Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  65 członków

Jamo Klub
IGNORED

Klub Jamo Concert i serii D8...

Rekomendowane odpowiedzi

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Tak na zakończenie roku:

limitowane Concerty 11 w kolorze biało-wiśniowym :)

http://allegro.pl/jamo-concert-11-d-870-d-870-i3819146285.html

Pozdrawiam

• 1 miesiąc później...

Och i ach.

Osobiście bym ich nie sprzedwał, nawet kosztem zmiany pomieszczenia.

http://allegro.pl/kolumny-jamo-oriel-unikat-i3942656685.html

Dlaczego nie jestem jeszcze kawalerem, buuuuuu.

Audiofilizm to: niewiedza dlaczego gra, a gra - pełnia szczęścia

Audioholizm to: wiedza dlaczego gra, a nie gra -dramat

A mi się lampa rozjechała, myślę że to punkty pracy lamp i trzeba jakąś rewitalizację zafundować.

Potem chyba jednak sprzedam swoją lampę bo trochę mnie denerwuje, że z każdą błachostką trzeba jechać do p. Andrzeja i targać tego klocka.

Wczoraj nawet napięcie mierzyłem w gniazdku, muliło wszystko.

Fajnie gra mój zestaw, ale chyba staję się powoli mało wybredny i bardziej wygodny.

Pomyślałem sobie o jakimś wzmacniaczu w klasie D (cyfrowe) i jest taki Pionner A-50, na niego jeszcze będą fundusze.

Może jakiś Audiolab, Advance Acoustic.

Może macie jakieś inne propozycje do 2,5 tys PLN.

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Niestety nie.

Z lampką się przeprosiłem, znów gra ale teraz dla odmiany podłączyłem Jamo 507.

Concerty żona teraz katuje, długo stały nieużywane i chyba dobrze im to zrobi.

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

Hej Panowie!

U mnie troszkę zmian.

Niedawno zamieniłem dom na mieszkanie. Przewiozłem już wszystkie graty i dokupiłem Pro-Jecta. Aktualnie w mieszkaniu słucham na kolumnach Wharfedale Evo 2 30. Niestety jeszcze nie miałem czasu przewieźć Concertów. I tu mam pytanko do Was. Dotychczas Concerty grały w pomieszczeniu ok 60m. Trochę dużo, ale jakoś dawały radę. Teraz przewiozę je do pomieszczenia 24m. Różnica ogromna. Czy to nie za mało dla nich?

Hej Panowie!

U mnie troszkę zmian.

Niedawno zamieniłem dom na mieszkanie. Przewiozłem już wszystkie graty i dokupiłem Pro-Jecta. Aktualnie w mieszkaniu słucham na kolumnach Wharfedale Evo 2 30. Niestety jeszcze nie miałem czasu przewieźć Concertów. I tu mam pytanko do Was. Dotychczas Concerty grały w pomieszczeniu ok 60m. Trochę dużo, ale jakoś dawały radę. Teraz przewiozę je do pomieszczenia 24m. Różnica ogromna. Czy to nie za mało dla nich?

W moich 24m2 spisują się dobrze ale w porównaniu z poprzednią powierzchnią trochę przestrzeni w dźwięku może brakować, choć to zależy od „wypełnienia” nowego pokoju.

u mnie grają na 18m2 z drobną adaptację akustyczną, nie mam porównania z większym pomieszczeniem, dźwięk odrywa sie od kolumn, jest dobra lokalizacja ale jednak brakuje mi trochę rozmachu szczególnie przy głośniejszym graniu,

ja mażę żeby przenieść się z mioeszkania do domu :))

pozdrawiam

Witam Panowie.

Już je przeprowadziłem. Oj brakuje przestrzeni. Co prawda pokój jest jeszcze do wypełnienia, ale nie spodziewam się wielkiej poprawy. Tak jak poprzednio narzekałem na deficyt niskich tonów, tak teraz basu jest aż za dużo. No ale trzeba się przyzwyczaić.

PS. Co nas tak mało? Nikt już nie ma Concertów?

• 1 miesiąc później...

A skąd te czerwone ciapki na wkrętach kopułek? W oryginale były znaczone czerwonym mazidłem żeby było wiadomo czy ktoś je odkręcał czy nie? Pierwszy raz takie coś widzę.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

• 2 tygodnie później...

Ten "biały proszek" wygląda jak pleśń pospolita, a "czerwona farba" z kolei wygląda na zwykłą rdzę.

Do ręki bym nie wziął ani jednego ani drugiego.

Panowie czy ktoś z Was z ciekawości otwierał swoje concerty ?

No ja, a co?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
  • 5 tygodni później...

Na poprzedniej stronie sprzedawałem JC8, teraz po 1,5 roku posiadania sprzedaję Jamo C80 sub, fornir dark apple. Zamiast kombinować z 2.1 zdecydowałem się poszukać dużych frontów, najpewniej JC11. Informacje na PW lub tel.

www.AcousticLab.pl  Kompleksowe adaptacje akustyczne.
Projektowanie, pomiary, realizacja, doradztwo.

Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem wzamcniacza SANYO JA220.

Kupiłem z sentymentu do starych, młodszych czasów, kiedy to zaczynałem przygodę z muzyką.

W sobotę, niedzielę będę go podłączał do Concertów, 507 i może do Classic 4.

Mam nadzieję, że będzie fajnie, bo jak nie to czar pryśnie i będę tylko jego posiadaczem i nie wiem czy jeszcze szczęśliwym.

Napiszę coś więcej w poniedziałek.

No więc tak.

Wzmacniacz działa, zaznaczam że jest sztuka niegrzebana od nowości.

Z Concertami bardzo fajnie, bas bardzo zróżnicowany, góry trochę mało ale jest regulacja sopranów, środek lekko wycofany. Odbija się to na gitarach akustycznych, które są cichsze. Przestrzeni nie brakuje, bardzo ładnie słychać plany bliższe i dalsze. Ale jakoś tak z Cocertami trochę blado wypadł. Wszystko było na miejscu, ale był taki niedosyt. Potencjometr lądował na godzinie 11, a soprany na +2 oczywiście według skali wzmacniacza. Wtedy było OK. Generalnie poprawne granie i nie ma się czego ten wzmacniacz wstydzić. Potem podłączyłem 507 i tu się zaczęło. Generalnie powinno się wydawać, że odwrotnie powinno być lepiej ale nie. 507 rozwinęły skrzydła. Bardzo ładne plany, przestrzeń tu też był mały problem z wysokimi. Regulacja tonów ratuje sytuację w obu przypadkach.

Koledzy szczerze go polecam, jak ktoś ma parę złotych na zbyciu oraz chęć na wydanie paru złotych.

Spokojnie można go polecić i zostawiam go u siebie jako zabytek, odskocznię lub zwykły sentyment.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.