Skocz do zawartości
IGNORED

Nasza piękna polska mowa.

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Czy Szanowna Moderacja, Jej Wysokość Administracja i Najświetniejsza Redakcja byłyby tak łaskawe dostrzec problem braku poszanowania Ojczystej Mowy w wypowiedziach uczestników forum?

Czytając wypowiedzi zamieszczane na forum mam nieustające wrażenie, iż dane jest mi obcować głównie z dyslektykami, osobami dotkniętymi przez dysgrafię lub wręcz z analfabetami.

Nic mi nie wiadomo o tym aby audiostereo.pl było forum kierowanym dla osób jakimś stopniu niepełnosprawności intelektualnej.

Może zatem, wzorem jakże chwalonego tutaj forum elektroda.pl, udałoby się wprowadzić jakieś mechanizmy pozwalające skorygować istniejący stan rzeczy?

https://www.audiostereo.pl/topic/87461-nasza-pi%C4%99kna-polska-mowa/

Pseprosam, alo, rusku, znowa, zaconos, one, te ludzie, jus dosc majom twoech wywodnikuw!

A poważnie: Rochu, po raz kolejny i nic to nie daje, więc po co się męczyć?

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Czy Szanowna Moderacja, Jej Wysokość Administracja i Najświetniejsza Redakcja byłyby tak łaskawe

rochu, analfabetami się łatwiej manipuluje i kit wciska więc im więcej niedouków na forum tym biznes się lepiej kręci.

Twoje manifesty więc na nic...

Pozdrawiam,

mgr :)

Piszesz tak jakby nie udało ci się skończyć aplikacji.

Dobrze myślę?

nie było udawania, świadomy wybór we wcześniejszym stadium

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Administratorzy

Może zatem, wzorem jakże chwalonego tutaj forum elektroda.pl, udałoby się wprowadzić jakieś mechanizmy pozwalające skorygować istniejący stan rzeczy?

Jak miałby taki mechanizm funkcjonować? Obecnie wszystkie popularne przeglądarki internetowe (oprócz Internet Explorer) posiadają sprawdzanie pisowni w oknie rozmowy.

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Czy Szanowna Moderacja, Jej Wysokość Administracja i Najświetniejsza Redakcja byłyby tak łaskawe dostrzec problem braku poszanowania Ojczystej Mowy w wypowiedziach uczestników forum?

Czytając wypowiedzi zamieszczane na forum mam nieustające wrażenie, iż dane jest mi obcować głównie z dyslektykami, osobami dotkniętymi przez dysgrafię lub wręcz z analfabetami.

Nic mi nie wiadomo o tym aby audiostereo.pl było forum kierowanym dla osób jakimś stopniu niepełnosprawności intelektualnej.

Popieram,

A swoją drogą ciekaw jestem jakby wyglądał wpis (ja nazywam ich takowymi) użytkownika mowy polskiej którego co drugie wypowiadane słowo to "TAK?". W sumie dziwię się że nawet do "Trójki" zapraszani są ludzie, "politycy" którzy mają taką głupią manierę. TAK? ;) Jeszcze jedna sprawa razi mnie bardzo jak widzę pytanie o "wzmak". Co jest ten "wzmak". Ja słyszałem tylko o wzmacniaczach. TAK? ;)

Pozdrawiam,

Paweł

Najgorsze to mieć do czynienia z zakompleksionym Polaczkiem, któremu dano odrobinę władzy.

"Beware of all those in whom the urge to punish is strong". Nietzsche.

rochu, ok... ale jak juz sa tacy swieci, to sie powinno temu matolowi adminowi od tych punktow regulaminu wytlumaczyc, ze jak juz pisze zdanie i konczy to "." to sie zaczyna z "wielkiej litery", jak takim swietym od ortografii chce zostac :P

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

cenzura i komuna sie skonczyla:) przynajmiej tak mi sie wydawalo, a do tego jest wolnosc slowa (przynajmiej jeszcze i przynajmniej w internecie) wiec prosze o wyluzowanie - proponuje przeprowadzke do chin tamtejszy porzadek powinien przypasc do gustu haha

jest jedna zasada - jesli sie nie podoba nikt nas tutaj nie trzyma - administracja nie ma obowiazku tworzyc fora pod dyasktando jakiejs jednostki z urojeniami lub kilku jednostek, zawsze mozna znalezc miejsce gdzie beda nam warunki odpowiadac proste - i to jest moje zdanie na ten temat - i mam nadzieje ze nie tylko moje

proponuje aby forum pozostalo w obecnej formie - jak ja zmieni to nie bede probowal nawracac forum jak zalozyciel watku ale przeniose sie na inne... do czego namawiam zalozyciela watku

chwilowy brak działalności w audio.

rochu twoje wymagania są coraz bardziej absurdalne.Dużo osób bezwiednie używa gwary nie zdając sobie sprawy ,że poza jego krainą nikt nie zrozumie.

Język ubrałbyś w szare mundurki i kazał maszerować jednostajnym krokiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

cenzura i komuna sie skonczyla:) przynajmiej tak mi sie wydawalo, a do tego jest wolnosc slowa (przynajmiej jeszcze i przynajmniej w internecie) wiec prosze o wyluzowanie - proponuje przeprowadzke do chin tamtejszy porzadek powinien przypasc do gustu haha

jest jedna zasada - jesli sie nie podoba nikt nas tutaj nie trzyma - administracja nie ma obowiazku tworzyc fora pod dyasktando jakiejs jednostki z urojeniami lub kilku jednostek, zawsze mozna znalezc miejsce gdzie beda nam warunki odpowiadac proste - i to jest moje zdanie na ten temat - i mam nadzieje ze nie tylko moje

proponuje aby forum pozostalo w obecnej formie - jak ja zmieni to nie bede probowal nawracac forum jak zalozyciel watku ale przeniose sie na inne... do czego namawiam zalozyciela watku

Pięknie podlizuje się moderacji - może to jakiś moderator pod przykryciem alb ich znajomek! Sam nie wie do końca gdzie przecinki ma stawiać, ale innych uczyć chce pięknej polszczyzny!

czytam te posty jak Holms jakiś, mulsa można "iuz" intuicyjnie rozszyfrować ale większość, podkreślone na czerwono przez słownik wyrazy, po prostu olewa i wciska enter

nie na tępieniu slangu bym się koncentrował lecz olewaniu formy - czytelności wpisów

(język to twór niestały, przybywa sporo nowych słów i form uznawanych za obiegowe które polszczyzna uznaje za poprawne)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Zgadzam się z rochu. Też chciałbym czytać wypowiedzi sformułowane z zachowaniem zasad gramatyki, ortografii i interpunkcji. Jeśli jednak szkoła kogoś nie nauczyła to forum tym bardziej go nie nauczy. A skoro ktoś nie potrafi przez kilka linijek zachować tych zasad to po prostu nie czytam jego wypowiedzi. Szkoda czasu na przedzieranie się przez bełkot. Poniżej dowód na tego typu pisownię:

"na zachodzie masz proporcję inaczej ułożoną na półkach praktycznie 50do50 i przeciętny zachodni kowalski może częściej zestawić pdp z lcd u nas w takim dziwnym kraju pokutuje od nastu lat slogan "wyciek z plazmy" i "pożeracz kilowatów" etc który powstał na ustach osób nie mogących sobie pozwolić na plazmę za kilkanaście tysi ale onanizujących się na jej widok i usprawiedliwiających się zakupem lcd bo taniej a nie wiele gorzej tak było 10lat temu i tak to troszkęgdzieś zostało , obecnie plazma oferuje lepszy jak dla mnie stosunek jakość obrazu do ceny niż lcd, ale marketing półkowy i reklamy przenoszone z ust do ust kowalskiemu dają efekt taki że nie mając normalnej świadomości wybiera tv z szerszej palety jaką niewątpliwie jest lcd, taki life , ankieta jest formą rozrywki mimo to pokazuje dosyć ciekawy wynik, być może ktoś kto troszkę interesuje się AV być może więcej czasu poświęca na analizę rynku niż przeciętny kowalski bez większej świadomości obecnych technologii i częściej wybiera właśnie pdp."

Wyszukanie tych wypocin na audiostereo zajęło mi może 3 minuty.

Sony CDP-557ESD -> Inakustik Monitor Lemnos ->; Sony HAP-Z1ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-E80ES -> Inakustik Excellence -> Sony TA-N55ES/N80ES (bi-amp) -> Kimber Kable 8TC -> Jbl TL260.

slawek-r, a mnie się wydaje że człowiek inteligentny zrozumie wszelakie wpisy.

rochu, kiedyś rozmawialiśmy na bocznicy o Twoich dziwactwach, ja sam myślałem ze to już za nami a tu zonk.

kolejny temat pokazujący, że problem nie tkwi w wykształceniu ale w ludziach i ich wybujałym EGO.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Bo probelm nie jest w języku i jego poprawności, tylko niechęci do danego człowieka wynikającej z inności jego poglądów.

kolejny temat pokazujący, że problem nie tkwi w wykształceniu ale w ludziach i ich wybujałym EGO.

dokladnie... jesli ludzie sa normalni nie maja uchybien to po 1:

- nie przeszkadza im jezyk kiedy dyskusja obejmuje sprawy techniczne lub luzna rozmowe (a nie poezje pisana)

- nie ocenia czlowieka po jakosci skladania zdan czy bledow (zreszta jesli ktos w luznej rozmowie wytyka te i inne bledy ma juz powazne problemy ze soba)

- szanuje ludzi o innych pogladac

zreszta nie bede sie rozwodzil tylko konkluzja na temat tego bezsensownego watku: techniczni tez chca udzielac RAD!!! tym bardziej ze audio to sprawa techniczna i w wiekszosci przypadow techniczni beda mieli tutaj wiecej do powiedzenia ale samo to ze sa techniczni daje wieksze ryzyko pisania z bledami, ale tez i wieksze prawdopodobienstwo pisania sensownie na temat,

i druga konkluzja: pamietajcie w sprawach technicznych powinna byc najpierw mysl pozniej forma

chwilowy brak działalności w audio.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Popatrz na zasady gramatyki czy też ortografię jak na przepisy ruchu drogowego.

Mogą wydawać się dziwne i nieżyciowe ale porządkują pewien zakres ludzkiej aktywności przez co nie pozwalają pozabijać się wszystkim uczestnikom ruchu drogowego.

Podobnie też - poprzez ujednolicenie pewnych zasad - reguły językowe służą temu aby jak największą ilość ludzi mogła siebie nawzajem zrozumieć.

Dla mnie świadomy brak zachowania zasad pisowni świadczyć może o dwóch sprawach.

Pierwsza możliwość to taka, iż dany człowiek jest nieukiem, któremu nie udało się przyswoić pewnych zasad.

Druga alternatywa - mam do czynienia z osobnikiem o pewnych cechach socjopatycznych ponieważ taki człowiek uważa, iż jest ponad powszechnie przyjęte zasady, których on sam nie musi się trzymać.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.