Skocz do zawartości
IGNORED

Zakompleksione Polactwo

bady

Rekomendowane odpowiedzi

DOKTORKU TWOJ SYTEM MYSLENIA jest adekwatny dla drobnego rolnika z bieszczad.Z jajem.

sprowadzajacy sie do opowiadania ile to masz hektarow.

Ile mam hektarów w Polsce to nic ci do tego. Jak będę potrzebował parobka na te hektary - dam ci znać.

to uwazaj zeby ci sie kuń nie ochwacił.

Karawany używają zwykle wielbłądów... ech, nawet na parobasa się nie nadajesz.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

kolejny raz pytam: co to znaczy "przejeść pieniądze". Wysil się i napisz cokolwiek>>>nie trzeba myslec szczegolnie.Znam faceta ktory wział pieniadze na rozwoj firmy a kupił sobie bryke i cós do bryki.

Ile mam hektarów w Polsce to nic ci do tego. Jak będę potrzebował parobka na te hektary - dam ci znać.

Karawany używają zwykle wielbłądów... ech, nawet na parobasa się nie nadajesz.>>>karawany zwykle woza zwloki doktorku jak jezd ich dwa.W bieszczadach.

doktorku ty wychodzisz na takiego ca ma hektarow jeden i ciagle ci chodza po glowqie...nastepne.musisz isc w kozy.

No nie wiesz dlaczego? :)

Bo jakoś musisz mnie opluć, starym polskim zwyczajem, nieudaczniku. Pluj sobie do woli. Psy szczekają a karawana jedzie dalej... :)

widzisz,na konstruktywną krytykę jak zakompleksiona sierota reagujesz.Nie pisz tyle o sobie pozostaniesz bardziej anonimowy

Z mojego długoletniego doświadczenia powiem jedno: pakowanie się w jedną firmę i dawanie się tam dymać do końca swoich dni, to jest najgłupsze, co można w życiu zrobić! Trzeba być mobilnym i niezależnym. Ułuda "stałej pracy" jest tylko ułudą! Twój pracodawca w razie czego nie będzie miał cienia skrupułów! Wywali Cię, jak zużytą szmatę. Państwowy czy prywatny - jeden grzyb.

Tak się składa że z krótkimi przerwami - najdłuższa 1,5 roku, nie mam stałej pracy od 12 lat. I powiem ci że mam z tego powodu wielkie gówno i tylko w okresach kiedy sie mam czym wysrać.

Na etacie dostawałem w miesiac tyle co bez etatu wykombinowac mogę na kwartał, bo kapitalistyczni wyzyskiwacze nie mogli mnie tak ruchac jak chcieli, nie wspominając o takich drobiazgach jak opłacony ZUS na który bez stałego dochodu z etatu nie zarobię, i dodatkach jak samochód, telefon, ubezpieczenie medyczne. Za to zapitalać na wysokości lamperii musiałem to sprawa dość oczywista i że gdy koncepcja prezesa się zmieniła etat okazał sie być za drogi dla kapitalisty i zwolnic mógł z dnia na dzień, ale to jest wada systemu prawnego i ułomnosci ekonomicznej w kraju, a nie pracy na etacie.

Wiec nie pisz bezsensownych kawałków o strasznym przekleństwie pracy na etacie, bo wiekszosć by diabła w tyłek ucałowała za te trochę korzyści z etatu.

Grecy podjęli w 2010 środki zaradcze, więc sytuacja się poprawi.

:)))))))) Grecy? Sami z siebie?! Skończyła sie wola rynków finansowych na pożyczanie im kasy do zapchania dziury budżetowej. Środki zaradcze, jak to nazywasz, wymuszono na nich wpompowując ponad 100 miliardów Euro w kilku transzach. Mimo tych środków zaradczych z roku na rok jest gorze, rośnie bezrobocie i bieda mierzona wg standardów OECD i EU a finanse publiczne się nie poprawiają. Faktycznie, Grecja ma świetlaną przyszłość przed sobą...

Podsumuj ostatnie 20 lat (albo więcj) dochodów brutto na mieszkańca, to otrzymasz aktualny poziom życia w danym kraju. W Grecji był on cały czas o ponad 50% wyższy niż u nas, więc się nazbierało, mają z czego chudnąć. Tak samo Włosi, Hiszpanie i Portugalczycy - wspominam o nich, bo to kraje rzekomo zagrożone upadłością.

30 lat temu Grecja była zapyziałym zakątkiem Europy. W momencie, gdy myśmy dewaluowali złotówkę oni odbierali olbrzymei transfery z EU w ramach różnych funduszy. Dziwisz się, że mają obecnie wyższy dochód? Poczekaj owe 25 lat, kiedy PL będzie w UE 30 lat i wtedy porównaj poziom PKB na mieszkańca.

Powrót po dłuższej przerwie...

Sami z siebie?

Nie pisałem, że sami z siebie.

W momencie, gdy myśmy dewaluowali złotówkę oni odbierali olbrzymei transfery z EU w ramach różnych funduszy. Dziwisz się, że mają obecnie wyższy dochód?

My też odbieramy z tej "znienawidzonej" Europy rózne miliardowe fundusz. Nie dziwię się im, tylko je rozumiem.

Poczekaj owe 25 lat, kiedy PL będzie w UE 30 lat i wtedy porównaj poziom PKB na mieszkańca.

Od początku o tym mówię.

Porównując sie do jakiejś Grecji czy Hiszpanii trzeba do naszych ponad dwóch milionów bezrobotnych zarejestrowanych dodać co najmniej milion niezarejestrowanych i 3 miliony emigrantów. Wtedy z oficjalnych 13,4% stopa bezrobocia faktycznie wyniesie 30%.

Co trzeci Polak nie ma w Polsce pracy.

A dlaczego niby pracujących emigrantów chcesz dodawać do krajowych statystyk o bezrobotnych?

A ilu bezrobotnych pracuje na czarno, by pobierać zapłatę pod stołem i zasiłek czy inne świadczenia jednocześnie?

Teza o 30% bezrobociu jest wyssana z palca.

30 lat temu Grecja była zapyziałym zakątkiem Europy. W momencie, gdy myśmy dewaluowali złotówkę oni odbierali olbrzymei transfery z EU w ramach różnych funduszy. Dziwisz się, że mają obecnie wyższy dochód? Poczekaj owe 25 lat, kiedy PL będzie w UE 30 lat i wtedy porównaj poziom PKB na mieszkańca.

Niestety 'powtórki z rozrywki' Grecji czy Hiszpanii w Polsce nie będzie. Transfery dotacyjne kierowane do nas sa tylko cieniem tych kierowanych 30 lat temu do Grecji czy Hiszpanii. 30 lat temu istniał komunizm i wyrywanie krajów z biedy żeby nie wpadły we wpływy radzieckiego systemu było decyzją polityczną krajów kapitalistycznych.

Polska startuje w innej rzeczywistości i nie potrzeba jej pozyskiwac dla świata zachodniego wyrywajac z rąk komunizmu ogromnymi dotacjami. Najśmieszniejsze że sami się przyczyniliśmy do tej sytuacji geopolitycznej, na której nie możemy już tak dobrze skorzystac jak kiedyś Grecy i Hiszpanie.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 20 Stycznia 2012 - spam
Ukryte przez Fr@ntz, 20 Stycznia 2012 - spam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Te brednie o pracujących na czarno to jest ulubiony temat lodziarzy z Lewiatana. W zasadzie był, skoro zarzucono im ze na czarno sami zatrudniają.

oczywiście, że to jest za obopólna zgodą. Lewiatan wyjaśni Ci, że w ten sposób uelastycznia zbyt rygorystyczne prawo pracy i nadmierne obciążenia dla pracodawców.

Jesli ktoś musiał emigrowac to znaczy że Polska mu pracy nie dała czyli dla Polski jest bezrobotnym.

Nieuprawniona teza, uproszczenie prowadzące do absurdu i nadużycie. Motywów emigracji jest znacznie więcej i znacznie bardziej różnorodne.

13,4% oficjalnie rejestrowanego bezrobocia jest tylko dlatego że panstwo (...) odniosło wielki sukces w pozbywaniu się obywateli wypychając ich do arbeitu za granicę - w końcu przeciez nie jadą w bydlęcych wagonach - a mogliby, więc sukces w "walce" z bezrobociem jest niewątpliwy i trzeba wierzyć gusowi, że tak jest.

A możesz wyjaśnić, jak to państwo wypychało? Bo chetnie bym posłuchał o tym mechaniźmie.

Zazwyczaj mówi sie inaczej, ze to ludzie 'głosują nogami', a tu okazuje się, że samo państwo tak nimi manipuluje, by oceniali je krytycznie i wyjeżdżali. A wszystko by zbić statystyki bezrobocia...

Teza bardzo wybujała.

Wiec nie pisz bezsensownych kawałków o strasznym przekleństwie pracy na etacie, bo wiekszosć by diabła w tyłek ucałowała za te trochę korzyści z etatu.

Wierz mi - to nie są bezsensowne kawałki. Nie mierz świata swoją miarą. Że Tobie nie idzie bez etatu, to nie znaczy że to jest najlepszy sposób na życie. Mówi Ci to człowiek, który sam dał się wpuścić na długie lata w etatową pułapkę a potem w nowoczesną formę niewolnictwa czyli tzw. "kontrakt" czyli wszystkie minusy etatu bez żadnych jego plusów.

I powiem Ci jedno - nigdy więcej!

Niestety 'powtórki z rozrywki' Grecji czy Hiszpanii w Polsce nie będzie. Transfery dotacyjne kierowane do nas sa tylko cieniem tych kierowanych 30 lat temu do Grecji czy Hiszpanii.

Polscy politycy negocjując nasze wejście do Unii, jak zwykle pozwolili obcym dymać naród w odbyt.

Przykłady? Wiecie jaka w Irlandii jest dotacja unijna dla farmera na 1 hektar? 10x(!!!) większa niż w Polsce!

W tej sytuacji nie dziwi, że irlandzki farmer do zaganiania krów używa nowiutkiego Land Cruisera. Na własne oczy widziałem wielokrotnie.

Ale poslkiemu politykowi zwisał polski rolnik. Polskiemu politykowi śpieszno było do synekur w Brukseli za 12 tys euro miesięcznie.

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Wiecie jaka w Irlandii jest dotacja unijna dla farmera na 1 hektar? 10x(!!!) większa niż w Polsce!

To dlatego między innymi rolnictwo w Afryce umiera, a wraz z nim dzieci i dorośli.

Niestety 'powtórki z rozrywki' Grecji czy Hiszpanii w Polsce nie będzie. Transfery dotacyjne kierowane do nas sa tylko cieniem tych kierowanych 30 lat temu do Grecji czy Hiszpanii.

Zgadza się. Śmiem twierdzić, że tendencja do transferowania jest zniżkowa i odwrotnie proporcjona do tempa rozszerzania EU. Chorwacja niedawno zakończyła negocjacje. Z następnymi krajami bałkańskimi są w toku. Turcja puka od ponad 20 lat do drzwi. Już niebawem kurki z transferami do PL zostaną zakręcone, bo statystycznie będziemy wśród tych bogatych.

Polscy politycy negocjując nasze wejście do Unii, jak zwykle pozwolili obcym dymać naród w odbyt.

Przykłady? Wiecie jaka w Irlandii jest dotacja unijna dla farmera na 1 hektar? 10x(!!!) większa niż w Polsce!

Prosiłbym o źródło tej informacji o dotacjach.

A tak na marginesie, cała WPR EU to socjalizm podręcznikowy i gospodarka sterowana. Czym tu się podniecać? Raczej wstydzić. Piszą w strategiach o nanotechnologiach jako wyzwaniach i celu dążenia dla społeczeństw i gospodarek europejskich, a taki 'prymitywny' sektor jak rolnictwo hołubią za znacznie większą kasę.

Ale poslkiemu politykowi zwisał polski rolnik. Polskiemu politykowi śpieszno było do synekur w Brukseli za 12 tys euro miesięcznie.

To też ciekawe. O ile wiem w PE pensje są niższe (choć i tak b. wysokie, jak we wszystkich instytucjach).

W tej sytuacji nie dziwi, że irlandzki farmer do zaganiania krów używa nowiutkiego Land Cruisera. Na własne oczy widziałem wielokrotnie.

żałosne.Nie było historii i wszystkie narody dzisiaj rano z zerowym dorobkiem wystartowały.

To też ciekawe. O ile wiem w PE pensje są niższe (choć i tak b. wysokie, jak we wszystkich instytucjach).

Mógłbyś przytoczyć źródła,jeżeli żądasz za każdym razem tego od innych.Etatów na urzędach wszelakich jest conajmniej o 2/3 za dużo a zarobki w takim przypadku horendalne.....za taką "prace".Tak długo jak to się nie zmieni,dobrze nie będzie.A sprawiedliwości to można szukać w sądach......przy otwartych oknach tylko.

nawiązując do twojej retoryki i wniosków mam wrażenie przez odbyt zostałeś zmajstrowany.Nie obrażaj prostacko nie będziesz obrażany.

zas ten doktorek o dotacjach unijnych rolniczych.Nie beda mu tego wyjasniał dodam tylko ze wieksze maja francuzi,niemcy.A dlaczego doktorku, dlaczego....to sam sobie sprawdz zebys cós zrozumiał..jest to jak najbardziej zgodne z logika tylko trzeba ja miec.

a 1o razy to tak jak ze w wietnamskim nie ma slowa bezrobotny.ten facet sobie jaja robi piszac z nowego sacza.

a ty modzrewek tez juz jestes nudny z ta biurokracja.Nie masz innego pomyslu?

zeby narzekac.

Nie obrażaj prostacko nie będziesz obrażany.

Ty przez odbyt zostałeś urodzony i tak ci już zostało...

Patrz wyżej: od samego początku apeluję do moderatorów o ZAMKNIĘCIE tego wątku, który z założenia jest napastliwy, obraźliwy i prowokacyjny i ma na celu wyłącznie szczucie jednych na drugich. Moderatorzy mają w głębokim poważaniu moje prośby, więc nie pozostaje mi nic innego jak dopasować się do poziomu retoryki w wątku niniejszym. Wątek powstał tylko i wyłącznie w celu zrobienia kibla z tego forum - więc nie ma sprawy! Zrobię co się da.

dottore a ja uwazam ze dobry watek o ile pisza ludzie rozumni.A przykladowo doplaty zaleza od dochodow z rolnictwa.trudno polakowi dac rownowartosc dochodu francuza bo oszaleje ze szczescia tak jak ty.

generalnie nikt cie nie zmusza do cierpienia.

Mógłbyś przytoczyć źródła,jeżeli żądasz za każdym razem tego od innych.Etatów na urzędach wszelakich jest conajmniej o 2/3 za dużo a zarobki w takim przypadku horendalne.....za taką "prace".Tak długo jak to się nie zmieni,dobrze nie będzie.A sprawiedliwości to można szukać w sądach......przy otwartych oknach tylko.

Modrzew, jak sam powołuję się na fakty, to podaję źródła. Tego samego oczekuję od innych, bo niestety na tym forum zagęszczenie erotomanów gawędziarzy znacznie przekracza normy.

Co do samych urzędników: nie bronię nikogo, jednak administracja unijna zajmująca się sprawami 27 krajów EU jest mniejsza niż średniego państwa europejskiego.

Co do zarobków w parlamencie europejskim to są jawne - wystarczy się wysilić:

Salary

Until 2009, MEPs were paid (by their own Member State) exactly the same salary as a member of the lower House of their own national parliament. As a result, there was a wide range of salaries in the European Parliament. In 2002, Italian MEPs earned €130,000, while Spanish MEPs earned less than a quarter of that at €32,000.[10]

However, in July 2005 the Council agreed to a single statute for all MEPs, following a proposal by the Parliament. Thus, since the 2009 elections, all MEPs receive a basic yearly salary of 38.5% of a European Court judge's salary - being around €84,000. This represents a pay-cut for MEPs from some member states (e.g. Italy, Germany, and Austria), a rise for others (particularly the low-paid Eastern European Members) and status quo for those from the United Kingdom (depending on the euro-pound exchange rate). The much-criticised expenses arrangements were also partially reformed.[11]

źródło:

Ukryta Zawartość

więc nie pozostaje mi nic innego jak dopasować się do poziomu retoryki w wątku niniejszym. Wątek powstał tylko i wyłącznie w celu zrobienia kibla z tego forum - więc nie ma sprawy! Zrobię co się da.

Dottore, poziom retoryki to już Twój osobisty wybór. Nikt nie każe sie Tobie rzucać łopatkami albo wręcz gównem (a propos odbytów i innych obelg). To samo dotyczy wszystkich innych uczestników. Więcej argumentów i merytoryki, mniej emocji dla wszystkich.

Ukryta Zawartość

generalnie nikt cie nie zmusza do cierpienia.

Ten wątek to szambo. Począwszy od tytułu. A w szambie trudno o Wersal, ja to rozumiem.

No to bez żadnych kompleksów: dumni obywatele Niepodległej w akcji!

Poproszę o więcej danych statystycznych o ustawicznym rozwoju, braku bezrobocia i powszechnej szczęśliwości.

Mi się chce płakać, patrząc na to. Jak znieczulonym trzeba być, żeby mieszkając w takim kraju bredzić o dobrobycie???

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ty przez odbyt zostałeś urodzony i tak ci już zostało...

Patrz wyżej: od samego początku apeluję do moderatorów o ZAMKNIĘCIE tego wątku, który z założenia jest napastliwy, obraźliwy i prowokacyjny i ma na celu wyłącznie szczucie jednych na drugich. Moderatorzy mają w głębokim poważaniu moje prośby, więc nie pozostaje mi nic innego jak dopasować się do poziomu retoryki w wątku niniejszym. Wątek powstał tylko i wyłącznie w celu zrobienia kibla z tego forum - więc nie ma sprawy! Zrobię co się da.

hmm,więc znowu inni winni.Wątek jak każdy inny

doktorku jak widac zza bieszczad nic nie widac.takie obrazki widzialem W japonii dwadziecia lat temu kiedy japonia byla potega.Moze podskocz to sie krajobraz rozszerzy.

doktorku mam wrazenie ze pomyliles wontek.Tu nie siedza sami idioci ktorzy czytaja fakt i uwazam rze.

Patrz wyżej: od samego początku apeluję do moderatorów o ZAMKNIĘCIE tego wątku, który z założenia jest napastliwy, obraźliwy i prowokacyjny i ma na celu wyłącznie szczucie jednych na drugich.

haha nie chcem pisać, ale muszem :))))

I z "jakom kultulom osobistom: :)

Może warto sobie jednak uświadomić, że bez tego darmowego wykształcenia zdobytego w pastwie, które się teraz opluwa, można byłoby sobie jedynie pomarzyć o karierze na zmywaku...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.