Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  599 członków

Hegel Klub
IGNORED

Klub HEGEL

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Music_FAN napisał:

Cześć

Porównywał ktoś może H390 do Rotel Michi X3?

Rotel prezentuje bardziej miekkie granie. Zapraszamy do naszych salonow na porownanie ?

Ogólnopolska sieć salonów audio-video Top Hi-Fi & Video Design
30 lat doświadczenia | 20 salonów na terenie Polski | Profesjonalni doradcy | Sale odsłuchowe w każdym salonie
www.tophifi.pl

4 godziny temu, paul klacska napisał:

Jeśli uważasz , że każda osoba tutaj która potrafi obsługiwać poprawnie śrubokręt, młotek i lutownicę , to jak to nazwałeś"osoba mająca wiedzę techniczną", to ja się wypisuję z tego szaleństwa.

Chyba wyraźnie napisałem, że nie jest to droga dla każdego, a ....

11 godzin temu, Prewwit napisał:

Dla większości osób jest to najlepsza droga, czyli zakup wyższego, nowszego modelu.

Druga sprawa, dlaczego wszystkie osoby które spotkałem w życiu zrobiły sobie jakiś tam upgrade, powiedziały mi , że to był pierwszy i ostatni raz. Że szkoda na to czasu i pieniędzy. 

Ja jestem tego zaprzeczeniem?. Są też osoby na tym forum, które porobiły mody Hegla z dobrym skutkiem, ale się tym publicznie tutaj nie chwali. Poza tym nie wiem co za mody porobili Twoi znajomi, w jakim modelu robione, jaką część wymienili i na jaką. Wymiany gniazd RCA czy głośnikowych nie liczę, bo to bardziej dla mnie kosmetyka?

Kolego @Prewwit, jesteś chyba ze Szczecina. Weź Hegla pod pachę, zrozumiesz co jest ważne , jak go podłączysz umnie w domu.

Nie jestem ze Szczecina, a drugi koniec Polski

2 godziny temu, lete napisał:

Strasznie "toksyczny" z ciebie czlowiek... Chodzisz po forach, krytykujesz, wysmiewasz, ironizujesz - praktycznie w kazdym temacie, na ktory sie wypowiadasz.

Trafne podsumowanie.

2 godziny temu, paul klacska napisał:

Chcesz mieć super granie, to wyskakuj z kasy i tyle w temacie. Jak to mówią, z gówna bata nie ukręcisz. 

U mnie jest z czego bata kręcić, komponenty które stosuję to w fabrycznych wzmakach może zobaczyć dopiero od 50k w górę.  Ooo http://highfidelity.pl/@main-3592&lang=  a nawet moje Auricapy XO wsadzają do wzmaków za ponad 200k?, też z tego kręcą bata?

Wyjątek, który jedynie znam to Abrahamsen, do którego można wysłać wzmaka na fabryczny upgrade, zakłada wtedy Auricapy XO i Mundorfy M-Lytici, ale już nie pamiętam jaki to koszt u niego.

Po tym co piszesz, wnioskuję  że Ty wiesz tyle o modyfikacjach bo Ci jakiś znajomy coś powiedział.

Edytowane przez Prewwit

--Podczas jednego forumowego spotkania zmienialiśmy tylko DAC-i. Pamiętam, że najsłabiej wtedy wypadł fabryczny jakiś DAC Hegla. HD 20 albo 25. Nie pamiętam już dokładnie bo to było kilka lat temu ale po 2 min wszyscy w pokoju, a było nas z 10 osób. chciało go wywalić za okno.--

Jest to cytat forumowicza z sąsiedniego forum ,żeby nie było,że to tylko moje zdanie o heglu. Ludzie ,posłuchajcie czegoś innego, sciągnijcie klapki z oczu.

Proszę sprawdzić na Audio Forum- temat Wasze systemy.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Gość

(Konto usunięte)
3 godziny temu, Prewwit napisał:

Po tym co piszesz, wnioskuję  że Ty wiesz tyle o modyfikacjach bo Ci jakiś znajomy coś powiedział.

Wiem bynajmniej tyle, że z h200 po wywaleniu sekcji przedwzmacniacza i podmianie kilku kondow H20 nie będziesz miał. Czas się obudzić kolego, matrix cię więzi.???

Wyjdźcie na dwór, przewietrzcie się, zróbcie coś pożytecznego, pozbierajcie śmieci w lesie czy coś... Przestańcie już wszystkim wmawiać ze muszą być nieszczęśliwi. Hobby powinno przynosić radość i spełnienie a nie frustrację... 

"Zły dzwięk zabija dobrą muzykę"

1 minutę temu, zoromoto napisał:

Hobby powinno przynosić radość i spełnienie a nie frustrację...

I z tym się zgadzam, tylko nie piszcie ze hegel jako jedyny taki neutralny, naturalny bo to nieprawda.

Sansui 907XR ,Meridian 508.20/24,Audiobyte Black Dragon,PMC fb1i, Zu Audio Libtec, Audioquest. 

Ha na dwór ? ja to mogę wyjść co najwyżej na powietrze albo na pole ? ale już idę nałapać niewolników i się ogarnie z tym dworem ?. Ale póki co moge iść z Tobą posłuchać tych AudioPhysic. 

Edytowane przez jacm
Godzinę temu, jacm napisał:

Ha na dwór ? ja to mogę wyjść co najwyżej na powietrze albo na pole

Jak jesteś z regionu Polski(poludnie), gdzie mówi się wyjść na pole, to owszem tak. Dwór to poprawna forma, podobnie jak wyjść  na pole. Wszystko zależy z jakiego regionu jesteśmy,  to tak jak z pyrami, kartoflami, czy ziemniakami.

Wyjść na dwór jest ogólnopolską formą i ta się już od dawna przyjęła w języku potocznym, "wyjść na pole zanika"  już chyba jest używane tylko w konkretnych regionach Polski. Akurat z tą formą się nie spotkałem zwłaszcza w wielkopolsce.

Tak, że tego... ?

https://polszczyzna.pl/na-dwor-czy-na-pole/

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

1 godzinę temu, misiek x napisał:

I z tym się zgadzam, tylko nie piszcie ze hegel jako jedyny taki neutralny, naturalny bo to nieprawda.

Jak ktoś słuchał Hegli w parszywych warunkach akustycznych, albo w słabo dopasowanym systemie, to nawet można by powiedzieć, że to "suchotniki". ?

Poza tym każdy ma inna definicję neutralności, tak jak każdy  inaczej postrzega poprawność basu. ?

Mnie ciekawi jak te wspomniane 10 osób naraz znalazło się w tzw. SWEET POINT. 

?

P.S.

Dlatego bawią mnie opinie ludzi, którzy oceniają brzmienie na podstawie czegoś takiego, że grupa (10-15) osób naraz znajduje się w jednym pokoju odsłuchowym i chcą w ten sposób zaopiniować dany system i to o zgrozo po 2 min słuchania, no brawo. Bardzo często tego typu opinie padają po odwiedzinach niektórych pimieszczeń na AVS w Warszawie.  Nie da się 9cenic systemu, kiedy na sali jest nieraz dziesiątki osób,  a tylko jedna no może dwie siedzą w tak zwanym sweet point.

Edytowane przez sir.jax

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

3 godziny temu, paul klacska napisał:

Wiem bynajmniej tyle, że z h200 po wywaleniu sekcji przedwzmacniacza i podmianie kilku kondow H20 nie będziesz miał. Czas się obudzić kolego, matrix cię więzi.???

To słucham Ciebie jakie istotne różnice są między nimi poza XLR? Pisałem w tej sprawie do Hegla i mam od nich odpowiedź email, ale nie ma to jak taki specjalista jak Ty się wypowie?

Poza tym, że wyszła końcówka, to nie był mój ślepy cel w tym, że sobie wymyśliłem jej posiadanie. Robiłem porównania z oryginalnym przedwzmacniaczem i bez niego, po dłuższych odsłuchach wyszło, że lepiej dźwiękowo w moim odczuciu bez niego.

17 minut temu, paul klacska napisał:

Gratuluję panie samozwańczy inżynierze. ???

Standardowy ruch osób nie potrafiących merytorycznie odpowiedzieć. Przerzucić rozmowę na inne tory?

Gość

(Konto usunięte)
12 minut temu, Prewwit napisał:

Standardowy ruch osób nie potrafiących merytorycznie odpowiedzieć. Przerzucić rozmowę na inne tory?

No nic, trzeba kupić dwie sztuki H300 i zrobić H30. Jesteś geniuszem, 50 tyś w kieszeni ?????. Dzięki 

Będzie hajs na nowe kolumny, super.

????

Edytowane przez paul klacska
8 minut temu, paul klacska napisał:

No nic, trzeba kupić dwie sztuki H300 i zrobić H30. Jesteś geniuszem, 50 tyś w kieszeni ?????. Dzięki 

Będzie hajs na nowe kolumny, super.

????

Przestań zaśmiecać temat? Do pierdzielenia głupot jest dział "Bocznica" idealnie tam pasujesz.?

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

może stali jeden za drugim ? ? ?

Da się leżeli w 10 jeden na drugim są spotkania swengersow to i tych pedofili a nie sory audiofili mogą być  ?

2 godziny temu, slawek.xm napisał:

może stali jeden za drugim ? ? ?

Dobrze ze nie jeden na drugim ?

Edytowane przez jacm
Teraz, jacm napisał:

No mnie tam przenosi momentalnie w całości ?

Szacun numer,jest klimat!

Ja ostatno Toola męczę ,też jest klimat?,ale lekko inny...

Od 20 lat ten zespół mi się nie nudzi?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.