Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

W UK za 360 po obecnym kursie wychodzi 18500 zł u nas cena wyjściowa 21000 zł to jest niewiele ponad 10 % różnicy tyle w salonach polskich można uzyskać rabat na dzień dobry ta włoska oferta prawie jak nasza wychodzi prawie 20000 zł . No ale zawsze można potargować się też jeszcze z Anglikami :)

Edytowane przez jacm

No to już w Polsce musieliby zejść więcej jak kupuje się komplet wzmak i CD to rabat który zrówna tą angielską cenę jest możliwy .

Czyli 360 i słusznie nie ma co się kręcić w koło lepiej raz kupić i mieć spokój na lata .

W UK 10% off przy zakupie przez internet.

£3400 - £340

Cena £3060

No to już w Polsce musieliby zejść więcej jak kupuje się komplet wzmak i CD to rabat który zrówna tą angielską cenę jest możliwy .

Czyli 360 i słusznie nie ma co się kręcić w koło lepiej raz kupić i mieć spokój na lata .

Dokladnie sam sie przymierzam do niego czekam jeszcze moze cos zejdzie na naszym podworku z ceny :)

-=SLAYER RUL3Z =-

Mam wrażenie że rozdzielczość elektroniki i kolumn jest ograniczona przez QEDa.

Ja używam od pewnego czasu srebra - Albedo monolith i jestem mega zadowolony :) dużo powietrza, szczegółów, przestrzeni :) i nic nie wyostrza (przynajmniej u mnie w moim systemie i w moim pomieszczeniu). Może gdzieś w Twojej okolicy dasz radę go posłuchać. Używane dostaniesz w normalnych pieniądzach.

Albedo monolith i jestem mega zadowolony :) dużo powietrza, szczegółów, przestrzeni :) i nic nie wyostrza (przynajmniej u mnie w moim systemie i w moim pomieszczeniu).

Nie tylko u Ciebie :))

A jeśli komuś coś gra za ostro niech poprawi akustykę, wystarczy kilka ustrojstw 2D i 1D

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

Dokladnie sam sie przymierzam do niego czekam jeszcze moze cos zejdzie na naszym podworku z ceny :)

Dał byś znać jak wynegocjujesz cene. Ciekaw jestem jak to wygląda cenowo w PL.

Ja korzystam z okazji pobytu w UK.

Dywan na podłogę i gęste wysokie kwiaty w miejscach pierwszych odbić po bokach kolumn na poziomie wysokotonowca doskonale się sprawdzają jeśli ktoś ma za dużo góry .

Dywan typu SHAGGY u mnie dużo zmienił.

Taki 7cm wysokości i dosyć gęsty.

Dywan typu SHAGGY u mnie dużo zmienił.

Witam w klubie u mnie też zawsze dywan ląduje jako naturalny ustrój właśnie z długim włosiem ,W każdym pomieszczeniu podstawa to jedna z powierzchni przeciwległych ( w tym przypadku podłoga / sufit ) powinna być zawsze z ustrojami akustycznymi nie mogą być obie gołe .

Dał byś znać jak wynegocjujesz cene. Ciekaw jestem jak to wygląda cenowo w PL.

Ja korzystam z okazji pobytu w UK.

No problem jak tylko sie uda napewno dam znaka.

-=SLAYER RUL3Z =-

Zastanawiam się też nad zmianą IC. Obecnie jest to budżetowa fioletowa Melodika RCA.

Warto pchać się w IC XLR ? np Tellurium Q Black i do tego głośnikowe Tellurium Q Black ???

Dla przypomnienia posiadam: HD10 + H80 + KEF LS50.

Proszę o wasze zdanie czym połączyć DAC'a ze wzmakiem i wzmaka z monitorami żeby nie tworzyć wąskiego gardła dla całości.

Zależy mi na dźwięku naturalnym, dobrze zbalansowanym a zarazem rozdzielczym tworzącym wrażenie tzw. live show :)

Poczytałem trochę o XLR i rzekomo do H80 jest to polecane IC, ze względu na użyte lepszej jakości komponenty które odpowiadają za przekaz sygnału właśnie z tych gniazd.

Miałem okazję porównać kable "MONKEY CABLE" RCA i XLR właśnie na H80, to pierwsze co mocno mnie zdziwiło, to poziom głośności, który na ucho był około 5db większy na XLR.

Edytowane przez CEzAR21

Kupiłem jakąś samoróbkę XLR pośrednio od gościa z forum mp3store. Zastąpiła Melodikę. Nie mam nic do Melodiki, oprócz wytrzymałości. "Rozerwały" się po niecałym roku - kilka przypadków.

Tellurium Q Black i do tego głośnikowe Tellurium Q Black ???

Dla przypomnienia posiadam: HD10 + H80 + KEF LS50.

Melodika Purple bardziej w tanich systemach takich z marketu, dla H80 i HD10 plus Kefy warto coś wartościowego sonicznie, a takim jest Tellurium Q. To bdb stosunek jakości do ceny, a jak weźmiesz tandem IC+SP można rabacik jakiś dostać.

Nie myślałeś o zamianie HD10 na 12 lub 20?

Melodika Purple bardziej w tanich systemach takich z marketu, dla H80 i HD10 plus Kefy warto coś wartościowego sonicznie, a takim jest Tellurium Q. To bdb stosunek jakości do ceny, a jak weźmiesz tandem IC+SP można rabacik jakiś dostać.

Nie myślałeś o zamianie HD10 na 12 lub 20?

Zastanawiałem się przez jakiś czas nad zmianą HD10 na HD20 ale kiedyś ktoś mi poradził żebym użył dobrego konwertera (HD2) do HD10 i wówczas zmiana na HD20 nie będzie miała sensu a poza tym HD10 ma bardzo fajną barwę i moim zdaniem dużo lepszą od wbudowanego daca w H80. (HD11). Przewagą daca w H80 jest delikatnie wyższa rozdzielczość od HD2+HD10.

Musiałbym przesłuchać u siebie HD20 żeby dokonać ewentualnej zmiany a to raczej jest mało realne :)

Edytowane przez CEzAR21

Zdecydowałem się najpierw na zmianę IC, typy są dwa: Albedo Monolith (XLR) i Tellurium Q Black (XLR)

Ewentualnie to samo tylko w wersji RCA? (H80 + HD10 + KEF LS50)

Proszę o waszą fachową opinię.

Nie znam Tellurium, ale mam tandem Albedo Monolith IC RCA plus SP.

Uważam Monolitha za bardzo zrównoważony i dojrzały brzmieniowo kabelek w porównaniu z Albedo Flat One jest bardziej rozdzielczy w całym zakresie przy tym spokojniejszy, może z lekko wycofaną średnicą co akurat daje efekt wycofania się sceny poza linię głośników, co akurat lubię w FlatOne ta średnica jest bardziej gęstsza i nasycona w efekcie jest wrażenie wypchnięcia sceny do przodu, bas jest bardziej miękki i mniej rozdzielczy niż w Monolith i tutaj co kto lubi.

Wracając do Tellurium Q Black wiem z pewnego źródła, że to świetny stosunek jakości do ceny i w tej cenie trudno znaleźć konkurencję, myślę że trzeba by pożyczyć jedno i drugie aby się przekonać.

Jednak poproś o wygrzane kable, Albedo potrzebuje czasu i zaraz po wpięciu nie zrobi większego wrażenia naprawdę minimum to ok. tygodnia grania, wiem bo od lat stosuję ich kable i z każdym modelem licząc od dołu było podobnie.

A jak ktoś nie wierzy w proces wygrzewania hmmm...

Pozdrawiam

To zależy co lubisz w muzyce. Ten black lubi zaokraglac, ocieplac, w moim systemie gora jest za bardzo przygaszona. Monolith ta nowa wersja jest bardzo zbliżona do acoustic zen silver reference II, słychać idealnie szarpanie drutów i bulgotanie gitary basowej. Przy źle zestawionym systemie może być wyostrzenie. Black jest bardziej bezpiecznym zakupem bez odsłuchu. Monolith w odpowiednim systemie jest sporo lepszym interkonektem.

Zdecydowałem się najpierw na zmianę IC, typy są dwa: Albedo Monolith (XLR) i Tellurium Q Black (XLR)

Ewentualnie to samo tylko w wersji RCA? (H80 + HD10 + KEF LS50)

Proszę o waszą fachową opinię.

Wybrał bym te pierwsze.

Każdy człowiek może zbłądzić , uparcie w błędzie tkwi tylko głupi.... Cyceron

Po głębszych przemyśleniach zamówiłem do testów komplecik Tellurium Q Blue, USB + IC RCA + SP.

Zasugerowałem się wpisami na różnych zagranicznych forach gdzie ludzie przechodząc z TQ Blue na Black wracali do tego pierwszego.

Po odsłuchach podzielę się wrażeniami.

Po głębszych przemyśleniach zamówiłem do testów komplecik Tellurium Q Blue, USB + IC RCA + SP.

Zasugerowałem się wpisami na różnych zagranicznych forach gdzie ludzie przechodząc z TQ Blue na Black wracali do tego pierwszego.

Po odsłuchach podzielę się wrażeniami.

Daj znać jak Ci się Tellurium Q Blue wpasował :)

Ten kamień na całej ścianie potrafi zrobić fajną robotę akustycznie .

Jesli głębokość szczelin ma ponad 5cm a najlepiej 10 i przypada ich ponad 10 na pół metra to fajna robotę może robić. Jeśli jest to kamień z małymi szczelinami, prawie gładki to ma słaby wpływ niestety. Szukałem kiedyś kamienia o dużych szczelinami ale raczej nie ma takiego.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.