Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

Gość messier57

(Konto usunięte)

Jakie polecacie kable głośnikowe do systemu Hegel H360, CDP2, Dynaudio 1.4 LE ?

Obecnie mam wpięte Kimbery 4VS i na CD-ku jest całkiem OK ale słuchając plików czy TIDALa wkrada się "cyfrowość"

Chciałbym nieco uspokoić przekaz, minimalnie ocieplić ale nie kosztem rozmiękczenia basu czy ścięciem wysokich tonów. Jakiś pomysł od czego zacząć?

Cyfrowosc to wina daca/streamera mz. A fajny kabel ktory moge polecic to EWA LS25. Wrazne i dzwieczne wysokie tony i mocny konturowy bas, do tego kabel muzykalny. W naszych testach wypadl lepiej niz TQ UB dzieki bardziej wyraznej gorze pasma, a cena 2.5x mniejsza niz UB.

EWA LS25

a jest czy jest w Polsce jakiś dystrybutor tych kabli? Wolałbym w pierwszej kolejności wypożyczyć.

Dynaudio Contour S 1.4LE / Harbeth P3esr / UR Triode 25 / Denafrips Ares II / Linn Akurate DS

Obecnie mam wpięte Kimbery 4VS i na CD-ku jest całkiem OK ale słuchając plików czy TIDALa wkrada się "cyfrowość"

Chciałbym nieco uspokoić przekaz, minimalnie ocieplić ale nie kosztem rozmiękczenia basu czy ścięciem wysokich tonów. Jakiś pomysł od czego zacząć?

Mam zestaw H360+Mohican+Dynaudio X38,pełne okablowanie tellurium q ultra black, jest doskonale

Ja zaproponuje posłuchać Albedo

Gość messier57

(Konto usunięte)

a jest czy jest w Polsce jakiś dystrybutor tych kabli? Wolałbym w pierwszej kolejności wypożyczyć.

Mark Grant robi te kable (projektu byłego inżyniera-założyciela Telllurium Q - tworcy kabli black i UB) i wysyła do Polski ,za £10 wiec niecałe 50zl. Masz wtedy miesiąc na słuchanie i możesz odesłać do 30dni bez wyjaśniania dlaczego oddajesz. Problem tylko taki ze jest duze zapotrzebowanie i niewyrabiają sie zamówieniami. Także by trzeba napisać do Marka i poczekać. Sam używam ich z H300 i zgrywają się znakomicie. W tej cenie ciężko myślę je pobić. https://markgrant.co.uk/speaker-cables/350-elsdon-wonfor-audio-ls-xxv-speaker-cables.html (cena podana za parę)

Edytowane przez messier57

Ja zaproponuje posłuchać Albedo

Dokładnie ja również polecam albedo monolith u mnie zastąpiły tellurium qblack , jest jasniej na górze bez wyostrzeń no i ten detal gładko a zarazem tak wyraznie :)

Panowie wiem to już jest nudne ale potrzebuje wysłąć koledze link do sterowników dac hd25 mam to w pliku na twardy i ni chu hu nie moge tego wysłąć .wiadomość nie dostarczona cały czas , szukam na stronie hegla i nic tam niema jak mnie to wkur,,wia to ie miłosierne jak można tak utrudniać pracę z własnym ich sprzętem , totalnie nic tam nie widzę żadnych linków dno , cza to trzymać w archiwum i ze trzy kopie mieć bo hegel ma wywalone na nas ,no sory ale to powinno byc dostępne ot tak z czapy ?

Panowie wiem to już jest nudne ale potrzebuje wysłąć koledze link do sterowników dac hd25 mam to w pliku na twardy i ni chu hu nie moge tego wysłąć .wiadomość nie dostarczona cały czas , szukam na stronie hegla i nic tam niema jak mnie to wkur,,wia to ie miłosierne jak można tak utrudniać pracę z własnym ich sprzętem , totalnie nic tam nie widzę żadnych linków dno , cza to trzymać w archiwum i ze trzy kopie mieć bo hegel ma wywalone na nas ,no sory ale to powinno byc dostępne ot tak z czapy ?

... a on się przypadkiem nie instaluje automatycznie zaraz po podłączeniu?

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

Tak ale to wersja okrojona jest wtedy 24/96 ,z tyłu jest przełacznik A-B i na wersji B jest 24/192 ale tu już są potrzebne stery :(

Najciekawsze że ja mam te stery i waży to zaledwie 32mb i nie idzie to przez email ,ma ktos jakiś patent na to ?

Pamiętam że jakieś może 100 może 200 stron wcześniej ktoś już mi dał wskazówkę ,ale za nim ja to znajde to będzie wiosna a kolega sprzeda hd25 bo stwierdzi że to lipa jest tak jak ja myslałem jak go kupiłem 2 lata temu a to świetny dac jest wybitny ,takiego analogowego grania nie słyszałem jeszce z żadnego dac a przecież to cyfrowe urządzenia są ,miałem dużo odtwarzaczy cd co grały bardziej cyfrowo niż ten z pc po usb czy coax

I dla rozjaśnienia żeby nie było ja mam swój kolega swój nic nie sprzedaje :))) dac zostaje na wieki wieków amen ,pomimo wkurzających problemów ze sterami itp ,,

Edytowane przez freju

freju, skorzystaj z https://wetransfer.com

A to co :))) wonga com czy jaki inny provident hee sorry ale to było proste tylko zapomniałem ,jacm ratuj nas nie śpij chłopie :) albo przeerwij impre na chwilę :)

A nie znam sie na tym ,wiem że to było proste ,ale jak zawsze nie ma trudnych pytań są tylko takie na które nie znamy odpowiedzi ,ale tutaj to kwestia przypomnienia raczej , nie zmienia to faktu że hegel nie pomaga :(

A to co :))) wonga com czy jaki inny provident hee sorry ale to było proste tylko zapomniałem ,jacm ratuj nas nie śpij chłopie :) albo przeerwij impre na chwilę :)

A nie znam sie na tym ,wiem że to było proste ,ale jak zawsze nie ma trudnych pytań są tylko takie na które nie znamy odpowiedzi ,ale tutaj to kwestia przypomnienia raczej , nie zmienia to faktu że hegel nie pomaga :(

Chyba już kolega pomógł można też tu http://wyslijto.pl/

No niestety nic to nie zmienia , rozumiem ze linka niema żadnego ?

po prostu cos nie pozwala tego wrzucić jest ten sam problem co na zwykłej skrzynce

Nie wiem ale to chyba ty Jacm kiedys mi wysłałeś prosta wskazówke link to raczej nie był juz bezpośrednio do hd25 tylko jak dobrze pamietam hd12 ale hasało to ,ale może sie mylę

Edytowane przez freju

ok w każdym razie dzieki za wskazówki wszystkim , jacm możesz wracać :) no chyba że masz jakieś inne antidotum to bym poprosił ?

do 12 tu są sterowniki jeśli o to Ci chodzi

https://www.hegel.com/products/dac/hd12

no byłem tutaj ,ale klikałeś tam w cokolwiek bo ja tak i nic tam nie widziałem oprócz jakis info ?

Po prawej stronie u góry są sterowniki DSD I High res.z.podziałem na rodzaje oprogramowania na kompie win10 aplle.itd . Jak się kliknie to się ściągają na kompa i można je zainstalować .

Edytowane przez jacm

ok w każdym razie dzieki za wskazówki wszystkim , jacm możesz wracać :) no chyba że masz jakieś inne antidotum to bym poprosił ?

no byłem tutaj ,ale klikałeś tam w cokolwiek bo ja tak i nic tam nie widziałem oprócz jakis info ?

jakis plik 2kb sie otwierają no chyba że ja coś zle robie ,ale nie sądze

Po prawej stronie u góry są sterowniki DSD I High res.z.podziałem na rodzaje oprogramowania na kompie win10 aplle.itd . Jak się kliknie to się ściągają na kompa i można je zainstalować .

A tutaj faktycznie coś jest dobra zbadamy to , bo to juz troche inaczej wygląda niż u mnie ,ale dzięki

jacm a może by tak napisać do nich żeby wrzucili na stronke stare stery do ich juz tak archaicznych dac z przed dwóch lat :) kolega juz chyba poszedł spać :) dam jutro znać jaki finisz

A z resztą sam to ogarnę kolega zna norweski ,ja będe sie domagał nawet w ramach gwarancji ,ma to być na stronce jak wypisz namaluj :)

jacm a może by tak napisać do nich żeby wrzucili na stronke stare stery do ich juz tak archaicznych dac z przed dwóch lat :) kolega juz chyba poszedł spać :) dam jutro znać jaki finisz

A z resztą sam to ogarnę kolega zna norweski ,ja będe sie domagał nawet w ramach gwarancji ,ma to być na stronce jak wypisz namaluj :)

Freju wygląda na to, że Hegel na swojej stronie wspiera i promuje już tylko dwa modele daców HD12 i HD30.

Reszta została zdjęta a jedyne co znalazłem to instrukcję w pdfie do HD25.

Moim zdaniem to totalna głupota gdy producent tak zagrywa, ale co zrobić.

Mogę ci pomóc z wysłaniem tych sterów. Na początek powiedz mi:

1. Jaki format ma plik który dodajesz jako załącznik

2. Jaki jest rozmiar wysyłanego pliku ?

3. Za pomocą czego wysyłasz ?

A najprościej to tak jak koledzy wyżej pisali wrzuć to w chmurę.

1. Wejdź na tą stronkę: https://uploadfiles.io/

2. Kliknij na ramkę na środku ekranu po czym wybierz archiwum ze sterownikami (1 plik)

3. Poczekaj aż plik się wyśle po czym skopiuj adres który wyświetli się na środku strony (zaczyna się od https://....)

4. Adres ten wyślij w mailu swojemu znajomemu

5. Kolega niech wjedzie pod ten adres gdzie na środku strony niech kliknie na niebieski przycisk SLOW DOWNLOAD FREE i zapisze plik na dysku.

Bardziej nie pomogę :)

Edytowane przez CEzAR21

Panowie znów zagościła w moich progach muzyka .

Hoho no to gratuluję! Prezentują się bardzo zacnie!

Coś mi się zdaje że nie będziesz mógł spać dzisiejszej nocy ;)

Hoho no to gratuluję! Prezentują się bardzo zacnie!

Coś mi się zdaje że nie będziesz mógł spać dzisiejszej nocy ;)

Dobrze prawisz . Do szczęścia brak jedynie H300 i CDP4 i znów jak uda się pójść spać to kładąc się będzie się myślało co sobie człowiek posłucha kolejnego dnia .

Dobrze prawisz . Do szczęścia brak jedynie H300 i CDP4 i znów jak uda się pójść spać to kładąc się będzie się myślało co sobie człowiek posłucha kolejnego dnia .

Amphiony to była kwestia szczęścia, reszta to kwestia czasu ;)

Edytowane przez zoromoto

A tak było onegdaj

Amphiony to była kwestia szczęścia, reszta to kwestia czasu ;)

Oj tak pamiętam jak jechałem je kupować to faktycznie było szczęście że jest w ogóle kupiłem .

post-5152-0-06549900-1517784655_thumb.jpg

post-5152-0-14269700-1517784667_thumb.jpg

Dzisiaj kolega odebrał Canto Grand Signature do swojego H300. Jak powiem że piał z zachwytu to nie przesadzę ;D

Także szczęśliwa ta niedziela...

Bardzo ładny pokój i ciekawe "klamoty" ;)

Dzisiaj kolega odebrał Canto Grand Signature do swojego H300. Jak powiem że piał z zachwytu to nie przesadzę ;D

Także szczęśliwa ta niedziela...

Bardzo ładny pokój i ciekawe "klamoty" ;)

Szpulowce są ulubione przeze mnie i córeczkę Roksan długo się bronił nawet M2 kumpla dawał radę ale H200 nie pozostawił złudzeń jak powinna grać muzyka .

Freju wygląda na to, że Hegel na swojej stronie wspiera i promuje już tylko dwa modele daców HD12 i HD30.

Reszta została zdjęta a jedyne co znalazłem to instrukcję w pdfie do HD25.

Moim zdaniem to totalna głupota gdy producent tak zagrywa, ale co zrobić.

Mogę ci pomóc z wysłaniem tych sterów. Na początek powiedz mi:

1. Jaki format ma plik który dodajesz jako załącznik

2. Jaki jest rozmiar wysyłanego pliku ?

3. Za pomocą czego wysyłasz ?

A najprościej to tak jak koledzy wyżej pisali wrzuć to w chmurę.

1. Wejdź na tą stronkę: https://uploadfiles.io/

2. Kliknij na ramkę na środku ekranu po czym wybierz archiwum ze sterownikami (1 plik)

3. Poczekaj aż plik się wyśle po czym skopiuj adres który wyświetli się na środku strony (zaczyna się od https://....)

4. Adres ten wyślij w mailu swojemu znajomemu

5. Kolega niech wjedzie pod ten adres gdzie na środku strony niech kliknie na niebieski przycisk SLOW DOWNLOAD FREE i zapisze plik na dysku.

Bardziej nie pomogę :)

Dzięki cezar za wskazówki ,czekam na opowiedz od kolegi ,bo coś zamilkł :)) napisałem i wysłąłęm mu linka do tego forum myśle że powinien ogarnąć ,ale dzięki
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.