Skocz do zawartości
IGNORED

Witold Topolski nie żyje

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Podobno od dłuższego czasu chorował, długo był w szpitalu ... smutna wiadomość tuż przed świętami. Niesłychanie sympatyczny człowiek. [']

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

lekkie, kolorowe pióro

smutne

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

• Redaktorzy

[`]

Smutne, że na żadnej ze stron czasopism z którymi współpracował nie pojawiła się nawet najmniejsza wzmianka.

Edit: w Wyborczej pojawiła się

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Pamietam jak z wypiekami czytalem jego teksty. Rozbudzaly we mnie chec posluchania lepszych rzeczy niz wowczas posiadalem. Ten autor poruszal niegdys wyobraznie czytajacych. Niech spoczywa w pokoju.

Fajnie pisał, od lat, z dystansem do tej "zabawy" - szkoda, bo reszta to strasznie poważni pismacy i w sumie mało kompetentni...

W pewnym sensie pierwsze artykuły jego i jeszcze Auerbacha, kiedyś to nawet w Młodym Techniku coś pisali, stare czasy, chciałem powiedzieć - w pewnym sensie tacy ludzie ukształtowali moje i nasze w ogóle chyba myślenie o sprzęcie, systemach itd. choć zawsze byłem daleko raczej od hajendu...

Wielki żal...

Pozwolę sobie przypomnieć jeden z tekstów pana Witolda:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Wielki żal...

Pozwolę sobie przypomnieć jeden z tekstów pana Witolda:

Ukryta Zawartość

Z zainteresowaniem przeczytałem teksty Pana Witolda Topolskiego, których wcześniej nie znałem. I zadziwiło mnie rozsądne podejście do zagadnień audio. Co więcej, znalazłem, że mam zbieżne z nim poglądy w wielu kwestiach (poglądy te wyrażałem na forum), np. możliwość reprodukowania "naturalnego" dźwięku przez urządzenia techniczne w warunkach domowych i nieprzekraczalność w tym względzie sprzętowych ograniczeń, pseudo-referencyjność muzyki na żywo (głównie koncerty nagłaśniane), "lepszość" (efekt mentalności rynkowej) vs. "inność" sprzętu.

Dlatego, choć Go nie znałem, mogę powiedzieć, że odszedł ktoś intelektualnie bliski.

[*]

Ukryta Zawartość

• 4 tygodnie później...

Dziś przejrzałem styczniowe numery czasopism zajmujących się tematyką audio.

Cykl wydawniczy uniemożliwił druk informacji o odejściu Witolda Topolskiego w grudniu.

Oczekiwałem stosownych wzmianek w styczniu.

Audio Video zamieściło stosowną informację i kondolencje dla rodziny.

HiFi i Muzyka... nic.

AUDIO... nic.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.