Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Bo w teren się nie nadają :)

Ale po co w teren skoro mieszka się w miastach gdzie są normalne drogi. Nie każdy lubi się babrać w błocie… :-)

• 4 tygodnie później...

Koncowka mocy Ayon Crossfire otrzymala wyroznienie w kategorii hi-end miesiecznika HiFi i muzyka. Test w numerze 12/2014.

W tescie grala z Avalonami Transcendent i nie miala problmow z napedzeniem . Z Avantgardami to jest jeszcze lepsze polaczenie moim zdaniem.

To wyroznienie zdobyl rowniez Air Tight ATM-2 , ktory mozna dostac zamiennie z KT 88 lub lampami 300 B i to jest rowniez doskonaly wzmak do AA, ma go jeden z forumowiczow z Duo Grosso.

Konto w trakcie usuwania

W kwestii formalnej , ATM 2 to jedynie wzmacniacz na KT 88 lub 6550 a nie na 300B . Na 300B jest ATM 300.

Slusznie, moj blad, dzieki za czujnosc.

Konto w trakcie usuwania

• 2 miesiące później...

W ostatnim numerze Audio Video test firmowego zestawu Eter Audio obejmujacego m inn kolumny Spendor SP100R.

Nie byloby w tym nic co dotyczy tego watku, gdyby nie fakt, ze zestaw byl napedzany moim ulubionym wzmacniczem SET na triodach 62B w jego ostatniej odslonie tj Ayon Crossfire III.

To jest ciagle najlepszy wzmacniacz zintegrowany , jaki mialem u siebie do napedzania Avantgardow Duo Omega G2 , na jego poziomie ( nawet nieco wyzszym ) byl jeszcze tylko zestaw pre plus monobloki od Amare z lampami 300 B od EMM Labs.

Oprocz tego w tescie zrodla cyfrowe Ayona i tor analogowy z Transrotorem Apollon TMD i phono Phasemotion.

Opinia naszego forumowego kolegi pal55 o Crossfire III - bardzo dobra.

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

W mojej subiektywnej ocenie do Avantgardów najlepiej dać jakiś smaczny i delikatny wzmacniacz na 300B lub 2A3. Amplifon to raczej wzmacniacz do innych głośników, bardziej klasycznych. To jest dynamit a Avantgarde go nie potrzebują, bo mają w sobie wielką siłę i moc. Ostatnio słuchałem 8-watowego klona Audio Note na lampie 300B i faktycznie to jest ten eteryczny smak którego nie dają lampy GM70 czy 845. No ale AN nie napędzi większości klasycznych kolumn dynamicznych.

Tak jak pisze Tomasz, Amplifon - ktorego bardzo cenie - ma stosunkowo duza moc, duza wage i wystepuje tylko w kolorze stalowym.

Mialem w planie odsluch ,ale ciagle sie nie skladalo. Jak bedzie okazja, na pewno poslucham u siebie, ale jestem w fazie, ze jestem bardzo zadowolony z dzwieku i nie chce mi sie wymieniac na sile.

Ostatnio bardzo sie ciesze nagraniami klasyki z channelclassics w dsd . Kolumn , wzmaka i glownych kabli nie mam zamiaru ruszac.

Tak jak pisalem w Sly'a watku o starciu tytanow, ostatnia wizyta w berlinskiej filharmonii utwierdzila mnie w przekonaniu, ze mam calkiem niezly dzwiek i system.

Konto w trakcie usuwania

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Jeśli Amplifon miałby grać z Avantgardami to raczej wyłącznie na lampach miedzianych. Założenie grafitowych spowodowałoby nałożenie się na siebie cech charakteryzujących obie konstrukcje, a one są w sumie dość zbliżone. Amplifon nie jest lampą mulącą tylko bardzo dynamiczną, rozdzielczą i konturową. Avantgarde potrzebują czegoś spokojniejszego, mówiąc najprościej.

Tomasz , przeczytaj test pal55, Crossfire to nie jest lampa po cieplej stronie.

Jesli chodzi o Amplifona, to spodziewam sie jeszcze wiekszej dynamiki i rozdzielczosci , kosztem nasycenia srednicy i magii wokali.

Jak sie nadarzy okazja, zweryfikuje te zalozenia.

Boje sie tylko wagi amplifona ponad 50 kg, ledwo daje rade z 45 kg Crossfire'a, a pomoc nie ma kto.

Konto w trakcie usuwania

Zdrowia treningiem nie zastapisz, uprawiam te sporty , ktore moge - rower, plywanie , tenis. Kregoslup po powaznym remoncie nie jest juz jak nowy i wieksze ciezary dzwigane z poziomu podlogi odpadaja. . Mlodemu sie wydaje, ze mlodosc to stan nieprzemijalny...

Ale na pompki to moge z Toba stanac mlodziaku:)

Konto w trakcie usuwania

Gość cybant

(Konto usunięte)

Zdrowia treningiem nie zastapisz, uprawiam te sporty , ktore moge - rower, plywanie , tenis. Kregoslup po powaznym remoncie nie jest juz jak nowy i wieksze ciezary dzwigane z poziomu podlogi odpadaja. . Mlodemu sie wydaje, ze mlodosc to stan nieprzemijalny...

Ale na pompki to moge z Toba stanac mlodziaku:)

Słyszałem , że robisz 100 na jednej ręce:)

No az tak to nie , jesli to jest Twoj poziom to z gory oddaje pole.

chciałbym zobaczyć Grześka po 100 pompkach ;)

nie posłuchałby sobie bidulek muzyki pewnie przez tydzień bo do swojej pieczary na poddasze by się pewnie nie doczołgał :)

ale pewnie mirek da radę :)

----------------------------------------------------

Gość cybant

(Konto usunięte)

Wystarczy 10... ;-)

No coś Ty , najwyżej 3 i to na dwóch rękach.

No az tak to nie , jesli to jest Twoj poziom to z gory oddaje pole.

Ja to w jednej ręce umiem piwo trzymać;))

Boje sie tylko wagi amplifona ponad 50 kg, ledwo daje rade z 45 kg Crossfire'a, a pomoc nie ma kto.

Ostatnio przestawienie mojego Amplifona kosztowało mnie cztery piwa, czyli wpadł kolega na chwilę. Ale sam bym nie dał rady :-)

Ostatnio przestawienie mojego Amplifona kosztowało mnie cztery piwa, czyli wpadł kolega na chwilę. Ale sam bym nie dał rady :-)

Moje monosy ważą jak kilka gemek i dźwigam sam :)

Moje monosy ważą jak kilka gemek i dźwigam sam :)

Ja też potrafię dźwignąć sam :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

• 5 miesięcy później...

Mialem dzis przyjemnosc posluchac zestawu Duo Omega ze wzmacniaczami/ pre brazyliskiej firmy Audiopax- nowa seria Maggiore M50/L50 , ktory mial takie dobre recenzje w tym roku w Monachium.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niestety, firmowy transport Geoffa Armstronga byl niedostepny, jego software i HQ Player zainstalowane byly na Maku Mini i podawane do Lampi big 7.

Wszystkie pliki konwertowne byly do dsd 128, w tor plikowy wpiety byl Uptone Audio Regen.

Pliki byly podawane z Qobuz flac 16/44,1 albo dysku. Kable glownie firmy Tellurium.

Plusy: bardzo dobra rozdzielczosc i lolalizacja zrodel, precyzyjna scena.

Minusy: dzwiek malo nasycony , porzadny bas obecny tylko w dobrych realizacjach, barwa nieco odchudzona.

Jednym slowem- dobrze , ale to nie byl moj dzwiek, wole ten w domu.

Geoffrey pracuje nad transportem/serwerem , ktory ma byc dostpeny pod koniec roku , w srodowisku W10 i z licencja HQPlayera, ktory bedzie podawal pliki dsd 128/256. Serwer ma miec firmowa aluminiowa obudowe i ma byc objety zdalnym serwisem przez internet .

To moze byc super partner do GG od L. Fikusa.

Poki co moj domowy dzwiek z Duo Omega nie zostal pobity , przynajmniej wg moich preferencji.

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Nastepne na liscie odsluchowej - monosy SET na lampie 211 od lampiego

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Konto w trakcie usuwania

Nastepne na liscie odsluchowej - monosy SET na lampie 211 od lampiego

Ukryta Zawartość

O tym wydarzeniu bardzo chętnie poczytam bo jestem ciekawy Twojej opinii o tych monoblokach. Będziesz je miał u siebie w systemie rozumiem?

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.