Skocz do zawartości
IGNORED

SF Extrema

chilon

Rekomendowane odpowiedzi

wpisz poprostu w google nie trzeba miec abonamentu zeby sie tego dowiedziec ,poszperaci juz ,ja sie doszukalem ze od 3000-5500 ,idzie w gore hehehe chyba w Polsce

Nie interesuje mnie szperanie w google, tym bardziej że jak widać na powyższym linku, można znaleźć nawet egzemplarze wystawione do sprzedaży za $9500. Ja mówię o twardych faktach, danych z PRZEPROWADZONYCH transakcji z ostatnich lat. I choć byś nie wiem jak się zżymał, i jak Tobie nie było by to w smak, to tych faktów nie zmienisz.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410155

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

chyba wystarczy.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410161

Wyglądają jak dwa małe i silne pitbule. Coś w nich jest! Dzwięku jakie wydają z siebie te dwa pieski nigdy nie słyszałem. Znam natomiast najnowszy SF Amati Futura (piękne wykonanie) w połączeniu z elektroniką Simaudio Moon.

sfe06.jpgsfe03.jpg

Pozdr, M.

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410165

Proszę jeszcze jeden;

Ukryta Zawartość

+-22599.80 PLN

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410175

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

chyba wystarczy.

Chyba faktycznie wystarczy, bo albo sami jesteście naiwni jak dzieci we mgle, albo wam się wydaje że inni są :)

Gdyby tylko odrobinę mi się chciało, to mógłbym np. Ciebie na dowolnym portalu aukcyjnym dwa razy sprzedać i kupić

i nawet byś o tym nie wiedział, tyle jest warte posiłkowanie się jakimiś tam linkami do jakichś tam aukcji.

Sam osobiście musiałem się kiedyś gęsto tłumaczyć przed potencjalnym kupcem na moje kolumny (konkretnie Electra 1027Be)

który na maila przysłał mi linka do aukcji na niemieckim ebayu z tymi samymi kolumnami, nie takimi samymi, a tymi samymi.

Opisywałem to jakiś czas temu w wątku o wałkach i przekrętach na allegro, tytułu nie pamiętam, bo i tak został zmieniony.

W każdym bądź razie jakiś spryciula, prawdopodobnie z Polski, wystawił sobie na ebay.de Electry w jakiejś idiotycznej cenie,

wkleił zdjęcia kolumn, które znalazł w necie (we własnym domu robiłem je kilka dni wcześniej) i sam od siebie je kupił.

Po co? No to już sam się domyśl po co, bo mi tylko jedno wytłumaczenie przychodzi do głowy, a mianowicie takie,

że zrobił to tylko po to, aby mieć "podkładkę" pod sprzedaż swoich własnych Electr na allegro czy gdzieś tam indziej,

bo po co innego miałby to robić i jeszcze płacić prowizję od transakcji? Zresztą ostatnio jest to dosyć popularna zagrywka,

żeby sobie zakładać konta na zagranicznych portalach i z samym sobą (lub z jakimś innym zaprzyjaźnionym handlarzem)

"handlować" wirtualnymi przedmiotami (sprzęt audio, samochody, cokolwiek innego) windując sztucznie ceny do poziomów absurdu,

żeby na samym końcu te same przedmioty powystawiać nieco taniej na allegro z dopiskiem OKAZJA i całą listą linków

do zagranicznych aukcji, żeby niezdecydowany klient (czyt - skończony osioł) mógł sobie sprawdzić po ile to one tam chodzą.

To tyle w kwestii linków i tak zwanych "twardych faktów" bo jedyne twarde fakty dotyczące tych konkretnych kolumn są takie,

że ten sam sprzedawca te same kolumny na tym samym allegro parokrotnie już wystawiał w cenach rażąco niższych od aktualnych

i o ile wtedy można było jeszcze dyskutować o ich jakiejś tam wartości, opłacalności zakupu czy czymkolwiek innym,

o tyle teraz mamy do czynienia z klasycznym polowaniem na jelenia i podręcznikowym przykładem na to jak się u nas robi interesy

czyli w skrócie jak by tu zarobić i się przy tym nie narobić, a że w tym konkretnym przypadku padło akurat na Extremy ...

wystarczyło mieć umiar i nie przeginać, a nie ni z gruchy ni z pietruchy dowalić do ceny 50% i nawijać tutaj makaron na uszy ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410700

Nie interesuje mnie szperanie w google, tym bardziej że jak widać na powyższym linku, można znaleźć nawet egzemplarze wystawione do sprzedaży za $9500. Ja mówię o twardych faktach, danych z PRZEPROWADZONYCH transakcji z ostatnich lat. I choć byś nie wiem jak się zżymał, i jak Tobie nie było by to w smak, to tych faktów nie zmienisz.

Elb szukam Tannoy Westminster niekoniecznie royal moga byc se ,jezeli bylbys taki dobry i podal mi cene w jakiej sprzedaly sie ostatnio na audiogon? jezeli byly?

z gory dzieki

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410719
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Chyba faktycznie wystarczy, bo albo sami jesteście naiwni jak dzieci we mgle, albo wam się wydaje że inni są :)

Gdyby tylko odrobinę mi się chciało, to mógłbym np. Ciebie na dowolnym portalu aukcyjnym dwa razy sprzedać i kupić

i nawet byś o tym nie wiedział, tyle jest warte posiłkowanie się jakimiś tam linkami do jakichś tam aukcji.

Sam osobiście musiałem się kiedyś gęsto tłumaczyć przed potencjalnym kupcem na moje kolumny (konkretnie Electra 1027Be)

który na maila przysłał mi linka do aukcji na niemieckim ebayu z tymi samymi kolumnami, nie takimi samymi, a tymi samymi.

Opisywałem to jakiś czas temu w wątku o wałkach i przekrętach na allegro, tytułu nie pamiętam, bo i tak został zmieniony.

W każdym bądź razie jakiś spryciula, prawdopodobnie z Polski, wystawił sobie na ebay.de Electry w jakiejś idiotycznej cenie,

wkleił zdjęcia kolumn, które znalazł w necie (we własnym domu robiłem je kilka dni wcześniej) i sam od siebie je kupił.

Po co? No to już sam się domyśl po co, bo mi tylko jedno wytłumaczenie przychodzi do głowy, a mianowicie takie,

że zrobił to tylko po to, aby mieć "podkładkę" pod sprzedaż swoich własnych Electr na allegro czy gdzieś tam indziej,

bo po co innego miałby to robić i jeszcze płacić prowizję od transakcji? Zresztą ostatnio jest to dosyć popularna zagrywka,

żeby sobie zakładać konta na zagranicznych portalach i z samym sobą (lub z jakimś innym zaprzyjaźnionym handlarzem)

"handlować" wirtualnymi przedmiotami (sprzęt audio, samochody, cokolwiek innego) windując sztucznie ceny do poziomów absurdu,

żeby na samym końcu te same przedmioty powystawiać nieco taniej na allegro z dopiskiem OKAZJA i całą listą linków

do zagranicznych aukcji, żeby niezdecydowany klient (czyt - skończony osioł) mógł sobie sprawdzić po ile to one tam chodzą.

To tyle w kwestii linków i tak zwanych "twardych faktów" bo jedyne twarde fakty dotyczące tych konkretnych kolumn są takie,

że ten sam sprzedawca te same kolumny na tym samym allegro parokrotnie już wystawiał w cenach rażąco niższych od aktualnych

i o ile wtedy można było jeszcze dyskutować o ich jakiejś tam wartości, opłacalności zakupu czy czymkolwiek innym,

o tyle teraz mamy do czynienia z klasycznym polowaniem na jelenia i podręcznikowym przykładem na to jak się u nas robi interesy

czyli w skrócie jak by tu zarobić i się przy tym nie narobić, a że w tym konkretnym przypadku padło akurat na Extremy ...

wystarczyło mieć umiar i nie przeginać, a nie ni z gruchy ni z pietruchy dowalić do ceny 50% i nawijać tutaj makaron na uszy ;)

Tak to niestety wygląda i trudno nie zgodzić się z tym co parantulla od jakiegoś czasu tłumaczy.Szkoda czasu jak ktoś osioł nie zapłaci i 30 koła.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410739

..12500 GBP..

SE mozna wyrwac taniej,przy tej cenie to prawdopodobnie Royale

Ukryta Zawartość

Tak to niestety wygląda i trudno nie zgodzić się z tym co parantulla od jakiegoś czasu tłumaczy.Szkoda czasu jak ktoś osioł nie zapłaci i 30 koła.

Panowie ci co tak bronia tej okazyjnej ceny, tak naprawde w głebi duszy tez wiedza ze ta cena to żart :-)

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410755

Parantula - nie masz pojęcia o czym piszesz. W systemie AudiogoN są zapisane wszystkie transakcje sprzedaży Extrem z ostatnich 12 lat. Jeżeli uważasz, że te wszystkie transakcje na przestrzeni lat zostały ustawione, aby ktoś gdzieś 10 lat później mógł sprzedać swoje Extremy za trochę więcej ... cóż żyj sobie w błogiej nieświadomości, z syndromem oblężonej twierdzy.

Elb szukam Tannoy Westminster niekoniecznie royal moga byc se ,jezeli bylbys taki dobry i podal mi cene w jakiej sprzedaly sie ostatnio na audiogon? jezeli byly?

z gory dzieki

Pytanie o którą wersję ci chodzi, bo są

Westminster

Westminster HE Royal

Westminster Royal

Westminster TW

Z tym że do żadnych nie ma wykresu wartości - znaczy to że jest zbyt mało danych, i podawana średnia może nie być reprezentatywna.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410866

parantula to o czym piszesz ma miejsce np przy robieniu rynku na obrazy konkretnego malarza przez kilku umówionych ze soba sprzedawców/ posiadaczy

seryjne audio jest zbyt masowe i zbyt małe przebicia cen aby brac się za ustawianie całego rynku

pojedyncze numery oczywiscie sa mozliwe

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410905

Parantula - nie masz pojęcia o czym piszesz. W systemie AudiogoN są zapisane wszystkie transakcje sprzedaży Extrem z ostatnich 12 lat. Jeżeli uważasz, że te wszystkie transakcje na przestrzeni lat zostały ustawione, aby ktoś gdzieś 10 lat później mógł sprzedać swoje Extremy za trochę więcej ...

Ani nie uważam, że "wszystkie" ani nie po to, żeby "10 lat później".

Dobrze wiesz, że chodziło o te najwyższe, od których później wylicza się średnią, a przy okazji może uda się złapać matołka,

który zapłaci $9000 za 15-letnie pokancerowane kapelusze, które jako nowe w salonie kosztowały dokładnie tyle samo.

Zaraz wyciągnę z piwnicy stare Wigry3, które powystawiam na 10 aukcjach w cenach od 99 do 999 złotych,

następnie z 5 różnych kont sam od siebie je kupię, odczekam pół roku i na pniu je opchnę za 1.999 bo taka wtedy będzie ich "wartość".

Tak to w skrócie działa na całym świecie, nie tylko w Polsce, a co niby stało na przeszkodzie, żeby 12 lat temu było inaczej?

Może u nas było inaczej, bo mało kto miał wtedy dostęp do internetu, ale sam patent jest stary jak świat, a przynajmniej jak internet.

A skoro ja nie mam pojęcia o czym piszę, to może Ty masz pojęcie o tym dlaczego te same kolumny u tego samego sprzedawcy

jeszcze dwa miesiące temu kosztowały 18.000, miesiąc później 16.000zł, a dzisiaj już kosztują 25.000zł to ile one w końcu są warte?

Naukowe teorie mnie nie interesują. Zresztą kogo tu interesują? To jest forum dla audiofilów.
https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410926

Warte są tyle ile ktoś zechce za nie zapłacić!

Nie wiem po co tyle bicia piany o jakaś bzdurę.

Koleś pewnie jest handlarzem, ma coś na sprzedaż, testuje rynek a sprzeda za tyle ile położy mu realny klient a nie

opowiadacz.

Czym tu się podniecać?

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410933

parantula to o czym piszesz ma miejsce np przy robieniu rynku na obrazy konkretnego malarza przez kilku umówionych ze soba sprzedawców/ posiadaczy

seryjne audio jest zbyt masowe i zbyt małe przebicia cen aby brac się za ustawianie całego rynku

pojedyncze numery oczywiscie sa mozliwe

Nie no jasne, że przy współczesnej masówce taki numer nie przejdzie, ale przy starych struclach już jak najbardziej

i taki dajmy na to mercedes W-124 coupe może stać do kupienia już za 8-9 tysięcy PLN

a drugi dokładnie taki sam, tyle że o rok starszy i z połamanym przednim zderzakiem może stać do kupienia za 20-24 tysiące PLN.

Jaka jest pomiędzy nimi różnica? Żadna, tyle tylko że ten drugi jest akurat w posiadaniu gościa, który na pewnym forum MB

stworzył sobie gwardię klakierów i przydupasów, którzy jak młode pelikany gładko łykają każdy bzdet jaki ich guru im zaserwuje,

więc nie musiał nawet przesadnie się wysilać, żeby starego runchla, którego kupił za piątaka, opchnąć jakiemuś matołowi za piętnastaka

i w taki oto magiczny sposób rośnie rzekoma wartość zardzewiałej kupy złomu, a żeby było zabawniej, to z tego co się dowiedziałem,

szczęśliwy nabywca kultowego wozu nawet nie protestował, kiedy przy odbiorze usłyszał "jeszcze podjedziemy do kumpla przełożyć koła,

bo tych ci przecież nie oddam" taki był podjarany okazyjnym zakupem gruchota wartego ponad 20 tysiaków, bo za tyle gdzieś tam sobie stał :D

Czym tu się podniecać?

Gadamy se tylko :)

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410954

Warte są tyle ile ktoś zechce za nie zapłacić!

Nie wiem po co tyle bicia piany o jakaś bzdurę.

Koleś pewnie jest handlarzem, ma coś na sprzedaż, testuje rynek a sprzeda za tyle ile położy mu realny klient a nie

opowiadacz.

Czym tu się podniecać?

Dokładnie!!! Dobrze to podsumowałeś ;) Chociaż pogadać i pokłócić się czasami nie jest żle ;)

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2410969

parantula OK ale mowa była o Audiogonie a nie lokalnym forum gdzie jest kilkudziesieciu aktywnych userów i raz na miesiac opchną czyjes auto

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411002

Dobrze wiesz, że chodziło o te najwyższe, od których później wylicza się średnią, a przy okazji może uda się złapać matołka,

który zapłaci $9000 za 15-letnie pokancerowane kapelusze, które jako nowe w salonie kosztowały dokładnie tyle samo.

W Blue Booku wszystkie transakcje są przedstawione z osobna (jest to wykres słupkowy) więc z łatwością jesteś w stanie wychwycić te które były nietypowo wysokie, jak i nietypowo niskie. To znacznie lepszy sposób oceny wartości niż sama średnia.

Proponuję najpierw choć raz odwiedzić Blue Booka, zapoznać się z tym jak działa, a dopiero potem komentować.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411007

Parantula - nie masz pojęcia o czym piszesz. W systemie AudiogoN są zapisane wszystkie transakcje sprzedaży Extrem z ostatnich 12 lat. Jeżeli uważasz, że te wszystkie transakcje na przestrzeni lat zostały ustawione, aby ktoś gdzieś 10 lat później mógł sprzedać swoje Extremy za trochę więcej ... cóż żyj sobie w błogiej nieświadomości, z syndromem oblężonej twierdzy.

Pytanie o którą wersję ci chodzi, bo są

Westminster

Westminster HE Royal

Westminster Royal

Westminster TW

Z tym że do żadnych nie ma wykresu wartości - znaczy to że jest zbyt mało danych, i podawana średnia może nie być reprezentatywna.

TW byly by ok

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411158

Proponuję najpierw choć raz odwiedzić Blue Booka, zapoznać się z tym jak działa, a dopiero potem komentować.

Jak by sobie nie działał nie zmienia to faktu, że te same kolumny u tego samego sprzedawcy

na przestrzeni dwóch miesięcy zdążyły a to potanieć o 10% a to podrożeć o 50% a to znów potanieć o 20%

a Ty na to nic i dalej swoje z jakimiś tam słupkami w które tak długo mam się gapić aż w końcu uwierzę,

że jak na jakimś tam audiogonie Extremy się sprzedały w cenie nowych ze sklepu, to znak że tyle właśnie są warte.

No dobra, są. Już uwierzyłem, a teraz muszę lecieć na rejon puszki pozbierać, to może jeszcze zdążę w tym roku

te kolumny kupić, o ile za kolejne dwa miesiące nie będą już warte milion dolarów, bo tyle chyba nie dam rady :(

parantula OK ale mowa była o Audiogonie a nie lokalnym forum gdzie jest kilkudziesieciu aktywnych userów i raz na miesiac opchną czyjes auto

OK ale to właśnie od lokalnego forum wszystko zwykle się zaczyna, a później już samo się kręci.

Na własne oczy pamiętam jak jeszcze kilka lat temu taki dajmy na to Denon PMA-1560 leżał na aukcjach

w cenach od 600 do 800 peelenów i szału zakupów jakoś nie zauważyłem (może Elberoth ma lepsze dane z audiogona)

a dzisiaj nie są niczym nadzwyczajnym ceny transakcyjne na poziomie 1.600 czy 1.800 a nawet i 2.000 za pogiętego runchla.

Tak samo dobrze pamiętam jak jeszcze kilka lat temu cieszyłem się jak idiota, że udało mi się opchnąć merca W-115 za dwa klocki,

a dzisiaj przerdzewiałą na wylot kupę gruzu bez silnika i foteli sprzedasz za piątkę z pocałowaniem w rękę i w tyłek,

później temu samemu durniowi za drugą piątkę pogonisz silnik i fotele, które wcześniej wydłubałeś w szopie z tego samego auta.

Zobacz sobie ceny amplitunerów typu 35-letni Radmor ile to padło dzisiaj kosztuje, a ile kosztowało 2-3 lata temu.

Albo na przykład monety czy banknoty z okresu PRL po ile to ludzie dzisiaj kupują, chociaż to nie ma żadnej realnej wartości.

Mógłbym tak sobie pisać do rana, tylko nie bardzo mi się chce, bo łeb mnie pizga po imprezie, że chyba jajo zaraz zniosę,

chodziło mi głównie o to, że przy odrobinie wysiłku i cierpliwości można pusty karton po Marlboro sprzedać za sto złotych,

wystarczy tylko dostęp do internetu i odpowiednia ilość odpowiednich wpisów w odpowiednich miejscach typu jakieś tam forum.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411432

Marnujesz się parantulla, powinieneś stanąć po odwrotnej stronie barykady i doradzać jak dobrze i drogo sprzedać ;)

a swoją drogą to ubaw niezły, ciekawe kto zdobędzie tytuł jelonka roku

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411443

Marnujesz się parantulla, powinieneś stanąć po odwrotnej stronie barykady i doradzać jak dobrze i drogo sprzedać ;)

a swoją drogą to ubaw niezły, ciekawe kto zdobędzie tytuł jelonka roku

Jasne, że jest to pytanie czysto retoryczne:)

"Measurements can provide a measure of insight, but are no substitute for human judgment. Why are we looking to reduce a subjective experience to objective criteria anyway? The subtleties of music and audio reproduction are for those who appreciate it. Differentiation by numbers is for those who do not".--Nelson Pass

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411489

parantula jednak patrzac na nasze realia od kilku lat rosnie liczba osób ktore chca wydac kase i cos kupic , najlepszy przykład to własnie auta

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411495
Gość jamówię

(Konto usunięte)

parantula jednak patrzac na nasze realia od kilku lat rosnie liczba osób ktore chca wydac kase i cos kupic , najlepszy przykład to własnie auta

Dawno temu w jednym z salonów HI-End usłyszałem teorię,że dla bogatych frajerów przedział 15-30 kzł jest mało atrakcyjny ale wystarczy te same urządzenia "up-gradeować" do poziomu 30-50 kzł i aparaty schodzą jak ciepłe bułeczki.Onegdaj myślałem,że to prostacka teoria ale w Polsce jak u Lema rzeczywistość dogoniła przyszłość a ta objawiła się na w całej krasie nadzianych idiotów,karmiących swoje wydumane ego kompulsywnymi byle drogimi zakupami.Moja propozycja dla sprzedawcy tych legend jest taka:cena ulega zmiania na 50kzł i do wieczora temat jest zamknięty a słupki na Audiogonie,lub wykres bąbelkowy usatysfakcjonowany.

parantulla dzięki za poprawę nastroju w ten splinowy dzień,popłakałem się nad mercedesowską transakcją:)Więcej takich debili!

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411558

No dobrze, ale patrząc na nasze realia w cenie 25.000zł można kupić jakiekolwiek inne kolumny, nieważne lepsze czy gorsze,

ważne że po miesiącu, pół roku czy dwóch latach za te same 25.000zł je odsprzedasz i kupisz sobie jakieś inne czy cokolwiek.

A w tym konkretnym przypadku ładujesz 25.000zł których już nigdy więcej na oczy nie zobaczysz, bo "patrząc na nasze realia"

są problemy ze sprzedażą tych kolumn nawet po cenie o połowę niższej i żadne zaklęcia czy gadki zukzuka albo słupki elberotha

ani tysiąc pięćset sto dziewięćset linków do zagranicznych aukcji tego nie zmienią i tutaj leży główny problem z ich kupnem.

Nie w opowieściach tysiąca i jednej nocy o ich magicznych właściwościach sonicznych, spadających kapciach, szczękach i majtkach,

bo to akurat jest dla mnie kwestia drugorzędna jak tam one sobie grają czy nie grają, za tyle kasy łaski żadnej nie robią,

tylko weź to później komuś sprzedaj "patrząc na nasze realia" za więcej niż 15 klocków, to wtedy zobaczysz ile one są realnie warte.

Nie wiem, może zebrali się tutaj sami milionerzy, na których wyrzucenie w błoto paczki z dziesięcioma tysiącami złotych nie robi wrażenia,

ale nawet gdybym zgłupiał do reszty i w to uwierzył, to tym bardziej nie potrafię zrozumieć dlaczego żaden jeszcze ich nie kupił.

Może Ty to rozumiesz? Albo ktokolwiek na sali jest w stanie logicznie mi to wytłumaczyć jaka to niebywała atrakcja kupić za 25.000 kolumny,

których nikt nie chciał ani za 18.000 ani za 16.000 bo prawdę powiedziawszy tylko to mnie interesuje, a nie jakieś linki do jakichś słupków

czy zwierzenia pod tytułem czego to ja bym sobie za ile nie kupił gdybym... dla kogoś komu 10 koła wisi kalafiorem nie ma żadnych "gdybym"

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411584
Gość masza1968

(Konto usunięte)

Albo ktokolwiek na sali jest w stanie logicznie mi to wytłumaczyć jaka to niebywała atrakcja kupić za 25.000 kolumny,

których nikt nie chciał ani za 18.000 ani za 16.000 bo prawdę powiedziawszy tylko to mnie interesuje, a nie jakieś linki do jakichś słupków

No ale to jest przecież proste i logiczne. Skoro na początku gość je wystawił za 16k tzn, że może je spokojnie komuś oddać za 15.

Nie było chętnych? Pewnie byli, tylko mu marudzili, że wezmą za 12?

Gość się w końcu wk***ił, (a że handlarz to mu na czasie zbytnio nie zależy). Wywalił je na dwadzieścia kilka klocków na parę miesięcy nie po to żeby je za tyle sprzedać tylko żeby gamoni przyzwyczaić do tej sumy. W kwietniu je NAGLE wystawi za JEDYNE 18 kafli i zobaczysz co się będzie działo :) - jelenie się rzucą na tą niesamowita okazję i jeszcze mu podbiją do 19 - bo taka to będzie wtedy okazja.

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411594

No dobrze, ale patrząc na nasze realia w cenie 25.000zł można kupić jakiekolwiek inne kolumny, nieważne lepsze czy gorsze,

ważne że po miesiącu, pół roku czy dwóch latach za te same 25.000zł je odsprzedasz i kupisz sobie jakieś inne czy cokolwiek.

A w tym konkretnym przypadku ładujesz 25.000zł których już nigdy więcej na oczy nie zobaczysz, bo "patrząc na nasze realia"

są problemy ze sprzedażą tych kolumn nawet po cenie o połowę niższej i żadne zaklęcia czy gadki zukzuka albo słupki elberotha

ani tysiąc pięćset sto dziewięćset linków do zagranicznych aukcji tego nie zmienią i tutaj leży główny problem z ich kupnem.

Nie w opowieściach tysiąca i jednej nocy o ich magicznych właściwościach sonicznych, spadających kapciach, szczękach i majtkach,

bo to akurat jest dla mnie kwestia drugorzędna jak tam one sobie grają czy nie grają, za tyle kasy łaski żadnej nie robią,

tylko weź to później komuś sprzedaj "patrząc na nasze realia" za więcej niż 15 klocków, to wtedy zobaczysz ile one są realnie warte.

Nie wiem, może zebrali się tutaj sami milionerzy, na których wyrzucenie w błoto paczki z dziesięcioma tysiącami złotych nie robi wrażenia,

ale nawet gdybym zgłupiał do reszty i w to uwierzył, to tym bardziej nie potrafię zrozumieć dlaczego żaden jeszcze ich nie kupił.

Może Ty to rozumiesz? Albo ktokolwiek na sali jest w stanie logicznie mi to wytłumaczyć jaka to niebywała atrakcja kupić za 25.000 kolumny,

czy zwierzenia pod tytułem czego to ja bym sobie za ile nie kupił gdybym... dla kogoś komu 10 koła wisi kalafiorem nie ma żadnych "gdybym"

Chłopie o czym ty piszesz ?

....że można kupić jakieś kolumny za 25 tys i po roku czy dwóch latach sprzedać je za te same pieniądze?

Gdzie ty takiego frajera znajdziesz który za używany, jakikolwiek sprzęt zapłaci tyle ile za nowy ?

Nawet nowy,nie używamy sprzęt po wyjechaniu z salonu czy ze sklepu jest wart 30% mniej!

Używany sprzęt roczny to 40% mniej a jeśli jest to sprzęt bardzo drogi to realna kwota jaką uzyskasz to Max 50% mniej niż nowy i tylko jeśli sprzęt jest w stanie idealnym i ma pewne źródło pochodzenia, papiery i znaną historię.

Jeśli sprzęt jest nie wiadomo skąd i o nie znanej historii np jakiś ebay, audiogon, Allegro itd to nie dostaniesz nawet 30% chyba że trafisz mega jelenia!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411598

zaraz zaraz ja nigdzie nie napisałem ze cena tych kolumn jest ceną rynkową

Panowie próbują je sprzedać a byc może obaj traktuja allegro jako darmowa reklama bo kupiec i tak przyjedzie osobiscie a cena /mniejsza/ okaze sie wystarczajaco dobra po zobaczeniu realnej gotówki przed oczami- bo wtedy dopiero masz szanse zobaczyc jakie sprzedawca ma parcie na sprzedaż :)

https://www.audiostereo.pl/topic/88961-sf-extrema/page/6/#findComment-2411600
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.