Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Sprawdź (wypożycz)albedo (od Monolith w gore). Może być ze zapomnisz o wymianie kabli na długo u mnie z Heglem były strzałem w dziesiątkę

Edytowane przez bronx99

Jaki ten Harmonix? Będę miał na chwilę Nordost Red Dawn ale nie będę miał z czym porównać bo kabli też się pozbyłem.

Jest w dziale ogłoszeń: http://www.audiostereo.pl/nasze-aukcje-na-allegro-i-ebay_123508.html/page__st__780#entry4011827

Harmonix HS-101 SLC 2,5 m - widełki

Edytowane przez moniek

Sprawdź (wypożycz)albedo (od Monolith w gore). Może być ze zapomnisz o wymianie kabli na długo u mnie z Heglem były strzałem w dziesiątkę

Z którym heglem? - bo rozpatruje monolight monocrystal - napisz please wiecej na priv.

Jakiś czas temu, ktoś pisał, że Hegel H200 po modzie masakruje Hegla H300.

Musisz pogrzebać, na pewno gdzieś tutaj ten wpis jest.

Uzytkownik Patryks26

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

Posiada ktos może Hegla H100 lub 200 i jest z Katowic lub okolic? Szukam wzmacniacza używanego do 5k i chciałbym tych Hegli posłuchać, albo chociaz jednego z nich.

Ja akurat jestem z Pomorza, ale mam dla Ciebie jedną uwagę.

Hegel Heglowi nie równy.

Słuchałem mnóstwo H100, H200 i nawet pare modeli H300 i powiem Ci, że prawie każdy gra inaczej (oczywiście porównując do siebie te same modele).

Możesz kupić Hegla, który zagra naprawdę słabo - płasko, bezbarwnie, nie czysto i nudno, a możesz dorwać model z brzmieniem barwnym pełnym czystym i szczegółowym.

Najprościej przy porównaniu można powiedzieć, że jeden gra natarczywie, a drugi bardzo muzykalnie i przyjemnie.

Dodam, że wszystkie modele były sprawdzane zawsze w jednej niezmiennej konfiguracji.

Wiem, że tu pełno osób z klubu zarzuci mi, że to jakieś bzdury, ale podejrzewam, że te osoby nie słuchały zbyt wielu sztuk :)

Naprawdę warto poszukać bo niestety HEGEL robi na ilość, a pomimo tego trafiają się perełki =)

Edytowane przez marcin1987

Z jakimi głośnikami grają u Was Hegle H360.

Wybaczcie, zdaje sobie sprawę, że pewnie gdzieś był taki wątek. Ale nie będę grzebał bo trochę tych stron jest...

U mnie Dynie f160, białe perełki...

Nie drogie ale przyzwoite

Hegel Heglowi nie równy.

Słuchałem mnóstwo H100, H200 i nawet pare modeli H300 i powiem Ci, że prawie każdy gra inaczej (oczywiście porównując do siebie te same modele).

Możesz kupić Hegla, który zagra naprawdę słabo - płasko, bezbarwnie, nie czysto i nudno, a możesz dorwać model z brzmieniem barwnym pełnym czystym i szczegółowym.

Najprościej przy porównaniu można powiedzieć, że jeden gra natarczywie, a drugi bardzo muzykalnie i przyjemnie.

Dodam, że wszystkie modele były sprawdzane zawsze w jednej niezmiennej konfiguracji.

Wiem, że tu pełno osób z klubu zarzuci mi, że to jakieś bzdury, ale podejrzewam, że te osoby nie słuchały zbyt wielu sztuk :)

Naprawdę warto poszukać bo niestety HEGEL robi na ilość, a pomimo tego trafiają się perełki =)

Zgodzę się z kolegą, miałem dwie sztuki h200 i grały troszkę inaczej. Cały czas na wysokim poziomie, lecz jeden z nich był jakby mocniejszy, drugi natomiast przy tym samym poziomie odsłuchu gra nieco ciszej, lecz jest bardziej dokładny i muzykalny.

Ten pierwszy pochodził z polskiego salonu, aktualny z norweskiego importu. Może tu jest pie©s pogrzebany :)

Panowie. Różnica w brzmieniu jaką opisujecie zależeć będzie od daty produkcji wzmacniacza. W późniejszych modelach/ tych nowszych producent wprowadził delikatne zmiany zastosowanych podzespołów. To samo tyczy się potencjometrów głośności. W starszych seriach muzyka zaczynała grać przy poziomie 50-60, w nowszych 40-50 to jest max.

Hegel Heglowi nie równy.

słowem Hegel to DIY?

A Ben Holter dłubie kazdy egzemplarz as required...

słowem Hegel to DIY?

A Ben Holter dłubie kazdy egzemplarz as required...

Nie Ben je choduje jak kurczaki. Są klatkowe i z wybiegu. Te z wybiegu podobno grają lepiej.

Roznice w brzmieniu są glownie spowodowane zmiana soundengine na pewnym etapie dla ulepszenia w przypadku h100, zmiana była także w kondensatorach.

Roznice w brzmieniu są glownie spowodowane zmiana soundengine na pewnym etapie dla ulepszenia w przypadku h100, zmiana była także w kondensatorach.

Tak. To jest właśnie to o czym pisałem.

Dlatego słychać różnicę w brzmieniu.

Nie dlatego, że jeden egzemplaż zszedł z taśmy i lepiej się udał od drugiego.

Czy ktoś miał możliwość porównania kabli głośnikowych Tellurium Q Black z Albedo Monolith ?

Posiadam owe TQ i jestem bardzo zadowolony, ale jak czytam na forach, że Albedo nie ma konkurencji w swoim segmencie cenowym a nawet poza nim, to nachodzą mnie myśli z pytaniem czy faktycznie tak jest.

Napewno Albedo to większa scena i ogólne napowietrzenie. Black jest bardziej ocieplony. Z tych dwóch wybrałbym Monolith, ale to są kable z różnych półek cenowych więc nie ma co porównywać. Monolith jest już chyba w trzeciej odsłonie, na co też należy zwrócić uwagę.

Napewno Albedo to większa scena i ogólne napowietrzenie. Black jest bardziej ocieplony. Z tych dwóch wybrałbym Monolith, ale to są kable z różnych półek cenowych więc nie ma co porównywać. Monolith jest już chyba w trzeciej odsłonie, na co też należy zwrócić uwagę.

Dzięki za info :) z jednym się zgodzić nie mogę....TQ Black i ocieplenie.

Z jakimi głośnikami grają u Was Hegle H360.

Wybaczcie, zdaje sobie sprawę, że pewnie gdzieś był taki wątek. Ale nie będę grzebał bo trochę tych stron jest...

U mnie Dynie f160, białe perełki...

Nie drogie ale przyzwoite

U mnie h160 plus dynaudio new exite 38...

Czy ktoś może podpowiedzieć jakie kabelki do połączenia H160 z Dynaudio Focus 260?

U mnie chord....odyssey 2....

U mnie h160 plus dynaudio new exite 38...

U mnie chord....odyssey 2....

Ja do h160 proponuję Chord Epic Super Twin zamiast Odysseya, choć to ten sam kabel z dodatkowym podwójnym ekranem który czyni różnicę,według mnie Oddysey odchudza lekko dół pasma,Epic równowazy tonalnie całe pasmo, to z mojego doświadczenia z h160 a jeśli kasa pozwoli posłuchaj Monolith Monocrystal, sądzę że nie zmienisz szybko tych kabli i nic Ci nie będzie brakować w wzmacniaczu, tylko czekaj cierpliwie miesiąc codziennie wygrzewając ten kubelek a szczenka któregoś dnia opadnie.. to też z doświadczenia :)

Edytowane przez Anduril
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.