Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, sir.jax napisał:

Fajnie też sprawdza się ten w płynie RF800, kiedyś wziąłem na próbę.

Właśnie sobie sprawdziłem, jest chwalony. Fotki Nemoi-1220 już mi dałeś na PW. Są porażające i jak można we wtykach ETI robić tak długie końce przewodu? Mam te wtyki, ciekaw jestem czy po "wygrzaniu" odniosę lepsze wrażenie w stosunku do WBT-0152 Ag, choć tak z pamięci trudno będzie.

Witam Użytkowników Furutecha i proszę o podpowiedź.

Listwa zasilająca e-TP609E i kabel zasilający Evolution II Power.   Planuje podłączyć końcówkę mocy kablem zasilającym Cardas Cllear Reflaction. 

Czy kabel Cardasa do Listwy e-TP609E czy bezpośrednio do gniazdka ?

Pozdrawiam

30 minut temu, Nowy25 napisał:

Dlaczego pytasz?

Tego nIkt nie wie co u Ciebie się sprawdzi,  zobacz każdą z opcji i sam wyciągnij wnioski, jak będzie lepiej.

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

38 minutes ago, Nowy25 said:

Witam Użytkowników Furutecha i proszę o podpowiedź.

Listwa zasilająca e-TP609E i kabel zasilający Evolution II Power.   Planuje podłączyć końcówkę mocy kablem zasilającym Cardas Cllear Reflaction. 

Pozdrawiam

Jeśli pytasz, to jestem przekonany, że lepiej zagra z listwą. Tylko pamiętaj listwę wpiąć do najbliższego od bezpieczników gniazda, żeby uniknąć, zminimalizować liczbę połączeń kabla.

4 godziny temu, hoobi napisał:

Jeśli pytasz, to jestem przekonany, że lepiej zagra z listwą. Tylko pamiętaj listwę wpiąć do najbliższego od bezpieczników gniazda, żeby uniknąć, zminimalizować liczbę połączeń kabla.

He he, żeby tylko zawsze się tak dało...

FURUTECH FI-E30 NCF R - gniazdo zasilające SCHUKO.

Oryginał ? Znacie sprzedawcę ? Cena atrakcyjna (normalnie 255 PLN).

https://allegrolokalnie.pl/oferta/furutech-fie30-ncf-r-gniazdo-zasilajace-schuko

6 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

https://allegrolokalnie.pl/oferta/furutech-fie30-ncf-r-gniazdo-zasilajace-schuko

Sprzedawcy nie znam, gniazdo wygląda na oryginał, ale zdjęcie można pokazać oryginalne a dostać podróbę... ja osobiście wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój, że mam oryginał. Gwoli ścisłości, gniazdo fi e 30 jest z miedzi nie z fosforobrazu jak tam w opisie.

17 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

5 minut temu, adamek_68 napisał:

Sprzedawcy nie znam, gniazdo wygląda na oryginał, ale zdjęcie można pokazać oryginalne a dostać podróbę... ja osobiście wolę zapłacić więcej i mieć święty spokój

A najlepiej poprosić o dowód zakupu.

Mam od polskiego dystrybutora avcorp kilka tych gniazd, a dwa z opakowań nieznacznie się różnią, chyba że też ciągną z alliexpress, a sprzedają jako oryginał. 

IMG20231210235043_20231210235233.jpg

IMG20231210235026_20231210235233.jpg

Edytowane przez sir.jax

40 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Ale ..... konstrukcyjnie, w szczególe i w ogóle, to są identyczne, te z AV Corp ?

Tak, gniazda są takie same.

Godzinę temu, sir.jax napisał:

A najlepiej poprosić o dowód zakupu.

Mam od polskiego dystrybutora avcorp kilka tych gniazd, a dwa z opakowań nieznacznie się różnią, chyba że też ciągną z alliexpress, a sprzedają jako oryginał. 

IMG20231210235043_20231210235233.jpg

IMG20231210235026_20231210235233.jpg

Nie sądzę by Avcorp sprzedawał podróby z Alli...

Edytowane przez adamek_68
15 godzin temu, Krzysztof_56775 napisał:

Facet uczciwy, odpowiedział na pytanie.

"...Dzień dobry, są z Chin. Niczym się nie różnią od tych że sklepu z Polski. Pozdrawiam..."

Jest to możliwe "...się nie różnią..." ?

46 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Facet uczciwy, odpowiedział na pytanie.

"...Dzień dobry, są z Chin. Niczym się nie różnią od tych że sklepu z Polski. Pozdrawiam..."

Te gniazda na Ali kosztują max 30zl za sztukę...

Dzień bez muzyki dniem straconym.

Nie potrzebuję tego gniazda, cena była niewysoka, to chciałem sobie kupić i potestować.

Mam złote Furu i jest dobrze.

Ale chińskiego, z Ali, to nie chce mi się testować 🙂 .

1 godzinę temu, Krzysztof_56775 napisał:

Mogą się nie różnić wyglądem lub wpływem na dźwięk. Nie wiemy co sprzedający miał na myśli. Na YouTube gość porównywał w tyki CF-102 do chińskich podróbek i nie słyszał różnicy. Gdy się porównuje oryginały z fotkami na Alli to jest problem. Tylko pudełko jest wyraźnie inne. Łatwiej jest z wtykami WBT. Cały czas chodzi mi po głowie, co my kupujemy w polskiej dystrybucji, skoro tak łatwo towar przepakować? 😁

55 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Ale chińskiego, z Ali, to nie chce mi się testować

Napisał Ci facet wyraźnie ,że z Chin. To skąd mogą być jak nie z Aliexpress, albo innego tego typu serwisu? Kupił w hurcie po 20zl za sztukę,a próbuje sprzedać po 150. Dobrze że przynajmniej nie wciska że oryginał z centrali w Japonii. 😄

Edytowane przez staropolanka2000

55 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Mam złote Furu i jest dobrze.

Ze złotym furu nie jest dobrze🙂🤭

NCF bardziej rozdzielczy, gładki i nie za ulony jak złotko. 

Edytowane przez sir.jax

Trzymałem w piątek te gniazda w łapach, wyglądają fajnie, pudełka sliczne , ale ostatecznie kolega zdecydował,że będzie budował listwę na gniazdach Monosaudio. Jak chcesz to dam Ci namiar, może Ci odsprzeda jak chcesz sprawdzić.

14 minut temu, sir.jax napisał:

Ze złotym furu nie jest dobrze🙂🤭

NCF bardziej rozdzielczy, gładki i nie za ulony jak złotko. 

Jak nie jest, jak jest  🙂🤭

11 minut temu, staropolanka2000 napisał:

Trzymałem w piątek te gniazda w łapach, wyglądają fajnie, pudełka sliczne , ale ostatecznie kolega zdecydował,że będzie budował listwę na gniazdach Monosaudio. Jak chcesz to dam Ci namiar, może Ci odsprzeda jak chcesz sprawdzić.

Dziękuję, postoję 🙂🤭.

Po tym, jak prawie kupiłem, prawie oryginalnego Furutecha,

nie chcę żadnych FURUTECHÓW czy nawet STEREOSAUDIO z Alliexpres. 🙂🤭.

Kupię sobie Furutecha z centrali, z wyspy Kiusiu 🙂🤭.

Edytowane przez Krzysztof_56775
10 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

nie chcę żadnych FURUTECHÓW czy nawet STEREOSAUDIO z Alliexpres

Nie chcesz, ale pytasz czy Furu z Chin za pół ceny na allegro jest ok. No wszystko się zgadza. 😁

5 godzin temu, Krzysztof_56775 napisał:

Kupię sobie Furutecha z centrali, z wyspy Kiusiu 🙂🤭

To przepłacisz, bo kolega ściąga z Japonii i doliczany jest ichni VAT, a jak wjedzie do Polski, to jeszcze nasz VAT do tego przesyłka i czasem cło. 

A z Chin tego nie ma, kupując na alliexpress masz wliczony VAT w cenę i często przesyłka gratis od określonej kwoty.

Monosaudio jest marką, która nikogo nie podrabia, wejdź na stronę zobacz jakie cudeńka mają. Myślę, że jakościowo lepsze od takiego Viborga, jestem po testach wtyków IEC na jednym kablu. Jeszcze nie słyszałem tak otwartego brzmienia ze złoconych wtyków, jak z Monosa z serii 109, biorąc pod uwagę co jest pod tym złotkiem trochę mnie to nie dziwi.

Przy nich Furu FI28, to zamulacze.

Wiem, wiem pallad 🙂🤭.

Taki Viborg, tylko palladu dodali   🙂🤭.  

To nie jest przytyk, wtyk EIC Viborga pewniej siedzi w gnieździe niż Furutech.

Na Amazonie też są:

https://www.amazon.de/-/en/Monosaudio-Conductor-Rhodium-Plated-Surface-Version-Rhodium-plated/dp/B08L9FT8DC

Edytowane przez Krzysztof_56775
3 minuty temu, Krzysztof_56775 napisał:

Wiem, wiem pallad 🙂🤭.

Taki Viborg, tylko palladu dodali   🙂🤭.  

To nie jest przytyk, wtyk EIC Viborga pewniej siedzi w gnieździe niż Furutech.

Nie tylko, ale jest więcej warstw niż Viborgu.

Pins Plating:

4 Layer Plated Process :

1. Oxygen Free Copper Plated

2. Silver Plated

3. Palladium Plated

4. Gold Plated

Viborga, Monosy bardzo ujowo się wsuwa w gniazdo IEC, Oyaide lepiej wsuwasz chwilę czuć opór,  taki jakby klik i wsuwa się dalej. Podobnie Wattgate.

Mnie wkurza wkładanie Monosa, Yarbo też dziwnie i trzeba mocno trzymać sprzęt,  żeby nie przesuwał się podczas wpinania. Ale Yarbo siedzi stabilnie.

Udało się !

Kupiłem!

W końcu zagra u mnie tak dodrze jak u kolegi  @sir.jax !

Teraz tylko muszę jakieś dobre, co tam dobre, najlepsze wtyki zakupić. 

Chyba wybiorę Furutechy 350/390 RH. 🙂 

Kupiłem Tunami V1 👍.

27 minut temu, Krzysztof_56775 napisał:

Udało się !

Kupiłem!

W końcu zagra u mnie tak dodrze jak u kolegi  @sir.jax !

Teraz tylko muszę jakieś dobre, co tam dobre, najlepsze wtyki zakupić. 

Chyba wybiorę Furutechy 350/390 RH. 🙂 

Kupiłem Tunami V1 👍.

Chyba Wattgate 350/390 RH 😉

Możesz oyaide 037 komplet, albo widzę to tak i też będzie dobrze oyaide schuko 037, a IEC oyaide 004 wyjdą podobnie co komplet wattgate, a myślę, że lepiej.

Kurde te 004 to najlepsze jakie do tej pory słyszałem.

Armored to już w ogóle top.

Edytowane przez sir.jax

350/390 RH z V1 podobno daje wyniki a 037 + 004 loteria jak zagra taki MIX.

Na Tunami V2 mam Furutecha 48 R i jest bardzo dobrze.

Kompletnie nie znam V1, a wspominałeś, że to trochę inny drut.

Żeby było śmieszniej do listwy Oyaide MTS-6e mam V2 na gołych Wattgate (jest ogień 🙂 ).

Aleee... w tej listwie jest gniazdo wejściowe EIC srebro/rod i tu by pasowało podmienić na V2 wtyk na EIC 037, chciaż tylko z tej strony - co myślisz ?.

Z kolei gniazda schuko w tej listwie, to odpowiednik znienawidzonych 046, a gra aż miło !!!

• Ostatnio przeglądający   1 użytkownik

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.