Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Dzięki. W Bielsku są dwa odpowiedniki takich warsztatów- specjaliści bawarek. Właśnie wróciłem z rozmowy a i znalazłem też prawie cały drugi silnik,pewien człowiek który akurat robi swap pomoże.

Z ciekawości - jaką masz pewność, że ten "nowy" silnik nie będzie bardziej zajechany niż obecny? Jeśli dobrze pamiętam, 4 lata temu, może 5, przerabiałem podobną akcję po kupnie swojego pierwszego auta. Auto odpicowane do sprzedaży..bez silnika, co wyszło w sumie po 2 miesiącach. Pół roku szukania, a po pół roku wiedziałem, że praktycznie każdy jest zajechany. Handlarze potrafili to trzymać pod gołym niebem, a gdy mówiłem np. że są zardzewiałem i uwalone olejem z każdej strony to padało slynne: TTTM. Silnik dostałem...z forum, od forumowicza, który w swoim wstawił większy. Silnik przekładałem razem z nim, w styczniu, a nawet nie wiedziałem czy na 2 cylindrach uda mi się zrobić trasę 400km w jedną stronę...Auta tamtego już nie mam, po czasie zezłomowałem je, gdy udało mi się trafić coś mocniejszego i 2x większego, ale pamiętam ile "zachodu" kosztowało mnie znalezienie silnika, który działa i jest w stanie idealnym (kompresja cylindrów - mój stary miał 4 bary na każdym, a ten, który udało mi się dostać z forum miał jak fabryczna nówka...).

Imho swap na nowy ma sens, gdy zna się pochodzenie silnika.

Z ciekawości - jaką masz pewność, że ten "nowy" silnik nie będzie bardziej zajechany niż obecny?

Oceniali jego stan,właściwie z tymi dwoma autami ci sami ludzie będą robić,tamten miał tylko głowicę walniętą a reszta ok. U mnie też jest po planowaniu głowicy i kompresja dobra,rozrząd dobry. Kto jak kto ale Ci wiedzą co robią.

Jest dobrze, a faktycznie to kolejny rok pokaże :)

Teraz miej mazdę, toyotę lub innego skośnookiego i zrób taki swap albo niech ci pójdzie bardziej "ichnia" część. Nie dość że problem z warsztatem to naprawa droga.

Na szczęście skośnookie tak nie padają jak germańskie "igły" od handlarza.

Może nie Passat CC. Oryginalny przebieg, użytkownik o wadze około 77 kg, a już mamy:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-20304-0-79001400-1449679577_thumb.jpg

post-20304-0-32375700-1449679604_thumb.jpg

post-20304-0-40084600-1449679618_thumb.jpg

post-20304-0-51299400-1449679630_thumb.jpg

post-20304-0-61805600-1449679651_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

też racja, te roczni już dawno są na złomie albo zjedzone przez kornika.

Nie ma złomu!, korniki dostaną szpachlę w pupę a w środę ruszamy na nowo w drogę.Z nowym blokiem i moją głowicą.

Może nie Passat CC. Oryginalny przebieg, użytkownik o wadze około 77 kg, a już mamy:

oryginalny czyli 367406 ?

Ten ostatni to chyba tobie musk zaatakował..

Musk to raczej Tesla... korniki odpadają.

Na szczęście skośnookie tak nie padają jak germańskie "igły" od handlarza.

Za to ich naprawy potrafią być drogie. Za oryginalny wkład lusterka, do Mazdy 323 ,koleżanka z pracy, po tym jak jej ukradli (nie dziwię się...) zapłaciła 500.

A oryginalny u VW to za darmo rozdaja?

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Za to ich naprawy potrafią być drogie. Za oryginalny wkład lusterka, do Mazdy 323 ,koleżanka z pracy, po tym jak jej ukradli (nie dziwię się...) zapłaciła 500.

To w sumie jak darmo :) do mojego 1300. Albo zamiennik bez bajerow za 40zl.

?👈

ja wkład (podgrzewany), kierunek i dolną obudowę kupiłem za 430 zł (golf V) z montażem. W audi chciałem ori zderzak przywrócić to mnie zgięło...

części każdy umie kupić, postawić diagnozę i naprawić nie i tym wam się radzę martwić.

Rodzina ma VW i części są tańsze, zresztą, do grupy VAG masz masę markowych producentów.

To w sumie jak darmo :) do mojego 1300. Albo zamiennik bez bajerow za 40zl.

Do auta z rocznika sprzed 2000?

Nowy Fiat Tipo. Dobra cena - 45 tys za nowy pojemny wóz z klimą i paroma innymi ficzerami.

Co sądzicie? Będzie hit czy kit?

fiat-tipo-0375.jpg

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A ktory teraz klimy nie ma. Osobiscie rozwalaja mnie te dzisiejsze alu felgi malowane na czarno z ta smieszna polerka na froncie. Wyglądają jak jakieś chinczyki. Do tego w 80% sa one za male porównując do gabarytów budy. Ale dzis wszystko takie napomopowane na pokaz.

?👈

Bez Gwiazdy nie ma jazdy! :)

Są pierwsze fotki wnętrza nowej E-klasy!

18c3709e512a041e7e925719ee85afb3.jpg

07730c3274b048950e87aaf7e73f613b.jpg

9d1be8b2a87dcf90d5fb19dd4d76a364.jpg

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Premiera nowej E-klasy na salonie w Detroit 11 stycznia 2016! :)

nic tylko gwiazdorze obory kupic rydzykowi z podziekowaniami za wszystko.

Ja pier......le twój kwik aż tu dotarł...wracaj na bocznice>polityka i tam płacz z resztą kwiczących po zabranym korycie....

BTW:rydzyk to śmiga s-klassą a nie jakąś "marną" e-klassą.... :))))...i fanem rydzyka nie jestem tylko mam dosyć wstawek politycznych w większości wątków.... tak trudno się powstrzymac od wylewania swoich żali...?

...i tak trudno jest zrozumieć że poglądy polityczne to preferencje osobiste i tutaj nie ma nikt monopolu na daną poprawną opcje polityczną...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.