Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Zderzaki i inne elementy plastikowe się zgrzewa, jest to jedyny trwały sposób. Pierwsze słyszę by ktoś szpachlował plastik, po za tym czasem lepsza szpachla niż np spawanie.

I uważasz, że po takim zgrzaniu zderzaka nadaje się on do malowania od razu bez szpachlowania?

• 2 tygodnie później...
  • Moderatorzy

Zimowa ciekawostka:

sprawdzałem olej w starym Lanosie, można było dolać to postanowiłem dolać....

półsyntetyk na dolewkę w bagażniku, temperatura mw. -12.

olej półsyntetyczny przy takich temperaturach jest naprawdę baardzo gęsty,

mineralny już chyba byłby żelem.

jeśli ktoś ma stare truchło (auto) i chce je użytkować na mineralu to zimą przy rozruchu nieźle je katuje.

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

A ja już nie eksperymentuje,zalewając 5w40 w miejsce 10w40. Trzech mechaników mówiło mi że się nie przechodzi olejami w drugą stronę i tego się będę trzymać.

Nawet najlepszy,wybitny w województwie serwis specjalizujący się w BMW również polecił mi trzymać się tego 10w40 i to niezachwalany w necie Castrol. Dali mi nowy blok do głowicy,nowe płyny i tyle. Nigdy już nie będę eksperymentować z syntetykami.

Castrol to rozsądny normalny olej, jego "sława" to marketing czyli sprzedaż modyfikowanego oleju mineralnego jako "100% syntetyczny", więc Ciebie problem nie dotyczy.

Internet jest głupi, większość oliw to HC a uczepili się jednego (są gorsze), ale to właśnie Castrol i Mobil walczyli przed sądami o legalne walnie klineta po kiszeni.

• 2 tygodnie później...

;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

• 4 tygodnie później...

sluchajcie, wiem ze nie do konca na temat ale mimo tego prosze was o zidentyfikowanie marki pojazdu ze zdjecia, tego calkiem po prawej stronie ktory zastawil wyjazd. Coz to za model? Pytym sie bo ktos usiluje mi wmowic ze to BMW serii 5 a na moje to jakis azjatycki gniot...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

sluchajcie, wiem ze nie do konca na temat ale mimo tego prosze was o zidentyfikowanie marki pojazdu ze zdjecia, tego calkiem po prawej stronie ktory zastawil wyjazd. Coz to za model? Pytym sie bo ktos usiluje mi wmowic ze to BMW serii 5 a na moje to jakis azjatycki gniot...

Trochę wygląda jak E39, ale chyba nie. Strasznie małe kola i w ogóle jakieś dziwne lampy. Wydech chyba po prawej, w E39 po lewej.

Castrol to rozsądny normalny olej, jego "sława" to marketing czyli sprzedaż modyfikowanego oleju mineralnego jako "100% syntetyczny", więc Ciebie problem nie dotyczy.

Internet jest głupi, większość oliw to HC a uczepili się jednego (są gorsze), ale to właśnie Castrol i Mobil walczyli przed sądami o legalne walnie klineta po kiszeni.

Ciężko o gorszy niż Castrol, lotos z uszlachetniaczen. Niemiecki to inna bajka.

Ukryta Zawartość

Ja od lat leje Gulfa. Najpierw 10W40 Tec Plus, teraz 5W40 Formula ULE. Tani, sprawdzony, pewny, nie przereklamowany z pewnej rafinerii.

Ukryta Zawartość

?👈

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Tomasz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-14814-0-61665100-1456940620_thumb.jpg

Coz to za model? Pytym sie bo ktos usiluje mi wmowic ze to BMW serii 5 a na moje to jakis azjatycki gniot...

A to nie sedan pierwszego Avensisa przypadkiem?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-14814-0-61665100-1456940620_thumb.jpg

A to nie sedan pierwszego Avensisa przypadkiem?

W ogóle nie takie lampy, wiele mniejsze.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

?👈

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-14814-0-84686000-1456953147_thumb.jpg

Hmm, na zdjęciu wygląda jakby miał bardziej kanciate światła niż Avensis. ...

Też miałem takie pierwsze wrażenie, zwłaszcza ten fragment lampy zachodzący na lewy błotnik, ale myśle że to przez przemarną jakość zdjęcia i wygląda to na artefakt który robi kant, (np skraca rożek lampy).

Poza tym przetłoczenia na zderzaku identyczne, zejście szczeliny między bagażnikiem a błotnikiem takie same, wydech z prawej...

W ogóle nie takie lampy, wiele mniejsze.

Nie sądze by się jakoś wielkością rózniły, proporcje fragmentów blach miedzy lampą i tablicą rejestracyjną a samą tabl rejestr. identyczne. Marginesy blachy pod lampą i nad lamplą też wydają się takie same w odneisieniu do lampy. Brakuje jakby rogu lampy zachodzącej na błotnik przez co wydaję się też generalnie któtsza, ale to tak jak pisałem wyżej może wynikać z syfiastości zdjęcia

Nie będę się upierał, ale na razie nie widzę lepszego kandydata

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 5 tygodni później...

Volkswagen zalicza kolejną wpadkę!

Amerykański dział Volkswagena nie ma ostatnio szczęścia. Po wizerunkowym krachu wywołanym skandalem z zaniżaniem emisji spalin, niemiecka marka musi zmierzyć się z kolejną wpadką.

Tym razem również chodzi o samochody z silnikami wysokoprężnymi. Jak donosi Amerykańska Agencja Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego NHTSA, Volkswageny Passaty sprzedane w USA w latach 2012-2014 mają poważną wadę instalacji elektrycznej. Źle wykonana izolacja okablowania nie zapewnia właściwej osłony, co oznacza, że w wyniku przegrzania, może dojść do pożaru!

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Czytaj więcej na

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

• 1 miesiąc później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.