Skocz do zawartości
IGNORED

Międzynarodowy spisek przeciwko Syrii.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Chciałbyś, dupniku. Niedoczekanie Twoje, choćbyś mnie błagał na kolanach. Może partia Baas wciagnie Cię na członka?

Prędzej tobie cioto wsadzą tu i ówdzie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Panowie!Może już wystarczy?

Jeżeli będziesz pisał w liczbie mnogiej - to na pewno nie wystarczy. Zbanuj albo jednego albo obu. Gorsze jest tolerowanie trolla.

Masz już członka w sobie? Bidet czeka.

Dla mnie jesteś męską k**wa. Do potęgi entej.

Panowie!Może już wystarczy?

Kilka razy wyciągałem rękę do zgody, ale mnie znieważał.

<br />Dla mnie jesteś męską k**wa. Do potęgi entej.<br />

Tak jak teraz.

OK.

To może zamiast podawania rąk przestaniecie się do siebie odzywać?

Znajdzie sobie kogoś nowego. Na przykład Ciebie, zresztą już Ci kilka razy naubliżał.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dobry wpis nicka toptwenty. Lekarz nie będący nawet psychiatrą, powinien postawić trafna diagnozę.

Apeluję do moderacji o wykreślenie pyskówki dziadkawłodka i toptwenty z tego tematu-ostatnie dwie strony.

A jednak chowasz głowę w piasek. Może obwieść wszystkim ile razy naubliżałem Ci w dyskusjach.

Jeszcze raz proszę o wpisy na temat.

Ech,pomyśleć,że pół roku przed wybuchem wojny byłem w Libanie,Syrii i Jordanii.W Damaszku,Aleppo,Hamie.Muszę się nieskromnie przyznać,że w miejscach w których byłem często potem dochodzi do zamieszek,wojen i innych awantur.

Byłem w świątyni Hatszepsut przed zamachem,w Izraelu przed intifadą,w Indiach przed zamachem na hotel Taj Mahal w Bombaju,w Nepalu przed upadkiem monarchii,w Chinach przed awanturą z Japonią o wyspy itd.

W związku z tym uprzedzam wszystkich( i odpowiednie służby),że pod koniec lata wybieram się do Rumunii.

A jeszcze w tym roku pożegnałem Chaveza.

Na pewno dla niektórych prorok.Ale tak na poważnie,zaczęły się starcia w Libanie, a to beczka prochu.Pewnie Hezbollach popierany przez Iran próbuje zdestabilizować kraj.

A w Iranie będzie pewnie kurs na łagodzenie i robienie interesów. Chamenei coraz słabszy i sam wsparł umiarkowanego kandydata na prezydenta który przyłoży się do gospodarki i jest sprawnym dyplomatą (acz i tak rządzi rada a armia regularna ma przeciwwagę w postaci drugiej armii - strażników rewolucji, podobnie podwójna bezpieka). Warto zwrócić uwagę na mocne interesy Chińczyków w Iranie (budują od groma dróg i linii kolejowych, także szkoły i szpitale, elektrownie oraz rafinerie) i Azji Środkowej. Do tego coraz bardziej napięte stosunki władz perskich z organizacjami sunnickimi w regionie (Hamas, Al-Kaida, różne ruchy sunnickie w Iraku i Pakistanie uderzające w sunnitów, Bractwo Muzełmańskie, ostry konflikt sunnici/szyici w Afganistanie). Może być ciekawie.

Wygląda na to że jedyne sensowne państwa w regionie to Persja/Iran i Turcja. Tylko one wykształciły własne instytucje (po części oparte na dawnych wzorach zachodnich), kadry administracyjne i procedury państwa co w bogatych krajach arabskich w Zatoce jest w kompletnych powijakach (a w Egipcie widać że mieszkańcy ich nie potrzebują...). Widać nie tak oczywistą a jednak przepaść cywilizacyjną i mentalną między Turcją, Iranem a resztą krajów muzełmańskich.

Iran i Turcja to stare cywilizacje i tradycje państwowości.Rzeczywiście ostatnie wybory w Iranie dają pewne nadzieje na wszczęcie rozmów o irańskim programie atomowym.Gdyby Iran wziął kurs na umiarkowanie i rozmowy z zachodem to byłaby nadzieja na pokój w regionie.Ale dla Syrii nie widzę nadziei.

skunyrd

Myślałem,że choć los chrześcijan nie jest ci obojętny.A w tej zawierusze liczą się również syryjscy chrześcijanie,którzy jeśli się dobrze orientuję raczej popierają Baszara.

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc później...

Chciałbym żeby to było zabawne. Niestety wcale nie jest.

2cb37902dc930f5962071dfecb49d0f3.jpg

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Czemu oni mają czerwone gwiazdy na mundurach? Lewacy?

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.