Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

A co jest nie tak z tą resztą utworów...?

Reszta utworów po prostu plumka na niskich poziomach głośności, 70% materiału nie słychać, tylko tyle...

Hegel jak najbardziej, ale tylko do głośnego słuchania.

nie słuchaj tych co nie posłuchali , zainwestuj w h200 aniversary a będziesz onieśmielony , własnie słuchamy z kolega nino katamadze i coś przestał rozmawiać , widze te zdziwienie nie rozumie tego bo ma technicsa , naraazie się patrzy bo nic nie kuma ,czarne tło go przytłoczyło :))) gram na 50 teraz wystarczy , jak słysze co jest z reszta utworów to cos jak, gdzie jest reszta , tutaj panowie nie są żarty tylko poważny odsłuch nawet jak jest nie poważny dla co nie których to tylko dziękować bo to szkoła do przodu ,i tak naprawdę od dzisiaj mogą ,warunek jesli chcą i mogą ,środki zawsze sie znajdą jak ktoś chce , polecenie dla nie do wiarków hegel h200 plus dac hd25 plus dynaudio countur 1,4 plus kabelki odpowiednie równa sie odpad, gada to niemiłosiernie

Czy aż tak wielka różnica jest miedzy 200 a 200 Anniversary?

własnie tego do końca nie wiem , ponoć mówią że jest ogromna ,miałem tylko h100 i potem juz tylko h200 anniwesrsary niby to takie już h300 jest bo ponoć kondy są wszystkie z h300 tylko bez dac , ale ja i tak uwazam ze dac z hegla to tylko hd25 ,mialem hd10 gra naprawde przyzwoicicie ale to nie jest to co hd25 tu sie dzieje wiecej magii z naturą powiazanej , dżwięki są bardziej oj bardziej wyrafinowane tego czaposłuchać bo gadanie nic nie powie ,ale ja wiem że tu sie dzieje więcej i więcej ,tak do końcca nie potrafie tego nazwać ale to słychać w każdym aspekcie , przedewszystkim niematego taniego grania cyfrowego ,tu gra dobre cd za 8tysia lub więcej , żadnych tanich wyostrzeń bs z pełna kulturą wokal mega prawdziwy naprawdę warto w to cudo zainwestować , grałem juz na kilku dac i ten zostaje narazie bo nic go nie chce pokonac naturą leje

...chyba nie do końca rozumiem?

nie rozumiesz czego ? bo ja zrozumiałem że 70% masz taniego grania , moja propozycja zainwestuj w lapsze granie bo dobry sprzęt tego wymaga z reszta kazdy dobry szanujący sprzęt tego wymaga a dowiesz się o co chodzi w heglu , bo mi 90% nie grało na na NAD c372 bo to po prostu nie jest dobry piec ma sałbe pre ,podłączając go do taniego pre nad kurde nie pamietam chyba 917 zagrał jak zupełnie inny wzmacniacz a wpinając mu dobre srebrne rca w pre gra jescze lepiej , ale niestety do hegla daleka droga i tu juz kabelki nie pomogą , bo hegel to zupełnie inna liga ,ok co nie którzy powiedzą że hegel musi mieć te 40-może 50 na volumenie żeby zagrać Nad nawet na 80 nie gra ba gra na wysokich volumenach bardzo ale to bardzo okrutnie słabo ,po prostu robi przester a to je tanie granie o zgrozo robi to juz na 11 -12 ,pozdr,,,pomijam fakt że rozlewa basisko po całej chacie a nikt tego nie chce ,i dla nowo zakupujacych ten sprzet dodam nie zapanujesz na tym nu nu nu , i nie wmawiaj sobie że masz kijowy pokój maz kijowy piec , lepiej juz to robi c370 gra bardziej wyrafinowanie ,ale tez troszke łoii basem ,tym tanim basem czyli leje i zabija wszystko

hegel mnie nauczył kultury w muzyce , wręcz mnie terroryzuje kulturą , bas tu ma naprawde dużo do gadania ale nigdy cie nie przegada i to jest to , jest krótki zwarty ale jak trzeba to i sie rozciągnie ale zawsze w ten kulturalny sposób , nad tego nie potrafi i tego nie rozumiem , rozpierduche robił jak tani bommbox, żeby tylko zaistnieć , wole mieć tego basu jakby mniej ale przecież panowie ile sie zyskuję ,detal , micro macro wtedy wiesz co jest grane pozdr,,,

własnie tego do końca nie wiem , ponoć mówią że jest ogromna ,miałem tylko h100 i potem juz tylko h200 anniwesrsary niby to takie już h300 jest bo ponoć kondy są wszystkie z h300 tylko bez dac , ale ja i tak uwazam ze dac z hegla to tylko hd25 ,mialem hd10 gra naprawde przyzwoicicie ale to nie jest to co hd25 tu sie dzieje wiecej magii z naturą powiazanej , dżwięki są bardziej oj bardziej wyrafinowane tego czaposłuchać bo gadanie nic nie powie ,ale ja wiem że tu sie dzieje więcej i więcej ,tak do końcca nie potrafie tego nazwać ale to słychać w każdym aspekcie , przedewszystkim niematego taniego grania cyfrowego ,tu gra dobre cd za 8tysia lub więcej , żadnych tanich wyostrzeń bs z pełna kulturą wokal mega prawdziwy naprawdę warto w to cudo zainwestować , grałem juz na kilku dac i ten zostaje narazie bo nic go nie chce pokonac naturą leje

nie rozumiesz czego ? bo ja zrozumiałem że 70% masz taniego grania , moja propozycja zainwestuj w lapsze granie bo dobry sprzęt tego wymaga z reszta kazdy dobry szanujący sprzęt tego wymaga a dowiesz się o co chodzi w heglu , bo mi 90% nie grało na na NAD c372 bo to po prostu nie jest dobry piec ma sałbe pre ,podłączając go do taniego pre nad kurde nie pamietam chyba 917 zagrał jak zupełnie inny wzmacniacz a wpinając mu dobre srebrne rca w pre gra jescze lepiej , ale niestety do hegla daleka droga i tu juz kabelki nie pomogą , bo hegel to zupełnie inna liga ,ok co nie którzy powiedzą że hegel musi mieć te 40-może 50 na volumenie żeby zagrać Nad nawet na 80 nie gra ba gra na wysokich volumenach bardzo ale to bardzo okrutnie słabo ,po prostu robi przester a to je tanie granie o zgrozo robi to juz na 11 -12 ,pozdr,,,pomijam fakt że rozlewa basisko po całej chacie a nikt tego nie chce ,i dla nowo zakupujacych ten sprzet dodam nie zapanujesz na tym nu nu nu , i nie wmawiaj sobie że masz kijowy pokój maz kijowy piec , lepiej juz to robi c370 gra bardziej wyrafinowanie ,ale tez troszke łoii basem ,tym tanim basem czyli leje i zabija wszystko

hegel mnie nauczył kultury w muzyce , wręcz mnie terroryzuje kulturą , bas tu ma naprawde dużo do gadania ale nigdy cie nie przegada i to jest to , jest krótki zwarty ale jak trzeba to i sie rozciągnie ale zawsze w ten kulturalny sposób , nad tego nie potrafi i tego nie rozumiem , rozpierduche robił jak tani bommbox, żeby tylko zaistnieć , wole mieć tego basu jakby mniej ale przecież panowie ile sie zyskuję ,detal , micro macro wtedy wiesz co jest grane pozdr,,,

i żeby nie przyciemnić , hegel h200 anniwersary ma dość basu ale nie oszukuje ,to jest ten bas o którym zawsze marzyłeś przy odsłuchu ci go nigdy nie zabraknie jest mega zwarty i masz gwarancje brak rozlewiska ,jest go tyle ile ma być

i żeby nie przyciemnić , hegel h200 anniwersary ma dość basu ale nie oszukuje ,to jest ten bas o którym zawsze marzyłeś przy odsłuchu ci go nigdy nie zabraknie jest mega zwarty i masz gwarancje brak rozlewiska ,jest go tyle ile ma być

tak się tylko wtrącę... a skąd wiadomo ile ma być basu?

w końcu kompletny system:)             Geodezja - Geologia - Górnictwo

no i sie zaczęło hee , jak nie wiesz to znaczy jestes w czarnej d..., brak antidotum ? ci co chcą wiedzieć wiedzą a ty sie nie dowiesz :)

no i sie zaczęło hee , jak nie wiesz to znaczy jestes w czarnej d..., brak antidotum ? ci co chcą wiedzieć wiedzą a ty sie nie dowiesz :)

żeby nie było jestem nie zależny , to co piszę to tylko moje wnioski z odsłuchów , jeżeli cos zagra lepiej na dzień dzisiejszy od hegla w sensie w innej marce to ja w to wchodze jeden warunek cena =brzmienie , i nigdy ni mówie że to mój ostani zestaw , na dzień dzisiejszy hegel jak dla mnie pokonal Nad c370 c372 316 i 304 317 319 marantz 680,6010 ose vintage 1610 chyba ,hegel h100 h200 ,h200 aniwersary ,harmany chyba wszystkie do 5tys , kable rca sieciowe itp od 500pln w górę , dobra dawaj ?

a i rotele nie pamietam z 7 modeli do 8 tys, bezwzgledne lanko im hegel robi na dziś :))))

z resztą słuchałem wiele innych modeli nie pamietam już tego kurde ze 200szt tego było , ale niestety panie sllawek hegel miażdży to całe udawanko w graniu , nic nad wyraz po prostu lanko jest i tyle w tych pieniądzach miazga , raczej nie ma alternatywy jeśli jest słucham ?

zawsze i tak przystaje że odsłuch odsłuch ? to juz nudne jest wiem ,ale warto bo każdy z nas słucha innej banii , ale jakis ogólny charakter lub jego brak powinniśmy opisać w skrócie

Gość aqs

(Konto usunięte)

Witam

Czy ktoś z klubowiczów słucha Hegla H80 z Usherami V602 czy da im rade, obecny Atoll AM100SE daję rade ale tylko na wyższych poziomach głośności

Specyfikacja techniczna Usherów V-602

System: dwudrożny, wolnostojący

głośnik wysokotonowy 1” (9930-20NC)

głośnik średnio-niskotonowy 7” (8935A)

Skuteczność 87 dB/1W/1m

Impedancja nominalna 8Ω

Pasmo przenoszenia 42 Hz - 20 kHz (-3dB)

Moc 70 W

Częstotliwość podziału zwrotnicy 2.2 kHz

i jak Hegel H80 współpracuje z Nas Synology po USB

Pozdrawiam

Witam

Jestem zainteresowany zakupem używanego wzmacniacza H100 i muszę się rozeznać jakie kolumny dobrze grają z tym wzmacniaczem. Pokój ok 25 m2. Głownie do muzyki elektronicznej oraz mp3 z kompa. Jakie możecie polecić kolumny podłogowe co dobrze się komponuje z tym wzmakiem

Edytowane przez Depesz84

Witam

Jestem zainteresowany zakupem używanego wzmacniacza H100 i muszę się rozeznać jakie kolumny dobrze grają z tym wzmacniaczem. Pokój ok 25 m2. Głownie do muzyki elektronicznej oraz mp3 z kompa. Jakie możecie polecić kolumny podłogowe co dobrze się komponuje z tym wzmakiem

Wszyscy używają wzmacniaczy i DAC'ów Hegla do słuchania MP3 -:)

Tak na poważnie to kolega Depesz84 chyba nie miał na myśli prawdziwych skompresowanych mp3, lecz porządne pliki [FLAC itp] z muzyką odtwarzane z komputera.

Oczywiście że pisałem o mp3 w formacie bezstratnym (Flac) z kompa (myślałem ze się domyślicie), Ja głównie słucham muzy w ten sposób. Wiem ze to może nie najbardziej audiofilski i idealny sposób i najlepiej kupić osobny DAC zew. i CD po 3 - 4 k za klocek ale zostawiam to innym bardziej majętnym osobom. Jest to poza moim budżetem.(heh)

Tak na poważnie sporo czytałem na temat tych wzmaków i mają podobny bardzo dobry DAC jak na wew. wbudowany, więc jest to dla mnie dość dobre rozwiązanie.

Dynaudio

Jakie one mają brzmienie, ciepłe zimne i co z resztą pasma (góra, dół)? Domyślam się że albo używasz tych kolumn albo chociaż miałeś możliwość odsłuchu ich w tej konfiguracji czy podobnej.. coś więcej na ten temat mógłbyś napisać, podzielić się jakimiś refleksjami, spostrzeżeniami itd

Edytowane przez Depesz84

Witam

Z tym wzmacniaczem powiedziałbym każde kolumny do powiedzmy 20kPLN powinny zagrać co najmniej przyzwoicie. Proponował bym szukać kolumn nie sensu stricte pod wzmacniacz ale pod pomieszczenie i pod własne ucho przede wszystkim.

Do Hegla H100

Jeszcze raz kolego napisz o co kaman bo nie wiem za bardzo o co chodżi :>

Z tym wzmacniaczem powiedziałbym każde kolumny do powiedzmy 20kPLN powinny zagrać co najmniej przyzwoicie. Proponował bym szukać kolumn nie sensu stricte pod wzmacniacz ale pod pomieszczenie i pod własne ucho przede wszystkim.

20.000 PLN za parkę kolumn to chyba trochę za daleko wybiegamy (bez przesady), ale Twoje podejście do tematu mnie się osobiście podoba. Raczej w grę wchodzą kolumny z pułki niżej czyli np jakieś używki do max 5 - 6k

Edytowane przez Depesz84

Miałem na myśli Hegla H100. Nie po to kopiowałem post aby pisać o WSH205 na ten przykład.

20.000 PLN za parkę kolumn to chyba trochę za daleko wybiegamy (bez przesady), ale Twoje podejście do tematu mnie się osobiście podoba. Raczej w grę wchodzą kolumny z pułki niżej czyli np jakieś używki do max 5 - 6k

Podałem 20kPLN pi razy drzwi. Na rynku jest duży rozrzut jeżeli chodzi o ceny (Zwłaszcza angielskie kolumny wychodzą drogo).

Raczej w grę wchodzą kolumny z pułki niżej czyli np jakieś używki do max 5 - 6k

Nie wiem jak grają ale pojawiła się ostatnio seria Diamond Pylona za 5 - 6 kPLN można kupić nówki kolumny na głośnikach Seas'a i Scan Speak'a.

Z tego co słuchałem to Minas Anor Studia 16Hz są całkiem fajne za 5-6 k powinno się udać kupić używane. (Bass refleks do przodu, mogą stać stosunkowo blisko tylnej ściany).

Ale jest i Altus 380 chociaż podobno ma być mniejszy model dostępny w przyszłości. Nówki 6kPLN

X34 Dynaudio też są fajne ale z 9k PLN kosztują.

Hegel HD30 DAC ze streamingiem i Air Play.

Pierwsze oficjalne info o nowym, referencyjnym urządzeniu Hegla. http://www.premiumsound.pl/przetworniki-dac/15-hegel-hd30-dac.html

Hegel%2BHD30%2BDAC.jpg

Hegel%2BHD30.jpg

Kto słucha, nie błądzi...

Do Hegla Dynaudio pasuje, F160, F260.

Sporo czytałem o tych monitorkach F160 cena/jakość podobno powala, cena ok 4k za nówki, natomiast ja bardziej celuję w podłogowe jak te wspomniane F260 chodź podobno trudne do wysterowania i musi być mocny wzmak, generalnie z założenia chyba podłogowe muszą zagrać lepiej niż monitory - w praktyce, chodź czytałem sporo że niektórzy wolą ,,monitory od podłogi" ale to chyba raczej wiąże się z ceną jak się domyślam albo ew. z metrażem pokoju

Te F260 chodzą po ok 9000 używka

A co z używek polecilibiście jeszcze w tej kwocie do 6000 PLN (używka)

Edytowane przez Depesz84

Sporo czytałem o tych monitorkach F160 cena/jakość podobno powala, cena ok 4k za nówki, natomiast ja bardziej celuję w podłogowe jak te wspomniane F260 chodź podobno trudne do wysterowania i musi być mocny wzmak, generalnie z założenia chyba podłogowe muszą zagrać lepiej niż monitory - w praktyce, chodź czytałem sporo że niektórzy wolą ,,monitory od podłogi" ale to chyba raczej wiąże się z ceną jak się domyślam albo ew. z metrażem pokoju

Te F260 chodzą po ok 6000

Jeśli chodzi o f160 to owszem fajne monitory i potwierdzam ze do hegla bedą pasować, jednak ceny które podałes są nierealne za nowe egzemplarze. Podobnie jak i za f260 chyba ze piszesz ceny za sztukę.

Ja jestem po odsłuchu H360 z Excite X38 i jak dla mnie było zdecydowanie za jasno żeby nie napisać ostro. Za to połączenie H360 z Xavian, a dokładnie XN CARISMA było po prostu świetne.

Ja jestem po odsłuchu H360 z Excite X38 i jak dla mnie było zdecydowanie za jasno żeby nie napisać ostro.

Dziwią mnie takie wypowiedzi jak ta powyżej wprawdzie każdy z Nas inaczej słyszy ale ja osobiście słuchając przez 2 tygodnie H160 z Excite x34 mogę napisać że mi brakowało nawet trochę góry i w żadnym wypadku nie było ostro. Głośniki wysokotonowe dynaudio słyną z tego z góra jest raczej wycofana przez co całościowo kolumny grają ciepło; Hegel H360 tak jak i H160 grają zachowując równowagę tonalną więc powyższe zestawienie brzmi dla mnie ciepło

Witam. Na pokładzie Hegel h200 i ATC 11.

a ja mam aktualnie atc 11 z h70 i też sobie świetnie z nimi radzi ale kusi mnie podłączenie do nich mocniejszego hegla.

Jakie kable używasz ? jaki DAC ?

Zauważyłem że okablowanie głośnikowe ma istotne znaczenie...

ATC nie mam zamiru zmieniać, są świetne.No chyba że na 40...kiedyś:)

a ja mam aktualnie atc 11 z h70 i też sobie świetnie z nimi radzi ale kusi mnie podłączenie do nich mocniejszego hegla.

W tej chwili mam Mdac'a z zasilaczem Tomanka, xlr eclipse 7 wireworda i kable audioquesta nie pamiętam modelu ale z tańszych.

Całość generalnie mi się podoba jest bas, rytm, szczegóły ale brakuje mi dynamiki przy mniejszych poziomach głośności - korci mnie by wymienić ten ostatni kabel, ale na jaki?? :)

Słuchałem h70 z moimi ATC, było nieźle ale w chwilę później Musical Fidelity M6si i niestety ....

Po raz pierwszy zrozumiałem co to znaczy mikrodynamika. Polecam spróbować.

a co do 40 to też wzdycham

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.