bo to inna bajka.

Sam miałem kilka Anacond i Pythonów z poprzedniej serii CX i były to bardzo udane kable ale duch poszukiwań jest

nienasycony i eksperymentowałem dalej.

Tą Z-Tron mogłem dostać tylko jedną sztukę więc sprawdzenie na końcówkach mocy nie było możliwe.

Wtedy testowałem ją na DAC-u i na CD playerze oraz na preampie. Grała nadspodziewanie dobrze, tak

bardzo soczyście, że każdy inny kabel AC przy niej wydawał się suchy.

Ale było to nie długo po rozstaniu z serią CX i jakoś nie miałem ochoty powracać do tego samego bo przecież

świat oferuje tyle różnych innych opcji. Do tego wkurzyła mnie polityka cenowa Shunyaty bo Anacodna CX miała

polski detal ok 9 tys.zł a tu był nagle skok na 14 tys.zł. To można się wkurzyć.

Potem dowiedziałem się, że tym razem Shunyata zmieniła nieco hierarchię modelową i tak jak wcześniej w serii CX

topowym kablem był King Cobra za właśnie 14 tys. a Anaconda była drugim z góry to w najnowszej serii Z-Tron zrezygnowano

z nazwy King Cobra i topowy kabel to właśnie Anaconda czyli Anaconda weszła w miejsce King Cobry a Python Z-tron wszedł

w miejsce Anacondy CX.Taki myk marketingowy ale po co to nie wiem. Może dlatego, że Anaconda od lat jest uznana na świecie

a King Cobra jednak mniej znana.

Coś mi jednak nie dawało spokoju bo testując kolejne kable albo miałem wrażenie, że są za suche, albo zbyt zmulone, znów inne

za ostre i przypomniałem sobie tą tajemniczą Anacondę Z-Tron które była ciemna ale szczegółowa, bardzo soczysta i miała w sobie taki

dziwny ciemny,krystaliczny blask.

Ściągnąłem więc 2 na testy w końcówkach mocy, potem kolejne 2 do pre i DAC-a.

No muszę powiedzieć, że jestem pod wrażeniem.

Znów udało im się odskoczyć konkurencji. Kabel jest rewelacyjny ale jak zawsze nie do każdego systemu.

Znam sympatycznego audiofila który ma sprzęt lampowy Ayona i też testował taką Anacondę i akurat u niego było za ciemno i lekko przymuliło.

Wolał np Argento FMR.

Ale u mnie na tranzystorach rewelacja. Co ciekawe to jeden z niewielu kabli o ciemniejszym brzmieniu który jednocześnie jest bardzo szczegółowy,

ma blask, dynamikę w skali makro i micro, wielką przestrzeń, dociąża brzmienia, fajny, nisko rozciągnięty bas, góra perlista i nie męcząca.

Jak na razie w moich sprzętach to najlepszy kabel do wzmacniacza, końcówek mocy i preampa.

Do DAC-a, transportu czy CD playera świetny jest Argento, Acrolink i ta Anaconda Z-Tron również, ale do końcówek mocy

najlepsza. Niestety cena nie zachęca a na rynku wtórnym używki pojawią się pewnie za 2-3 lata. Wtedy może cena spadnie o 40% ale to nadal będzie drogi kabel. Ma w sobie coś z Harmonixa Studio Master M2R i coś z MIT-a ZIII ale w zupełnie innej skali i jest lepsza od obu.

Wiadomo, że każdy musiałby sam posłuchać u siebie i można pożyczyć w AudioFast lub w lokalnym sklepie audio, który współpracuje z Audiofastem.

Ale trzeba poczekać 4 tyg bo mieli kilka ale jakiś świr wszystkie wygarnął. Co za oszołom. To chyba Bum.On kocha szczególnie Shunyatę.

Ale jak ktoś będzie miał okazję to polecam chociaż spróbować...pod warunkiem, że będzie wygrzana.

Nie polecam do ciemnych, spowolnionych systemów.Tam się może nie sprawdzić.Do tranzystora The best!

....z wyjątkiem Accuphase bo tam lepiej Argento czy Acrolink.

Edytowane przez sly30

To sa te topowe kable zasilajace, wtyki, gniazdka, listwy itp. :-)))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tylko nie dostancie koledzy zawalu, nie wieszajcie sie ani nie popelniajcie sepuku :-))))))))))))))))))))))))))))

Ukryta Zawartość

Jesteś mało oryginalny i nie zorientowany bo ten link był zamieszczany już dziesiątki razy.... :-)

Na tej stronie jest wiele podróbek ale są też faktycznie wtyki używane przez niektóre polskie firmy.

Nie dotyczy to jednak topowych zachodnich kabli które nie mają tych wtyków więc kulą w płot.

Nie wiem, część wpisów zniknęła, do tego jako założyciel wątku teraz jest Stefek, biedny Bogu ducha winien!!

Jakiś mega bałagan!!

Edytowane przez sly30

Komuś łapy swędzą...

Po raz trzeci wróciłem na forum jakiś czas temu i jest co raz gorzej. Kiedyś zrezygnowałem bo zobaczyłem, że nie ma sensu. Sytuacja się powtarza.

Komuś łapy swędzą...

Po raz trzeci wróciłem na forum jakiś czas temu i jest co raz gorzej. Kiedyś zrezygnowałem bo zobaczyłem, że nie ma sensu. Sytuacja się powtarza.

Panowie, widocznie komuś na tym zależy aby wątek 'padł' tak jak wiele innych równie ciekawych.Już kilka dni temu zauważyłem

że ktoś podmienił Sly jako autora wątku na Stefana i kurcze zastanawiałem się dlaczego i o co chodzi.

Podmienianie autora wątku jest trudne do zrobienia przez przypadkowych obserwatorów i ktoś z moderacji zrobił to celowo.

Nie wiem, część wpisów zniknęła, do tego jako założyciel wątku teraz jest Stefek, biedny Bogu ducha winien!!

Jakiś mega bałagan!!

Skoro zostałem założycielem wątku bez mojej wiedzy to pozwoliłem sobie go zamknąć :).

Być może bym tego nie robił,gdybym nie zauważył,że moderacja wybiera sobie,które złośliwości między forumowiczami usuwać,a które zostawiać,są tu równi i równiejsi.

Złośliwość szymona do sly30 pozostawiona,natomiast genialna riposta sly30 oczywiście "wyczyszczona",więc ja się pod tym nie podpisuję :),i nie firmuję tego własną osobą.

Jeśli sly chce to oczywiście może założyć ponownie wątek o wtykach.

Edytowane przez stefek

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• Redaktorzy

Panowie, wpisy dotyczące tuningu kabli sieciowych i porównywania jakości konfekcji zostały wyodrębnione z "Topowych kabli" trafiła właśnie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wpis Stefka jako najstarszy stał się jednocześnie pierwszym, co przeoczyłem i za co przepraszam. Jeśli jeszcze jakieś posty powinny tam trafić prośba o ich zaraportowanie.

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Strzelam, że wykonanie jest poniżej krytyki :) Wtyki są wprost niesamowite :)

Po prostu jeden kabel nie działa.

Gdzie jest k**wa ich kontrola jakości?

Jeżeli wiedzą w ogóle co to jest?

Zostaw lepiej ten wylew do momentu podłączenia AC2. ..

A co masz na myśli?

Jest jeszcze "lepiej"?

Po prostu jeden kabel nie działa.

Gdzie jest k**wa ich kontrola jakości?

Jeżeli wiedzą w ogóle co to jest?

E tam wydziwiasz, Siltech za bardzo Cię rozpieścił hehe :)

A co masz na myśli?

Jest jeszcze "lepiej"?

Jest i to sporo, ale w tym działającym.

A tym kablem co nie działa, to sie nie przejmuj . I tak wtyki bedziesz wymieniał to sobie dokręcisz przewód do zacisku ...:-)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jest i to sporo, ale w tym działającym.

A tym kablem co nie działa, to sie nie przejmuj . I tak wtyki bedziesz wymieniał to sobie dokręcisz przewód do zacisku ...:-)

Mnie osobiście AC1 na kolana nie rzucił.

Ale może jeszcze za świeże i muszą się pogrzać?

Gra jak typowy MIT..... gdyby ten Siltech nie był taki piekielnie drogi to bym kupił chyba komplet.

Tylko,że wtedy kable byłyby wartości systemu.

Chore zjawisko.

Przy MIT-ach Siltech to nie kabel , to raczej naszyjnik z brylantami ;)

Miałem kilka MIT-ów Oracle ZIII i żaden nie miał nic luźne ale fakt,że jakość wtyków żenująca dlatego wymieniłem na Furutechy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

american dream z luźnymi bolcami-ale jaja:)

Fajna sprawa. Dobrze ,że nie sprzedałem wszystkich poprzednich kabli bo inaczej żeby podłączyć sprzęt musiałbym ukraść babci kabel od żelazka ;)

Teraz wiem dlaczego prom kosmiczny Columbia rozpieprzył się w powietrzu . Pewnie mieli lużne bolce we wtykach ;)

Teraz wiem dlaczego prom kosmiczny Columbia rozpieprzył się w powietrzu . Pewnie mieli lużne bolce we wtykach ;)

bi_in_fo_laughing_gif_by_kuro_kokoro-d4zdga6.gif

Edytowane przez LUKASIQ

Fajna sprawa. Dobrze ,że nie sprzedałem wszystkich poprzednich kabli bo inaczej żeby podłączyć sprzęt musiałbym ukraść babci kabel od żelazka ;)

Napisz o tym w wątku o audiovoodoooooooooooo ;)

Sam jestem ciekaw.Faktycznie czytałem dobre opinie.

Apexy miałem 3 swego czasu i to bardzo dobry kabel ale nowy SR Element CTS jest dużo lepszy i co

ciekawe nie jest droższy.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jarek..kupiłeś już yamazaki czy dalej pieniądze w kable topisz....

Kupiłem już dawno za twoją namową i popijam od czasu do czasu a ,że mam sporo innych butelek to jeszcze mam trochę zapasu;)

Smak jest na prawdę dobry świeży i lekko owocowy trochę przypomina Auchentoshan.

Ale ostatnio dokupiłem jeszce między innymi flaszkami Dalmore King Aleksander III ...... jestem pod wrażeniem (również inni a w tym moja narzeczona). Tak więc polecam tobie.

Co do kabli to już chyba gorsze niż alkoholizm ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi