Skocz do zawartości
IGNORED

Iran, Izrael, pora zacząć obserwować

mamel

Rekomendowane odpowiedzi

Polska i Izrael przeprowadzą manewry lotnicze

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

WOJNA – IRAN ,ROSJA,NATO, USA,IZRAEL… Polska ?- materiał foto z ladowania wojsk irańskich w Syrii?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

• Moderatorzy

generalnie to jestem przeciwny zbędnej obecności polskich wojsk w miejscach"zapalnych wojennie" , ale jak widziałem w trakcie wycieczki do Jerozolimy jak Izrael używa swoich F16 to jestem ZA.

naszym "orłom" przyda się szkolenie z prawdziwego zdarzenia , konec fuszery i głupiego wylatywania paliwa - do nauki

szkoda że usa w ramach niewypalonego offsetu nic takiego nie organizują, kit im w ucho, a tak przynajmniej coć wyszło z ciągłych wycieczek Kropiwnickiego do Izraela

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Jak się uczyć to od najlepszych. Mają w miarę świeże doświadczenia z realnych misji - w końcu ten izraelski astronauta który zginął w katastrofie Columbii brał przecież udział w ataku na obiekty nuklearne w Osirak.

Filmik już kiedyś linkowałem:

W końcu mamy demokrację. USrael i izrael mówią, że trzeba bić Iran. Nawet, jeśli my - Polska jesteśmy przeciw, to i tak większość (2 głosy przeciwko jednemu) jest za.

W końcu mamy demokrację. USrael i izrael mówią, że trzeba bić Iran. Nawet, jeśli my - Polska jesteśmy przeciw, to i tak większość (2 głosy przeciwko jednemu) jest za.

my nic nie mamy do gadania,

powiedzą nam żeby tam być i usa ma tanie mięso armatnie

Focal + Naim

Do gadania to własnie mamy za dużo. Bo w tych sprawch powinniśmy nie gadać - ni ewłaczać się po zadnej ze stron.

A szkolenie woja na misjach robiących nam wrogów a nie przynoszacych korzyści, to jest jak szukanie sobie guza za własne pieniądze i za pośtrednictwem własnego ochroniarza.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

generalnie to jestem przeciwny zbędnej obecności polskich wojsk w miejscach"zapalnych wojennie" , ale jak widziałem w trakcie wycieczki do Jerozolimy jak Izrael używa swoich F16 to jestem ZA.

naszym "orłom" przyda się szkolenie z prawdziwego zdarzenia , konec fuszery i głupiego wylatywania paliwa - do nauki

szkoda że usa w ramach niewypalonego offsetu nic takiego nie organizują, kit im w ucho, a tak przynajmniej coć wyszło z ciągłych wycieczek Kropiwnickiego do Izraela

Szkolenie tak! Udział w wojnie po stronie Izraela zdecydowanie nie!

A wracając do głównego tematu - Izrael samodzielnie nie jest w stanie zniszczyć w znaczącym stopniu irańskich instalacji jądrowych. Są rozproszone i do tego zlokalizowane w górach.

WOJNA – IRAN ,ROSJA,NATO, USA,IZRAEL… Polska ?- materiał foto z ladowania wojsk irańskich w Syrii?

Ukryta Zawartość

Fajnie się czyta, choć najbardziej rażą błędy ortograficzne popełniane w każdym z tematów.

To jakieś małolaty piszą te newsy ?

Ukryta Zawartość

A wracając do głównego tematu - Izrael samodzielnie nie jest w stanie zniszczyć w znaczącym stopniu irańskich instalacji jądrowych. Są rozproszone i do tego zlokalizowane w górach.

Ciekawe skąd masz takie wiadomości,że Izrael nie jest w stanie sam zniszczyć instalacji i do tego jeszcze dlatego,że są w górach.

W wywiadzie Iranu pracujesz?Czy wiadomość pochodzi z Moskwy?

Szkolenie tak! Udział w wojnie po stronie Izraela zdecydowanie nie!

Nareszcie mogę się z dziadkiemwłodkiem zgodzić. Nikt nie ma takiego doświadczenia bojowego w wykorzystaniu F-16 (i F-15) jak Izrael. Są też pionierem w wykorzystaniu wyświetlaczy nahełmowych. Po ich wprowadzeniu Amerykanie zaciekawieni ich możliwościami urządzili ćwiczenia US Navy z IAF. Wyniki były druzgocące, 220:20 zwycięstw dla IAF.

Jestem Europejczykiem.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ciekawe skąd masz takie wiadomości,że Izrael nie jest w stanie sam zniszczyć instalacji i do tego jeszcze dlatego,że są w górach.

W wywiadzie Iranu pracujesz?Czy wiadomość pochodzi z Moskwy?

Egzaminator czy lustrator jesteś? Tak wypowiadał się jeden z polskich ekspertów w TokFM lub TVP Info lub TVN/TVN24. Twoje insynuacje ..uj mnie interesują! Jestem pewien,że masz o tym mniej pojęcia niż on. A jak jeszcze powątpiewasz, to sprawdź sobie na mapie Iranu, gdzie ma on swoje ośrodki jądrowe.

Nareszcie mogę się z dziadkiemwłodkiem zgodzić. Nikt nie ma takiego doświadczenia bojowego w wykorzystaniu F-16 (i F-15) jak Izrael. Są też pionierem w wykorzystaniu wyświetlaczy nahełmowych. Po ich wprowadzeniu Amerykanie zaciekawieni ich możliwościami urządzili ćwiczenia US Navy z IAF. Wyniki były druzgocące, 220:20 zwycięstw dla IAF.

Dziękuję! Bardzo mnie podbudowałeś!;-)))

Po raz pierwszy o możliwych wspólnych ćwiczeniach lotniczych poinformowano pod koniec lutego 2011. Ministrowie obrony Polski i Izraela podpisali wówczas deklarację o współpracy obronnej. Miała ona objąć m.in. przemysł zbrojeniowy, szkolenie i obsługę samolotów F-16, a także współpracę w szkoleniu wojsk specjalnych. Na 2011 zaplanowano 8 wspólnych projektów w tej ostatniej dziedzinie. Zapowiedziano też wspólne ćwiczenia eskadr latających na F-16.

Odnośnie ćwiczeń US Navy z IAF link:

Ukryta Zawartość

i jeden wymowny cytat:

"In one exercise, the paper said, the reported kill ratio was 40:1 in the Israelis' favor, an outcome so stunning, according to an Israeli officer quoted by the Post, the results weren't made public to "save the reputations of U.S. Navy pilots."

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Tak wypowiadał się jeden z polskich ekspertów w TokFM lub TVP Info lub TVN/TVN24.

Taaaaaaaaaa jeden ekspert i nie wiadomo jaki a do tego nie pamiętasz w jakiej stacji............biedaczek.

Taaaaaaaaaa jeden ekspert i nie wiadomo jaki a do tego nie pamiętasz w jakiej stacji............biedaczek.

Co oczywiście ma się nijak do samego tematu tzn. możliwości samodzielnego zniszczenia instalacji ukrytych pod skałami.

Iran z pewnością przyswoił lekcję reaktora Osirak.

Jestem Europejczykiem.

Iran, Izrael, pora zacząć obserwować

ale jestescie szybcy.... , ja to juz od wielu lat obserwuje i widze ze ten konflikt jest nieunikniony!

Iran robi w balona caly swiat i buduje bombe atomowa.

Panowie! to bedzie poprostu poczatek konca!!!...

buhaha - pusty śmiech, weź się kolego ogarnij i jeśli potrafisz, napisz to czego jeszcze nie wiemy

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Oj tam oj tam.

Trzeba te nasze F-16 wykorzystać w "dobrej" sprawie.

Wszak nie po to zapłaciliśmy miliardy, żeby polskiego nieba pilnowały.

Do Libii nie poleciały, bo to wojna żabojadów była ( i oni skasowali nagrodę - ropę) No i żabojady nie są koszerne, nie lubią jankesów i vice versa.

Ale tutaj obecność obowiązkowa, jeden telefon z Waszyngtonu i jesteśmy. Nawet jakby trzeba VAT do 40% podnieść - nie zawiedziemy.

@Adam Sikora

Iran nie użyłby nigdy broni atomowej - chyba że w samoobronie. Potrzebna im jest jako przeciw waga do trzymania poza swoimi granicami tandemu Izrael/USA. Na Irańską ropę oba te państwa ostrzą sobie zęby od dawna. Posiadanie broni atomowej, groźba jej użycia w obronie własnej - to pikuś, groźba skażenia pól roponośnych jest dla zbójnickiego tandemu nie do przyjęcia. Iran stałby się nietykalny i na swoim podwórku mogli by się bawić po swojemu, mając głęboko w 4 literkach wujka sama. Ale skoro się tym interesujesz sam wiesz o tym doskonale.

Kto by pomyślał kilkadziesiąt lat temu iż jedynym sposobem na trzymanie Jankesów z daleka od sypialni swoich kobiet jest głowica A pod poduszką - lol.

@Adam Sikora Iran nie użyłby nigdy broni atomowej - chyba że w samoobronie. Potrzebna im jest jako przeciw waga do trzymania poza swoimi granicami tandemu Izrael/USA

USA i ZSSR w latach wczesniejszych produkowaly bomby atomowe ktore mialy za zadanie straszyc wroga i pokazywac wyzszosc jednego systemu nad drugim, kapitalizm-socjalizm Byla to tzw.zimna wojna , moznaby bylo ja nazwac "psychologiczna".

Dowodem na owo taktyke zastraszania jest to ze oba te mocarstwa zgromadzily tak wielki arsenal broni atomowej ze byly i nadal sa w stanie zniszczyc kilkakrotnie nasza cala planete Ziemie!!! co jest calkowicie nie logiczne i nie ekonomiczne. Wystarczy przeciez zgromadzic tyle bomb ile by starczylo do jednego zniszczenia calej planety.

Po co budowac kolejne ??

Iran natomiast buduje bron atomowa nie po to zeby utrzymywac pozycje w rejonie czy zeby kogokolwiek straszyc.

Powodem budowy broni atomowej przez Iran jest nienawisc do Izraela ktora ma podloze religijne!!!

Gdy Iran wybuduje bron atomowa to nie po to zeby przechowywac ja w magazynach '(tak jak USA i ZSSR).

Gdy ja wybuduje to poprostu jej uzyje....

Zapomnieliscie jaki program w wyborach prezydenckich mial prezydent Iranu ???

On nie obiecywal ludzia zniesienia bezrobocia , budowania mieszkan, czy budowy autostrad.

Najwazniejszym punktem w programie wyborczym obecnego prezydenta Iranu , bylo zgladzenie Izraela z mapy swiata!!

no ale o tym zapomnieliscie albo nie wiecie...

Jedno jest pewne , cwany Iran robi w balona caly swiat i pomalu dopina swojego celu!

Ja juz od paru lat dziwie sie na co czekaja USA i inne panstwa ???

Nikt nie reaguje , nikt nic nie robi !! az do momentu kiedy bedzie za pozno :((

Jako informacja:

-Z poltora roku temu wielcy zachodni eksperci szacowali ze Iran jest tak zacofany technologicznie ze nie jest w stanie w nastepnych 100 latach wybudowac bomby atomowej! Wypowiadali sie tak rozni eksperci i profesorowie,

- na poczatku 2012 czytalem ze Iranowi jeszcze brakuje z pol roku czasu, moze rok czasu i moze zbudowac juz bombe

- dzis czytam !! ze Iran ma juz tyle materialu ze jest w stanie wybudowac wiele bomb atomowych

Iran natomiast buduje bron atomowa nie po to zeby utrzymywac pozycje w rejonie czy zeby kogokolwiek straszyc.

Powodem budowy broni atomowej przez Iran jest nienawisc do Izraela ktora ma podloze religijne!!!

Gdy Iran wybuduje bron atomowa to nie po to zeby przechowywac ja w magazynach '(tak jak USA i ZSSR).

Zapomnieliscie jaki program w wyborach prezydenckich mial prezydent Iranu ???

Odpowie za mnie Kolega:

Nie dość że "napromieniowani" to jeszcze oczadziali z nienawiści do Persów.

A od siebie:

Mniej telewizji , więcej książek.

Politycy mówią rożne rzeczy, Polscy Cię niczego przez te 20 lat nie nauczyli ? Ale uwierz bądź nie, ich najbardziej kręci władza i przywileje władzy.

Żaden nie ma skłonności samobójczych, Kolego nie wierz wszystkiemu co ma za plecami gwieździsty sztandar.

Hitlera pomińmy, nie miał atomu, ale Stalin, jego chiński kolega, i kilku innych pewnie mieli mokre sny śniąc jak załatwiają atomem swoich wrogów i rozwiązują problemy. Ale żaden nie chciał rządzić garstką poddanych w bunkrze. Podobnie prezydent Iranu.

I nawet jakby się trafił jeden szaleniec ( a ten prezydent nim nie jest) to za plecami zawsze się znajdzie Brutus, który chce żyć i to dobrze....

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Jak znajdę to w sieci to ci udowodnię.

Mając pewna wiedzę czysto teoretyczną nabytą w drodze wieloletniego czytania różnego rodzaju opracowań o taktyce i technice wojennej twierdzę,że Izrael sam nie jest w stanie skutecznie przeprowadzić taki atak skutecznie. Przykładowo: musi być do tego dokładne rozpoznanie i naprowadzanie - satelity szpiegowskie oraz szpiedzy umiejscowieni w pobliżu tych ośrodków; atak musi być przeprowadzony skrycie i przez zaskoczenie - trzeba skutecznie zakłócić irańskie systemy obronne, zmylić irański wywiad i kontrwywiad czy wykonać jakieś działanie pozorne odwracające cała uwagę od miejsc ew. ataku, etc.

Codziennie jesteśmy bombardowani taka ilością wypowiedzi na ten sam temat,że czasami nie mozna zlokalizować później w pamięci skąd dokładnie pochodzą, bo w momencie ich zasłyszenia nie były potrzebne. Chyba,że masz w swoim mózgu komputerowe funkcje. Ty może masz, bo ja nie.

No i proszę . Na szybko coś znalazłem: http://www.tvn24.pl/-1,11307,1735563,,,co-najmniej-100-samolotow-czy-izrael-stac-na-atak-na-iran,raport_wiadomosc.html. Wprawdzie nie jest to akurat to o czym wcześniej pisałem, ale też pokazuje ogrom i złożoność takiego przedsięwzięcia militarnego.

• Moderatorzy

sorki, ale jak widzę co państwo Izrael robi z cywilną ludnością palestyńską i zaczyna kombinować z "mieszkańcami pustynnymi" to dla państwa i jego aparatu nie mam żadnej sympatii.

napiszę po taz n-ty: po holokauście Izrael powiniem być ambasadorem pokoju i pokojowego współistnienia , a postępuje tak jakby kontynuował drogę nazistów

oczywiście gości z karabinami wystrzelałbym od razu, ale strzelanie do cywilów, dzieci, hece z wodą..... - hańba

broni atomowej nie powinno być w ogóle, no a skoro jest to nie widzę żadnego powodu by właśnie Iranowi zabronić ją posiadać, np nienmieccy neonaziści mogą nie czuć się komfortowo z tytułu posiadania takowej przez Izrael

Indie i Pakistan będący o ile wiem w stanie wojny również posiadają broń atomową - i co ? ktoś pyszczy ?

Jedynym sensem istnienia broni atomowej jak dla mnie jest np. "dezynfekcja" terenu objętego jakimś nowym koszmarnym wirusem i decyzja typu: odparowujemy milion by ocalić miliard(jak dotąd w naszej historii taka rzecz nie miała miejsca)

Mając pewna wiedzę czysto teoretyczną nabytą w drodze wieloletniego czytania różnego rodzaju opracowań o taktyce i technice wojennej twierdzę,że Izrael sam nie jest w stanie skutecznie przeprowadzić taki atak skutecznie. Przykładowo: musi być do tego dokładne rozpoznanie i naprowadzanie - satelity szpiegowskie oraz szpiedzy umiejscowieni w pobliżu tych ośrodków; atak musi być przeprowadzony skrycie i przez zaskoczenie - trzeba skutecznie zakłócić irańskie systemy obronne, zmylić irański wywiad i kontrwywiad czy wykonać jakieś działanie pozorne odwracające cała uwagę od miejsc ew. ataku, etc.

No i proszę . Na szybko coś znalazłem:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Wprawdzie nie jest to akurat to o czym wcześniej pisałem, ale też pokazuje ogrom i złożoność takiego przedsięwzięcia militarnego.

uważam że do osiągnięcia 95% celów wystarczy lotniczy Blitzkrieg przy użyciu najświeższych satelitarnych danych, pozostałe 5% można osiągnąć posiadając dane z przed np 3 min właśnie z samolotów dokonujących Blitzkrieg.

pamiętajmy, że wojskowi są zainteresowani dublowaniem i tworzeniem wielu niepotrzebnych struktur - kasa, etaty , awanse

Ukryta Zawartość

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Terroryzm światowy w wykonaniu narodu wybranego

Przychylam się do tego, co napisał stench, a więc

napiszę po taz n-ty: po holokauście Izrael powiniem być ambasadorem pokoju i pokojowego współistnienia , a postępuje tak jakby kontynuował drogę nazistów ...

Media robią ludziom wodę z mózgu, a dlaczego ? - bo są przeważnie w rękach syjonistów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.