Skocz do zawartości
IGNORED

single ended parallel vs push-pull

tanebo

Rekomendowane odpowiedzi

chłopcy sobie gaworzą w swoim kółeczku zainteresowań- sadząc po jednomyslnosci i tyle

jakos sterta łajna nikt nie rzuca naokoło

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Wczoraj byłem z Córką na Grupie Mozarta.

Tu jest lepszy ubaw !

....Ale tylko dla dorosłych ;)

A Pan Szymon, jeśli się nie mylę jest z okolic Krosna.

Dawno temu na Forum prezentował zdjęcia swojego pokoju odsłuchowego i Systemu.

Ten Pan zna się na Rzeczy...

Oczywiście nikomu innemu nic nie ujmując.

:)

.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Gość jamówię

(Konto usunięte)

chłopcy sobie gaworzą w swoim kółeczku zainteresowań- sadząc po jednomyslnosci i tyle

Domniemuję,że obecność tutaj traktujesz jako nobilitację i obecność w zacnym KOLE?zyzio niesłusznie zarzucał Ci brak humoru.

Taki upierdliwy domokrążca z ciebie

Wczoraj byłem z Córką na Grupie Mozarta.

Tu jest lepszy ubaw !

....Ale tylko dla dorosłych ;)

A Pan Szymon, jeśli się nie mylę jest z okolic Krosna.

No i co zacząłeś się nudzić po kwadransie chyba że znasz klasykę do bólu.

Mieliśmy świetnego kosmitę 747 zakochanego we wszystkim made in Japan, ale jak na razie zniknął na chwilę.

Szymon zapraszał do odwiedzin a kiedy przyjąłem zaproszenie - zamilkł.Zamilkł również naa temaat swojego

systemu w sypialce jak mówi.Lampa 5-7 watt na kanał, kitchen & garage made

No i co zacząłeś się nudzić po kwadransie chyba że znasz klasykę do bólu.

Mieliśmy świetnego kosmitę 747 zakochanego we wszystkim made in Japan, ale jak na razie zniknął na chwilę.

Szymon zapraszał do odwiedzin a kiedy przyjąłem zaproszenie - zamilkł.Zamilkł również naa temaat swojego

systemu w sypialce jak mówi.Lampa 5-7 watt na kanał, kitchen & garage made

Magnepan kiedy przyjąłeś zaproszenie? Na razie nawet się nie odezwałeś. Pisz na priv i nie pitol pierdół na forum bo śmiech na sali... Pakój się i marsz do Łodzi. Będziesz miał gorące powitanie.

Magnepan kiedy przyjąłeś zaproszenie? Na razie nawet się nie odezwałeś. Pisz na priv i nie pitol pierdół na forum bo śmiech na sali... Pakój się i marsz do Łodzi. Będziesz miał gorące powitanie.

To w laczkach przyjdzie!

To w laczkach przyjdzie!

Sly napisz jak tam słynna adaptacja akustyczna wyszła? Styropiany już zamontowane. Czy udała się korekcja najnizszych skłądowych. Jak test Lampizatora 5. Ile Ty juz na niego czekasz?

1333143690[/url'>' post='

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przysłał 4 to chyba żart. Przecież to inne urządzenie ma być, nowa jakość. O ile wszystko będzie działało i nie zawiesi się zbyt wiele razy to moze coś posłuchasz...w L5 można podmieniać płytki z przetwornikami więc zabawy jest wiecej o ile coś nie wybuchnie. lepej się nie wygłupiaj i weź Weiss medea+ na testy. Toto ponoć do czegoś się nadaje. O ile z tego focala jeszcze coś da się wycisnąć.

Weiss nie mam skąd wziąć. Ma dobrą opinię ale nie ma jak posłuchać a co do Focala to płynie z nich to wszystko z czego większość z twoich anemicznych paczek faktycznie

jak to określiłeś...nie wyciśniesz.

Oj zaraz poleje się mocniej krew audiofilska ;)

Nie, chyba nie. Szymon lubi czasem dowalić ja mu się rewanżuje ale w granicach rozsądku bez chamstwa czego nie można powiedzieć o 2-3 innych forumowiczach.

Nie, chyba nie. Szymon lubi czasem dowalić ja mu się rewanżuje ale w granicach rozsądku bez chamstwa czego nie można powiedzieć o 2-3 innych forumowiczach.

Krew sie nie poleje. Dziś mam łagodny nastrój:)

Ja jestem od lat znany jako fan elektrostatów. Jako jeden z niewielu miałem większosć modeli Logana (10 par). Obecnie posiadm 3 pary (w tym nowe CLX jako główne i Odyssey w systemie "sypialkowym" to tak dla ciekawskich. Mam jeszcze moje pierwsze paczuszki SL3 z limitowanej edycji (to były czasy). Znawcy tematu wiedzą jak trudno napędzić Logany z imedancja spadajacą do 0,7 ohma, zwłaszcza monoblokami lampowymi. Tym bardziej, że mam do nagłośnienia spory pokoik 90m2. Praktycznie każda lampa się na nich wykłada, ale jak znajdziemy odpowiednio mocnego zawodnika to można osiągnąć wspaniałe rezulataty. Te kolumny wymagają odpowiednio przygotowanego pomieszczenia, pieczołowitości w doborze elektroniki ale potrafią odwdzięczyć się magią niedoścignioną dla przetworników tradycyjnych. To nie jest system do łojenia i masażu (dawno z tego wyrosłem) i posiada swoje ograniczenia ale tworzę go od lat dla swojej radości słuchania, nie na pokaz. Słucham głównie kameralnych składów i wokalistów, czasem mistrzów starej szkoły elektronicznej i system dobieram pod swoje indywidualne upodobania. Ci, którzy mnie "nawiedzili" wiedzą na co go stać.

Potencjał masz, dużo przestrzeni; elektrostaty to ciężki kawałek chleba chciałbym kiedyś usłyszeć że komuś się udało zrobić z nimi system uniwersalny! W słuchawkach potrafi być genialnie ale cholernie niszowo a może elitarnie? ;)

Może na czymś

z muzyki starych mistrzów elektroniki

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

dobrej konfiguracji całego toru oraz adaptacji akustycznej pomieszczenia :D

Rafaello to oczywiste co piszesz o adaptacji akustycznej pokoju,

Jaki piec,jakie żródło ? Masz doświadczenia z Martinami czy tylko TEORIA zasłyszana ?

Słyszałem parę konfiguracji i powiem że tak jak lubię dobre słuchawki elektrostatyczne z górnej półki to jakoś nie miałem szczęścia do dobrych konfiguracji kolumnowych.

Tak w ogóle to razem plecaki w wojsku pobieraliśmy ze taka poufałość Ciebie do mnie ?

Tak w ogóle to razem plecaki w wojsku pobieraliśmy ze taka poufałość Ciebie do mnie ?

Rafaello bo piszesz ciekawie,tak od niechcenia ale za mało konkretnie.Słuchawki są tanim rozwiązaniem

i dla harcerzy.

Rafaello bo piszesz ciekawie,tak od niechcenia ale za mało konkretnie.Słuchawki są tanim rozwiązaniem

i dla harcerzy.

Spytaj Wiktora nim zaczniesz coś o taniości mówić, to zupełnie osobna gałąź sztuki słuchania dźwięku. Jakoś tak nie słyszałem o kolumnach elektrostatycznych z membraną o grubosci 0,5 mikrona no ale oświeć mnie może błądzę?

Spytaj Wiktora nim zaczniesz coś o taniości mówić, to zupełnie osobna gałąź sztuki słuchania dźwięku. Jakoś tak nie słyszałem o kolumnach elektrostatycznych z membraną o grubosci 0,5 mikrona no ale oświeć mnie może błądzę?

Jestem wierny magnetostatom ,ale to ty mnie oświeć co oznacza 'osobna gałąż sztuki słuchania dżwięku na słuchawkach'

No cóż jest watek elektrostatyczny, poczytaj sobie popisz tam do użytkowników na PW może Ci się spodoba.

Ja lubię zarówno kolumny jak i słuchawki nie zamykam się tak jak inni na źródła doznań. Spróbuj może Ci się spodoba nie wszyscy kochają słuchawki to jest raczej sprawa wyuczenia naszego mózgu.

Oczywiście mierz w górna półkę elektrostatów bo nie wiem czy Ci dynamiki podejdą.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.