Skocz do zawartości
IGNORED

Pylon Pearl

Waldi76

Rekomendowane odpowiedzi

szacun dla twojego 7-dmego posta! :)

Widzę Mikson, że jesteś tu ekspertem (ponad 7 tys. wpisów) i umiesz recenzować sprzęt na podstawie zdjęć czym zyskałeś sobie wielki szacunek forumowiczów - mój również:) Kogoś takiego właśnie potrzebuje; mam przy okazji prośbę - zrecenzuj mi Hegla H70 z Harbeth P3esr i Audiolabem 8200 CD. Z góry dziękuję. Jeszcze raz szacun Mikson!

Widzę Mikson, że jesteś tu ekspertem (ponad 7 tys. wpisów) i umiesz recenzować sprzęt na podstawie zdjęć czym zyskałeś sobie wielki szacunek forumowiczów - mój również:) Kogoś takiego właśnie potrzebuje; mam przy okazji prośbę - zrecenzuj mi Hegla H70 z Harbeth P3esr i Audiolabem 8200 CD. Z góry dziękuję. Jeszcze raz szacun Mikson!

jak na pierwszy post to musisz jeszcze troszkę popracować nad formą :)

a jeżeli twierdzisz że dokonuję recek na podstawie fotek to szybciutko dawaj przykład jestem ciekaw!

bo śmiem twierdzić że pieprzysz coś pod nosem jak potłuczony :)

Focal + Naim

jak na pierwszy post to musisz jeszcze troszkę popracować nad formą :)

a jeżeli twierdzisz że dokonuję recek na podstawie fotek to szybciutko dawaj przykład jestem ciekaw!

bo śmiem twierdzić że pieprzysz coś pod nosem jak potłuczony :)

O Pylonach zapewne rozpisywałeś się dopiero po ich przesłuchaniu. PS: Nie śmiem równać do twojej formy i poziomu - zapewniam cię:)

O Pylonach zapewne rozpisywałeś się dopiero po ich przesłuchaniu. PS: Nie śmiem równać do twojej formy i poziomu - zapewniam cię:)

a możesz przytoczyć fragment gdzie opisuję ich brzmienie?

podważam tylko puste pianie nad kolumnami za tysiaka które niby grają na poziomie kilkukrotnie droższych!

czasy kiedy takie rzeczy istniały się skończyły teraz wszędzie jest chłodna kalkulacja

gra na takim poziomie na ile został dany produkt wyceniony i takiego poziomu

należy się spodziewać w dużym przybliżeniu , nie neguję że grają źle czy są źle są wycenione

jedynie zakładam że są to bardzo dobre konstrukcje za tysiaka ale nic więcej , rzadko kiedy coś wychyli się wyżej w jakości brzmienia do ceny,

ale nie robi tego w przełożeniu 3x takim bo to jest śmiech na sali jak coś takiego czytam

Focal + Naim

Ta nagroda dla PP, w moim przekonaniu (i odsłuchu) nie jest na wyrost:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Koniec i bomba, a kto nie słuchał ten trąba! - modyfikując nieco Mistrza Gombrowicza :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Gość frywolny trucht

(Konto usunięte)

Mikson, jest jeszcze kilka aspektów do rozważenia, np:

-jak jakaś kolumna jest przesolona finansowo, nie wynika to z jakości, a samopoczucia konstruktora- to bardzo łatwo postawić perełki przy nich. Stąd i porównania z trzykrotnie ( i więcej) droższymi konstrukcjami :)

-jeśli kolumna ma drogie przetworniki i elementy, a konstruktor ma coś ze słuchem, albo dziwaczną manierę strojenia, łatwo może nastąpić sytuacja jak wyżej, a przestrzał cenowy nieograniczony :)

Tak się składa, że perełki zagrały na Audio Show lepiej od niektórych wielokrotnie droższych, często renomowanych, a wręcz nagminnie tu polecanych konstrukcji. Wiem co słyszałem. Na własne uszka. Bez wnikania, że jakiś wystawca zrobił konkurencyjnym konstrukcjom kuku poprzez złe zestawienie klocków, repertuaru czy głośności odsłuchu.

mikson

... podważam tylko puste pianie nad kolumnami za tysiaka które niby grają na poziomie kilkukrotnie droższych!...

mikson może zadaj sobie wreszcie troszkę trudu i rusz się gdzieś je odsłuchać, wypisujesz herezje, zaśmiecasz wątek do potęgi tak naprawdę nie mając pojęcia o czym piszesz bo nie znasz tego produktu, czytając twoje wypociny ma się wrażenie że masz jakiś problem ale sam do końca chyba nie wiesz z czym, bo zrozum wreszcie że w Audio najważniejsze jest jak co rzeczywiście gra, a nie wypociny "miksona" na temat kalkulacji i innych pierdół którymi próbuje coś udowodnić

wypociny "miksona" na temat kalkulacji i innych pierdół którymi próbuje coś udowodnić

On lubi poddawać wątpliwościom produkty wszelakiej maści (zazwyczaj nie mając z nimi styczności), czy to kable, czy to kolumny. Takich postów jest na forum cała masa. Na szczęście wszystko to ma na celu to, aby koledzy się "nie wcięli" ;)

On lubi poddawać wątpliwościom produkty wszelakiej maści (zazwyczaj nie mając z nimi styczności), czy to kable, czy to kolumny. Takich postów jest na forum cała masa. Na szczęście wszystko to ma na celu to, aby koledzy się "nie wcięli" ;)

rambaku nic nie próbuje udowodnić, pylonki już koledzy tu opisali że nic specjalnego nie prezentują czy wybitnego , są to dobrze skalkulowane kolumny dobrze grające w swojej cenie nic więcej , można poczytać wcześniej o tym jak ktoś zadał sobie trudu i się rozczarował z odsłuchu po zaślinionych reckach z prasy,

ja mam pytanie do wszystkich zachwycanych pylonkami

jeżeli tak świetnie grają to dlaczego jeszcze ich nie macie jak je słyszeliście i piejecie nad nimi z zachwytu?/

co budżet nie pozwala? :)

Focal + Naim

On lubi poddawać wątpliwościom produkty wszelakiej maści (zazwyczaj nie mając z nimi styczności), czy to kable, czy to kolumny. Takich postów jest na forum cała masa.

+1.

Kolejny przykład to dywagacje Miksona o DACach.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

+1.

Kolejny przykład to dywagacje Miksona o DACach.

a w jakim sensie ?? możesz rozwinąć???? ciekaw jestem niesłychanie

a swoją drogą masz tupet pisać o moich "dywagacjach" jak sam nakręciłeś korbę na rdaca na forum i piałeś nad nim!

Focal + Naim

Gość rydz

(Konto usunięte)

To jest nizrozumiałe by piać z zachwytu nad Pylonem,do tego stawiając je na równi z kolumnami za 3000 tyś,jest mnóstwo kolumn w tej cenie i to jest odnośnik do porównań.

Piszcie wtedy że Pylony nie mają rywala i są konstrukcą wybitną,nic ponad to.Co to będzie jak na rynku pokażą się kolumny za np 3000 tyś i osiągną po odłuchach taki rozgłos jak Pylon?

zaczniecie je stawiać na równi z tymi za 9000 tyś?

No ale pewnie ktoś ma w tym interes:)

Zakładka stereo osiagnęła apogeum śmietnika!

<<Zamknąć!

<<Zlikwidować!

To jest nizrozumiałe by piać z zachwytu nad Pylonem,do tego stawiając je na równi z kolumnami za 3000 tyś

Pokaż mi jeden wpis, słownie jeden, który porównuje Pylony Pearl do kolumn za 3000zł.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Gość rydz

(Konto usunięte)

Słuchałem Pylon Pearl na elektronice Moon i.5 i Moon CD.5. Potwierdzam słowa redaktora Pacuły - to są świetne pod względem dźwieku kulumny. Nieprawdopodobnie lekko grające, z bardzo dobrą przestrzenią i sceną, świetnym basem oraz naprawdę niezłą rozdzielczością. Rewelacyjne wokale. Można spokojnie je przyrównać do głośników z pułapu do 4000zł. Wykonanie skrzynek porządne, lecz w tej cenie (999zł) raczej nie należy spodziewać się szaleństw. Stolarka estetyczna, schludna, choć skromna. Za swoją cenę to więcej niż okazja.

W wykonanie Pearla "zamieszani są" na pewno inżynierowie dawnego Tonsila.

Załączam zdjęcie jakości "komórkowej" z odsłuchów w salonie Premium Sound w Gdańsku:

Proszę bardzo,nawet o 1000 więcej!

jest pianie jak cholera! i o tym piszę że korba troszkę za mocno poszła w ruch!

:)

po drugie

sam osobiście trzymam kciuki za takie produkty i dobrze że pojawiają się przez polaków wytwarzane

warto przy okazji posłuchać jeżeli ktoś szuka tanich kolumn to jest oczywiste

ważne żeby nie napalać się po korbach forumowych i z tym właśnie mamy tu do czynienia

już chyba dwóch kolegów napisało że są to przeciętniaki w tej cenie to głosy oburzenia się pojawiły :)

Focal + Naim

Użytkownik Violet dnia 08.10.2011 - 12:40 napisał

"Można spokojnie je przyrównać do głośników z pułapu do 4000zł."

Czyli jak masz do wydania 4000pln na kolumny to jedziesz odsluchiwac pylony ??? dobry zart :]

Użytkownik Violet dnia 08.10.2011 - 12:40 napisał

"Można spokojnie je przyrównać do głośników z pułapu do 4000zł."

Czyli jak masz do wydania 4000pln na kolumny to jedziesz odsluchiwac pylony ??? dobry zart :]

A dlaczego nie? Ja kiedyś miałem ok 4000 na wzmacniacz. Słuchałem chyba z 7 i wyszedłem z takim za mniej niż pół tej kwoty. Za niecałą resztę kupiłem kolumny i jeszcze zostało.

Gość rydz

(Konto usunięte)

<< Raziel no i dobrze,niech Pylony stoją w salonach i niech klient po odsłuchach decyduje co przywiezie do domu,nie mam nic przeciwko rodzimym wytwórniom,życzę im jak najlepiej.

Tylko po co takie opinie tu się pisze? do 3 4 może 5 tyś zaraz ktoś pi....nie cenę że są warte?

Porównywanie ze sporo droższymi konstrukcji również uważam za mało poważne, Pearle są tanie bo jest w nich masa kompromisów, głównie tania - prosta w budowanie skrzynia, mając chociażby nieco ponad 2 tyś do wydania można kupić dobrze grające kolumny w sporo lepszym wydaniu od Pylon Pearl, można też oczywiście wydać sporo więcej i kupić dziadostwo, jedno co trzeba przyznać Pearlą to świetne brzmienie w tej cenie a nawet i brzmienie konkurujące ze sprzętem za około 2-3 tyś, ale wykonanie zdecydowanie mniej warte niż konkurencyjnych marek w tych cenach, dlatego ten kto ma do wydania 3 tyś nie będzie brał ich pod uwagę, natomiast dla kogoś kto szuka możliwie jak najlepiej grających kolumn za około 1 tyś Pearle są bardzo ciekawą propozycją.

Mówię o osobie która ich słuchała w normalnych, a nie wystawowych warunkach. Na tej zasadzie, to ktoś może dojść do wniosku że najtańszy Naim jest lepszy od topowego Accuphase, bo mu się bardziej podobało zeszłoroczne połączenie Naim + RLS Callisto, niż Accu + Dynki w tym roku.

Bądźmy poważni. Pylony to bardzo dobre kolumny za 1000zł. Tylko tyle. I aż tyle.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.