Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie wzmacniacza Hegel H200.

Czy ja dobrze rozumiem iż on może pracować w kinie jako końcówka mocy?

Chciałbym do stereo i do kd go używać.

467bc8dd0d2b84a982bfccccf17f4408.jpg

Denon AVR-X6200W / Denon PMA-1510AE / Denon DBT-3313UD

Monitor Audio Silver 10 / Silver Center / Silver 1 / Dali sub E-12F

Witam. Mam pytanie odnośnie wzmacniacza Hegel H200.

Czy ja dobrze rozumiem iż on może pracować w kinie jako końcówka mocy?

Chciałbym do stereo i do kd go używać.

467bc8dd0d2b84a982bfccccf17f4408.jpg

Dobrze rozumiesz :)

Dobrze rozumiesz :)

Super, thx za info :)

Czy są znaczące różnice między H200vs.H300 prócz mocy i wej.optyczne, dac w H300 bo na dac mi nie zależy jak i wej.cyfrowych, po prostu nie korzystam z tego, mam amp av od tego :)

H300 ma niżej schodzący bas i jest on także bardziej zróżnicowany , poza tym jest także zestrojony odrobinę ,, cieplej " nie mylić że jeden jest ciepły a drugi chłodny zwrócić uwagę na słowo klucz odrobinę :) .

Chyba że weźmiesz wersję limitowaną H200 Anniversary.

Nie posiada ona Daca - skoro ci nie potrzebny to zaoszczędzisz około 3tys w stosunku do H300 a brzmieniowo Anniwersary bliżej do H300 ..

Mniejszcza też moc o 50W przy 8 omowych kolumnach 200/250 W

Przy moich 4 omowych to 350watowe H200 spokojnie je napędzi a różnice w kasie przeżucę na fajne źródło.

Choć H300 wydaje sie kuszące to H200A jest rozsądniejszym wyborem jeśli ktoś nie potrzebuje wbudowanego Daca a moc 350W jest wystarczająca ..

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Czytaj: Ocenzurowana przez Moderację

@ Bronx

Te Zasilające Wireworldy to sprawdzają Ci się Heglu, jakiś je dobierałeś ?

Czy poprostu zostały Ci się z poprzedniego sysytemu..?

Edytowane przez birgman

"Zostałeś umieszczony w kolejce moderacyjnej. Oznacza to, że zawartość którą dodajesz musi być zatwierdzona przez moderatora"

Szukam ostatnimi czasy przedwzmacniacza do końcówki Atoll AM200. Znalazłem ofertę Hegla P2. Co sadzicie o tym pre? Bardzo mało informacji w sieci jest dostępnych na temat tego modelu, wart jest uwagi?

@ Bronx

Te Zasilające Wireworldy to sprawdzają Ci się Heglu, jakiś je dobierałeś ?

Czy poprostu zostały Ci się z poprzedniego sysytemu..?

Zostały z poprzedniego systemu choć wireworldw electra z wtykami silverclad kupiłem do H80.

Hegel jest czuły na kable zasilające i nie wszystkie mu podchodzą :)

Miałem też wireworld aurora z wtykami silverclad i była tragedia - ostro, ziarniście - ogólnie źle i nie ważne czy do wzmacniacza czy do DAC (srebrzona miedź to nie jest dobry pomysł)

Ogólnie na tą chwilę nie zmieniam zasilania bo kupiłem CD i albedo digital reference ale w końcu na tą część systemu też przyjdzie pora.

Edytowane przez bronx99

Nie chcę urazić Szanownego Klubu ale... Miałem już H200 i z radością się z nim rozstałem. Totalny suchotnik - nie mylić z neutralnością. Z tym wzmacniaczem nawet żródło na TDA 1541 grające analogowo, ładną barwą - brzmiało sucho i matowo. Już za jakieś 3 tyś. (jeśli chodzi o używki) jest wiele lepszych wzmacniaczy. Teraz już wiem dlaczego wiele osób z branży audio uśmiecha się po nosem na słowo Hegel :-)

Może pomyliłeś kluby i piszesz nie o H200 o A200 i nie jest to Hegel a SONY, wtedy może by się zgadzało...

Jak przeczytałem twojego posta, też uśmiechnąłem się pod nosem, coś nie zagrało w twoim systemie i teraz wypisujesz herezje na temat H200.

Może pomyliłeś kluby i piszesz nie o H200 o A200 i nie jest to Hegel a SONY, wtedy może by się zgadzało...

Jak przeczytałem twojego posta, też uśmiechnąłem się pod nosem, coś nie zagrało w twoim systemie i teraz wypisujesz herezje na temat H200.

Kolega pisał właśnie o Hegel 200 . Kiedyś też go miałem :)

Edytowane przez Luk77

Ja też się uśmiecham pod nosem jak ktoś pisze takie dyrdymały że h200A to suchotnik :) z heglem po prostu nie ma łatwo ,to nie klocki dla początkujących harcerzy :) i nie dla niecierpliwych ,hegel jest jak dobre wino ,ale żle podane w nieodpowiednim klimacie może smakować jak jabol ,ale jeśli spełnisz mu to minimum masz na stole gwarancje smaku i dojrzałości w przekazie ,oczywiście w tych pieniądzach

Zaprzęgając Hegla do kolumienek Sony to zawsze będzie słabo.. zaprzęgnij Panasonica lub Sanyo - wtedy zestaw na 100% będzie "zacnie miażdżył" wszystko.. do 1 tyś Plnów

Hegel nie godzien jest Sony - to mezalians..

Ps

Do tego dres Adidasa, białe skarpety frote, Matiz na tuningu, browar Mamrot i Majówka jak marzenie ;-)

Edytowane przez birgman

H200+MonitorAudio Silver10 czy to dobre połączenie?

Wiem, że samemu najlepiej się przekonać ale...ale może ktoś słyszał taki zestaw.

Jak duże pomieszczenie masz ?

Silver 10 już kupione ?

Edytowane przez birgman

Jak duże pomieszczenie masz ?

Silver 20 już kupione ?

Tak Silver10 już kupione i one z Denonem PMA-1510AE grają. Taki dźwięk mi się podoba i to był mój świadomy wybór. Denon w dodatku jest jako końcówka mocy w kd.

Pokój 25m2 i tak chciałbym zmienić na coś mocniejszego bo wydaje mi się iż całego potencjału kolumn nie wykorzystuje, jedynie Hegel wizualnie mi się widzi to raz, dwa ma 2xwięcej mocy i trzy może być jako końcówka w kd. Jeszcze jest Denon pma A100 ale tego ciężko zdobyć :)

Spore kolumnh na 25m2

Edytowane przez birgman

W prawym górnym rogu masz wyszukiwarkę, zapodaj tam Monitor Audio a wyniki na żółto podpowiedzą ci jak inni łączyli MA..t

Edytowane przez birgman

Swego czasu miałem połączone MA BX6 do H200 i biorąc pod uwagę pieniądze które wyłożyłem na te kolumny zagrało to bardzo, bardzo przyzwoicie.

Najbardziej na + zaskoczył mnie niskie tony i ta niepowtarzalna dla MA średnica. Seria silver powinna (nie musi) zagrać jeszcze lepiej, polecam przed zakupem odsłuch, mnie na pewien czas połączenie z BX zadawalało.

Seria silver powinna (nie musi) zagrać jeszcze lepiej,

Zwłaszcza że Silver to wyższa seria od Bx

Miałem kiedyś Silver 8 ale nie z Heglem więc nie chcę czarować ..

Panowie ale tu chodzi o kolumny Monitor Audio Silver a nie przewody silver :) ale też przydatne info co do przewodów.

Panowie ale tu chodzi o kolumny Monitor Audio Silver a nie przewody silver :) ale też przydatne info co do przewodów.

bardziej mi chodziło o ten fragment z postu powyżej mojego:

Z tego co u siebie porównywałem wiem że Hegel lubi srebro

Edytowane przez m4ris
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.