Skocz do zawartości
IGNORED

Zakompleksione Polactwo

bady

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 17 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 17 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki

Wydajność pracy Polaków należy do najniższych w Europie, co bezpośrednio wpływa na naszą sytuację finansową. Spędzając średnio 40,7 godzin tygodniowo na wykonywaniu obowiązków służbowych, otrzymujemy zaledwie 8,8 dolarów PKB na głowę, podczas gdy kraje zachodnie osiągają wyniki kilkakrotnie wyższe. Rekordzistą jest tu Luksemburg z PKB wartym ponad 50 USD per capita.

poznasz głupiego po pisaniu jego.

LOL. Ja nawet nie wiem, jak odpowiedzieć. Jestem w kropce. O w tej > . <

Teraz dla porównania:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 17 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki
Ukryte przez Fr@ntz, 17 Stycznia 2012 - niepotrzebne pyskówki

nie upierallbym sie przy tym socjalizmie.Emigracja przedsocjalistyczna niewiele rózni sie od tej po.w sensie zachowan.

Miałem na myśli tylko kwestię dochodu narodowego na głowę ludności, a nie zachowania emigracji. Sorry.

poznasz głupiego po pisaniu jego.

LOL. Ja nawet nie wiem, jak odpowiedzieć. Jestem w kropce. O w tej > . <

Teraz dla porównania:

Ukryta Zawartość

www.skpnszz.org/downloads/2007r/.../Wynagrodzenia-wysylka.doc

Ukryta Zawartość

Takie pierdoły o 'socjalistycznej' wydajności to mogą pieprzyć głownie ci, co to sobie siedzą na spokojnych, państwowych, urzędniczych posadach, uzyskanych przez "załatwienie".

Najgorzej w tym zestawieniu wypadają Chiny - tam to sie opierdzielają dopiero.

Tabela pokazuje dochody narodowe brutto w przeliczeniu na jednego mieszkańca. A Chiny mają ich sporo.

My w porównaniu do Belgii czy Holandii też, to oznacza to samo?

Holandia < $42.000

Belgia = $37.800

Polska = $19.000

To są dane tylko za jeden rok - 2010. Gdyby podsumować ostatnie 20 lat, to różnice będą olbrzymie, bo przez cały czas dochód narodowy Polski był mniejszy.

Holandia < $42.000

Belgia = $37.800

Polska = $19.000

To są dane tylko za jeden rok - 2010. Gdyby podsumować ostatnie 20 lat, to różnice będą olbrzymie, bo przez cały czas dochód narodowy Polski był mniejszy.

Mam jednak niemały praktyczny problem z tymi porównaniami. Np. usługi w Polsce są znacznie tańsze. Weźmy usługi budowlane, elektryczne, hydrauliczne, etc. I teraz kolejny absurd: mieszkam w Belgii, a całą elektrykę do domu ściągałem z Polski. Kable, bezpieczniki, tablice, przewody. Cały remont zrobiłem na materiałach z Polski. I teraz niech mi ktoś wyjaśni w drugą stronę: dlaczego bezpieczniki produkowane we Francji (znany producent) kosztują u mnie 60 Euro, a w polskiej hurtowni 120PLN? Przykłady mógłbym mnożyć z narzędziami i innymi materiałami.

Ja nie kwestionuję, że w PL PKB jest niższy, ale nie zawsze różnice są na niekorzyść Polski.

Powrót po dłuższej przerwie...

Bady, serio to pierwsze słyszę taką 'laurkę' od Ciebie. Próbujesz rozpętać kolejną jadkę o konflikcie pomiędzy prawymi Polakami, którzy pracują w swojej ojczyźnie i zdrajcami i nieudacznikami którzy wyjechali (cytat z klasyka naszego ŚP Pana Prezydenta)?

Akurat przykład o kierowcach są symptomatyczne: wszędzie, gdize rozmawiam z emigrantami (Belgia, UK, Holandia) zgodnie mówią, że to właśnie w tych krajach kierowcy są beznadziejni. Przykłądy mógłbym mnożyć, tylko po co, jak Ty ukułeś sobie gotową tezę i jeszcze żądasz, by 'Ci takiej laurki nie wystawiać'?

Zacząć należy od pytania: ile i gdzie mieszkałeś za granicą? To wiele wyjaśni.

przecież to gość dla którego stereotypy to biblia.

Przecietny do bólu, jak Kowalski, syn Kowalskiego i jego żony z domu Kowalski, a pradziadki też Kowalskie, taki ci domorosły filozof co to ze studiów go wywalili, a on i tak najmądrzejszy.

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Holandia < $42.000

Belgia = $37.800

Polska = $19.000

I jak to ma się do wydajności pracy i opierdzilania. W Chinas jest i był jeszcze mniejszy. W poprzednim poście zanegowałeś słusznośc wyciągnięcia wniosku że Chińczycy sie opierdzielają, bo jest ich duzo. A tym razem mimo, że nas tez więcej od duńczyków wyciagasz odwrotny wniosek. Udajesz jełopę czy jesteś?

I jak to ma się do wydajności pracy i opierdzilania. W Chinas jest i był jeszcze mniejszy. W poprzednim poście zanegowałeś słusznośc wyciągnięcia wniosku że Chińczycy sie opierdzielają, bo jest ich duzo. A tym razem mimo, że nas tez więcej od duńczyków wyciagasz odwrotny wniosek. Udajesz jełopę czy jesteś?

Dochód narodowy Chin jest ogromny, ale w przeliczeniu na jednego mieszkańca jest dużo niższy niż innych krajach, co widać w tabeli. Nie wiem co to znaczy "opierdzielają się, bo jest ich dużo", ja niczego takiego nie twierdziłem. Jaki wniosek wyciągam odnośnie Duńczyków, bo nie pamiętam?

Poza tym jesteś niegrzeczny.

Dochód narodowy Chin jest ogromny, ale w przeliczeniu na jednego mieszkańca jest dużo niższy niż innych krajach, co widać w tabeli. Nie wiem co to znaczy "opierdzielają się, bo jest ich dużo", ja niczego takiego nie twierdziłem. Jaki wniosek wyciągam odnośnie Duńczyków, bo nie pamiętam?

Poza tym jesteś niegrzeczny.

Przepraszam, przesadziłem. I skończę, to bez sensu.

Mam jednak niemały praktyczny problem z tymi porównaniami. Np. usługi w Polsce są znacznie tańsze. Weźmy usługi budowlane, elektryczne, hydrauliczne, etc. I teraz kolejny absurd: mieszkam w Belgii, a całą elektrykę do domu ściągałem z Polski. Kable, bezpieczniki, tablice, przewody. Cały remont zrobiłem na materiałach z Polski. I teraz niech mi ktoś wyjaśni w drugą stronę: dlaczego bezpieczniki produkowane we Francji (znany producent) kosztują u mnie 60 Euro, a w polskiej hurtowni 120PLN? Przykłady mógłbym mnożyć z narzędziami i innymi materiałami.

Ja nie kwestionuję, że w PL PKB jest niższy, ale nie zawsze różnice są na niekorzyść Polski.

W krajach bogatszych ceny są na ogół wyższe, ale zarobki są tam jeszcze wyższe niż w krajach biedniejszych. Dlatego emigranci zarobkowi przeważnie zarabiają "na emigracji", a wydają w ojczyźnie. Za PRL, Kiedy dolar kosztował ponad 100 zł, było to szczególnie oplacalne. Teraz, kiedy dolar jest wart kilka złotych, nie ma już tak wielkiego przebicia (przy nominalnie podobnych zarobkach w Polsce - ok, 3.000 zł miesięcznie).

Co do metod obliczania dochodu narodowego - nie jestem specjalistą, więc się nie wypowiadam.

Przepraszam, przesadziłem. I skończę, to bez sensu.

Ok, pozdrawiam. :)

Zawsze dziwił mnie u Polaków rozczulający brak akceptacji własnej słabości lub głupoty. Taki sprytny brak upodmiotowienia narodowego, dzięki któremu nie musimy za nic odpowiadać - bo winny jest INNY. To nie my jesteśmy beznadziejni - to ktoś nas zawsze okrada lub ubezwłasnowalnia.

To nie my przez beznadziejny sposób uprawiania polityki pozwoliliśmy wybuchnąć drugiej wojnie światowej. To Hitler nas napadł a alianci zostawili bez pomocy.

To nie my jesteśmy winni setkom tysięcy zabitych w powstaniu warszawskim - to nie przez nasze nieudacznikowstwo nie umieliśmy walczyć ani wygrać - to po prostu niemcy nas wybili a rosjanie wbili nóż w plecy.

To nie my wprowadziliśmy u siebie "demokrację ludową" - to rosjanie przynieśli nam ją na bagnetach.

To nie my wpędziliśmy siebie w biedę bo pozwoliliśmy innym zniszczyć nasz kraj - to tylko ONI są winni.

To nie my niewydajnie pracowaliśmy - to ustrój socjalistyczny nauczył nas "czy się stoi czy się leży 2000 się należy".

To nie my strajkowaliśmy żeby doprowadzając kraj na skraj gospodarzcej przepaści wymusić ustępstwa socjalne od rządu naszego kraju - my starjkowaliśmy by wygrać z komuną.

To nie my chcieliśmy do Unii - to spisek liberałów i urzędników unii aby wykupić naszą cenną ziemię a z polaków zrobić tanią siłę roboczą.

To nie my jesteśmy winni temu że żyjemy w biedzie - to ONI. Bo to nie my jesteśmy winni temu że nasz kraj jest taki jak jest - to inni.

I jak z takim myśleniem i wszczepioną społecznie wyuczoną bezradnością mamy czelność mieć pretensję że w innych krajach zarabia się lepiej ?

I dlaczego to nigdy nie porównujemy się z innymi słowiańskimi gospodarkami ? Wszak wśród nich - w porównaniu z Białorusią czy Ukrainą - zarabiamy najwięcej. Dlaczego w żaden sposób nie polepsza nam to samopoczucia ? Bo chcemy być doceniani przez tych którym zazdrościmy - (bo jesteśmy niedowartościowani).

To przez naszą "polacką (słowiańską ?) mentalność" jesteśmy tu gdzie jesteśmy i zarabiamy tyle ile zarabiamy. Ale nasza mentalność nigdy nie zgodzi się aby spojrzeć tej prawdzie w oczy. Zawsze lepiej znaleźć INNEGO i na niego zwalić winę za nasze niepowodzenia . Najpierw na niemca, potem na ruska, potem na komunistę, potem na żyda, potem na liberała, a teraz na Unię. Zawsze winien jest inny - my nigdy.

brawo Justas.nawet kliknalem plusika, a nie wiem do czego sluzy..Troche dlugo, bo taki dottore nie wytrwa do konca i nie przeczyta ze to do niego.A JAK nam juz cós wyjdzie np taki Owsiak to do wody z nim.A zeby sie wytlumaczyc, to inny idota napisze ksiazke dlaczego jest idiota.I tak mamy te dwa tysiace lat.Po prostu narod wybrany.Wybrano idiotow z calego swiata i wszyjscy przybyli...TU.Potem troche historia wybiła i zostalo nam PEWNE, gwarantowane te 30%.

Kto i co kradł?

Jeśli wiesz o jakiś przywłaszczeniach i innych tego typu zdarzeniach, to proszę powiadomić bezzwłocznie prokuraturę, w przeciwnym razie narażasz się sam na odpowiedzialność.

kolego 747 o kradzieży polskiej tożsamości powinieneś powiadomić

Sikorski wylizał Niemców, dostał kopa i leeeeeeeeeeci.

To jest według Ciebie rdzeń polskiej tożsamości.

Debilizm, uważasz za stan normalny.

wladziu.

Was nie ma.

Polegliście w czasie, jak zaczęliście na bazie Smoleńska grać przeciwko własnemu narodowi, ręka w rękę z Rosjanami.

Kryzys macie.

Podnieście podatki, będą większe przychody do budżetu, będzie na spłatę długu.

Kup coś, zwiększy się obrót.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.