Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz klasy A do 4 tyś zł Integra

kwinto2

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki model Vicka?

Słuchałem 236 mk2 i okazał się sporo słabszy w wielu aspektach od Mujuzik Anioła na którego zakup, tuning i wymianę lamp sterujących wydałem 2400zł.

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

Vincent 236 mk2 nie jest wzmacniaczem grajacym w czystej klasie "A" lecz oddaje pierwsze Waty w tej klasie, generalnie jest to wzmacniacz klasy AB.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Nie lepiej napisać szukam dobrego/ciekawego wzmaka do x zł?Jakie to ma znaczenie czy to klasa A,A/B,D czy co tam jeszcze wymyślili.Przy dobrze zrobionym sprzęcie nie odróżnisz w jakiej klasie pracuje.

A zdajesz sobie sprawę, ile trzeba wydać na wzmak klasy AB żeby grał choć porównywalnie do Pure Class A?

Za 4000 to sorry, ale...

Moja rada: szukać British Pure Class A używki.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A zdajesz sobie sprawę, ile trzeba wydać na wzmak klasy AB żeby grał choć porównywalnie do Pure Class A?

Za 4000 to sorry, ale...

Moja rada: szukać British Pure Class A używki.

Trzeba wydać-3-3,5tys zł,po tyle ``chodzą`` Krell kav300i.

Trzeba wydać-3-3,5tys zł,po tyle ``chodzą`` Krell kav300i.

Mówisz poważnie czy żartujesz?

Słuchałem tego Krella - za co mam płacić? Za znaczek? Bo przecież nie za brzmienie.

Ten Krell brzmieniowo nawet nie stał koło wzmaka Pure Class A. Gra dość żałośnie, prawdę mówiąc.

Jak już, to nieco powyżej założonego budżetu (za 1200euro) można sobie kupić fabrycznie nowy przyzwoity wzmak klasy AB. Mówię o AM-Audio T-90.

Ręcznie robiony przez najwyższej klasy fachowców, nie trzepany taśmowo w Chinach przez głodnych niewolników, jak Krell...

Ma 5 lat gwarancji - ile daje Krell?

Waga 19kg - ile waży KAV 300i?

Rzut oka na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Słuchałem go u kolegi w UK. Ten wzmak naprawdę gra... za 1200 euro to okazja. Czy tak dobrze jak Klasa A? To już sobie każdy musi sam sprawdzić.

Ja, gdy słuchałem AM-Audio, to nie miałem Sugdena - dla mnie to brzmiało jak objawienie... :) Dziś pewnie bym się czegoś czepiał.

Nie będzie łatwo, bo AM-Audio nie ma dystrybutorów. Sprzedają tylko za pośrednictwem swojej stronki w necie.

I nie mają żadnych kompleksów wobec Krella, kasując w swoich najdroższych konstrunkcjach ponad 13 tys euro... za kanał! ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Nie jest to czysta klasa A , CEC pobiera W klasie A 36W prądu powyżej przechodzi w klasę AB pobierając prąd aż do 300W przy oddanych 64W/8ohm.

Cec amp 3300 czysta klasa A,nowy okolo 800 e.

To nie jest czysta klasa A.

Radiatory zaledwie 40-watowej końcówki mocy Pure Class mają zwykle powyżej 1 m kw. powierzchni... Ten wzmacniaczyk to jakaś topologia LEF, wymyślona porzez CEC. Bóg wie co to jest... Niech oni sobie dalej robią CD na pasku - nikt im nie zarzuci, że tego nie potrafią.

Wzmacniacze lepiej zostawić firmom, co robią... wzmacniacze. ;)

A to WWF czy MMA?

Bo Xindak 6950 waży ponad 25 kg...

/.../

A co to jest Xindak? ;)

Cokolwiek to jest - w wagowej konfrontacji z telewizorem Rubin i tak wypada blado. :)

A co to jest Xindak? ;)

Cokolwiek to jest - w wagowej konfrontacji z telewizorem Rubin i tak wypada blado. :)

To Twoja klasyfikacja na którą sam się powołałeś....

sam sobie odpowiedz...

:D

Słuchałem tego Krella - za co mam płacić? Za znaczek? Bo przecież nie za brzmienie.

Ten Krell brzmieniowo nawet nie stał koło wzmaka Pure Class A. Gra dość żałośnie, prawdę mówiąc.

Jak już, to nieco powyżej założonego budżetu (za 1200euro) można sobie kupić fabrycznie nowy przyzwoity wzmak klasy AB. Mówię o AM-Audio T-90.

Ręcznie robiony przez najwyższej klasy fachowców, nie trzepany taśmowo w Chinach przez głodnych niewolników, jak Krell...

Ma 5 lat gwarancji - ile daje Krell?

Waga 19kg - ile waży KAV 300i?

Rzut oka na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ...

Słuchałem go u kolegi w UK. Ten wzmak naprawdę gra... za 1200 euro to okazja. Czy tak dobrze jak Klasa A? To już sobie każdy musi sam sprawdzić.

Ja, gdy słuchałem AM-Audio, to nie miałem Sugdena - dla mnie to brzmiało jak objawienie... :) Dziś pewnie bym się czegoś czepiał.

Nie będzie łatwo, bo AM-Audio nie ma dystrybutorów. Sprzedają tylko za pośrednictwem swojej stronki w necie.

I nie mają żadnych kompleksów wobec Krella, kasując w swoich najdroższych konstrunkcjach ponad 13 tys euro... za kanał! ;)

Wiesz co kolego,słyszałeś co innego niż ja.O wzmacniaczach klasy A też niewiele wiesz.Żeby ci łatwiej było,ja na integrę Krella przesiadłem się z Amplifona-i nie bolało.Bo sztuką jest zestawić system,i to co słyszysz jest sumą poszczególnych jego składowych.I jeszcze jedna rzecz-Krell KAV 300i jest ``usa made``-jak nie posiadasz podstawowej wiedzy - to nie pleć.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mówisz i masz

Fatman iTube 202 - 4995zł, 2x20W w klasie A

http://fatman.rafko.pl/produkty.php?numer_pr=7686,fatman-itube-202-itube202-wzmacniacz-lampowy-klasy-a-stereo-ze-stacja-fatdock

tutaj testujemy - myślę, że możemy i Tobie podesłać jak będzie wolna sztuka

http://www.audiostereo.pl/fatman-itube-202_85347.html

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

Facet (autor watku) pyta o wzmaki w klasie "A" i...jak tu na forum od razu zlot ludzi, którzy wszystko proponują, o wszystkim innym piszą ale nie o celu zainteresowania autora.

Jeśli już musimy się nawzajem krellowac to krellujmy się w temacie np. Krellem z serii KSA.

Tym wywodem jednoznacznie sugerujesz, że wzmacniacze w klasie A brzmią lepiej niż te pracujące w klasie A/AB. A nie jest to prawda.

Co więcej, gdyby rozejrzeć się po topowych wzmacniaczach, kosztujących po kilkadziesiąt tysięcy złotych, to okaże się, że większość konstrukcji pracuje klasie ... A/AB.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Facet (autor watku) pyta o wzmaki w klasie "A" i...jak tu na forum od razu zlot ludzi, którzy wszystko proponują, o wszystkim innym piszą ale nie o celu zainteresowania autora.

Jeśli już musimy się nawzajem krellowac to krellujmy się w temacie np. Krellem z serii KSA.

Mam.

PS. Wzmacniacz którzy pokazałeś na zdjęciu fajnie wygląda ... i tyle można o nim powiedzieć. Urządzenia sprzedawane factory direct są z założenia znacznie tańsze niż konkurencja, tyle że ... nie można ich posłuchać.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Może postaw na używany Sudgen A 21 ma świetną opinię i dobrze brzmi a na ewentualność gdyby ci się nie spodobał - zawsze bez problemu sprzedaż .

Piotr

Tym wywodem jednoznacznie sugerujesz, że wzmacniacze w klasie A brzmią lepiej niż te pracujące w klasie A/AB. A nie jest to prawda.

Co więcej, gdyby rozejrzeć się po topowych wzmacniaczach, kosztujących po kilkadziesiąt tysięcy złotych, to okaże się, że większość konstrukcji pracuje klasie ... A/AB.

Tym wywodem kolega nic autorowi watku nie pomógł.......bo może chce on słuchac harmoniczne,a to zapewnia tylko klasa A prosze Pana.

Moja propozycja jest wzmacniacz w klasie A na lampie 300B...tylko czasami nie jakiś JAG,FELIKS AUDIO,DUBIEL-bo to są konstrukcyjne knoty.

Proponuje autorowi watku dozbieranie jeszcze troszke kasy wtedy kupi coś dobrego...co gra i nie kosztuje krocie-tak też mozna jak najbardziej-bo

gra konstrukcja i cały system-a nie markowa nazwa wyrobu.

Dziękuję za zainteresowanie, tak jak myślałem "jeden lubi schab a drugi mostek a trzeci c.pkę bo jest bez kostek" ale poważnie może ktoś ma jakieś konkretne propozycje i wcale nie musi to być nowy wzmacniacz.Zaglądałem już nawet na strony niemieckie i angielskie, lecz nie wszyscy chcą wysyłać sprzęt do polski, poza tym tam też nie brakuje oszustów. Pozdrawiam.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.