Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

bóg ma prawo tak twierdzić,że łatwo.każdy według siebie sondzi.

najbardziej to boją się że ludzie którzy głosowali na nich teraz będą tak samo mieli ich w dupie

Kto głosował to głosował a że naiwnych u nas ci dostatek..........to i głosowali.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To też niezłe, taniość eksploatacji wielu starszawych aut (a może i nowych - nie jestem zorientowany), bazuje na zamiennikach części zamiennych.

Co do deklaracji Tuska, to też czytałem kilka razy, że cyrograf podpisany i nie ma odwrotu od ACTA.

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

No i Tusk pokazał się od dobrej strony,

Jak zalany w sztok alkoholik tóry padjąc na ziemię bez przytomności jeszcze stara się obrócić do "publiczności" swoim ładniejszym profilem twarzy.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Piękne przemowy,delikatne uładzanie sytuacji,takie boczkiem-boczkiem,na konferencjach prasowych próby zażegnania złej sytuacji,to Tuskiego zadanie na dzień dzisiejszy,i tak ma to wszystko w dupie!

Piękne przemowy,delikatne uładzanie sytuacji,takie boczkiem-boczkiem,na konferencjach prasowych próby zażegnania złej sytuacji,to Tuskiego zadanie na dzień dzisiejszy,i tak ma to wszystko w dupie!

zgadzam się dawno przyjął odpowiednią pozycję do nas!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Ale że Chyży Rój tak szybko się podda, to się nie spodziewałem.

Pewno specjaliści od PR podnieśli larum bo im słupki poparcia leciały na ryj. Szczególnie u młodzieży.

Ta ma prawo czuć się oszukana - z takim zapamiętaniem kradli babci dowód i wyli jak małpy na Krakowskim Przedmieściu - i co? I Media Markt? I Empik? Oj, nieładnie!

I trzeba było zrobić konferencję i odszczekać.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Tusk zrobił co mial zrobic, a teraz kochaniency ciency musi to wpuscic w narod.jako ze prawo polskie w wielu punktach jest surowsze, bedzie mu to łatwo załatwic.I bardzo dobrze.Nie wiem tylko czemy faceci z zagranicy nie marudza jak tam jest fajnie, tylko wpieprzaja sie w nie swoje sprawy.

"Eksperci: Nie da się zawiesić ratyfikacji ACTA. Premier nie ma takiej kompetencji"

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, dowiedzialem sie dzisiaj z zagranicznej TV ze Polska nie podpisze ACTA - moje gratulacje!

Jedno co sie napewno udaje w Polsce - to skuteczne protestowanie!

nie narzekajcie tylko myslccie co zrobic zeby to powstrzymac, dzialajmy bo musimy dzialac to jest powrot do przeszlosci nie mozemy na to pozwolic to nie na nasz kraj, chlopina sie ocknal i zauwazyl ze ta acta to zwyczajny przekret ktorym hameryka bedzie mogla nas dobic, bo dla przecietnego przestrzeganie acta = powrot do epoki komunizmu kiedy nic nie bylo... teraz wszystko bedzie ale nic nie bedzie dozwolone a przecietny sobie nie kupi wiec sie bedzie czyl jak kiedys... te wyzyskowe ustawy to tylko maja sens w takich panstwach jak usa japonia itp - najbardziej rozwinietych, w sumie wlasnie one ja tworzyly dla siebie, ale nie dla nas, bo tylko zatrzymie nasz rozwoj...

chwilowy brak działalności w audio.

donek jest jedynie pierwszym z brzegu przykładem, wszystkie rządy i szerokopojęte korporacje mają zbyt duże ciągoty by założyć ludziom kagańce.

co kogo obchodzi co ja piszę i co lubię - wolnoć tomku w swoim domku

rządy i aparat admin muszą pełnić rolę służebną inacZej są zbędne

chyba będzi trzeba głosować na ugrupowania typu ruch palikota

Jak już pisałem w tej sprawie zawiodła cała klasa polityczna plus media. Mimo że głosowałem na Ruch Palikota stwierdzam że oni również nie zrozumieli wagi problemu i zachowali się koniunkturalnie. Prawicowy publicysta Igor Janke stwierdził że jedynie SLD ostrzegało zawczasu ale zostali olani.

Jestem Europejczykiem.

A ilu olanych zostało wyborców jego np.muls i zobaczcie jaki wściekły jezd.ale spłuce sobie,wyczyści i dalej bendzie wpatrzony tłumaczył go przed...narodem.

Trza przyznać dobrego Donaldinio ma.............adwokata mluska

wladz mu tylko dorównuje,no może jeszce przewyższa ale nie ma co się dziwić...mniej rozumie.

wyrazam glebokie ubolewania dla wyborcow Tuska jak rowniez dla troski modrzrewka.Osobiscie nie widze zagrozen dla nikogo, tym bardziej ze podobne ustawy ma wiekszosc podpisujacych je panstw.Wyraznie widac ze skala zlodziejstwa w Polsce przewyzsza wszystkie inne.Co chyba nawet w moim odczuciu nie jest niepodzianka.Argument ktory wszedzie widze ze to WIELKIE korporacje jest sluszny ale tylko troche.W obrone sa brane rowniez drobne formy a nawet osoby.Osobiscie w zachowaniu Tuska nie widze NIC niezwyklego, czego nie zrobiłby ktos inny.

natomiast rozumiem wrzask a nawet wiecej.Dziwiłbym sie gdyby było inaczej patrzac na skale zjawiska ala skynek.I do tego okraszonego duma i butą zlodzieja ktoremu sie udało.

generalnie to zaczyna byc smieszne, bo to nie ma NIC wspolnego z wolnoscia.

Prawda jest taka ze surowe przepisy krajowe nie gwarantuja skutecznosci. Dopiero polaczenie sił, DAJE efekt jak widac.To co dotychczas było, ale nieskuteczne, nagle zadzialalo i spowodowalo wrzask.jesli nie bedzie ACTA to i tak zrobi sie takie przepisy i ustalenia zeby skutek był.Tak wiec jest czas na wrzask i to trzeba wykorzystac .Ale karawana z karawanem jedzie dalej i ...dojedzie.

nawet jak modzrewek rzuci sie pod kola.Ale jezdem pewny ze dupy nie ruszy poza to forum.

muls

Nic a nic nie zrozumiałeś,nie napisałem,że nie zgadzam się z ACTA(odwrotnie)napisałem,że Donaldinio ma dobrego adwokata a to różnica jezd.

Twierdze również,że POpełnił błąd próbując zdecydować sam,bez prozumienia z parlamentem(łatwe to nie jest,też wiem)miałby wytłumaczenie,że chociaż próbował.

Czytasz ten wątek?To spójrz w moje wcześniejsze wpisy,nie mam potrzeby rzucania się pod koła,na pewno nie z tego POwodu.

ostatnio ajcmaher daje sie we znaki, a wiec gleboki uklon przepraszajacy.Co do zachowan......Inni nie byli lepsi.A czasami nie dyskutowac to juz polowa sukcesu.A jak mus.To mus.

Ciekawe jezd dlaczego tak mocno się tłumaczył.

ostatnio ajcmaher daje sie we znaki, a wic gleboki uklon przepraszajacy.

No problem.OK

wyrazam glebokie ubolewania dla wyborcow Tuska jak rowniez dla troski modrzrewka.Osobiscie nie widze zagrozen dla nikogo, tym bardziej ze podobne ustawy ma wiekszosc podpisujacych je panstw.Wyraznie widac ze skala zlodziejstwa w Polsce przewyzsza wszystkie inne.Co chyba nawet w moim odczuciu nie jest niepodzianka.Argument ktory wszedzie widze ze to WIELKIE korporacje jest sluszny ale tylko troche.W obrone sa brane rowniez drobne formy a nawet osoby.Osobiscie w zachowaniu Tuska nie widze NIC niezwyklego, czego nie zrobiłby ktos inny.

natomiast rozumiem wrzask a nawet wiecej.Dziwiłbym sie gdyby było inaczej patrzac na skale zjawiska ala skynek.I do tego okraszonego duma i butą zlodzieja ktoremu sie udało.

generalnie to zaczyna byc smieszne, bo to nie ma NIC wspolnego z wolnoscia.

Prawda jest taka ze surowe przepisy krajowe nie gwarantuja skutecznosci. Dopiero polaczenie sił, DAJE efekt jak widac.To co dotychczas było, ale nieskuteczne, nagle zadzialalo i spowodowalo wrzask.jesli nie bedzie ACTA to i tak zrobi sie takie przepisy i ustalenia zeby skutek był.Tak wiec jest czas na wrzask i to trzeba wykorzystac .Ale karawana z karawanem jedzie dalej i ...dojedzie.

nawet jak modzrewek rzuci sie pod kola.Ale jezdem pewny ze dupy nie ruszy poza to forum.

Troche glebiej sie zaglebilem w to i ludzie sie boja ze bedzie drozej ze beda inwiglowani beda oskarazni przez korporacje i wiele wiele innych...

Podstawowe problemy acta

1. Wiekszosc towaru na allegro bedzie nielegalne... przecietny internauta kupuje na allegro i szuka zamiennikow

2. Moze dojsc do tego ze sprzedaz tworow z prawami autorskimi bedzie nielegalna

3 wiekszosc rzeczy moze byc nielegalnych

Ludzie nie chca ciaglych ograniczen

4 auta CZESCI itd i utrzymanie tego wszystkiego skoczy BARDZO WYSOKO W GORE ZOSTANIE ZMONOPOLIZOWANA

5 wystarczy przeanalizowac Przyklad gdzie jest najmniejsze piractwo zeby wyciagnac wnioski jak to sie skonczy z rozrywka: oprogramowanie na konsole, co zauwazamy, ceny 100% wyzsze jak na jakimkolwiek innym medium nawet jesli na innym medium bedzie to samo, kombinowanie zeby kupic xxx to bedziesz mial program yyy na konkurencyjnej platformie nie dostaniesz, juz potwierdzone proby likwidowania wymiany odkupna programu gry nowe konsole meda mialy odpowieni mechanizm... jeszcze tylko acta i kazda przerobke czy uzywke zglaszac do prawnikow konfiskata sprzetu i sutlrowa kara i pelen monopol w czystej postaci... tego chcecie? To badzccie za acta zobaczymy co wasze dzieci powiedza to ze mlodziez tak sie buntuje to normalne i zrozumiale po prostu nie sa zaprogramowani chca nieograniczenia wolnosci konkurencji normalnosci bardziej jak inni wychowani w ograniczeniu i w sumie przyzwyczajeni...

Ludzie nie maja nic do tego ze zamykaja serwery i walcza normalnie bez inwiglacji czy cholera.wie czego jeszcze z piractwem ALE.TYLKO ZGODNIE Z PRAWEM NIE WOLNA AMERYKANKA JAKBY CHCIALA HAMERYKA (chociaz w sumie byli i tacy ktorzy wyjorzystyeali sobie serwery jako dodatkowy dysk na swoje pliki wiec jednak to jest tak jak z mlotkiem moze sluzyc do zabijania ale.i do wykonywania pozytecznej pracy)

tyle ze to co ty wymieniasz to domysly, pomysly z internetu.byla kiedys taka TPSA ktora miala monopol na wszystko.Przyszla jedna baba i skonczyla z tym.

Wiec sa calkiem legalne i takie sobie byly ale widzicie co hameryka chce zrobic pod przykrywka walki z piractwem wykosic wszystko co zagraza ich monopolom i interesom zarowno w rozrywce jak i innych dziedzinach a na tym straci wiecej ludzi firm gospodark jak zyska dlatego to jest zle i nalezy to odrzucic

nie rozumiem co wy z ta ameryka.tak sie sklada ze rzeczywiscie osiagnela wiele i troche wiecej od reszty.ale zasady dotycza wszystkich.wezta sie do roboty zgłoscie te pare tysiecy patentow a nie w kolko ameryka, ameryka.Takze japonia,niemcy, w Brytania etc.

Ameryka jezd tylko pretekstem i taki straszakiem,tych co żyjom z podróbek i tym podobnych.Proste jak drut.

Części samochodwe tańsze te podrabiane ale kiedyś kolega chciał dobrze i zamontował mi końcówki drążków do Volvo tańsze,znaczy się podróbki

i wyjechałem z warsztatu 20 metrów a tu nagle koła się rozjechały,końcówki się rozpadły.Co by było gdybym wyjechał jeszcze z 200 metrów na trase?Wole zapłacić więcej i dojechać,gdzie trzeba.

Tańsze nie zawsze oznacza dobre a wręcz podejrzane jezd.

Ameryka jezd tylko pretekstem i taki straszakiem,tych co żyjom z podróbek i tym podobnych.Proste jak drut.

Części samochodwe tańsze te podrabiane ale kiedyś kolega chciał dobrze i zamontował mi końcówki drążków do Volvo tańsze,znaczy się podróbki

i wyjechałem z warsztatu 20 metrów a tu nagle koła się rozjechały,końcówki się rozpadły.Co by było gdybym wyjechał jeszcze z 200 metrów na trase?Wole zapłacić więcej i dojechać,gdzie trzeba.

Tańsze nie zawsze oznacza dobre a wręcz podejrzane jezd.

..to wszytko prawda ale jesli padna producenci tych tanszych czesci to sie podniesie taki nowy wrzask, ze znowu beda protesty itd.Sprawa jest bardzo zlozona a kazdy monopol jest kosztowny.ale rownie kosztowne jest zlodziejstwo bo obciaza rowniez ceny wyrobow dobrych..

Samochód i poruszanie się nim to związek z bezpieczeństwem naszym i stosowanie podróbek do bezpiecznych nie należy.Jeślibby zostało to w jakiś sposób doprowadzone do normalnej konkurencyjności to jak najbardziej jestem za ale taniutkie części rodem z Chin wcale takie nie są a o odpowiedzialności nie ma nawt mowy.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.