Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Gość cybant

(Konto usunięte)

Kończąc off top dodam tylko od siebie, że bardzo oburzyła mnie prowadzona niedawno w ramach bocznicy dyskusja na temat jak zatłuc agresywnego psa, w której z dużym zaangażowaniem uczestniczył moderator Misiomor... Jakiś niesmak do dziś pozostał.

Nie czytaj bocznicy....chyba ,że masz specjalizację z psychiatrii...

Chryste jak to wszystko czeszesz...?

Chyba slusznie ,ale prosze moderacje o pozostawienie tych offtopow.

One wplywaja na poprawe atmosfery miedzy forumowiczami, co jest moim zdaniem bezcenne.

jednak psi temat łagodzi emocje....ludziska przynajmniej nie skaczą sobie do gardeł...no i fajnie ale

w kocim wątku już takiej sielanki by nie było, przynajmniej z mojej strony.....Jezu jak ja nie cierpię kotów :)

Nie znasz ich. To wspaniałe zwierzaki. Nie przychodzą na rozkaz jak pies ale to nie znaczy, że są głupie czy złe. W ogóle jak moźna nie cierpieć zwierzaków? Obojętnie czy psów czy kotow? A co tobie zrobiły?

Panthera tigris mazovia - milutka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Od zawsze byłem wielbicielem psów, a za kotami też jakoś nie przepadałem. Były mi obojętne. Ale los tak się poukładał, że chcąc nie chcąc trafiłem kiedyś w miejsce i czas, gdzie mogłem poznać koty bliżej. Nie mogłem uwierzyć jak mądre i wspaniałe to zwierzaki. Zupełnie inne niż psy. Dziś psy nadal uwielbiam ale koty to moja największa zwierzęca miłość.

Ja to bym chciał mieć takie życie jak moja kotka. Nic nie musi. Żyje sobie na luzie. Jak chce pooglądać mecz to wpadnie na kanapę, jak posłuchać muzyki to przytnie komara obok mnie. Wychodzi i wraca kiedy chce. Dzieci jej wybawiłem i wyprawiłem w świat. To były wspaniałe dni jak rano z szafy wyłaziła cała piątka i drapała się na łóżko do nas. Ogólnie fajne jest życie mojego kota.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

• 2 tygodnie później...

Tak jak pisalem wczesniej, Ayon wprowadzil upgrade do wzmacniacza Crossfire III w postaci nowej lampy prostowniczej.

Dotad byl to Electro Harmonix 5u4GB, teraz wlasna konstrukcja Ayona nosi oznaczenie 5U4GM i ma pochodzenie europejskie ( jest na niej oznaczenie Made in Europe), co oznacza, ze zostala (prawdopodobnie)wykonana w fabryczce lamp nalezacej do Ayona, a mieszczacej sie w Czechach.

Lampa jest swietnie wykonana, ma ( najprawdopodobniej) rodowane piny .

Upgrade jest kosztowny, ale po pierwszym wieczorze z ta lampa na pewno jej nie odesle.

Pierwsza i bardzo zauwazalna zmiana to ograniczenie przydzwieku ( hum ) do poziomu praktycznie nieslyszalnego i to na kolumnach o skutecznosci 107 db.

Poza tym brzmi naprawde duzo lepiej, niz Electro Harmonix i probowany wczesniej przeze mnie El Menco.

Korzystajac z okazji skladam wszystkim kolegom audiofilom najlepsze zyczenia swiateczne i noworoczne.

Niech piekny dzwiek bedzie z nami przez caly kolejny , 2015 rok.

Konto w trakcie usuwania

Marslo wiesz o tym ze to lampa Emission Labs?:) pozdrawiam i wzajemnie....

generalnie jeżeli zapłaciłeś więcej niż równowartość 225,55euro za sztukę to ktoś zarobił ; tak gwoli wyjaśnienia bo może kogoś to będzie interesować. przerabiałem temat lamp ''Ayon'' więc coś w tej materii wiem. w sumie to tak jakbyś napisał ze EML5U4G-M gra lepiej od 5u4g EHX, co równa się - Maria Curie była kobietą:)

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Czy chcesz przez to powiedziec, ze producentem jest Emission Labs, a logo Ayon jest tylko tzw private label ?

Mariusz a jak myślisz?

Przecież to nic nadzwyczajnego.

Są fabryki , w których produkuje się rzeczy i są "fabryki" , w których nakleja się nalepki z logo firmy ;)

cyt: "Krajem pochodzenia towaru może być kraj, w którym określony produkt został "całkowicie uzyskany", lub w którym został poddany obróbce lub przetworzeniu według określonych reguł pochodzenia. Nie musi więc nim być ani kraj, w którym towar został zakupiony, ani też ten z którego został przywieziony..."

Smacznego Karpia ... uważaj na ości ;)

Jesli to Emmision Labs robi te lampy dla Ayona wg jego specyfikacji to i tak niezle.

To mala czeska manufaktura, ale z dluga tradycja.

W kazdym razie jak na poczatek wygrzewania gra bardzo dobrze.

Konto w trakcie usuwania

Tak,Wasz sprzet gra na nich swietnie. Czy Tobie tez sie Marcin wydaje, ze ta Ayona prostownicza lampa moze byc produkcji EML?

Wydaje mi sie , ze piny sa nieco inaczej rozmieszczone, ale nie moge teraz sprawdzic, bo wzmak pracuje.

Dolaczam sie do zyczen zdrowia i sukcesow.

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Marslo wiesz o tym ze to lampa Emission Labs?:) pozdrawiam i wzajemnie....

generalnie jeżeli zapłaciłeś więcej niż równowartość 225,55euro za sztukę to ktoś zarobił ; tak gwoli wyjaśnienia bo może kogoś to będzie interesować. przerabiałem temat lamp ''Ayon'' więc coś w tej materii wiem. w sumie to tak jakbyś napisał ze EML5U4G-M gra lepiej od 5u4g EHX, co równa się - Maria Curie była kobietą:)

Jesteś pewien?

EML wygląda inaczej...

post-27208-0-39335100-1419360574_thumb.jpg

Racja Sly to są dobre lampy ale EML nie Ayon bo cena robi swoje:)

Sam napisałeś że te Ayony to są EML. Czyli równie dobre? Czy może dla Ayona robią w gorszej specyfikacji? Nie sądzę. To byłoby bez sensu.

A tak z ciekawości pojawiły się nowe lampy 300 niemieckiej firmy Elrog. Robią je na maszynach Telefunkena i są robione wg.specyfikacji słynnych Western Electric. Problem w tym, że sztuka…1100$. To jeśli ktoś ma np 4 w monobloku to co 2 lata do wywalenia 8800$!! Jeszcze gorzej jest z lampami 845 jakich 4 sztuki są w parze monobloków Kondo Kagura. 1300 ale euro czyli 6000zł x 4 = 24000zł co 2 lata do wywalenia.

1300 euro za 2 lampy czyli parę 845 i 211

300B 975 euro za parę

Co i tak nie pachnie tanizną ,ale przy cenie Kondo Kagura to nikczemne procenty :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Dr. Klaus Schaffernicht się ceni.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość jarek&ania

(Konto usunięte)

Jeszcze gorzej jest z lampami 845 jakich 4 sztuki są w parze monobloków Kondo Kagura. 1300 ale euro czyli 6000zł x 4 = 24000zł co 2 lata do wywalenia.

Sylwek a Ty jak kupowałeś swojego "małolitrażowego" SUV -a to sugerowałeś się spalaniem / 100 km czy może miałeś inne priorytety ;)

Poza tym lampy grają nawet 10.000 godz.

Więc co dwa lata nie ma potrzeby ich wymieniać.

Przecież nikt nie słucha sprzętu 24h/dobę.

Sam napisałeś że te Ayony to są EML. Czyli równie dobre? Czy może dla Ayona robią w gorszej specyfikacji? Nie sądzę. To byłoby bez sensu.A tak z ciekawości pojawiły się nowe lampy 300 niemieckiej firmy Elrog. Robią je na maszynach Telefunkena i są robione wg.specyfikacji słynnych Western Electric. Problem w tym, że sztuka…1100$. To jeśli ktoś ma np 4 w monobloku to co 2 lata do wywalenia 8800$!! Jeszcze gorzej jest z lampami 845 jakich 4 sztuki są w parze monobloków Kondo Kagura. 1300 ale euro czyli 6000zł x 4 = 24000zł co 2 lata do wywalenia.

ERLOG podobno bardzo dobre, mam zamiar sprawdzic po nowym roku 845 i 300b

P.S Dziękuję za życzenia też życzę wszystkiego najlepszego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.