Skocz do zawartości
IGNORED

The Doors- A Collection

paul_67

Rekomendowane odpowiedzi

Nabyłem za niewiele ponad siedemdziesiąt złotych box zawierający pierwsze 6 studyjnych płyt The Doors.Płyty zostały umieszczone w tekturowych kopertach, dodano również książeczkę.Nagrania od nowa miksował Bruce Botnik za aprobatą żyjących członków zespołu.Z dużą rezerwą podchodzę do takich zabiegów, ale moim zdaniem zrobiono to bardzo umiejętnie.Całość brzmi bardzo świeżo i czysto żeby nie powiedzieć rewelacyjnie!Czyli można jeszcze dobrze i tanio wydać płytę CD!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/88535-the-doors-a-collection/

Nabyłem za niewiele ponad siedemdziesiąt złotych box zawierający pierwsze 6 studyjnych płyt The Doors.Płyty zostały umieszczone w tekturowych kopertach, dodano również książeczkę.Nagrania od nowa miksował Bruce Botnik za aprobatą żyjących członków zespołu.Z dużą rezerwą podchodzę do takich zabiegów, ale moim zdaniem zrobiono to bardzo umiejętnie.Całość brzmi bardzo świeżo i czysto żeby nie powiedzieć rewelacyjnie!Czyli można jeszcze dobrze i tanio wydać płytę CD!

czy te płytki zawierają bonusowe utwory? bo np na waiting for the sun poprzednim wydawnictwie(40thanniversary)umieszczono całe studyjne celebration of the lizard co jest nie lada rarytasem a brzmienie płyty jest genialne też po remasteringu,

Nie zawieraja bonusow. Potwierdzam, ze jakosc dzwieku jest bardzo dobra.

Tak jak pisze kolega bonusów nie ma.Kiedyś któryś z forumowiczów napisał,że płyty The Doors były kiepsko zrealizowane.Nie wiem czego on słuchał, ale na pewno nie tego wydania.Tu jest wszystko jak należy.Posłuchajcie pogłosu studia:)

Tak jak pisze kolega bonusów nie ma.Kiedyś któryś z forumowiczów napisał,że płyty The Doors były kiepsko zrealizowane.Nie wiem czego on słuchał, ale na pewno nie tego wydania.Tu jest wszystko jak należy.Posłuchajcie pogłosu studia:)

te rocznicowe brzmią naprawdę świetnie, więcej basu, dynamiki, detali, różnice z poprzedniczkami są ogromne, więc ja te nowe odpuszczam nie twierdzę że nie jest jeszcze lepiej ale brak bonusów troche zniechęca, mam też rocznicowe la woman i też brzmi super

te rocznicowe brzmią naprawdę świetnie, więcej basu, dynamiki, detali, różnice z poprzedniczkami są ogromne, więc ja te nowe odpuszczam nie twierdzę że nie jest jeszcze lepiej ale brak bonusów troche zniechęca, mam też rocznicowe la woman i też brzmi super

Jest to chyba ten sam remastering co w wydaniu rocznicowym.Miałem wcześniej z tych płyt na CD tylko Morrison Hotel wersja z 1999 roku.

Mam to wydanie - lepsze od starszego remasteringu. Nie ma tu bonusów i książeczek ale płyty są oryginalne i z nowym remasteringiem no i ta cena jest super. Teraz wyszły 4 cd Eloy w podobnym stylu - też je kupię.

Mam to wydanie - lepsze od starszego remasteringu. Nie ma tu bonusów i książeczek ale płyty są oryginalne i z nowym remasteringiem no i ta cena jest super. Teraz wyszły 4 cd Eloy w podobnym stylu - też je kupię.

Floating też wyszedł? genialna płyta

ja swój w empiku...brakuje mi "Absolutely Live" i szkoda ,że pomijają dwie płyty wydane bez Morrisona.

W moim przypadku akurat nie taka wielka szkoda,ponieważ mam już "Other voices" i "Full Circle", które brzmią bardzo dobrze, ale kto wie czy nie może być jeszcze lepiej?:)

kupiłem, no i panowie :) realizacja 1wsza klasa :)

aż miło się słucha

Gdyby każdy remaster był tej jakości to nie musiałbym się bać nowych zakupów...W większości przypadków to koszmar,krew z uszu.Po kilkunastu minutach odkładam taką płytę na półkę i szukam wydania japońskiego.

Kurczę, a ja mam wydania na 40-lecie i brakuje mi tylko Waiting for the Sun i Morrison Hotel z 40-tek. I tak je dokupię, bo niektóre bonusy są niezłe. Orange County Suite powaliło mnie na kolana.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.