Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

a cd Krella 280 jest praktycznie nie do kupienia albo znika z prędkoscią światła .

Niedawno go zakupiłem i pięknie się zgrywa z Heglem :)

Po przesiadce z integry na dzielonkę sonicznie same plusy, minusy tylko po stronie czysto użytkowej.

Zgadzam się w zupełności z plusami , a minusów jeszcze nie zauważyłem. Przesiadłem z H300 na dzielonkę H20 z P4A mk2 gram na AP tempo VI które wkrótce wymieniam właśnie na ATC SCM40. Już nie mogę się doczekać :) Widzę że poszukujesz kabli polecam interkonekty LessLoss Anchorwave.

Edytowane przez moniek

Krell Cipher - ale tu cza 20kz mieć....

Sorry zapędziłem się...., nie ten klub

Edytowane przez iambr

*****************...bo najważniejsza jest muzyka!!!...*****************

co to za porównania że ktoś sprzedawał mój kolega non stop żeni hegle nie hegle , zapamietajcie raz na zawsze w Norwegi jest pełno Polaków i sobie chłopaki dorabiają i tyle w temacie , często ich nawet nie odsłuchują bo nie ma czasu cza przyciąć pare złotych a nie sie pitolić czy gra czy nie gra , a że hegla tam w brud to wyłapują nisze na rynku w PL , fajnie że salony im w tym cudnie pomagają :) tylko sie cieszyć a nie marudzicie

Każdego ewidentna sprawa co sprzedaje i dlaczego.

Zgadzam się w zupełności z plusami , a minusów jeszcze nie zauważyłem. Przesiadłem z H300 na dzielonkę H20 z P4A mk2 gram na AP tempo VI które wkrótce wymieniam właśnie na ATC SCM40. Już nie mogę się doczekać :) Widzę że poszukujesz kabli polecam interkonekty LessLoss Anchorwave.

Mnie bardzo ciekawią takie kolumny jak ATC. Widziałem kiedyś bardzo podobne do Harbertów.

Popacz na YT koleś wrzuca filmiki z H200 i SHL5, scenka jest całkiem całkiem...

Fajne te Harberthy. Co ze skutecznością tych kolumn? Wolał bym żeby było przynajmniej 89dB.

Co sądzisz, Harberthy dość wymagające.

Co do drugiej części postu to nie wiem jak to skomentować? Ból d... czy co? Bo nie wiem.

Nic mnie nie boli. Wchodzisz regularnie do watku zeby sobie po...olic jak to hegel wartosci nie trzyma, a sam gonisz denonka za 40% ceny rynkowej. Tyle lez ile wylales w tym watku nie przeszly bez echa na forum.

A jak to wszystko wypada przy normalnym poziomie głośności, nie głośno?

Przy wieczornym słuchaniu muzyki będzie też wielka zmiana?

Nie mam w ogóle doświadczenia z cichym słuchaniem Hegli. Mam 30 metrowy pokój przeznaczony tylko w celach audio-wizualnych i chodzę tam żeby solidnie przypierdolić. Cichej muzyki w tle słucham gdzie indziej i na mniej zaawansowanym sprzęcie.

Do cichego słuchania to chyba tylko lampa kilka wat i głośnik szerokopasmowy ze skutecznością 100 dB. Takie cudo słuchałem na AS w pokoju JAG-a. Bas do odcięcia, zupełnie niebywałe odczucie. A i jeszcze jedno wbrew pozorom to głośno też potrafi zagrać, oczywiście nie tak jak opisuje kolega wyżej :)

Nie mam w ogóle doświadczenia z cichym słuchaniem Hegli. Mam 30 metrowy pokój przeznaczony tylko w celach audio-wizualnych i chodzę tam żeby solidnie przypierdolić. Cichej muzyki w tle słucham gdzie indziej i na mniej zaawansowanym sprzęcie.

To mi się podoba. Krótko i na temat :)

Gość numik

(Konto usunięte)

Bo mają skomplikowane zwrotki, to ciężkie to uciagnięcia.

Co do wyswietlaczy to nie wiem czemu Hegel idzie w te oczojebne niebieskie.

po co to robisz? konkretnie. Ktoś kto słucha techcyfry Denona i Yamahy, do tego ze świszczącym lekko Wireworldem, nie powinien zbyt głośno krytykować Hegli, grozi mu osmieszenie się. Takie moje zdanie. Czy my siedzimy w klubie Denonan i smęcimy? Czasem płeć jest zwodnicza. Są wielbiciele ciepłego grania, są techcyfry japońskiej, są fani przejrzystego grania jak Hegel czy Audiolab...są też ględziciele

Edytowane przez numik

Ja nie słyszę żadnej różnicy czy hd12 czy hd25.

Dopiero jak zapalę 4Xdroższy to słyszę. To samo dotyczy kabli. Żadna różnica dla mnie.

Często akustyka pomieszczenia tak mocno bruździ w dźwięku że wszytko gra na jedno kopyto i słyszalne są tylko diametralnie duże zmiany bądź też kolumny narzucają własny charakter że co im nie podepniesz to przerabiają na swój sposób . Przy tym pułapie cenowym , neutralnych kolumnach i prawidłowej akustyce różnice pomiędzy hd12 a hd25 wyłapie się bez wysiłku .

Edytowane przez jacm

Nie mam w ogóle doświadczenia z cichym słuchaniem Hegli. Mam 30 metrowy pokój przeznaczony tylko w celach audio-wizualnych i chodzę tam żeby solidnie przypierdolić.

Też mam komfort słuchania na dowolnym poziomie głośności. Mimo wszystko nie słucham cały czas głośno. Najczęściej zakres na gałce wzmocnienia między 8.30 a 11. Wiadomo kiedy trzeba lub mam ochotę solidnie przyp....lić głośniej, to przyp...lę! A czasem to i słuchawki założę taki jestem rozwydrzony! ;) Howgh! ;)

"To co teraz, ha?"

ATC SCM 40 to dynamika i potęga porównywalna tylko do koncertu na żywo. Dzięki za sugestie co do kabli, obadam temat.

ile by kosztowała wymiana wyświetlacza z hegla do yamahy ,orientował sie może ktoś ,albo zagłębiał temat i najlepiej jak by się udało upakować tak ze dwa koło siebie ktoś by sie podjął cena nie gra roli ?

Edytowane przez freju

po co to robisz? konkretnie. Ktoś kto słucha techcyfry Denona i Yamahy, do tego ze świszczącym lekko Wireworldem, nie powinien zbyt głośno krytykować Hegli, grozi mu osmieszenie się. Takie moje zdanie. Czy my siedzimy w klubie Denonan i smęcimy? Czasem płeć jest zwodnicza. Są wielbiciele ciepłego grania, są techcyfry japońskiej, są fani przejrzystego grania jak Hegel czy Audiolab...są też ględziciele

Spuscic powietrze. Przejrzyste granie.

Co ja robię? Konkretnie? Napisałem tylko i jednocześnie zapytałem czemu Hegel montuje oczojebne ekrany, no bo chyba są rażące? A ty na mnie wlazisz. Co ja takiego napisałem że się tak oburzasz?

Wireworldy miewają tendencję do świśnięcia czasem, potrafią podkreślić sybilanty. ważne jednak, że mają fajny wyświetlacz, to najważniejsze w dźwięku ;)

O, kable z wyświetlaczem. Nie słyszałem. Dobrze że wspomniałeś o sybilantach, klimaty hegla. :) Co do kabli to nie przywiązuje do nich wagi, są to są.

Edytowane przez rafal735r

?👈

Spuscic powietrze. Przejrzyste granie.

Co ja robię? Konkretnie? Napisałem tylko i jednocześnie zapytałem czemu Hegel montuje oczojebne ekrany, no bo chyba są rażące? A ty na mnie wlazisz. Co ja takiego napisałem że się tak oburzasz?

O, kable z wyświetlaczem. Nie słyszałem. Dobrze że wspomniałeś o sybilantach, klimaty hegla. :) Co do kabli to nie przywiązuje do nich wagi, są to są.

na kablach to sobie przykleiłem taśmę led barwa ciepła koniecznie warm" fajnie dodają ciepełka w chłodnym przecież heglu :)
Gość numik

(Konto usunięte)

nie? ale we wzmaku to ważny element wg Ciebie? hmmm, cóż. Hegel i sybilanty? Powiem Ci, że głuchy nie jestem, słyszałem Hegle wiele razy i jakoś nie potwierdzam Twych obserwacji, wynikających z pewnością również z wielu odsłuchów. Ile razy słuchałeś Hegli? W jakich konfiguracjach, konkretnie dawaj chłopie. A ja na Ciebie nie wchodzę, bleee, prędzej Ty nam tu wszystkim na głowę :).

A zabawny w ogóle nie jesteś, nawet jeśli tak myślisz. Bawi Cię ciągłe trollowanie wątku...Twoja sprawa, dla mnie to śmieszne i dziecinne, każdy robi co uważa

Często akustyka pomieszczenia tak mocno bruździ w dźwięku że wszytko gra na jedno kopyto i słyszalne są tylko diametralnie duże zmiany bądź też kolumny narzucają własny charakter że co im nie podepniesz to przerabiają na swój sposób . Przy tym pułapie cenowym , neutralnych kolumnach i prawidłowej akustyce różnice pomiędzy hd12 a hd25 wyłapie się bez wysiłku .

Dokładnie albo gra na jedno kopyto albo dlatego ludziska żonglują sprzętem...

Kontrabas na żywo w pomieszczeniu ponad 100m2 z duza kubatura potrafi wzbudzić mody tegoż i nie da sie czasami słuchac albo trzeba szukac sweetspot'a w tymże....

Hegel i sybilanty?

+1

nie? ale we wzmaku to ważny element wg Ciebie? hmmm, cóż. Hegel i sybilanty? Powiem Ci, że głuchy nie jestem, słyszałem Hegle wiele razy i jakoś nie potwierdzam Twych obserwacji, wynikających z pewnością również z wielu odsłuchów. Ile razy słuchałeś Hegli? W jakich konfiguracjach, konkretnie dawaj chłopie. A ja na Ciebie nie wchodzę, bleee, prędzej Ty nam tu wszystkim na głowę :).

A zabawny w ogóle nie jesteś, nawet jeśli tak myślisz. Bawi Cię ciągłe trollowanie wątku...Twoja sprawa, dla mnie to śmieszne i dziecinne, każdy robi co uważa

Napisałem w zasadzie całego posta, ale nie będę odpowiadał,bo zaraz przyleci kolejny numik i to na mnie psy powiesi że troluje, choć sam do tego prowokuje.

?👈

Panowie szykuję po mału odsłuchy kolumn. Pomyślałem o podłogówkach (monitory już mam).

W pierwszej kolejności posłucham Amphionów helium 520.

Co sądzicie o zestawieniu z H360? Oprócz tego będę chciał zestawić te kolumny z moją ulubioną Primaluną Premium.

Zapomniałem dodać. Kolumny podłogowe do średniego pomieszczenia około 20m.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.