Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  266 członków

Furutech Klub
IGNORED

Klub FURUTECHA

Rekomendowane odpowiedzi

35 minut temu, mariush74 napisał:

Ja jestem zwolennikiem, takich samych kabli zasilających do wszystkich urządzeń.. Jaki to będzie kabel, to już zależy od Ciebie i Twego systemu..

Dzięki. Twój zestaw wygląda imponująco 👍💪

4 godziny temu, mariush74 napisał:

TCS-31 to doskonały kabel, o ile nie najlepszy jak i najrówniejszy w brzmieniu z doskonałym, bardzo nisko schodzącym basem z całej palety kabli Furutecha.  Nie będę pisał o dwóch najwyższych modelach Furu, bo to zupełnie inny przedział cenowy.

Też tak uważam, miałem np. 762 i ten nie podobał mi się w ogóle, nie pasował nigdzie, na szczęście udało mi się go sprzedać. 

8 godzin temu, mariush74 napisał:

TCS-31 to doskonały kabel, o ile nie najlepszy jak i najrówniejszy w brzmieniu z doskonałym, bardzo nisko schodzącym basem z całej palety kabli Furutecha

Na pewno nie jest gaki miękki i gładki , jak inne kable furu, chociaż nie znam np. kabla Alpha 3.

Ale, czy taki doskonaly to nie wiem, dużo zależy od wtyków i miejsca w które go wepniemy.

8 godzin temu, mariush74 napisał:

U mnie są trzy sztuki i uwierz mi, nic z tych rzeczy..

Ale, czy wszystkie masz na takich samych wtykach?

Racja jest jak dupa, każdy ma swoją.

7 godzin temu, slawsim napisał:

Dzięki. Twój zestaw wygląda imponująco 👍💪

😊👍

3 godziny temu, adamek_68 napisał:

Też tak uważam, miałem np. 762 i ten nie podobał mi się w ogóle, nie pasował nigdzie, na szczęście udało mi się go sprzedać. 

U mnie 762 grał po zakupie jeden dzień, tyle potrzebowałem żeby pochytać, że to, nie to..

18 minut temu, sir.jax napisał:

Ale, czy wszystkie masz na takich samych wtykach?

Stronę wcześniej wrzuciłem fotkę..

20 minut temu, sir.jax napisał:

Ale, czy taki doskonaly to nie wiem, dużo zależy od wtyków i miejsca w które go wepniemy.

Miałem wszystkie kable Furutecha u siebie, oprócz tego topowego. Każdy z nich posiadał pewne cechy lepsze od TCS-31.. TCS-31 oceniam całościowo. Jego równość, liniowość i świetnie rozciągnięte pasmo, to jest to co cenie w tym kablu. Taki np. DPS-4 (landrynka) posiadał sporo cech lepszych od TCS-31 i jedną wadę, którą posiada właściwie większość kabli Furutecha.

Niezbyt dobrze zróżnicowany bas, oraz największa bolączka, bas który szybko się kończy, brak niskiego zejścia..

Edytowane przez mariush74
4 minuty temu, mariush74 napisał:

Co ciekawe, od tego problemu jest wolny najtańszy Furu 314

A wiesz, że właśnie 314ka kiedyś lepiej wypadła zasilajac CD Hegla Mohikana, a właściwie inaczej. To Mohikan lepiej wypadał z 314 niż 3TS20, pisałem o tym miliony razy, chyba w wątku Hegla też. 

Edytowane przez sir.jax

13 minut temu, sir.jax napisał:

A wiesz, że właśnie 314ka kiedyś lepiej wypadła zasilajac CD Hegla Mohikana, a właściwie inaczej. To Mohikan lepiej wypadał z 314 niż 3TS20, pisałem o tym miliony razy, chyba w wątku Hegla też. 

Wiem, bo zawsze wolałem 314 od 3TS20..

1 minutę temu, sir.jax napisał:

314 chyba na goldzie lepiej, ja miałem na czystej Cu.

Dzięki. Pytam, ponieważ nawet jak już zamówię TCS31, to dwie 314-tki będą wciąż w użyciu. Jeden mam na złocie 35/25. Jak bym dołożył widełki, choćby Viborga, to odlecę w kosmos 🤣😁

Mam też wrażenie, że czysta miedź np.tellurowa od Yarbo, dodaję fajnej barwy, swoistego dociążenie, ale gra czyściej niz złoto, jest bardziej otwarte brzmienie, że złotem jest takie miekkawe i gładkie. 

1 minutę temu, adamek_68 napisał:

Dołóż widełki Furutecha nie Viborga.

Albo z krótką tuleją DH Labs BSP 😉

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj zmontowalem sobie przewód Furutech alpha 3 na wtykach Wattage 350, 390i Rh Audio Grade.

Byłem w małym szoku... 

Ależ to ma nasycony pełen dźwięk, barwę, holografię i to wszystko na nowym niewygrzanym, ciekawe jak będzie po 100 godz...

Jestem bardzo zadowolony🙂

16 minut temu, sir.jax napisał:

Jakie urządzenie nim zasilasz ?

Pewnie się zdziwisz... zasilacz do routera😀

Jak się wygrzeje to porównam go z tcs31 z tym, że na innych wtykach.  

Edytowane przez adamek_68
22 minuty temu, adamek_68 napisał:

Pewnie się zdziwisz... zasilacz do routera😀

Jak się wygrzeje to porównam go z tcs31 z tym, że na innych wtykach.  

Ani trochę 😛

A ja przepnę coś u siebie z ciekawości czasem i np. teraz wszytko się sypnęło mimo powrotu do kombinacji w której już grało przecudnie. Nic z tego nie rozumiem. Czekam już tak ponad tydzień i nic. Slucham muzy bo słuchać lubię ale meehhh brak głębi, swobody. Jakby któryś z muzyków rzucił szpilkę to byłoby słychać jak upada i jeszcze by barwnie było bo detal i barwa super ale wszystko na pierwszym planie. Ehh po co ruszałem...

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

2 godziny temu, mikel napisał:

A ja przepnę coś u siebie z ciekawości czasem i np. teraz wszytko się sypnęło mimo powrotu do kombinacji w której już grało przecudnie. Nic z tego nie rozumiem. Czekam już tak ponad tydzień i nic. Slucham muzy bo słuchać lubię ale meehhh brak głębi, swobody. Jakby któryś z muzyków rzucił szpilkę to byłoby słychać jak upada i jeszcze by barwnie było bo detal i barwa super ale wszystko na pierwszym planie. Ehh po co ruszałem...

Wiesz co mówią o ciekawości...Łączę się w bólu. Też za długo nie wytrzymuję w danej konfiguracji, wpadnę na jakiś pomysł, poprzestawiam kable i potem płaczę, że nie gra. Pocieszające jest to, że zawsze z takiego chaosu rodzi się coś pozytywnego, zawsze z czasem jest progres.

Niestety, ale są kable, które nie lubią być ruszane, kiedy już dlugo leżały i "zastygły", zwłaszcza te na długich kryształach OCC. Zresztą podłoga to nie najlepsze miejsce, "zawieście" je na czymś, choćby na pumeksach jak niektórzy potrafią.

😁

Moja Alpha 3 idzie od listwy do wzmacniacza i jest naturalnie skręcona. Zrobiła taki twister sama z siebie nie dotykając właśnie przez to kompletnie niczego. Próbowałem ułożyć ją "po ludzku" żeby było jak z obrazka. Nie poddawała się łatwo. Sonicznie było oczywiście zdecydowanie gorzej! To ciepło i pełnie grający kabel ale nie gdy chcemy poprowadzić i powyginać go na siłę.

Edytowane przez mikel

.

Ten kto doświatczył wybitnego zestawu w paskudnym pomieszczeniu i budżeciaka pod akustyką idealną odnajdzie spokój ducha...

Godzinę temu, mikel napisał:

Moja Alpha 3 idzie od listwy do wzmacniacza i jest naturalnie skręcona. Zrobiła taki twister sama z siebie nie dotykając właśnie przez to kompletnie niczego. Próbowałem ułożyć ją "po ludzku" żeby było jak z obrazka. Nie poddawała się łatwo. Sonicznie było oczywiście zdecydowanie gorzej! To ciepło i pełnie grający kabel ale nie gdy chcemy poprowadzić i powyginać go na siłę.

Taka już nasza zabawa😀

A ja od kilku dni próbuję kabel USB MPS HD-920 ze srebra zamiast Furutecha GT2. W sumie zaskoczenia nie ma. Szczuplej zdecydowanie, mniejsze dociążenie, więcej szczegółów, ale nie rozjasnił, co mnie trochę zdziwiło. Niezły kabel, chociaż do Audioquesta Diamonda mu trochę brakuję. Czy zostanie? Nie wiem. Sprawa otwarta. 

Dzień bez muzyki dniem straconym.

21 godzin temu, staropolanka2000 napisał:

A ja od kilku dni próbuję kabel USB MPS HD-920 ze srebra zamiast Furutecha GT2.

A próbowałeś Suprę Excalibur albo Curious Evolved?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.