Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli o tym jeszcze nie było: pierwszy komunikat po pierwszym włączeniu nowiutkiego Panasonica plazmowego ... "Ustaw Tryb SKLEP/DOM". Zwracam na to uwagę tym, którzy planują kupić taki TV i w podnieceniu od razu wszędzie wciskać na pilocie OK,OK,OK,OK ... akurat tutaj domyślnie jest SKLEP więc trzeba aktywować DOM ... inaczej będziecie mieli jaskrawy oczojebny obraz akurat do powierzchni 1000m2 z 400 lampami jarzeniowymi jak w supermarkecie RTViAGD :)

Jeśli o tym jeszcze nie było: pierwszy komunikat po pierwszym włączeniu nowiutkiego Panasonica plazmowego ... "Ustaw Tryb SKLEP/DOM". Zwracam na to uwagę tym, którzy planują kupić taki TV i w podnieceniu od razu wszędzie wciskać na pilocie OK,OK,OK,OK ... akurat tutaj domyślnie jest SKLEP więc trzeba aktywować DOM ... inaczej będziecie mieli jaskrawy oczojebny obraz akurat do powierzchni 1000m2 z 400 lampami jarzeniowymi jak w supermarkecie RTViAGD :)

To samo jest w SONY LCD. Na tym nie koniec ... dalej trzeba wyłączyć czujnik oświetlenia i masę filtrów "poprawiających".

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

vt20 0.009 cd/m2http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p50vt20b-tx-p50vt20-20100520694.htm

g30 0.02 cd/m2

Ukryta Zawartość

gt30 0.018 cd/m2

Ukryta Zawartość

vt30 0.013 cd/m2http://www.hdtvtest.co.uk/news/panasonic-tx-p42vt30b-p42vt30-201104231092.htm

przy okazji

Kuro 0.0031 cd/m2

Ukryta Zawartość

Widzisz, co strona/redakcja, to inne wyniki.

Powyższe wydają się trochę dziwne, skoro dla VT20 zmierzyli 0,009 a dla VT30 0,013.

Poza tym nie widziałem, żeby ktokolwiek inny oprócz nich zmierzył panasonicowi coś ponizej 0,01

W testach AV wszystkie dotychczas testowane plazmy panasa nie zeszły do 0,02...

No i oni (AV) mierzyli dokładnie mój model czyli 58PY800 a nie 50PZ800, choć myślę że akurat tu nie powinno być różnic.

Fachowy portal

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zmierzył np.:

GT30 - 0,03 (tyle samo co AV)

VT30 - 0,02 (AV nie testowało)

G30 - 0,03 (tyle co G20 w AV)

VT20 - 0,03 (AV: 0,026)

Podsumowując - wyniki pomiarów AV są dość zbieżne z flatpanelshd, natomiast te z Twojego linka dość mocno od nich odstają (dla VT 20 ponad 3 razy niższą czerń zmierzyli...)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

po prostu goście z hdtvtest mają lepszy sprzęt do testowania, skoro wychodzą im takie dokładne wyniki

w przypadku większości serwisów testujących niżej od 0,02 cd nie są w stanie zmierzyć, różnice często też wynikają z tego że niektóre serwisy testują czerń po kalibracji (widoczne odcienie szarości) a inne po prostu najniższą czerń jaką tv wyświetla

Użytkownik mczaj dnia 15.10.2011 - 16:55 napisał PY800 posiadam ja

A ja posoadam PZ80, zdaje sie , ze ten sam panel, ale jakie roznice w obrazie tego to juz nie wiem;)

a ja mam PY8, PZ to jest ta sama seria z tunerem dvb

PY/PZ 8/80/85/800 mają chyba dokładnie te same matryce, tylko pewnie inną elektronikę i oprogramowanie (m.in. dodane IFC w 85/800)

ciekawe czy czerń mają identyczną, podejrzewam że tak...

kiedyś pytałem na avsforum nt kalibracji po zakupie spyder3tv, 0,04 by pasowało, wklejam:

"My tv (46py8) after 980hours have black level around 0,056-0,058cd/m2 (after basic calibration)

I mean its black level measurement one step before dimmed pixels but I couldn't measure what is black level then - its shows 0,02cd/m2 everytime but on my eye more probable is that this Spyder3tv can't measure lower values, difference to black level at (0,05x) is small so I guess its more closer to 0,04-0,05"

po prostu goście z hdtvtest mają lepszy sprzęt do testowania, skoro wychodzą im takie dokładne wyniki

w przypadku większości serwisów testujących niżej od 0,02 cd nie są w stanie zmierzyć, różnice często też wynikają z tego że niektóre serwisy testują czerń po kalibracji (widoczne odcienie szarości) a inne po prostu najniższą czerń jaką tv wyświetla

AV testując Kuro byli w stanie zmierzyć zdaje się 0,003 więc to nie jest kwestia tego, że nie potrafią zmierzyć czerni ponizej 0,02.

No i na tym samym sprzęcie pomiarowym w moim TV (dokladnie w moim łącznie z przekątną 58 cali) zmierzyli dokładnie 0,025.

Czemu więc miałbym im nie ufać?

Ciekawostka z tej strony z Twojego linka - piszą, że wygląda na to, że panasoniki z wyższymi przekątnymi schodzą niżej z czernią niż mniejsze przekątne tego samego modelu, więc może jednak "size metters" ? :) Może tu jest pies pogrzebany?

Na marginesie to wcale mnie to nie cieszy, bo jednak człowiek liczy, że kolejne generacje będą lepsze w tym względzie, a tymczasem chyba wcale tak nie jest.

Ale może to i dobrze, mój TV ma dopiero jakieś 1,5 roku, a gdyby wyszło coś znacznie lepszego korciłoby mnie, żeby zmienić.

PY/PZ 8/80/85/800 mają chyba dokładnie te same matryce, tylko pewnie inną elektronikę i oprogramowanie (m.in. dodane IFC w 85/800)

Jednak nie, ale przynajmniej sprawa się wyjaśnia: AV testowało i mierzyło 46PY85 i zmierzony poziom czerni to 0,037 (numer: 7/8 2008).

PY800 był wyższą serią i wygląda na to, że jednak ma po prostu niższy poziom czerni, natomiast to co zmierzyło AV dla PY85 pokrywa się przynajmniej z Twoim linkiem.

no być może niewielkie różnice są i PY800 ma ciut niższy poziom czerni ale nie dorównuje już ubiegłorocznej czy tegorocznej serii V Panasonica... ja jestem ciekawy, dlaczego skoro Panasonic wykupił te patenty Pioneera już dawno temu, nie może zrobić takiego modelu z czernią jak Kuro

kiedyś pytałem na avsforum nt kalibracji po zakupie spyder3tv, 0,04 by pasowało, wklejam:

"My tv (46py8) after 980hours have black level around 0,056-0,058cd/m2 (after basic calibration)

I mean its black level measurement one step before dimmed pixels but I couldn't measure what is black level then - its shows 0,02cd/m2 everytime but on my eye more probable is that this Spyder3tv can't measure lower values, difference to black level at (0,05x) is small so I guess its more closer to 0,04-0,05"

PX8 mialem przed PZ80, porownywalem bezposrednio, Czern PZ80 ma zdecydwoanie lepsza, nawet nie ma co porownywac.

Tez mial ten sam panel G11 jezeli dobrze pamietam.

Ciut poczytalem teraz, z tej serii pare dodatkowych bajerow poprawiajacych obraz mial PY800 i PY85, tego drugiego ma moja kolezanka.

no być może niewielkie różnice są i PY800 ma ciut niższy poziom czerni ale nie dorównuje już ubiegłorocznej czy tegorocznej serii V Panasonica... ja jestem ciekawy, dlaczego skoro Panasonic wykupił te patenty Pioneera już dawno temu, nie może zrobić takiego modelu z czernią jak Kuro

Pewnie i moze, ale bylby za drogi. Przeciez Pioneer od nich kupowal panele, wiec co to dla takiego koncernu zaimplementowac technologie znana z patentow..

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Raz że byłby pewnie za drogi w produkcji, dwa, że tamta technologia była bardzo prądożerna, 50 cali brało zdaje się ponad 400W, a na coś takiego w obecnych czasach nikt sobie nie pozwoli.

Pytanie tylko pozostaje po co w ogóle to kupili?

Raz że byłby pewnie za drogi w produkcji, dwa, że tamta technologia była bardzo prądożerna, 50 cali brało zdaje się ponad 400W, a na coś takiego w obecnych czasach nikt sobie nie pozwoli.

Zeby kto inny nie kupil?;)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Bo korzystają z części rozwiązań? Bo "kupili" specjalistów, którzy opracują nowe, doskonalsze rozwiązania? Bez powodu by nie kupowali.

Zeby kto inny nie kupil?;)

A to była kolejna myśl, która przyszła mi do głowy.

PX8 mialem przed PZ80, porownywalem bezposrednio, Czern PZ80 ma zdecydwoanie lepsza, nawet nie ma co porownywac.

Tez mial ten sam panel G11 jezeli dobrze pamietam.

Ciut poczytalem teraz, z tej serii pare dodatkowych bajerow poprawiajacych obraz mial PY800 i PY85, tego drugiego ma moja kolezanka.

G11 ale PX80 to zdaje się to samo co PV80 tylko z tunerem, panele są różne - PX/PV to hd ready a PY/PZ full hd

był test porównawczy PV do PY na hdtv.pl, czerń lepsza sporo na PY

tutaj też potwierdzenie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiecie: zastanowiła mnie jedna sprawa. Poszedłem sobie do MM, pobawiłem Panasonicami, w wyniku czego stwierdziłem że zarzuty przeciw PDP (powtarzane również przeze mnie, biję się w piersi) to wierutna bzdura, jako że plazma może mieć piękny obraz i można sobie ją ustawić wg własnych upodobań. Oddając plaźmie należne uznanie stwierdziłem, że mnie osobiście obraz LCD przypada bardziej do gustu.

Wy chyba też przynacie obiektywnie, że na dobrym i należycie ustawionym LCD można mieć znakomity obraz. Ale Wam obraz plazmowy odpowiada jeszcze bardziej. Nie sposób nic tu dodać, o gustach gentlemani nie dyskutują.

Ciekawe na ile są to sprawy obiektywne oraz czy i jaką rolę odgrywa tu czynnik psychologiczny. Ja sobie gdzieś "z tyłu głowy" zapisałem że LCD jest lepsze, Wy sobie zapisaliście tamże to samo na temat PDP. I każda strona widzi to, co chce zobaczyć: lepszość swojego faworyta.

Czy gdyby pokazano nam same wysokiej klasy panele (reszta odbiorników zakryta, aby nie było wiadomym co jest co), obydwa profesjonalnie i perfekcyjnie (w żadnym przypadku nie efekciarsko) ustawione i skalibrowane, a następnie na obydwa poszczono by ten sam bardzo dobry sygnał HD - bylibyśmy w stanie rozpoznać który jest który?

Mam niejakie wątpliwości. Obydwie technologie osiągnęły bowiem porównywalny poziom perfekcji.

Co o tym sądzicie?

Czy gdyby pokazano nam same wysokiej klasy panele (reszta odbiorników zakryta, aby nie było wiadomym co jest co), obydwa profesjonalnie i perfekcyjnie (w żadnym przypadku nie efekciarsko) ustawione i skalibrowane, a następnie na obydwa poszczono by ten sam bardzo dobry sygnał HD - bylibyśmy w stanie rozpoznać który jest który?

Są pewne rzeczy niekalibrowalne, wynikające z niedoskonałości LCD i plazm - po tych aspektach można rozpoznać który jest który.

Wiecie: zastanowiła mnie jedna sprawa. Poszedłem sobie do MM, pobawiłem Panasonicami, w wyniku czego stwierdziłem że zarzuty przeciw PDP (powtarzane również przeze mnie, biję się w piersi) to wierutna bzdura, jako że plazma może mieć piękny obraz i można sobie ją ustawić wg własnych upodobań. Oddając plaźmie należne uznanie stwierdziłem, że mnie osobiście obraz LCD przypada bardziej do gustu.

Do momentu aż ta plazma nie stanie w pokoju AV.

Do momentu aż ta plazma nie stanie w pokoju AV.

To chyba jest nadmierne spłycenie zagadnienia.

Są pewne rzeczy niekalibrowalne, wynikające z niedoskonałości LCD i plazm - po tych aspektach można rozpoznać który jest który.

Może i tak, ale obawiam się że ja przynajmniej miałbym niejakie kłopoty z rozpoznaniem.

Przeczytałem wszystkie nowe wpisy Bobcat na temat plazm oraz pamiętam co wypisywał poprzednio.

Uważam, że pisząc wtedy gówno widział, konfabulował i najzwyklej w świecie trollował.

Kupił sobie pierwszy lepszy z półki taki sobie telewizor LG LCD ( skłaniałbym się bardziej że ktoś mu go wcisnął- przecież sam zaświadczał, że na sprzęcie się nie zna), i po zakupie aby sie dowartościować dorabiał teorie do swojego zakupu.

Ponoć porównywał u znajomych, był ekspertem od nędznego obrazu plazmy i doskonałego LCD. Teraz chyba dopiero pierwszy raz udał się do sklepu i w dość nędznych warunkach sklepowych stwierdził, że obraz z pdp jest przyzwoity a wręcz świetny.

Ot cała prawda o LCD i jego fanach.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Pierwszego lepszego z półki nie kupiłem, wybierałem i zastanawiałem się bardzo długo. Porównywałem różne modele, dyskutowałem z innymi Forumowiczami, opisywałem wrażenia z oglądu . Przeczytaj mój wątek. Wybrałem w końcu model który mi najbardziej odpowiada i z wyboru jestem bardzo zadowolony.

W odróżnieniu od Ciebie nie jestem człowiekiem zadufanym w sobie ani też przeświadczonym o własnym geniuszu i nieomylności. Jeżeli w jakiejś sprawie nie miałem racji - potrafię się do tego przyznać otwartym tekstem, co uczyniłem w odniesieniu do plazmy. Pozatym różni nas to, że ja staram się nie być arogancki. Nie będę pisał, że arogancja to cała prawda o PDP i jego fanach, gdyż skłamałbym i obraził cała resztę plazmowców tu na Forum, którzy są ludźmi z klasą i na poziomie. Cóż... Każda reguła ma wyjątki.

Przeczytałem wszystkie nowe wpisy Bobcat na temat plazm oraz pamiętam co wypisywał poprzednio.

Uważam, że pisząc wtedy gówno widział, konfabulował i najzwyklej w świecie trollował.

Kupił sobie pierwszy lepszy z półki taki sobie telewizor LG LCD ( skłaniałbym się bardziej że ktoś mu go wcisnął- przecież sam zaświadczał, że na sprzęcie się nie zna), i po zakupie aby sie dowartościować dorabiał teorie do swojego zakupu.

Ponoć porównywał u znajomych, był ekspertem od nędznego obrazu plazmy i doskonałego LCD. Teraz chyba dopiero pierwszy raz udał się do sklepu i w dość nędznych warunkach sklepowych stwierdził, że obraz z pdp jest przyzwoity a wręcz świetny.

Ot cała prawda o LCD i jego fanach.

chwała Bobcat'owi za poprzedni post, tylko nie rozumiem w jakim celu znowu nakręcać bezcelową dyskusję, to działa także w drugą stronę, wiele osób nie widziało dobrego LCD w akcji.

Z kolei według mnie, co z tego, żę plazma ma świetny obraz jeżli aby go uzyskać trzeba oglądać TV w nocy lub specjalnie zaciemnić pokój. Odblaski z "lustra" w moim odczuciu dyskwalifikują użytkowanie plazmy jako TV do wszystkiego/zwłaszcza do normalnego salonu w którym toczy się normalne życie "rodzinne". Te wszystkie och i ach są bezsensowne jeżeli i tak nie wykorzystamy potencjału plazmy (czytaj wykorzystamy w odpowiednich warunkach).

Z kolei według mnie, co z tego, żę plazma ma świetny obraz jeżli aby go uzyskać trzeba oglądać TV w nocy lub specjalnie zaciemnić pokój.

Nie, nie trzeba oglądać po nocy. "Zaciemnienie" należy rozumieć jako ograniczenie oświetlenia, np. zapalenie lampki zamiast wszystkich punktów świetlenych w pokoju. Co nie oznacza, że nie można oglądać przy pełnym zapalonym świetle - można, będzie dobrze (przecież Bobcat opisuje swoje wrażenia z marketu oświetlonego jarzeniówkami a nie z piwnicy - i jednak było bardzo dobrze!), tyle tylko że może być jeszcze lepiej.

Fakt, przypadek Bobcata mówi sporo o różnych dyskusjach na tym forum. Produkowane są tony bredni, najczęściej przez ludzi nie mających pojęcia o przedmiocie dyskusji. Weźmy to migotanie plazm, promowane jakże mocno przez niektórych znawców. Jak właściciele plazm mówią, że to nie występuje w praktyce, to nieważne, z pewnością kłamią. Po czym miłośnik LCD idzie do sklepu i sam stwierdza, że faktycznie migotania nie ma. A ile postów/awantur było z tego powodu?

To co trzeba Bobcatowi oddać, to fakt, że jak zobaczył że migotanie to bajeczka, to o tym napisał, a nie szedł w zaparte zgodnie ze zmyślonym scenariuszem kolejnej marketowej przygody/traumy.

Nie, nie trzeba oglądać po nocy. "Zaciemnienie" należy rozumieć jako ograniczenie oświetlenia, np. zapalenie lampki zamiast wszystkich punktów świetlenych w pokoju. Co nie oznacza, że nie można oglądać przy pełnym zapalonym świetle - można, będzie dobrze (przecież Bobcat opisuje swoje wrażenia z marketu oświetlonego jarzeniówkami a nie z piwnicy - i jednak było bardzo dobrze!), tyle tylko że może być jeszcze lepiej.

...

nie wiem w jakim sklepie i przy jakich żarówkach kolega oglądał VT30, ale ja widziałem taki efekt jak w powyższym filmie i nie wygląda to dobrze

Nawet mi się nie chce tego oglądać, bo to jest właśnie powrót do dyskusji najgorszego sortu - ktoś pisze co widział na żywo, lub opisuje co widzi w domu, a w zamian dostaje jakiś filmik z youtube. No i co? mam po tym zmienić zdanie odnośnie tego co mam w domu? Rozumiem że jesteś fanem LCD a plazmę znasz właśnie z youtuba i podań ludowych?

ps. myślisz że w szybie LCD nie będą się odbiłay jarzeniówki ani okno, jak TV postawisz naprzeciwko?

Nawet mi się nie chce tego oglądać, bo to jest właśnie powrót do dyskusji najgorszego sortu - ktoś pisze co widział na żywo, lub opisuje co widzi w domu, a w zamian dostaje jakiś filmik z youtube. No i co? mam po tym zmienić zdanie odnośnie tego co mam w domu? Rozumiem że jesteś fanem LCD a plazmę znasz właśnie z youtuba i podań ludowych?

ps. myślisz że w szybie LCD nie będą się odbiłay jarzeniówki ani okno, jak TV postawisz naprzeciwko?

ja pokazałem tylko refleksy (które widziałem na żywo)....które bardzo mi przeszkadzają w VT30, nie jestem fanem ani plazmy ani LCD, chcę po prostu wybrać optymalny dla mnie TV dlatego pytam was o radę...o wasze doświadczenia odnoście szyby w plaźmie i refleksów

PS: skąd przyszło ci do głowy, że miałem na myśli, że szyba LCD odbija inaczej światło niż szyba w plaźmie - postaraj się uważniej czytać to co napisałem - miałem na myśli LCD z matowymi powłokami (bez szyby)

czy ja gdzieś napisałem, że ktokolwek ma zmieniać zdanie odnośnie posiadanego w domu TV - w jakim celu prowokujesz bezsensowną dyskusję

Jak nastawiasz się na oglądanie w warunkach padającego na TV światła słonecznego to zgadza się, LCD z matową matrycą. Do tego tryb dynamic i obraz "zakrzyczy" to światło słoneczne. Tyle tylko, że z obrazem dobrej jakości nie będzie to miało wiele wspólnego.

szyba LCD odbija inaczej światło niż szyba w plaźmie - postaraj się uważniej czytać to co napisałem - miałem na myśli LCD z matowymi powłokami (bez szyby)

są LCD z błyszczącymi matrycami bez szyby i takich refleksów nie powodują. Z własnych obserwacji mogę jedynie dodać że LCD z błyszczącymi matrycami maja bardziej nasycone kolory głębszą czerń

123... test

Jak nastawiasz się na oglądanie w warunkach padającego na TV światła słonecznego to zgadza się, LCD z matową matrycą. Do tego tryb dynamic i obraz "zakrzyczy" to światło słoneczne. Tyle tylko, że z obrazem dobrej jakości nie będzie to miało wiele wspólnego.

Nastawiam się na oglądanie TV w dużym salonie z dwoma dużymi oknami, światło słoneczne nie pada bezpośrednio na panel, ale w dzień jest w pokoju bardzo jasno i 90% czasu w pokoju zapalone jest światło - do tej pory miałem matowy LCD 46cali. Chętnie widziałbym u siebie VT30 ale po prostu boję się, że będzie bardzo źle z refleksami, dlatego jestem chyba zmuszony zwrócić sie w kierunku LCD (sony ex720 lub sharp 52le830, 60le635) - chyba, że z twojego i doświadczenia innych wynika, że w dzień jestem w stanie oglądać TV bez odbić na szybie

skoro nie możesz oglądać w komfortowych warunkach telewizji to wybierz możliwie najlepszy z matową matrycą, cała filozofia...

Mam niejakie wątpliwości. Obydwie technologie osiągnęły bowiem porównywalny poziom perfekcji.

Co o tym sądzicie?

przy oglądaniu z dalszej odległości i na wprost, mógłby być czasami kłopot w odróżnieniu tych dwóch technologii, choć jeśli ktoś miał obydwa typy tv to by jednak rozpoznał po pewnych charakterystycznych cechach dających o sobie znać od czasu do czasu

na pierwszy rzut oka też delikatnie widać nieco inną ostrość, obrys, gładkość obrazu, "gęstość" obrazu/kolorów, ruch... ale tu już trzeba by mieć doświadczenie z obydwoma typami tv, żeby takie minimalne różnice dostrzec

skoro nie możesz oglądać w komfortowych warunkach telewizji to wybierz możliwie najlepszy z matową matrycą, cała filozofia...

Ale przeciez nie o to chidzi, tak naprawde ponownie chodzi o wykazanie wyzszosci LCD na PDP.

Tak z innej beczki, czytalem w tescie mojej plazmy, ze tv ten przy tescie obrazu w ruchu, wyswietla on 1080 lini w pionie, jest tam tez napisane, ze o czyms takim nawet najlepszy LCD moze jedynie pomarzyc. To wyjasnia poniekad ten chamskie zalamania obrazu na LCD w rozdzielczosci innej niz natywna, nie chodzi wylacznie i skalowanie.

przy oglądaniu z dalszej odległości i na wprost, mógłby być czasami kłopot w odróżnieniu tych dwóch technologii, choć jeśli ktoś miał obydwa typy tv to by jednak rozpoznał po pewnych charakterystycznych cechach dających o sobie znać od czasu do czasu

na pierwszy rzut oka też delikatnie widać nieco inną ostrość, obrys, gładkość obrazu, "gęstość" obrazu/kolorów, ruch... ale tu już trzeba by mieć doświadczenie z obydwoma typami tv, żeby takie minimalne różnice dostrzec

Moim zdaniem te roznice wcale nie sa minimalne, glebia kolorow oraz ich naturalnosc sa poprostu nieosiagalne na najlepszym nawet LED. Przy bardzo dynamicznych scenach rowniez jest niezaciekwie na LED. BYlem widzialem najnowsze LEDy, niestety nawet wczoraj widzialem jednego z najnowszy LG, jego test jest na tej stronie co don111 wkleil. Wisial nad GT30. Obraz niby ok...tylko jak ma byc ok skoro kolory sa nienaturalne? Przeciez kolory to podstawa w obrazie. Jezeli one sa nienatualne to jak mozna napisac, ze obraz jest dobry? Ja tego poprostu nie ogarniam..za glupi jestem.

don111, w Twoim poście jest cytat przypisany do mnie, ale to nie moja twórczość, o co chodzi?

ogólnie jest inna plastyczność obrazu, przejść tonalnych co powoduje chyba te wszystkie efekty typu maski na twarzach itp... same kolory może i są zbliżone, zależy od ustawień, ale porównywałeś jakieś tryby sklepowe a tutaj rozstrzał jest największy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.