Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

LEMINGI, NIE PŁACZCIE!

W końcu wciąż działa strona Kasi Tusk... może tam pozwoli tatusiowi publikować, pomiędzy biustonoszami a podpaskami? :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Zastanawia mnie skala irracjonalnej histerii i kompletnie bezsensownych wpisów. Niektóre są może i śmieszne (jak ten o Kasi) ale ile jest rzeczywiście na temat?

Niektórzy na początek wystrzelili z grubej rury ale chyba nie bardzo wiedzieli w czym konkretnie rzecz bo coś im te rury zmiękły ;-).

Jestem Europejczykiem.

patrzymy wszyscy na ACTA z horyzontu jamnika i widzimy tylko net

połowa Amerykanów kupuje lekarstwa niemarkowe bo tańsze, mu też szukamy zamienników - nie będzie wolno

tego problem żywności (licencja na nasiona i więcej), nie bez powodu na obrady pojechali nasi od żarcia

kut wie co w tym pasztecie jest jeszcze pochowane ...

a taka sobie Austria np. nie podpisała

widać, że małe kraje jak Austria, Cechy, Węgry, Dania nie mają pietra postawić się czasem Unii

za to Tuslandia w każde gó^no, w każdą wojenkę, musi natychmiast wleźć czterema łapami

Jaro_477 - wątek miał się bardzo dobrze do czasu Twoich wtrętów politycznych i pyskówki z Zyziem

- ze 20 postów do usunięcia

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

jaro, a co poza histeria teraz pozostaje... przeciez podpisza to ACTA to pewne... Ciekawe, czy Falubaz bedzie miec dalej myszke w logo...

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

Jestem ciekaw jak bedzie z Irlandia :0

JVC x5500 | Screen 120' Duronic | AVR Marantz 7012 | Media Players - Apple TV 4K - Zidoo Box z10 + HP 24TB server RAID 10 | Monitor Audio RX 7.1.2 | Sub REL 328 - Stereo - Naim XS + Arcam rPlay +Usher Dancer Mini.  

Gość rydz

(Konto usunięte)

Bo oni tak lubią,zagadki różne też,czają się i czytają jakie reakcje będą,tyko my nie znamy ich ruchów więc mają przewagę,ale nadejdzie ten dzień,nadejdzie!

To tak do wpisu mamela miało być.

@mamel (oj Kolega ma braki w edukacji, oj ma ;p) Austria nie leży w Europie:

"...Panie ministrze, nie ma szansy, żebyśmy tego nie podpisali?

- Wszystkie kraje europejskie to podpisały..."

źródło: Interia.pl Wywiad z panem Boni. (aktualnie na stronie)

Parę innych krajów tez nie leży w Europie (ciekawe czy o tym wiedzą ????) - miałem nie pisać, ale odrobina humoru, nie mogłem się oprzeć.....

P.S. A macie prawa autorskie do tych miniaturek z Waszych Avatarków ? Bo jak nie...... ;P

Jaro_477 - wątek miał się bardzo dobrze do czasu Twoich wtrętów politycznych i pyskówki z Zyziem

- ze 20 postów do usunięcia

Może byś łaskawie raczył zauważyć, że nie ja zacząłem. Po mojej spokojnej uwadze dostałem serię przez klatę nie bardzo wiadomo za co. Jak widzisz mimo zaczepek pierwszy wróciłem do tematu i trzymam się go konsekwentnie.

A co do polityki - przecież to jest właśnie polityka. I od tej strony tematu nie uciekniemy. Jak widzisz nie pisałem o Prezesie tylko o konkretnym pośle i jego konkretnych wypowiedziach. I o manipulacjach tzw. "niezależnych" mediów.

Jestem Europejczykiem.

Jestem za wprowadzeniem ACTA,ktoś moze wreszcie zrobi porządek z tym szambem co sie nazywa internet

kolejny bezmózg czy rozpier^^dalacz wątków?

Może byś łaskawie raczył zauważyć, że nie ja zacząłem.
dla dobra sprawy mądry głupiemu ustąpi ale Wy oba mądrzy

Skoro są wewnętrzne przepisy które regulują internet w Polsce i ACTA niczego nie zmieni to po co mam to podpisywać. Przecież sami możemy rozwiązać to na swoim podwórku.

Masz odpowiedź że Boni i Graś kłamią. Jeśli ACTA niczego by w prawie nie zmianiały to nikt by ich nie podpisywał. Nie po to sie wprowadza nowe prawo żeby niczego nie zmieniało. A styl prowadzenia wskazuje na to że poszły odpowiednie lapówy pod stołami ... to znaczy teraz sie tak modnie łapówkarstwo nazywa - lobbing. I Rzad postanowił pierdnać po cichu nie podnoszą dup ze stołków żeby nikt się przed faktem nie dowiedział.

Jestem za wprowadzeniem ACTA,ktoś moze wreszcie zrobi porządek z tym szambem co sie nazywa internet

Porządek to zrobią, ale z nami obywatelami. Ustawią nas w rządku, a my potulnie damy im zrobić z nami co zechcą. I jeszcze będziemy im z ręki jedli z wdzięcznością, że nie potraktowali nas jeszcze gorzej.

jaro, a co poza histeria teraz pozostaje... przeciez podpisza to ACTA to pewne...

No i to jest właśnie kluczowe zagadnienie którym warto się zająć.

Na początek widzę dwie sprawy - lobbyści tej umowy wobec obecnego rozgłosu będą próbowali wziąć przeciwników na przetrzymanie. Druga sprawa - należy mobilizować się bazując na racjonalnych argumentach a nie na histerii i słomianym zapale.

Trzecia - należy popierać inicjatywy typ "wolne oprogramowanie" oraz rozpowszechnianie dóbr intelektualnych i artystycznych na licencji Creative Commons czy podobnych.

To tak na początek, myślę że Koledzy mają własne pomysły.

Jestem Europejczykiem.

Kolejny pokaz hipokryzji.

Wychodzi na to, że nikomu ta umowa nie przeszkadzała a jak internauci podnieśli alarm to opozycja nagle się obudziła i zmieniła front. No i dobrze że zmieniła ale dlaczego wcześniej nie rozumieli problemu (bo tak to wygląda)?

Po opozycji obudził się rząd i okazuje się, że jest zdziwiony skutkami ustawy którą sam forsował. Rozbawiła mnie postawa typu - umowa jest może rzeczywiście niedobra ale już trochę późno. Podpiszmy a później podyskutujemy co z tym zrobić i co z tego wynika .

Politycy to tłuki które generalnie niczego nie rozumieją bo nigdy od życia w dupę nie dostali. jak się patrzy na tych naszych polityków to oni są z zawodu politykami. Wiekszosć nie skalała sie w zyciu żadną pracą.

Z prewmedytacja zacznę gloryfikować władzę PRL. dzisiaj niewyobrazalne ale w PRL poseł pełnił swoja funkcję społecznie. Sejm obradował ze dwa razy do roku i poseł miał na ten czas delegację z zakładu pracy. Dostawł wiec tyle pieniedzy ile za swoją normalną pracę. W ławie sejmowej zasiadał honorowo i mógł sie z tego cieszyć. Dodatkowo immunitet obejmował go tylko w czasie obrad sejmu jak w czasach I RP. Łatwo dojsc do wniosku że PRL to była prawdziwa demokracja, egalitaryzm i utylitaryzm w porównaniu z dziadostwem politycznym wyrosłym na III RP.

Okej to teraz poproszę o wytłumaczenie mi na czym owe szambo polega i w jaki sposób ACTA je reguluje?

patrzymy wszyscy na ACTA z horyzontu jamnika i widzimy tylko net

połowa Amerykanów kupuje lekarstwa niemarkowe bo tańsze, mu też szukamy zamienników - nie będzie wolno

tego problem żywności (licencja na nasiona i więcej), nie bez powodu na obrady pojechali nasi od żarcia

kut wie co w tym pasztecie jest jeszcze pochowane ...

O tych lekach w zamkniętym wątku z ankietą (dalsze komentowanie tego to sobie odpuszczę)już wspominałem. Jak komuś mówię że chodzi też albo przede wszystkim o leki to jest zdziwiony a jeszcze większe zdziwienie robi kiedy się dowiaduje że rynek farmaceutyczny w stanach to około 700 mld $ :). No i powiedzmy że nie będzie tańszych odpowiedników ciekawe ile wyduszą jeszcze z narodu.

Opublikowano · Ukryte przez misiomor, 24 Stycznia 2012 - wulgaryzmy
Ukryte przez misiomor, 24 Stycznia 2012 - wulgaryzmy

Nie wiem czy normal, mam wątpliwości ale na pewno anal. Szambonurek z powołania, który ma przymus zagladania do kazdego szamba.

O tych lekach w zamkniętym wątku z ankietą (dalsze komentowanie tego to sobie odpuszczę)już wspominałem. Jak komuś mówię że chodzi też albo przede wszystkim o leki to jest zdziwiony a jeszcze większe zdziwienie robi kiedy się dowiaduje że rynek farmaceutyczny w stanach to około 700 mld $ :). No i powiedzmy że nie będzie tańszych odpowiedników ciekawe ile wyduszą jeszcze z narodu.

Rzeczywiście możliwość wykorzystania ACTA do walki z lekami generycznymi poruszana była przez "Lekarzy bez Granic" (za Wikipedią:

"W 2010 roku organizacja Lekarze bez Granic podniosła problem trudności z dostępem do leków generycznych w krajach rozwijających się, jeżeli w życie weszłyby planowane zaostrzenia kontroli granicznych[44]. Spowodowało to liczne zmiany i usunięcie kontrowersyjnych sformułowań z finalnej wersji umowy."

Ciekawe jak to teraz wygląda i jakie są oceny niezależnych organizacji?

Jestem Europejczykiem.

Oceny niezaleznych organizacji sa takie że nikomu tej umowy nie pokazano przed podjęciem decyzji o jej podpisaniu. Media milczały i milczą do tej pory. Więc możesz się spodziewac ile gówna jest jeszcze w niej nawalone.

Politycy to tłuki które generalnie niczego nie rozumieją

Nie lekceważ wroga. Politycy to bardzo mądrzy ludzie umiejące zadbać o swoich i ustawić się przez okres 4 lat na całe życie. Jeśli do tego dodasz całkowicie amoralną postawę - masz przedstawiciela tego zawodu. A to że doprowadzają do bu...lu w kraju ? Ale gdyby było normalnie to by musieli z pensji żyć - myśleć proszę !!! Muszą wytwarzać środowisko w którym funkcjonują najlepiej.

Tylko naiwnym i głupiutkim wyborcom (nie pije do nikogo) wmawiają, że oni są skłóconymi głupcami i niedorajdami. Z pucybuta do miliardera w 4 lata ? Daj "Bosze" każdemu być takim głupcem.

Porządek to zrobią, ale z nami obywatelami. Ustawią nas w rządku, a my potulnie damy im zrobić z nami co zechcą. I jeszcze będziemy im z ręki jedli z wdzięcznością, że nie potraktowali nas jeszcze gorzej.

coś Ty taki defetysta, sobie tak myśl to tak będziesz miał

ducha w narodzie nie osłabiaj _:))

Ciekawe jak to teraz wygląda i jakie są oceny niezależnych organizacji?

info Ci mało,jeszcze trochę piany pobić i podywagować nad opiniami

ogólnoświatowy protest to za cienki argument

jak leming ku^wa, jak leming

Nie lekceważ wroga. Politycy to bardzo mądrzy ludzie umiejące zadbać o swoich i ustawić się przez okres 4 lat na całe życie. Jeśli do tego dodasz całkowicie amoralną postawę - masz przedstawiciela tego zawodu. A to że doprowadzają do bu...lu w kraju ? Ale gdyby było normalnie to by musieli z pensji żyć - myśleć proszę !!! Muszą wytwarzać środowisko w którym funkcjonują najlepiej.

Tylko naiwnym i głupiutkim wyborcom (nie pije do nikogo) wmawiają, że oni są skłóconymi głupcami i niedorajdami. Z pucybuta do miliardera w 4 lata ? Daj "Bosze" każdemu być takim głupcem.

To nie jest inteligencja tylko cwaniactwo. To są różne kategorie.

Można być tłukiem i cwaniakiem bardzo sprawnie taplającym się w błotku które sam wytwarza.

To dlatego ideologia liberalna jest taka wygodna politycznie.

Wczoraj na History chanel był wywiad z byłym ss-manem strażnikiem z Oświęcimia, który po wojnie wiódł spokojne życie księgowego w Niemczech.

Zapytano go czy uważa ten fakt za sprawiedliwy skoro jego niedoszłe ofiary nie mogły liczyć nawet na tyle dobrodziejstw. Odpowiedział, że nie wie o co maja pretensje, że mu się dobrze żyło po wojnie, przecież to normalne że człowiek powinien wykorzystywać w życiu każdą nadarzającą się okazję.

Taka jest ideologia kierująca naszymi politykami jak tym byłym ss-manem z garnizonu obozu. On tylko wykorzystywał każdą okazje na wygodne życie. W 1945 wykorzystał okazje tak samo jak w 1933 kiedy wstępował do ss.

.

Cytuję ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"... zostali zatrzymani w Auckland w Nowej Zelandii na podstawie nakazu aresztowania wystawionego przez amerykańskie władze, pod zarzutem piractwa internetowego. Mają w piątek stanąć przed sądem, który rozpatrzy wniosek o ekstradycję do USA. Grozi im do 20 lat więzienia."

Czy w stanie Texas jest jeszcze wykonywana kara śmierci ? - bo może tam trafią ?

To jest cała ACTA, aresztowanie i ekstradycja na teren na którym nie zostało popełnione przestępstwo.

Będą sądzeni wg prawa amerykańskiego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

info Ci mało,jeszcze trochę piany pobić i podywagować nad opiniami

ogólnoświatowy protest to za cienki argument

jak leming ku^wa, jak leming

To na pewno do mnie? Jeżeli tak to nie zrozumiałem. Jeżeli nie to też.

Zawsze ciekawi mnie skąd biorą pomysł że inni to lemingi a oni to zapewne wybitni intelektualiści którzy przejrzeli wszystko i wszystkich.

W takim razie proszę o światłe rady.

Jestem Europejczykiem.

problem rysuje się inny

władza nasza i jej oddane media traktują każdą z tych wpadek osobno, każda z wpadek rządu ma swojego winowajcę i wroga ,który to spowodował. był prezydent, pis, babcie smoleńskie, kibice, chciwi wykonawcy autostrad, lekarze, aptekarze a teraz hakerzy i internauci. Każdy ma swoją podłą motywację ale na szczęście mamy bohaterskiego premiera który daje tamę tym niegodziwcom w czym klaszczą mu różni klakierzy.

Ale zbierzmy to wszystko do kupy i zastanówmy się, czemu tych wpadek jest aż tyle ?

Oraz czy rząd ,który szuka zawsze wewnętrznego wroga ma jeszcze legitymacje do przewodzenia krajowi ?

Jeżeli coś wygląda absurdalnie to nie znaczy, że nie jest prawdziwe

Oraz czy rząd ,który szuka zawsze wewnętrznego wroga ma jeszcze legitymacje do przewodzenia krajowi ?

Nie uważasz, że to nie ten wątek?

Już ze trzy razy pisałem że na komisji sejmowej przeciw ACTA nie protestował nikt, a co poniektórzy nawet bardzo umowę chwalili (z partii na P i nie było to PSL).

Jestem Europejczykiem.

Czy Polska jest w stanie zerwać wszelkie porozumienia strategiczne wpływające na decyzje międzynarodowe rządu ?

Mamy gaz łupkowy, ropę , wegiel kamienny, brunatny, siarkę miedź, sól, ołów, a nawet złoto, nie mówiąc o bursztynie (zapomniałem o czymś ?).

Jesteśmy samowystarczalni, wystarczy odbudować przemysł ciężki i lekki.

Co, umowy międzynarodowe ? dług zagraniczny ? OLAĆ TO.

Spłacimy w innym czasie, inni nam też coś wiszą.

I ta nieszczęsna UE i NATO ;-( jak krosty na dupie.

No to do boju! Idea już jest gotowa:

"Dżucze (lub juche, dosłownie samodzielność, czu-czu) – doktryna polityczna sformułowana przez przywódcę Korei Północnej Kim Ir Sena i wprowadzona w KRLD. Według jej twórcy doktryna ta opiera się na czterech naczelnych zasadach:

-samodzielność w ideologii – odrzucanie obcych wzorców ideologicznych nie uwzględniających specyfiki, możliwości, tradycji, przeszłości historycznej, aspiracji i dążeń mieszkańców

-niezależność w polityce – nieuleganie naciskom politycznym i ingerencjom z zewnątrz, które prowadzą do stopniowej utraty suwerenności, ale prowadzenie własnej niezależnej polityki w kontaktach międzynarodowych

-samodzielność ekonomiczna – nieuzależnianie się gospodarcze od innych państw i organizacji, bo prowadzi to do utraty suwerenności politycznej, ale twórcze rozwijanie gospodarczych zdolności własnego narodu przy równoprawnej wymianie handlowej ze światem

-samodzielna obrona kraju – obrony nie można powierzać innym, gdyż prowadzi to do utraty własnej suwerenności, ale trzeba posiadać własny samodzielny przemysł obronny oparty na własnej myśli technicznej, surowcach i mocach wytwórczych, oraz ogólnonarodowy system obrony."

Jestem Europejczykiem.

Gonzo! - zaraz lemingi napiszą żeś ciemny, głupi i nawymyślają Ci od Madziarów

a co drugi będzie palił głupa i wystuka "nie rozumiem"

o, już poszło

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Czy Polska jest w stanie zerwać wszelkie porozumienia strategiczne wpływające na decyzje międzynarodowe rządu ?

Mamy gaz łupkowy, ropę , wegiel kamienny, brunatny, siarkę miedź, sól, ołów, a nawet złoto, nie mówiąc o bursztynie (zapomniałem o czymś ?).

...

Sol. Wazne ze mamy sol. Mozemy ja wymienic na np. szklane paciorki. I tym samym staniemy sie potega (a ludziom, jak to pisali, bedzie sie zylo dostatniej)...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.