Skocz do zawartości
IGNORED

Oszust na giełdzie hi-fi

Rekomendowane odpowiedzi

Gość masza1968

(Konto usunięte)

[email protected]

Witam mam do sprzedania Audio Note DAC 2 sprzęt jest w bardzo dobrym stanie wizualnym jak i technicznym, jestem pierwszym właścicielem tego sprzętu, nie było w nim nic naprawiane działa bez zarzutów. Posiada normalne ślady użytkowania.

Cena 1500zł

proszę o kontakt tutaj lub na gg 9995288

Oczywiście dostałem zdjęcia z tej strony :)

http://www.audiocostruzioni.com/r_s/sorgenti/meccaniche-convertitori/Audio%20Note%20DAC%20II/Audio-note-DAC-II.htm

Swoją drogą gość ma niezłe ceny :))

Trzeba do niego Pruszków i Wołomin wysłać. No i księdza Mateusza :)

Melduje się Pruszków!!! :), ks Mateusza(Pana Artura) znam osobiście, jedynie brakuje Wołomina.

Im dłużej żyję na tym świecie to coraz częściej dochodzę do wniosku, że czasami jedynymi słusznymi i skutecznymi rozwiązaniami są rozwiązania siłowe.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

Melduje się Pruszków!!! :), ks Mateusza(Pana Artura) znam osobiście, jedynie brakuje Wołomina.

Mariusz, ale ksiądz Mateusz to tam po wizycie Pruszkowa i Wołomina to już tylko z ostatnią posługą pojedzie :(

Pozdro,

Yul

[email protected]

Witam mam do sprzedania Audio Note DAC 2 sprzęt jest w bardzo dobrym stanie wizualnym jak i technicznym, jestem pierwszym właścicielem tego sprzętu, nie było w nim nic naprawiane działa bez zarzutów. Posiada normalne ślady użytkowania.

Cena 1500zł

proszę o kontakt tutaj lub na gg 9995288

Oczywiście dostałem zdjęcia z tej strony :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Swoją drogą gość ma niezłe ceny :))

to ja poproszę za 1500 pln tego daca ;) w sumie to dam nawet 3k pln za bardzo dobry stan.

skąd ta szuja się urwała ??

Ukryta Zawartość

----------------------------------------------------

Przeczytaj moją poprzednią wklejkę. Jego telefon uległ wypadkowi!

Arton55,

jak pisałem - numer telefonu do weryfikacji ,a nie kontakt telefoniczny. Na aparat to mogła mu i bomba spaść, ale numer przeżył chyba ?

Tak też go zapytaj.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Dobrze, że tu wcześniej zajrzałem , mogłem z nim dłużej sobie pogadać ale szkoda czasu na takiego złodzieja.

Do mnie też napisał:

"Witam mam do sprzedania kolumny Epos ES 22 stan kolumn bardzo dobry, bez żadnych modyfikacji jestem pierwszym właścicielem nie było w nich nic naprawiane.

Cena 2000zł

posiada pan konto paypal.pl ??"

Ja mu na to:

"Ok, skąd Pan jest? Chciałem je odsłuchać przed zakupem bo ostatnio naciąłbym się na zakup uszkodzonej kolumny (jeden z głośników był niesprawny).

Czekam na info.

Pozdrawiam"

On:

"Z Koszalina, możemy zrobić tak wpłacił by pan powiedzmy 300zł zaliczki na konto paypal.pl ja bym wysłał sprzęt pan by odsłuchał sprawdził i dopiero wtedy dogadali się co do reszty pieniędzy. ?"

I ja i po tym zero odzewu :)

"O, super! Dobrze się składa bo akurat służbowo będę w poniedziałek w Słupsku więc z chęcią przyjadę ze swoim wzmacniaczem. Zaliczki nigdy nie wpłacam, jeśli sprzęt ma być dla mnie to na mnie poczeka :)"

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

To wszystko mały miki. Na Audiogonie regularnie idą lewe ogłoszenia na klocki za $8k-$15k. I jelenie się znajdują, a potem płaczą na forach.

Ostatnio ktoś mi podesłał linka do ogłoszenia o sprzedaży Wilsonów Sasha za $9k z Niemiec. Gościu był cwany jak cholera, łącznie z tym że założył lewą stronę mającą świadczyć że jest profesorem, właścicielem kliniki w Monachium (!).

Oczywiście wszystko można szybko zweryfikować przez sprawdzenie na 'who is' gdzie, kiedy i przez kogo strona została zarejestrowana, dokładną analizę zdjęć itd. Zgłosiłem to ogłoszenie adminowi Audiogonu, te je usunął, ale i tak okazało się że za późno - na innym forum czytałem już żale jelenia który je kupił. Żądza ubicia dobrego dealu przesłania ludziom zdrowy rozsądek.

O proszę, kolejne lewe ogłoszenie:

Ukryta Zawartość

W zeszłym tygodniu były SF Amati Aniversatio za $8k (wystawione ze skradzionego kąta = 100% pozytywów i dużo transakcji), drugi komplet dCSa, tyle że czarny, za $12.600 (aktualnie jestem na etapie nabierania złodzieja na to że wysłałem mu przelew - może napisze jak to się skończyło, ale jeszcze chwilę chcę sobie z niego jaja porobić - to ogłoszenia Audiogon już usunął).

Kupowanie czegokolwiek teraz przez internet to naprawdę duże ryzyko. Ale jeleni nie brakuje (jest popyt) to i jest podaż.

Ukryta Zawartość

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Mnie Hindukusz022 przysłał nawet zdjęcia oferowanych B&W DM 302! ;)

Edytowane przez Tadeiro

„W co motłoch bez dowodów uwierzył, jakże byśmy to mogli dowodami obalić?” - Friedrich Nietzsche
Achievement unlocked!

Mnie Hindukusz022 przysłał nawet zdjęcia oferowanych B&W DM 302! ;)

Mnie też przesłał zdjęcia Eposów. Dla jaj miałem go poprosić o to, żeby przysłał mi zdjęcia Eposów jak robi przy nich jaskółkę :D bo jestem nieufny i nie wiem czy to jego Eposy.

Poproście go o zdjęcia Eposów z AN DAC 2 postawionym na górze, bo słyszeliście że też sprzedaje :)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Poproście go o zdjęcia Eposów z AN DAC 2 postawionym na górze, bo słyszeliście że też sprzedaje :)

A obok niech postawi Dla mnie Yamahy NS-30X z NADem 3140 na wierzchu oraz ze wzmakiem Denona o którym tez była wczesniej mowa a. Swoją drogą, to ciekaw jestem czy jest na tyle rozgarnięty żeby wejśc tutaj i poczytać o sobie. W sumie wystarczy, że wpisze mrozental czy hindukusz i juz ma lekturę.

Oczywiście że czyta! To cwane lisy.

Niedługo jak już sobie napcha kieszenie zniknie na kilka miesięcy żeby sprawa ucichła i zacznie w innej branży. Niestety tu w Holandii dzieje się dokładnie to samo :(

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Oczywiście że czyta! To cwane lisy.

Niedługo jak już sobie napcha kieszenie zniknie na kilka miesięcy żeby sprawa ucichła i zacznie w innej branży. Niestety tu w Holandii dzieje się dokładnie to samo :(

No tak, ale to są ci, którzy rąbią na niewielkie kwoty, ale to co wyżej opisywał Elb, to nie miesci mi sie w głowie, to są nie wałki ale wały na maxa. Dziwi mnie,ze ludzie nie są ostrożni przy takiej kasie, ale w sumie, to i oszuści sa lepiej przygotowani i bardziej "wiarygodni".

Ja sprzedawałem telefon na allegro, cena telefonu 1500zł a dostawałem e-maile tego typu:

Treść wiadomości

Hello ,

I want to know if this item is still available? Do you accept bank

transfer ? i will pay you € 750 euro for the item , tell me the

condition of the item before i pay you ..

Mrs Mong

Było ich kilka z róznych kont, i zawsze oferowana cena z kosmosu:)

Tym razem przedstawia się jako Paul Salveson

Good day how are you doing still interested,I have it and still in

good working condition and in perfect order. Good price is accepted,if

you are interested in buying from me. Let me know i will email you

some pics and details thanks

C/ERNEST

HEMYNGWAY

7:,2:IZQ.,

LAS PALMAS GRAN

CANARIAISLAS CANARIAS /

SPAIN 35015

Powiedziałem, że odbiorę osobiście i dostałem odpowiedź: "sorry, i don't accept that"

Hindukusz022 vel Mrozental888 jest już w sporych opałach ........

Panowie! Jedźmy se na te Kanary nastukać mu! Tak dla dobra ludzkości :)

Pozdro,

Yul

Gość juz tyle nawywijał, że będzie bardzo zadowolony gdy wjedzie do niego grupa obcojęzyczna. Chciał to ma.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

A ja ciągle jaja sobie robię z kolesia sprzedającego dCSa.

Jak usłyszał że chcę przyjechać z gotówką po odbiór, to oczywiście stwierdził że przez najbliższe 2 tygodnie go nie będzie. Jednocześnie zaproponował, że wyśle mi jak mu zapłacę 50%, a reszta to wiadomo - jak dostanę ;)

A tu jego dane:

Here are the bank details:

Bank Name: Loyds

Account Name: Arunas Vaitkevicius

Acc No: 17021362

Sort Code: 779122

IBAN: GB63LOYD77912217021362

SWIFT/BIC: LOYDGB21J06

12, Forest Street, Forest Gate, London, E7 0HW, England, UK

Panowie,

Ja zostalem oszukany przez tego goscia, mysle, ze to Polak.

Mnostwo rzeczy kupowalem i kupuje poprzez roznego rodzaju kontakty, krajowe i zagraniczne, nigdy zadnych problemow. I tu sie nadzialem.

Oto e-mail ktory otrzymalem w odpowiedzi na ogloszenie checi zakupu:

"Witam mam na sprzedaż

Odtwarzacz Cd firmy Onkyo Integra model DX-7911 kolor szampański, stan techniczny oceniam na bardzo dobry, czyta CDR, drobne mało widoczne ślady użytkowania.

Cena 500zł

jeżeli ma pan gg proszę o kontakt 9995288"

no to skontaktowalem sie z nim przez gg. (tez odpisywanie chwile trwalo i zawsze zwrot grzecznosciowy PAN uzywal), ustalilismy co i jak i przelalem ww kwote paypalem. po jakims czasie odezwalem sie do niego w celu upewnienia sie czy byl kurier i wtedy mi wyskoczyl, ze cofnelo mu wplate na paypalu, kuriera odmowil i juz brak odezwu na e-maile i gg, o tel juz nie wspomne - poczta non stop.

Dane ktore podal do kontaktu:

hindukusz022 <[email protected]>

gg: 9995288

tel: 535-069-630

Marek Brodziński

Traugutta 8/12

16-434 Suwałki

woj. warmińsko-mazurskie

535 069 630

dane paypal

Otworzylem sprawe na paypal, powod: nie otrzymana przesylka zakupionego przedmiotu. zobaczymy...

Myslicie, ze paypal wystarczy, czy moze to gdzies jeszcze zglosic?

dzieki

pozdrawiam

Witam,

dzisiaj otrzymalem info od Paypal, ze sprawa zostala przez nich zamknieta i podjeli decyzje o zwrocie pieniedzy.

PAYPAL OK!!! nauczka tez jest:)

------------------------------

----------------------------------------

Resolution of Your Case: #PP-001-........................

----------------------------------------------------------------------

Dear ......,

We have concluded our investigation into your case and have decided in your

favor.

We were able to recover 500.00 PLN and this amount has been credited to

you. Please allow five business days for this adjustment to be posted.

If you are due any additional funds, we will make our best effort to

recover the balance from the seller.

If the seller's account has insufficient funds to complete the refund owed

to you, please be assured that we will take appropriate action against the

seller's account, which may include limitation of the seller's account

privileges.

-----------------------------------

Transaction Details

-----------------------------------

Seller's Name: Marek Brodzi ski

Seller's Email:

Ukryta Zawartość

Seller's Transaction ID: 4TY2...............

Transaction Date: 23-Feb-2012

Transaction Amount: -500.00 PLN

Your Transaction ID: 8CH2..................

Case Number: PP-001-68...................

Buyer's Transaction ID: 8CH2...................

Ukryta Zawartość

Niedługo PayPal ogłosi że ochrona nie dotyczy zakupów robionych w Polsce :) Inaczej z torbami pójdą.

A tu kolejny scam artist z Audiogonu:

ARC CD-3 mk 2 za $1300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Kurde co za ludzie! Ciekawe ilu biednych naiwnych udało im się naciągnąć. Mrozental to 100% Polak bo poprawnie pisał ze mną smsy po polsku. Odpisywał w ciągu kilkudziesięciu sekund poprawną polszczyzną.

A co powiecie jak ktoś sekundę przed końcem aukcji odwołuje wszystkie oferty? Mało tego - cena wywyoławcza = X, cena końcowa = niemalże 2X..... A mimo to odwołuje i to nie po raz pierwszy. Chamstwo w najczystszej postaci, nieprawdaż?

• Pokaż nowe odpowiedzi