Skocz do zawartości
IGNORED

Topowe kable zasilające ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

To będzie fajna jazda. Jestem ciekaw wyników porównań.

Jestem podniecony jak dziecko przed komunią ;)

Trochę niestety wszystko przyćmiewa mój chory zwierzak ;(

Walczę żeby przeżył. Oby się udało.

Mam takiego doła ,że pracować nie mogę o zabawie nie wspomnę;(

Sushi, whisky i pewnie przednia zabawa ;)

żeby to się sraczką nie skończyło :)

Przepraszam, musiałem... :)

A co się dzieje ze zwierzakiem Jarek?

Jarek, tak Eter Audio, ale ja o Acro 9500 jeszcze nie slyszalem.

No wlasnie , zwierzak - rozumiem Cie, jak nasz Kokos przechodzil parwowiroze, nie moglem normalnie pracowac.

Konto w trakcie usuwania

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

żeby to się sraczką nie skończyło :)

Przepraszam, musiałem... :)

A co się dzieje ze zwierzakiem Jarek?

Mam w biurze dwa koty i jeden z nich (pupil firmy - rudy kocur) zachorował.

Wysiadły mu nerki.

Był już 5 dni na "OIOM-ie" w klinice i jest lekka poprawa ale nadal walczy o życie .

Sprowadziłem leki z USA , dostaje kroplówki itd.

Dziewczyny z księgowości i contolingu opiekują się nim a ja jadę jutro i muszę dać mu kroplówkę.

Jak w najbliższych dniach nie będzie poprawy to będę musiał mu pomóc odejść.

Nie mogę nawet pisać bo mi łzy lecą na kompa ;(

Edytowane przez jarek&ania

Jakiego masz stwora Jarek? Rozumiem twoj ból.

Współczuje.....kocham koty, psy, konie.....sam mam 2 koty.....kolejne 3 żywią się u nas na posesji i jeszcze 12 w fundacji.

Z usypianiem nie spiesz się. W końcu on kiedyś i tak odejdzie jak kazdy z nas ale koty mają wyjątkową moc regeneracji.

On może być 2 tyg w agonii a potem wyzdrowieć.

Jak w najbliższych dniach nie będzie poprawy to będę musiał mu pomóc odejść.

Przykre, ale czasami to jest najlepsza decyzja i pomoc stworzeniu.

Ja sam mam wielkiego malamuta i nigdy nie chorował (tfu tfu) i mi ciężko jak na niego patrzę teraz jak się teraz robi gorąco. Leży na kafelkach cały dzień i pije wodę A co dopiero jakby mi zachorował? Bym chyba oszalał.

Kiedyś tak sobie myślałem, to szybciej bym krzywdę człowiekowi zrobił niż zwierzęciu.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jakiego masz stwora Jarek? Rozumiem twoj ból.

Współczuje.....kocham koty, psy, konie.....sam mam 2 koty.....kolejne 3 żywią się u nas na posesji i jeszcze 12 w fundacji.

Z usypianiem nie spiesz się. W końcu on kiedyś i tak odejdzie jak kazdy z nas ale koty mają wyjątkową moc regeneracji.

On może być 2 tyg w agonii a potem wyzdrowieć.

Mam kilka zwierzaków w domu i w biurze.

Ten , o którym pisałem walczy już drugi tydzień o życie.

Od wczoraj ma te leki z USA - może one pomogą.

Pomagam też innym zwierzakom jak tylko mogę.

Ale wszystkim i tak nie można pomóc ;(

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Kiedyś tak sobie myślałem, to szybciej bym krzywdę człowiekowi zrobił niż zwierzęciu.

Kończąc ten wątek powiem ,że wg. mnie poziom rozwoju cywilizacyjnego można ocenić po stosunku człowieka do zwierząt.

Im większa bieda, ciemnota i zabobon tym gorsze zachowanie ludzi wobec zwierząt.

Na marginesie i zeby Cie czyms zajac, przepinam wlasnie kable i najlepsze brzmienie z nowym Acro 7500 uzyskalem dajc go do zrodla ( DAC) , 7300 poszedl do serwera ( Aurender ) a do wzmaka wrocil Transparent z topowymi Oyaide. Wypelniene jak przy Siltechu, atak jak przy Acro, gora mniej agreswyna, ale nadal bardzo dzwieczna.

Konto w trakcie usuwania

Z mojego skromnego doświadczenia wynika źe kable typu Acrolink, Siltech sprawdzają się w źródłach ale z końcówkami mocy już nie za bardzo a juź na pewno nie w moich systemach.

Tu wypadają lepiej Harmonix SM M2R, Anaconda Z-Tron, MIT Oracle ZIII. Pewnie Transparent też byłby dobry.

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Na marginesie i zeby Cie czyms zajac, przepinam wlasnie kable i najlepsze brzmienie z nowym Acro 7500 uzyskalem dajc go do zrodla ( DAC) , 7300 poszedl do serwera ( Aurender ) a do wzmaka wrocil Transparent z topowymi Oyaide. Wypelniene jak przy Siltechu, atak jak przy Acro, gora mniej agreswyna, ale nadal bardzo dzwieczna.

O.K. Skoro taka konfiguracja tobie odpowiada.

Ja dzisiaj wepnę do moich końcówek Shunyatę Anacondę a w pozostałych klockach zostawię Siltechy.

Jak poprzednio miałem wpięte MIT-y w końcówki to było więcej basu i wypełnienia ale niestety kosztem kontroli, przejrzystości i wybrzmiewania instrumentów i wokali.

Poza tym MIT-y nie schodziły tak nisko jak Siltech.

Z wymiany naszych obserwacji dochodzę do wniosku ,że oczekujemy zupełnie czegoś innego od dżwięku.

Stąd takie różnice w postrzeganiu wpływu kabli.

I jeszcze jedna sprawa.

Poprawię się ponownie bo dobrze napisałem wcześniej ,że chcę wyporzyczyć Acrolinka 9500 a nie 7500.

Ale jeszcze go nie mieli w Eteraudio.

Zasugerowałem się twoim pytaniem i stąd takie zamieszanie.

Kończąc ten wątek powiem ,że wg. mnie poziom rozwoju cywilizacyjnego można ocenić po stosunku człowieka do zwierząt.

Im większa bieda, ciemnota i zabobon tym gorsze zachowanie ludzi wobec zwierząt.

I tak i nie... moim zdaniem istotną rolę ogrywają tutaj zależności kulturowe. zj**ów nie brakuje i ich nie sieją, chociaż patrząc na nowoczesne społeczeństwa nie byłbym tego taki pewien. Bieda, ciemnota i zabobon to przede wszystkim głód, a z nim nie ma żartów. Nawet nie chcę myśleć co będzie jak Chiny przejmą pałeczkę i będą szerzyć swoją hegemonię... Brrr! Też się zastanawiam po co jeść te biedne zwierzaki, a koty to ponoć przysmak... ale tego nie wiem, bo jeszcze nie próbowałem, albo próbowałem, a nie wiem, myśląc, że zjadam mongolian beef. Dlatego już dawno powiedziałem stop wszelkim beefom i czikenom w czajna-restaurant... tylko morze panie, tam przynajmniej pewność, że nie zjadam czyjegoś pupila.

Parker's Mood

Z mojego skromnego doświadczenia wynika źe kable typu Acrolink, Siltech sprawdzają się w źródłach ale z końcówkami mocy już nie za bardzo a juź na pewno nie w moich systemach.

Tu wypadają lepiej Harmonix SM M2R, Anaconda Z-Tron, MIT Oracle ZIII. Pewnie Transparent też byłby dobry.

Kiedys zawsze myslalem ,ze Shunyata i MIT , a rowniez Transparent to takie lubiane przez Amerykanow osilki bez finezji ( Harmonixa nie znam ) , ale stwierdzam doswiadczalnie po przesluchaniu niedawno 7 kabli, ze Transparent sie obronil do wzmaka, szczegolnie po wymianie wtykow na Oyaide. Takze sklaniam sie do Twojej opinii - finezyjne kable do zrodel , mocne do wzmakow.

Konto w trakcie usuwania

Tyle, że Harmonix jest Japoński.

Tak, wiem o tym , napisalem " lubiane przez Amerykanow" , a nie produkwane przez nich.

Z tym ze nigdy nie sluchalem Harmonixa, wiec nie wiem ,czy mozna go nazwac osilkiem.

Konto w trakcie usuwania

marslo, uwazaj z iloscia acrolinkow w systemie. 7300 w ilosci 5 sztuk zabil muzykalnosc, wszystko zwolnilo, poszlo w tyl sceny. Nawet 3 to u mnie za duzo. Kabel jest bardzo dobry, ale wg mnie tylko do cyfry. Ze wzmakiem duzo lepiej spisuje sie tani vovox textura, ktory jest bardzo rytmicznym kablem. Moze z 7500 jest inaczej, kto wie.

Marcin,

Na razie mam 2 na trzy, tak bylo rowniez dotad, tylko 7500 zastapil 7300 do zrodla a 7300 zastapil 6100. Kiedy byly 3 Acro gralo gorzej niz 2 Acro plus Transparent . U mnie Trnasparent robie to , co proponowany przez Ciebie Vovox. Uwaga cenna i zgodna z moimi odsluchami.

Same Acrolinki daja dzwiek zbyt ostry , jasny i za slabo wypelniony , jesli to miales na mysli mowiac o braku muzykalnosci - tak , tez to stwierdzilem .

pzdr

Konto w trakcie usuwania

• 2 tygodnie później...

Od wzmacniacza lub źródła do listwy sieciowej to optymalnie jakiej długości najlepiej powinien mieć długość kabel zasilający? Chyba kiedyś spotkałem się z opinią że 1.5mb? a od listwy do gniazda pow. 1.5mb?

Długości są podyktowane warunkami indywidualnymi.

Długości kabli sieciowych fabrycznych, warunkami ekonomicznymi i funkcjonalnymi.

Nie ma ścisłej wiedzy w tym zakresie, są spostrzeżenia, moim zdaniem są pewne proporcje, które dobrze jest zachować.

Wielkości, które Kolega podaje są sensowne i można je zastosować w praktyce.

Jeśli jednak Kolega działa indywidualnie i ma ewentualny zamiar samodzielnie zmontować ten segment, to radzę dać gniazda w ścianę i przygotować odpowiednio dłuższe kable, zaoszczędzając w ten sposób na połączeniach w połowie długości obwodu, to bezcenne z punktu widzenia jakości transmisji energii do systemu.

• 2 tygodnie później...
Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Witam ponownie.

W piątek odbieram sieciówki Siltech Double Crown i przez weekend będę je testował.

Wstyd się przyznać ale kupiłem w ciemno ;)

Ale myślę,że raczej nie powinienem się rozczarować.

Skrobnę kilka słów na temat zmian jakie wniosą (o ile wniosą) w stosunku do Ruby Mountain II.

pozdrawiam

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Dostałem dzisiaj zakupione kable AC Siltech Double Crown.

Kable nówki zafoliowane.

Kable są sztywniejsze i w innym kolorze ?!

Po wypieciu Ruby Mountain II i wpięciu Double Crown byłem załamany degradacją dżwięku.

Po prostu okrojona góra , słabsza rozdzielczość, gorszy bas i mniejsza scena.

Ale.....kable pograły u mnie dzisiaj ok. 7 godz. i z każdą godziną słychać zmiany i to w zastraszającym tępie na +

Zobaczymy co bedzie się działo za 1-2 tygodnie grania.

Jako ,że mam też Ruby Mountain to po tym czasie wepnę je z powrotem i porównam z wygrzanymi Double Crown.

Ale myślę ,że róznica będzie z korzyścią dla Double Crown.

• Pokaż nowe odpowiedzi