Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Magico jak ten H360 zdecydowałeś już?

Fajny wzmacniacz, mocny, przynajmniej na papierze. Ale zdaje sie, że topowa integra Hegla to nie byle co.

Narazie nie zdecydowałem nic. Mam ostatni dzień na to także dziś będe siedział w nocy i rozmyślał.

Fajnie by było jakby jakiś użytkownik H360 się pojawił.

Narazie nie zdecydowałem nic. Mam ostatni dzień na to także dziś będe siedział w nocy i rozmyślał.

Fajnie by było jakby jakiś użytkownik H360 się pojawił.

Cena ok ale ten rynek wtórny mnie przeraża, że tak leci cenowo w dół.

W zasadzie to wszystko co do tej pory miałem drożało.

Coś się pomieszało ze wpisem

Cena?

Cena 10990zł.

Testujemy go od kilku dni. Kolor jest tylko biały i innego nie będzie.

Wyświetlacz jest fajny, dobrze się prezentuje.Streaming działa bardzo dobrze. Obsługa na BubbleUPnP z naszego serwera i z Tidala - za to pozytyw.

Genialnie buduje przestrzeń, gra równo, ale nie nudno, z ładnym nasyceniem. Genialnie reaguje na lepsze źródło.

W zestawie z Hegel Mohican i na niedrogich Wigg Art Enzo koncertowe brzmienie. Świetny zestaw do 25-40m2

14883441_1151621871597209_3830422113989050323_o.jpg

Kto słucha, nie błądzi...

Kolor jest tylko biały i innego nie będzie.

Jak jestem fanem Hegla tak nie mogę zrozumieć ich polityki dot. koloru urządzeń. Wyskoczyli z tym białym jak Filip z konopi. Chcąc kupić DAC, czy CD mamy "zebrę" na półce :)

Cena 10990zł.

Testujemy go od kilku dni. Kolor jest tylko biały i innego nie będzie.

Wyświetlacz jest fajny, dobrze się prezentuje.Streaming działa bardzo dobrze. Obsługa na BubbleUPnP z naszego serwera i z Tidala - za to pozytyw.

Genialnie buduje przestrzeń, gra równo, ale nie nudno, z ładnym nasyceniem. Genialnie reaguje na lepsze źródło.

W zestawie z Hegel Mohican i na niedrogich Wigg Art Enzo koncertowe brzmienie. Świetny zestaw do 25-40m2

14883441_1151621871597209_3830422113989050323_o.jpg

Panowie z PremiumSound.

Kilka słów na temat H360. Waszym zdaniem.

Często ludzie piszą o słabej wydajności prądowej Hegla.

Jaki jest zasilacz, czy to jest konstrukcja dual mono?

Na str. Hegla za wiele nie pisze o tym modelu.

Pozdrawiam

Panowie z PremiumSound...

Jest szansa, że pojawi się Hegel H 360 ( wersja czarna ) w jednym kolorze.

Dlaczego zmienili wyświetlacz...wiem że można wyłączyć. Jednak Hegel H 200 jak dla mnie miał wspaniały wyświetlacz " małe jest piękne " : )

Następnie... dlaczego oszczędzają na obudowie... patrz znowu Hegel H 200.

Można się jeszcze przyczepić do gniazd RCA w tej klasie cenowej. Jednak nie zamierzam używać gniazd, to mi to " loto " jednak w tej klasie cenowej Hegel mógłby się postarać.

Co do brzmienia... znakomity piec

Gry przygodowe ... " Wyłącznie Single Player !!! " ... 

Osobiście większy wyświetlacz jest dla mnie lepszy.

Obudowa H200 fajnie zrobiona z aluminium szczotkowanego. H360 widziałem tylko na obrazku to sie nie wypowiem czy oszczędzają czy nie.

Osobiście większy wyświetlacz jest dla mnie lepszy.

Obudowa H200 fajnie zrobiona z aluminium szczotkowanego. H360 widziałem tylko na obrazku to sie nie wypowiem czy oszczędzają czy nie.

Magico : ) zobacz sobie " jak masz dostęp do pieca... : ) jak wygląda wyświetlacz w Heglu H 200.

Hegel H 200, pod względem włożonego materiału w obudowę, górna pokrywa / dolna płyta, zjada Hegla H 360 na śniadanie... że tak się wyrażę : )

Sam jestem zainteresowany tym piecem, " potrzebuję super funkcjonalnego wzmacniacza...HC Room - pokój gracza "

Chcę podpiąć trzy konsole PS3 / PS4 XBOX 360 + Oppo BDP -105D.

Ale pech chciał że wcześniej był Hegel H 200... i nie mam zamiaru cofać się do tyłu.

Za taką kasę wymagam nie tylko funkcjonalności / brzmienia, ale i wkładu jaki został włożony w obudowę.

Jak jestem fanem Hegla tak nie mogę zrozumieć ich polityki dot. koloru urządzeń. Wyskoczyli z tym białym jak Filip z konopi. Chcąc kupić DAC, czy CD mamy "zebrę" na półce :)

zapewne pojawi sie więcej urządzeń w tym kolorze.pozatym projektanci wnętrz i żony lepiej ten kolor tolerują

Sprzedam VITUS RI100

Magico : ) zobacz sobie " jak masz dostęp do pieca... : ) jak wygląda wyświetlacz w Heglu H 200.

Hegel H 200, pod względem włożonego materiału w obudowę, górna pokrywa / dolna płyta, zjada Hegla H 360 na śniadanie... że tak się wyrażę : )

Sam jestem zainteresowany tym piecem, " potrzebuję super funkcjonalnego wzmacniacza...HC Room - pokój gracza "

Chcę podpiąć trzy konsole PS3 / PS4 XBOX 360 + Oppo BDP -105D.

Ale pech chciał że wcześniej był Hegel H 200... i nie mam zamiaru cofać się do tyłu.

Za taką kasę wymagam nie tylko funkcjonalności / brzmienia, ale i wkładu jaki został włożony w obudowę.

Aż tak źle jest z tą jakością wykonania H360?

Potrzebuje mocnego pieca a dziś jest ostatni mój dzień na decyzje zakupu H360.

Jeśli dziś nie kupię to już nigdy.

Mało użytkowników tego modelu pisze, jaki pech. W ciemno mogę kupić ale jak będzie tak fatalnie z tą jakością to będe zły.:)

Panowie nie popadajmy w paranoję obudowa ma być sztywna i w każdym Heglu jest , kwestia grubości to już indywidualny punkt widzenia jak komuś sprawia przyjemność sprzęt że ścianka 1 cm to producent może zrobić ale to kasa wywalana w materiał . Co do wyglądu h200 ma szczotkowania pokrywę a wyższe modele wyglądają jak malowane proszkowo , to też kwestia gustu . I najważniejsze dla.nas to progres im wyżej w katalogu jednak muzycznie jest ciekawiej .

Edytowane przez jacm

Aż tak źle jest z tą jakością wykonania H360?

Potrzebuje mocnego pieca a dziś jest ostatni mój dzień na decyzje zakupu H360.

Jeśli dziś nie kupię to już nigdy.

Mało użytkowników tego modelu pisze, jaki pech. W ciemno mogę kupić ale jak będzie tak fatalnie z tą jakością to będe zły.:)

Nie nie... jakość wykonania jest znakomita. Spasowanie elementów jest...wzorcowe. Widać że nie lepiony w garażu. Wszelkie napisiory : ) z tyłu są wysokiej jakości.

Gorzej jest z jakością samej obudowy. To nie Hegel H 200. Jeżeli piec będzie wsunięty w półkę, i będzie wystawać jedynie ryjek wzmacniacza ( front ) to... ok. Nie widać co jest za panelem.

Jednak są ludziki, które sprzęt mają na górnej półce, i piec ma się prezentować w pokoju. Nie po to wydaje się grubą kasę, żeby go chować.

Na dole może być kondycjoner, i mniej fajniejsze klocki.

Ja jak zobaczyłem pierwszy raz Hegla H 360 " pokrywa górna "... to tak zrobiłem... co to kur.. jest !!! To widać od razu, nie trzeba się wpatrywać dwie godziny.

Piec fajny, ale z tym wyświetlaczem, pokrywą górną... przegięli.

Zapodam zdjęcie...

Panowie nie popadajmy w paranoję obudowa ma być sztywna i w każdym Heglu jest , kwestia grubości to już indywidualny punkt widzenia jak komuś sprawia przyjemność sprzęt że ścianka 1 cm to producent może zrobić ale to kasa wywalana w materiał . Co do wyglądu h200 ma szczotkowania pokrywę a wyższe modele wyglądają jak malowane proszkowo , to też kwestia gustu . I najważniejsze dla.nas to progres im wyżej w katalogu jednak muzycznie jest ciekawiej .

jacm !!!

Przestań pierd.... dobra.

Takie teksty, to sobie możesz bazgrolić na You Tube.

Takim myśleniem ( twoim ) to niedługo producenci będą lepić urządzenia audio " w tym pułapie cenowym " z tektury.. będziesz zadowolony ?

I nie pierd.. tutaj o jakości muzycznej... Piec ma grać lepiej jak wyglądać, i ma grać lepiej jak wyglądać...chyba dobrze nabazgrałem : )

: )

post-51219-0-79519300-1477928016_thumb.jpg

Edytowane przez Myszator

Wzmacniacze Hegla za nie długo będą wyglądały jak hello kitty. Prawda jest taka, że H300, H360 i z pewnością ten nowy białasek, są wzmacniaczami gorszymi niż H200 o dzielonych konstrukcjach już nie wspomnę. Hegel konsekwentnie leci brzmieniowo w dół, są bajery, białe obudowy hi tech, tylko o dzwięku zapomnieli. Ale teraz mamy smartfony, bezprzewodowe słuchanko i do tego się nadaje.

Kolego Myszator a ten potworek za tym Heglem, co to jest?

Powiem szczerze, że zniechęciliście mnie do zakupu.

Hegla zawsze uważałem za dobry sprzęt.

Pamiętam 2 lata temu kiedy to przymierzałem się do zakupu wzmacniacza po między Moon a Hegel.

Oba mi się podobały brzmieniowo.

Więc zacząłem na forum opisywać co mi się nie podoba w H160/co bym zmienił.

Znalazła się pewna jednostka ludzi, która wręcz atakowała mnie, nie dopuszcając myśli o negatywnej opinii.

A teraz proszę... wszystko nabrało odwrotu. Spotykam się z częstymi opiniami po tej stronie złej.

Mogę tyle napisać, że kupiony Moon 2 lata wstecz w chwili obecnej jest w sklepie 2x droższy. Cena poszybowała w górę prawie dwukrotnie. Używek na rynku wtórnym prawie 0.

Myszator.

Co sugerujesz?

Ile jest wart H360 Twoim zdaniem.

Wzmacniacze Hegla za nie długo będą wyglądały jak hello kitty. Prawda jest taka, że H300, H360 i z pewnością ten nowy białasek, są wzmacniaczami gorszymi niż H200 o dzielonych konstrukcjach już nie wspomnę. Hegel konsekwentnie leci brzmieniowo w dół, są bajery, białe obudowy hi tech, tylko o dzwięku zapomnieli. Ale teraz mamy smartfony, bezprzewodowe słuchanko i do tego się nadaje.

Ile godzin słuchałeś u siebie H200 , H300 , i H360 oraz dzielonych konstrukcji porównując je bezpośrednio brzmieniowo . Proszę wymień różnice jestem bardzo ciekaw odpowiedzi .

To samo pytanie do szanownego Pana Myszatora . Swoją drogą proponuje zmierzyć grubość blachy w H300 i H 200 i przestać się tak podnieść drapanym aluminium i malowaniem proszkowym oraz wyświetlaczami bo jakurat to jest kwestia gustu

Edytowane przez jacm

Panowie

Każdy z Was ma zapewne trochę racji. Jakość wykonania owszem kupując sprzęt nie tani można mieć zastrzeżenia.

Kolega "jacm" pisał wcześniej o tym żeby znalesc swoj dżwięk. I o to chodzi.

Dobrze zgrany zestaw to podstawa.

Panowie

Każdy z Was ma zapewne trochę racji. Jakość wykonania owszem kupując sprzęt nie tani można mieć zastrzeżenia.

Kolega "jacm" pisał wcześniej o tym żeby znalesc swoj dżwięk. I o to chodzi.

Dobrze zgrany zestaw to podstawa.

Tyle że Panowie nie piszą o jakości a o guście , Jak.zmierza grubość pokrywy H 200 i h300.to się sami przekonają że piszą o guście a nie o jakości . Drapane aluminium i malowanie proszkowe to forma wizualnego wykończenia powierzchni i nie ma nic wspólnego z jakością . A pisanie że H 200 jest lepszy od wyższych modeli i dzielonek to już fantastyka .

Edytowane przez jacm

Mi osobiście nie przeszkadza czy malowana obudowa czy drapana.

Ogólnie jakość wykonania bo często o tym piszą aż człowiek zaczyna mieć wątpliwości czy dobrze robi kupując ten wzmacniacz.

Szkoda, że Pany z PremimSound nie dorzucili pare groszy od siebie.

A pisanie że H 200 jest lepszy od wyższych modeli i dzielonek to już fantastyka .

Aby była jasność, napisałem że H200 jest lepszy od H300 i 360, a o dzielonych konstrukcjach już nie wspomnę, bo te są lepsze od H200 a od H300 i 360 to dopiero. Tyle z sprostowania. Słyszałem wszystkie Hegle, od h70 zaczynając, na topowym monobloku kończąc, więc wiem co słyszałem.

Nie słyszałem H200, ale gdyby było jak piszesz, raczej nie pojawiałyby się ogłoszenia z tak niskimi cenami H200.

Dla przykładu jedno.

http://www.hifi.pl/ogloszenie/audio/43/237861.php

Widziałem też za 5700 i długo było.

Aby była jasność, napisałem że H200 jest lepszy od H300 i 360, a o dzielonych konstrukcjach już nie wspomnę, bo te są lepsze od H200 a od H300 i 360 to dopiero. Tyle z sprostowania. Słyszałem wszystkie Hegle, od h70 zaczynając, na topowym monobloku kończąc, więc wiem co słyszałem.

Jakie to aspekty dźwiękowe sprawiły że H200 jest lepszy od wyższych modeli? Bo że mógł się spasowac z kolumnami nierówno grającymi lub dziwną akustyka pomieszczenia lepiej to jasne . Na jakim sprzecie Ci to wyszło ? To było granie u siebie w domu na niezmiennym zestawie ?

Edytowane przez jacm

Myszator.

Co sugerujesz?

Ile jest wart H360 Twoim zdaniem.

Dla mnie jako gracza : ) nie widzę konkurenta dla wzmacniacza Hegel H 360. Super funkcjonalny wzmacniacz. Szkoda że przepiękny przód wzmacniacza, odbiega jakościowo od reszty wzmacniacza.

Dla mnie to wygląda troszku nie tak. Do tego dochodzi tragiczny kolor pokrywy. Wzmacniacz w dwóch kolorach. ( Wersja czarna )

No kur... jak można za taką kasę ulepić tak wzmacniacz. Przecież to się we łbie nie mieści.

Ile jest wart Hegel. Napiszę inaczej...

Pod względem brzmienia... 17 tys zł

Pod względem włożonej kasy w obudowę / gniazda RCA... 3 tys zł ( Nie dotyczy frontu bo ten jest przepiękny, oraz wejść XLR / Optical )

To już wzmacniacz Block V - 120 jest lepiej wykonany ( grube płyty, znakomite gniazda RCA )

Dobra... troszku zlazłem z tematu. Ale musiałem coś nabazgrać.

BC EX 362 D ( Klasa A / AB )

Jacm jak zwykle... a ile słuchałeś Heglów, i tak w kółko.

Jacm od tego bazgrolenia ( ile słuchałeś ) to rzygać się chce.

Nie bój, słuchałem każdego Hegla... oprócz H 70, i dzielonek Hegla. Jak pamiętam to Hegel takie piece wypuścił... H 70 / H 80 / H 100 / H 160 / H 200 / H 300 / H 360

Bardzo miło wspominam... Hegla H80. ( Pod względem brzmienia )

Co do wzmacniaczy dzielonych słuchałem jedynie " takie se " : ) Klasa A + lampa

Edytowane przez Myszator

kolego jacm,

właśnie poszukuję wzmacniacza i myślałem, żeby spróbować H200. z tego co pamiętam, miałeś chyba H200.

z Twojego wpisu wynika, że jest do niczego delikatnie mówiąc i zgra się z kolumnami równie marnej proweniencji...

o co więc chodzi z tym Heglem? z dobrymi kolumnami nie zagra na dobrym poziomie? takowe posiadam a w pakiecie spieprzoną akustykę, czyli rozumiem - kupić spaprane kolumny + gratis spaprana akustyka=H200 będzie ok.

najpierw zachwyty na forum nad każdym modelem, dwusetka wg. pewnego bloga to właściwie"hi" a nawet już "end"

a ceny lecą na łeb i teraz grają ewentualnie 300 lub 360 a reszta już tak mniej....

czy źle coś odebrałem?

pozdrawiam

Dla mnie jako gracza : ) nie widzę konkurenta dla wzmacniacza Hegel H 360. Super funkcjonalny wzmacniacz. Szkoda że przepiękny przód wzmacniacza, odbiega jakościowo od reszty wzmacniacza.

Dla mnie to wygląda troszku nie tak. Do tego dochodzi tragiczny kolor pokrywy. Wzmacniacz w dwóch kolorach. ( Wersja czarna )

No kur... jak można za taką kasę ulepić tak wzmacniacz. Przecież to się we łbie nie mieści.

Ile jest wart Hegel. Napiszę inaczej...

Pod względem brzmienia... 17 tys zł

Pod względem włożonej kasy w obudowę / gniazda RCA... 3 tys zł ( Nie dotyczy frontu bo ten jest przepiękny, oraz wejść XLR / Optical )

To już wzmacniacz Block V - 120 jest lepiej wykonany ( grube płyty, znakomite gniazda RCA )

Dobra... troszku zlazłem z tematu. Ale musiałem coś nabazgrać.

W salonie oglądałem H80 i H160 to chyba to samo dzieło.

No.... wzmacniacz bardzo prosty, żadnej egzotyki z tyłu.

Jednym słowem odpuścił byś zakup H360.

Co do koloru obudowy to jakbyś o tym nie napisał to bym nie zauważył. Zdj. nie oddają tego.

Ale czy jest to tak istotne, czy to faktycznie wygląda tak fatalnie?

obserwuje rynek heglowy i zapewne część oferty z Norwegii trafia do nas, dla przykładu:

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=84563824

Jest też juz kilka H160 na finn po 1500 NOK, więc powoli można spodziewać się tez większej oferty tego modelu

podaż wynika zapewne ze zmiany na wyższe modele przez Norwegów, biorąc pod uwagę cenę w NO i ich "siłę" nabywczą jest to dla nich mniejszy wysiłek finansowy za nowy z salonu niż dla nas używka z giełdy

PS jakby ktoś z Lublina i okolic miał H200 to chętnie bym zaprosił, chciałbym posłuchać w domowych warunkach

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Może inaczej. Co waszym zdaniem do 15K (bo za takie pieniądze mam H360) lepiej zagra niż w/w model?

Oprócz słabych lampek jak Ars Sonum itp.

Coś mocnego o nie ocieplonym brzmieniu (Octave V70 już znam).

Przesiadka z dotychczas odsłuchanych wzmacniaczy na szkołę Hegla to dla mnie wreszcie słuchanie muzyki od nowa .

Wszystkie Hegle mają ten sam główny kręgosłup , szybkość . Im wyżej wnseriach tym lepsze są dynamika , bas i scena . to w dużym skrócie . Dokładniej H200 to to samo co H300 tylko że H300 ma bardziej ciepła barwę oraz lepiej zróżnicowany bas . To oznacza że H300 nadaje się do w pelni przezroczystych systemów i pokaże swoją klasę zaś H200 żeby dojść do dzwieku jak w h300 barwowo należy użyć kolumn o takiej barwie . Z basem takiego zróżnicowania jak w H300 się na 200 nie osiągnie żadnymi zabiegami . 360 to już trzeba być malkoltentem żeby się przyczepić to klasa dzielonki h20 i p20 przy czym dzielonka delikatna ma przewagę w niuansach dla.złotouchych oraz delikatnie lepiej wydajna pradowo . Moim zdaniem od 360 w zwyż to już nie jest lepiej gorzej tylko inaczej . H80 w tej cenie klasa sama w sobie na całym rynku do łatwych kolumn bajka nie ma nic co zbliży się do tego dźwięku na rynku . H4SE Kiler do trudnych kolumn przenosić trzeba wn2 osoby trafo bodajże 2400 watt dźwiękowo bezdyskusyjne hi end . P30 i h30 słuchałem nie u siebie lecz mimo to dźwięk mnie zaczarował .

Ogólnie na rynku w niższych półkach kolumny mają swoje maniery grania nie są neutralne i przezroczyste . Zazwyczaj żeby osiągnąć dobra barwę są lekko zamulone spowolnione dla.nich H200 jest zbawieniem ma większą szybkość od innych Hegli (ma rekompensować zmulenie kolumn )/ostatecznie otrzymujemy wysokiej klasy rasowy dźwięk szybki i barwny . Od H 300 jest taki pułap cenowy że raczej ludzie mają już kolumny neutralne i przezroczyste i tam nie trzeba nic dodawać tylko też zagrać neutralnie żeby nie zepsuć nic .

Edytowane przez jacm

obserwuje rynek heglowy i zapewne część oferty z Norwegii trafia do nas, dla przykładu:

http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=84563824

Jest też juz kilka H160 na finn po 1500 NOK, więc powoli można spodziewać się tez większej oferty tego modelu

podaż wynika zapewne ze zmiany na wyższe modele przez Norwegów, biorąc pod uwagę cenę w NO i ich "siłę" nabywczą jest to dla nich mniejszy wysiłek finansowy za nowy z salonu niż dla nas używka z giełdy

PS jakby ktoś z Lublina i okolic miał H200 to chętnie bym zaprosił, chciałbym posłuchać w domowych warunkach

Dokładnie też tak myślę. Co to dla norwega sprzedać po kosztach wzmacniacz.

U nas w kraju kupując sprzęt za ponad 20K a po roku go sprzedać za 10K jest nie do pomyślenia.

Ale Electrocompaniet też jest tani z drugiej ręki na Finn.no podobnie jak Hegel.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.