Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

ankieta jest zabawą z ktorej wynika że osoby tutaj na forum interesujące się AV mają widać więcej pojęcia niż przeciętny kowalski i wybrały by plazmę jako technologią o lepszym dla nich obrazie akceptując pewne wady które są widać dla nich mniej istotne niż przy technologii lcd, tak w skrócie można to opisać że jest w tej chwili 49 głosów z czego aż 30 na pdp a tylko 8 na lcd!!!, więc wniosek jest jeden osoby które mają większe pojęcie jak kowalski wiedzą co wybrać. a zaraz oburzone głosy lcdmaniaków się tu pojawią że ta ankieta jest do niczego i a pdp mają "wycieki z plazy".

Focal + Naim

Ankieta jedynie potwierdza fanatyzm plazmowców, fanatycznie nastawieni użytkownicy w tej grupie wyraźnie przodują nad LCD - każdy zdrowo-rozsądkowiec wybrał opcję trzecią :-) Nie jest to zresztą dla mnie żadną niespodzianką ;)

ankieta jest zabawą z ktorej wynika że osoby tutaj na forum interesujące się AV mają widać więcej pojęcia niż przeciętny kowalski i wybrały by plazmę jako technologią o lepszym dla nich obrazie akceptując pewne wady które są widać dla nich mniej istotne niż przy technologii lcd, tak w skrócie można to opisać że jest w tej chwili 49 głosów z czego aż 30 na pdp a tylko 8 na lcd!!!, więc wniosek jest jeden osoby które mają większe pojęcie jak kowalski wiedzą co wybrać. a zaraz oburzone głosy lcdmaniaków się tu pojawią że ta ankieta jest do niczego i a pdp mają "wycieki z plazy".

Jedno mnie tylko zastanawia. Dlaczego osoby mające pojęcie nie widzą migania.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Ankieta jedynie potwierdza fanatyzm plazmowców, fanatycznie nastawieni użytkownicy w tej grupie wyraźnie przodują nad LCD - każdy zdrowo-rozsądkowiec wybrał opcję trzecią :-) Nie jest to zresztą dla mnie żadną niespodzianką ;)

Proszę Cię żebyś nas nie obrażał. Było pytanie, są odpowiedzi. Bądź uprzejmy je zaakceptować. Miałem LCD z najwyższej półki. Niestety wytrzymał tylko 1.5 roku. Chciałem kupić nowy również LCD bo tą technologię znam. Niestety obejrzałem sporo TV i żaden w zakładanej kwocie nie spełniał wymogów. Były gorsze od mojego starego który okazał się bublem. Dopiero nowa plazma Panasonica okazała się do zaakceptowania. Po dwóch miesiącach użytkowania mogę ten wybór tylko chwalić. W ankiecie potwierdziłem, że moim zdaniem lepiej kupić TV PDP, bo tak się w moim przypadku okazało. A Ty mnie publicznie nazywasz fanatykiem który na dodatek nie umie myśleć. To teraz sam spróbuj dla siebie znaleźć adekwatny epitet.

Niestety chłopie ale z kulturą to Twoja wypowiedź ma niewiele wspólnego. Powiem więcej. Mam nadzieję że stan który mamy obecnie się utrzyma. To znaczy ludzie Twojego pokroju dalej będą w znakomitej większości kupowali słabe LCD. A tylko wąska garstka tych którzy nie kierują się stereotypami poszuka wysokiej klasy PDP. Oby tak było bo jak będę kupował następny TV to nie będę musiał za plazmę płacić 15-20tzł, tylko tak jak obecnie zamknę się w kwocie do 10tzł.

I jeszcze bądź uprzejmy zauważyć że temat założył jeden z Was. Wielbicieli technologii LED. Czyli to Wy nam zadaliście pytanie a po usłyszeniu odpowiedzi Ty nas obrażasz. To trzeba było napisać że posiadacze plazm są proszeni o nie zabieranie głosu. Było by Wam łatwiej uzyskać satysfakcjonujące rezultaty. Poczytaj trochę artykułów jak zafałszować wybory a potem róbcie ankietę w ten sposób żeby z góry było wiadomo jaki będzie wynik. Nie będziesz musiał obrażać innych.

Jedno mnie tylko zastanawia. Dlaczego osoby mające pojęcie nie widzą migania.

No właśnie. Wszyscy oślepli? A może nowe dobrej jakości plazmy już tej wady nie mają?

Temat założyłem tylko i wyłącznie w jednym celu. Ponieważ fanatycy obu technologi naparzali się po całym forum robiąc siarę.

Może tylko dwa cytaty.

To trzeba było napisać wprost kto to jest chamski prostaku.....poza tym mój wpis był humorystyczny, a nie obraźliwy i nie odnosił się do konkretnej osoby, a durnowatego awatara ograniczony rylu.....chciałeś szamba to je masz łajzo, ku uciesze moderacji, bo zaraz paru życzliwych nakabluje :-) A swoją drogą wstyd mi, że takie łajno mieszka na Śląsku..... Przyjemniutko nieprawdaż ? :-)

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

A tu odpowiedź:

A co , miałem ci ty gnoju opowiadać o swoim życiu. Trzeba było brać przykład chociażby z bobcata, on grzecznie zapytał, a ty skurwysynie masz niewyparzoną gębe i zero szacunku dla kobiet. To ty pierwszy popełniłeś błąd nie ja.

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

Z tego co pamientam jedn plazmowiec a drugi LCDkowiec.

Tak więc panowie nie róbcie z siebie aniołków.

Moje prywatne zdanie na temat obu technologii jest takie że obydwie to w porównaniu z moim starym CRT który był niestety tylko SD to badziewie kompletne.

Ponieważ jednak potrzebowałem telewizor HD kupiłem najpierw plazmę a następnie oddałem i kupiłem LCD.

A powód był prosty. LCD był mniej gówniany niż plazma co nie znaczy że nie jest gówniany w ogóle.

No właśnie. Wszyscy oślepli? A może nowe dobrej jakości plazmy już tej wady nie mają?

Jak najbardziej mają

Gdy wspomniano na Forum, że plazma miga odezwały się chóry oburzenia. Że nieprawda, że u nich nic nie miga. Niektórzy pisali coś, co zapewne w intencji autora miało być dowcipne a wyszło jak zawsze. Wziąłem więc do ręki Numer 7/8 Audio Video, gdzie red. Kulpa testuje Panasonica TX-P46GT30. I cóż tam czytamy (str. 72): "Ponadto migotanie jasnych płaszczyzn - zjawisko typowe dla plazm - tym razem dokuczało mi bardziej niż zwykle".

Wiem. Zaraz się dowiemy, że red Kulpa stołuje się z Mc Donaldzie, ma sprzęt all-in-one, ogląda polskie komedie romantyczne i lubi Edytę Górniak. Albo nie. Ja się dowiem, że czytam nieuważnie, wyrywam z kontekstu, nic nie zrozumiałem. Bo przecież gdy red. Kulpa pisze że migotanie jest zjawiskiem typowym dla plazm - to w oczywisty sposób należy rozumieć, że żadnego migotania nie ma. I basta.

Nowszej się już nie da. I z tego co wynika to z miganiem jest jeszcze gorzej niż w starych.

I nawet wiem dlaczego. Bo w nowych modelach wsadzają z przodu coraz ciemniejszą szybę w pogoni za czernią(nie wiem po co) co zmusza do nastaw coraz większej jaskrawości a co prowadzi do coraz mocniejszego migania.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wczoraj po raz enty byłem świadkiem jak sprzedawcy zachwalają technologie LCD zwykłemu kowalskiemu, a ten stoi w bezruchu jakby sparaliżowany z miną zdziwioną i osłupiałą, widać że nie ma zielonego pojęcia co mówi sprzedawca który na dodatek go okłamuje przekazując czysto techniczne zagadnienia przeczytane w ulotkach bądź zasłyszane. Sprzedawcy wcale nie pytają ludzi jakie mają warunki w domach i jaki materiał chcą oglądać, ważne aby sprzedać jakikolwiek TV.

postawa niektorych z Was do zludzenia przypomina pewne ugrupowanie polityczne na naszej bardzo ubogiej scenie parlamentarnej:)

pytanie tylko po co?

co jest lepsze: makaron czy ziemniaki? i zacznie sie agresja bliznich :)

Onanizujcie się tym miganiem dalej w swoim "Klubie Ośmiu" znawców migania plazmy. Tylko to wam już zostało, żeby podratować sobie humor.

Wybacz je nie jestem ślepy. Przecież nie będą się katował czymś co mi działa na nerwy. Masz szczęście że cię matka natura obdarzyła gorszym wzrokiem.

krzysiek wiesz co, moim zdaniem przeginasz pałe, nie wiem dlaczego to robisz.

Doskonale wiesz że w tym konkretnym przypadku nie chodziło o technologie a o sprawy osobiste i na dodatek moje.

Gdybyś tak był miły i cytował wszystko albo nic, a nie dwa zdania wyrwane z kontekstu.

krzysiek wiesz co, moim zdaniem przeginasz pałe, nie wiem dlaczego to robisz.

Doskonale wiesz że w tym konkretnym przypadku nie chodziło o technologie a o sprawy osobiste i na dodatek moje.

Gdybyś tak był miły i cytował wszystko albo nic, a nie dwa zdania wyrwane z kontekstu.

O co by nie chodziło. Zawsze można odpowiedzieć nawet na najbardziej chamskie zaczepki w kulturalny sposób a nie zniżać się do tego samego poziomu. Ja na ulicy będzie cię obszczekiwał ratlerek to co zejdziesz na czworaka i będziesz na niego szczekał?

Nieistotne czy wyrwane z kontekstu czy nie. Takie dyskusje nie powinny się odbywać na forum.

I nie ma na to żadnego usprawiedliwienia.

Wybacz je nie jestem ślepy. Przecież nie będą się katował czymś co mi działa na nerwy. Masz szczęście że cię matka natura obdarzyła gorszym wzrokiem.

Fakt, farciarz ze mnie. To musi być potworna katorga. Skoro żeby jej uniknąć oglądasz to, co pokazałeś na zdjęciach...

Ciekawe jakbyś zareagował jakby Twoją żone ktoś wyzwał od dziwki, k**wy, szmaty czy zdzrska.

Zgłosiłbym do moderacji.

Fakt, farciarz ze mnie. To musi być potworna katorga. Skoro żeby jej uniknąć oglądasz to, co pokazałeś na zdjęciach...

Jak na razie czekam na zdjęcia z plazmy i nie mogę się doczekać. Skoro obraz z twojego telewizora jest taki dobry to się pochwal. Czekam.

Ciekawe jakbyś zareagował jakby Twoją żone ktoś wyzwał od dziwki, k**wy, szmaty czy zdzrska.

A tak to co tam powyżej napisałeś to raczej luźna interpretacja tego co było napisane.

A było napisane "ździrsko anielskie". Podejrzewam że zyzio chciał być dowcipny ale mu nie wyszło.

I co to by dało? - nic, chodziłby nadenty jak paw w przekonaniu o swojej bezkarności a po moim wpisie poirytował się czyli go to dotknęło więc...........

Od rozstrzygania takich kwestii jest moderator. A jeżeli ktoś naprawdę przesadza to dostanie bana.

Termin: ZDZIRSKO, o kobiecie jest dowcipem??????????? - wybacz ale nie rozumie.

Od rozstrzygania takich kwestii jest moderator. A jeżeli ktoś naprawdę przesadza to dostanie bana.

Mylisz się, ban to nie jest żadna kara.

Termin: ZDZIRSKO, o kobiecie jest dowcipem??????????? - wybacz ale nie rozumie.

Mylisz się

Właśnie problem jest w tym że nie zrozumiałeś intencji tej wypowiedzi. Myślę że akurat nikt nikogo nie chciał obrażać. Ale wyszło jak wyszło.

Przy obiedzie też nie powinno się bekać ale czasami się wymknie.

Zresztą nie chodzi mi o to kto co napisał. Akurat zacytowałem te dwie wypowiedzi bo były chyba najbardziej drastyczne. Akurat miałeś pecha że jedna z tych wypowiedzi padłą z twoich ust.

Nie zmienia to jednak faktu że dyskusja w tym temacie to żadna dyskusja tylko wymiana złośliwości.

Ja z mojej strony staram się poniżej pewnego poziomu nie schodzić.

A powód był prosty. LCD był mniej gówniany niż plazma co nie znaczy że nie jest gówniany w ogóle.

Zapomniałeś dodać "dla mnie" (t/z dla Ciebie). "Bez odbioru".

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

Proszę Cię żebyś nas nie obrażał.

A Ty mnie publicznie nazywasz fanatykiem który na dodatek nie umie myśleć. To teraz sam spróbuj dla siebie znaleźć adekwatny epitet.

Niestety chłopie ale z kulturą to Twoja wypowiedź ma niewiele wspólnego. Powiem więcej. Mam nadzieję że stan który mamy obecnie się utrzyma. Nie będziesz musiał obrażać innych.

Ależ my nie musimy na samych siebie wymyślać żadnych epitetów. Wystarczy to, co słyszymy od was. Jesteśmy niedoświadczeni, nieobeznani z tematem, jesteśmy tępym motłochem chodzącym na pasku marketingu, nie potrafimy odróżnić ziarna od plew. A już najbardziej nam "dowalono" (chyba taki był zamiar autora) że jadamy w Mc Donaldzie (owszem zdarza mi się tam być gdy się bardzo spieszę, wypada to raz na kwartał), posiadamy zestaw all-in-one (nieprawda, jeżeli kogoś interesuje co mam - proszę zajrzeć do "O Mnie"), oglądamy polskie komedie romantyczne (nie widziałem ani jednej, nawet żadnego tytułu nie potrafiłbym wymienić) i lubimy Edytę Górniak (nie lubię tej pani, acz ją doceniam). Mam kontunuować? Poprawę kultury proponuję zacząć od samych siebie.

Zastanawiające w tym wszystkim jest jedno. Większoścć tej malutkiej, niereprezentatywnej próbki opowiedziała się za PDP. Co zwolennikom tej technologii dało asumpt aby zadąć w surmy tryumfalne. Gdy kontrargumentujemy, że LCD stanowią przytłaczającą wiekszość światowego rynku, że sprzedaje się ich ponad 6 x więcej niż PDP - plazmowcy natychmiast odpowiadają, że statystyki o niczym nie świadczą, LCD kupuje niewyrobiona klientela która nie wie co czyni, a wytrawna mniejszość koneserów wybiera PDP.

Jednocześnie w innym wątku toczy się dyskusja o SACD i porównaniu ich a CD. Rynek SACD to jest właśnie taka nisza, mniejszość dla melomanów i koneserów. Ale tam zwolennicy CD są w większości, więc powiadają że SACD to znikomy ułamek rynku wobec milionów CD, a to się liczy. To jest rynek. Miliony ludzi zagłosowały co lepsze: CD.

Przepraszam ja już nic nie rozmiem. W końcu ilość sprzedaży jest istotna (może nawet najistotniejsza) czy nie? Czy też słuszne jest to, co komuś w danej chwili bardziej przydatne?

mczaj zrób lepsze, ale zamieść je najdalej za pół godziny i uważaj bo zdjęcia które są w internecie w dużej części znam (musisz zrobić swoje).

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Widziałem nowe modele "600 Hz" panasonic i nadal problem widać. Może wypuszczą modele "1200 Hz" w przyszłości (100 FPS a nie jak obecnie 50 FPS) - w ten czas nie powinno być już tego widać.

Dla mnie.

OK. I tak uważam Was (Ciebie i Bobcata) za bardzo kulturalnych dyskutantów.

Onanizujcie się tym miganiem dalej w swoim "Klubie Ośmiu" znawców migania plazmy. Tylko to wam już zostało, żeby podratować sobie humor.

Specjalista od eleganckich wypowiedzi znów dał głos. Przecież plazma nie miga, czyż tak nie zapewniałeś? A tych co mówią, że miga odsądzałeś od czci i wiary. Teraz się okazało, że jest nas nie ośmiu (rozumiem: głosujących na LCD), ale dziewięciu, gdyż red. Kulpa również stwierdził (cytowałem powyżej), że migotanie jest immanentną cechą plazmy. Mnie można wykpić, wyszydzić i wyśmiać (w czy jesteś dobry, gorzej z merytoryczną argumentacją). Red. Kulpę już tak nie bardzo wypada. Więc nie pozostaje nic innego jak wzruszać ramionami, udając że problem wprawdzie jest, ale go nie ma.

Ależ my nie musimy na samych siebie wymyślać żadnych epitetów. Wystarczy to, co słyszymy od was. Jesteśmy niedoświadczeni, nieobeznani z tematem, jesteśmy tępym motłochem chodzącym na pasku marketingu, nie potrafimy odróżnić ziarna od plew. A już najbardziej nam "dowalono" (chyba taki był zamiar autora) że jadamy w Mc Donaldzie (owszem zdarza mi się tam być gdy się bardzo spieszę, wypada to raz na kwartał), posiadamy zestaw all-in-one (nieprawda, jeżeli kogoś interesuje co mam - proszę zajrzeć do "O Mnie"), oglądamy polskie komedie romantyczne (nie widziałem ani jednej, nawet żadnego tytułu nie potrafiłbym wymienić) i lubimy Edytę Górniak (nie lubię tej pani, acz ją doceniam). Mam kontunuować? Poprawę kultury proponuję zacząć od samych siebie.

Zastanawiające w tym wszystkim jest jedno. Większoścć tej malutkiej, niereprezentatywnej próbki opowiedziała się za PDP. Co zwolennikom tej technologii dało asumpt aby zadąć w surmy tryumfalne. Gdy kontrargumentujemy, że LCD stanowią przytłaczającą wiekszość światowego rynku, że sprzedaje się ich ponad 6 x więcej niż PDP - plazmowcy natychmiast odpowiadają, że statystyki o niczym nie świadczą, LCD kupuje niewyrobiona klientela która nie wie co czyni, a wytrawna mniejszość koneserów wybiera PDP.

Jednocześnie w innym wątku toczy się dyskusja o SACD i porównaniu ich a CD. Rynek SACD to jest właśnie taka nisza, mniejszość dla melomanów i koneserów. Ale tam zwolennicy CD są w większości, więc powiadają że SACD to znikomy ułamek rynku wobec milionów CD, a to się liczy. To jest rynek. Miliony ludzi zagłosowały co lepsze: CD.

Przepraszam ja już nic nie rozmiem. W końcu ilość sprzedaży jest istotna (może nawet najistotniejsza) czy nie? Czy też słuszne jest to, co komuś w danej chwili bardziej przydatne?

Jeśli bym chciał być złośliwy to bym napisał tak.

Skoro większość kupuje LCD a ci co na tym się znają PDP to wynika z tego że ta mniejszość to elita.

Teraz przenosząc tego typu logikę można by powiedzieć skoro większość wybrała w ankiecie PDP a tylko kilka osób LCD to ci co wybrali LCD to elita.

Zwłaszcza że ci co wybrali LCD muszą jednak mieć lepszy wzrok skoro widzą więcej(miganie)

Ale złośliwy nie jestem i przyznam że plazma ma niewątpliwe zalety w stosunku do LCD ale LCD w stosunku do plazmy również czego fanatycy plazmy jakoś nie chcą przyjąć do wiadomości. Wybór między plazmą a LCD to wybór między uciążliwością wad. Czy wolisz żeby cię piekło czy swędziało.

Dla mnie wady plazmy są bardziej uciążliwe niż wady LCD.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.