Skocz do zawartości
IGNORED

audio note vindicator - końcówka mocy

robeeert

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś z Was miał lub ma do czynienia z tą końcówką i mógłby napisać kilka zdań na temat jej brzmienia.

Warta jest zainteresowania czy lepiej zbudować kit audio nota na lampie 300B?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

piszą ze zapraszają, nie trać czasu

Ukryta Zawartość

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Ukryta Zawartość

piszą ze zapraszają, nie trać czasu

dzięki bardzo, zadzwonię do nich, może za kasę da się posłuchać, trochę mnie

martwi mała moc 3,5W na kanał, ale cena jak na audio nota wygórowana nie jest.

Ukryta Zawartość

BARDZO fajny wzmacniacz. I jak na AN kosztuje grosze. Kolumny musisz mieć jednak bardzo efektywne, aby w ogóle do niego podchodzić ...

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

a tak serio to chyba wszystkie AN to porządne i zacne urządzenia...lampowe.

Bez przesady. Jak już uogólniać, to powiedziałbym, że tylko te japońskie.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Angielskie zrobione są z innych komponentów? Dlaczego są gorsze?

Trza kupić by się przekonać a ta cena (11000zł)to okazja jak cholera,że jeszce nie kupiono to aż strach.

A jeszce jak ładnie sie nazywa!Aż sie chce wydać tom........kase.

Gość masza1968

(Konto usunięte)
Opublikowano · Ukryte przez palton, 26 Lutego 2012 - Wpis nie na temat.
Ukryte przez palton, 26 Lutego 2012 - Wpis nie na temat.

Trza kupić by się przekonać a ta cena (11000zł)to okazja jak cholera,że jeszce nie kupiono to aż strach.

Bo to pewnie cena za odsłuch :)

A jeszce jak ładnie sie nazywa!Aż sie chce wydać tom........kase.

Proszę o merytoryczne wypowiedzi.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Proszę o merytoryczne wypowiedzi.

Słuchałem jej kiedyś z kolumnami AN - nie pamiętam teraz dokładnie, z którymi.

Grało to w ok 25m. Jedwabna i szczegółowa góra. Fantastycznie zbudowana scena. Średnica łagodna i raczej uwypuklona. Niestety, jak dla mnie dolne rejestry były zbyt ubogie. To tak na szybko z tego co zapamiętałem.

Masz komfortową sytuację bo to klocek jak widać osiągalny do posłuchania.

Witam jest to fajny wzmacniacz ale jak wyżej napisał kolega potrzebne są do niego bardzo skuteczne kolumny.Nawet kolumny Audio Nota 98db na których sam gram potrzebują około 8W.Klasa sama w sobie ale będzie bardzo ciężko z doborem kolumn.

Pozdrawiam

Witam jest to fajny wzmacniacz ale jak wyżej napisał kolega potrzebne są do niego bardzo skuteczne kolumny.Nawet kolumny Audio Nota 98db na których sam gram potrzebują około 8W.Klasa sama w sobie ale będzie bardzo ciężko z doborem kolumn.

Pozdrawiam

dzięki bardzo za konkretne odpowiedzi.

Dear07, mógłbyś napisać z którymi kolumnami audio nota gra u Ciebie ten wzmak?

dzięki bardzo, zadzwonię do nich, może za kasę da się posłuchać, trochę mnie

martwi mała moc 3,5W na kanał, ale cena jak na audio nota wygórowana nie jest.

niestety ale jesli decydujesz sie na taki wzmacniacz to jednoczesnie godzisz sie na pewna koncepcje całosci czyli dosc waski dobór kolumn jako ze wysokoefektywne nie są ani modne ani popularne w Polsce

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

niestety ale jesli decydujesz sie na taki wzmacniacz to jednoczesnie godzisz sie na pewna koncepcje całosci czyli dosc waski dobór kolumn jako ze wysokoefektywne nie są ani modne ani popularne w Polsce

Muszę posłuchać, mam obecnie system słuchawkowy, ale kolumny to jednak kolumny, zdaje sobie sprawę z ograniczonej ilości

kolumn, które ten wzmacniacz pociągnie, muszę posłuchać, porównać.

Kolumny dla mnie nie muszą być ani modne ani popularne, ważne aby porządnie grały.

jakie znacie kolumny o skuteczności 98db? jakie ceny w przybliżeniu?

jedne z wysokoskutecznych WLM

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

W życiu piękne są tylko chwile...

Tylko, że do WLM można kupić firmowy wzmacniacz - na pewno będzie taniej i teoretycznie powinno lepiej zagrać.

Więc kolumny jak najbardziej (taka moc AN jest ok.), ale bym się wystrzegał zakupu bez wcześniejszego odsłuchu.

Gdyby była chęć sprawdzenia tej lampy z WLM, to sam chętnie skorzystam z takiej okazji (zapraszam).

Do polecenia jest polski Bodnar Audio - za mniej niż 10 tys. zł dźwięk, którego nie trzeba poprawiać.

Lepiej może być, ale jest tak świetnie "ulepiony" sam z siebie, że szkoda czasu na zmienianie. Model największy.

Witam,

Sluchalem Vindicatora w wersji Signature, granie typowe dla AN, z rozmachem, w porownaniu do Meishu Line na ktorym gralem 4 lata dzwiek szybszy i o wiele ciekawszy. Grane bylo na Lowther bez pre na pasywce. Jesli mialbym wybierac to zdecydowanie wolalbym 2a3 niz 300 b. ale zaznaczam to byla wersja signature, nie wiem jak gra zwykla, a znajac AN to trafa HiB, tantale i BG duzo robia.

Wzmacniacz napewno warty przesluchania

Powodzenia:)

dzięki bardzo za konkretne odpowiedzi.

Dear07, mógłbyś napisać z którymi kolumnami audio nota gra u Ciebie ten wzmak?

Ja nie gram konkretnie na tym wzmacniaczu napisałem ,że słyszałem ten wzmacniacz pod moimi 98db i się męczył :)Do niego jedynie jak wspominał Marcin kolumny w oparciu o bardzo skuteczny głośnik np.Fostex najlepiej wspomagane tubową obudową lub konstrukcje aktywne.Głośników WLM nie ruszy one wbrew pozorom nie są bardzo skuteczne.

jakie znacie kolumny o skuteczności 98db? jakie ceny w przybliżeniu?

Najbardziej efrektywne sa Avantgarde Acoustic, ktore maja 108 db , a z driverem Omega nawet 116 db.

Nie slyszalem zestawienia z AN , ale kilku uzytkownikow z galerii AA ma wzmaki tej firmy , co do zasady powinno byc super.

marslo

Konto w trakcie usuwania

Mój znajomy słuchał tego wzmacniacza na swoich Avantgarde Mezzo - 100+dB i było ok ... tyle ze to jedne z najbardziej skutecznych kolumn na rynku.

WLM wg pomiarów Audio maja niewiele ponad 90dB. Opcja warta sprawdzenia mogą być kolumny ART Audio ... ale przy tej mocy to chyba tylko do małych składów.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

A który model WLM mierzyło "Audio"?

Zakładam polski tytuł, a tam nie było testu modelu z głośnikami Eminence. La Scala tylko chyba była, ale mogę się mylić.

Inne kolumny z Eminence też mają podawane 97 - 98 dB, podobnie jak to robi WLM. I te można napędzić dowolnym wzmacniaczem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.