Skocz do zawartości
IGNORED

Fajne ceny w Media Markt

GOŁĄB89

Rekomendowane odpowiedzi

Po ostatniej wizycie w Media Markt 2 na Bukowskiej w Poznaniu znalazłem kolumny ELAC 68.2 w przystępnej cenie 1499 PLN za sztukę. Może komuś to pomoże.

Może ktoś zauważył gdzieś ciekawą przecenę ELACów FS 57?

Z poza audio fajne ceny na zestawy kina domowego Yamahy:

1 zestaw RXV567 (7-kanałowy, skaler obrazu do Full HD, 3D, automatyczna kalibracja YPAO + BDS667+ kolumny KEF C5,C1 i centralny KEF w cenie 3499!!!!!!!!

2 zestaw: YAMAHA RXV667 (7 kanałowy, skaler obrazu do Full HD, 3D, programowalny pilot, automatyczna kalibracja YPAO, już przyzwoicie gra w stereo jak na tą półkę cenową + Yamaha BDS667 + zestaw 5 głosników Yamaha 7900(kolor wiśnia) w cenie 3599!!!!!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/92591-fajne-ceny-w-media-markt/

ja tam u siebie w Olsztynie w tym sklepie dla idiotów nic nie kupuje jesli chodzi o RTV, dlaczego? dlatego ze zawsze sprzet ktory mnie interesował byl bez oryginalnego opakowania. Opakowanie bylo wyrzucane bo Panowie tłumacza brakiem miejsca w magazynie. Czyli takie kupowanie sprzetu powystawowego. Moze stad te ich obnizki. Wyjatkiem stanowil sprzet ktory jest w ilosci wiekszej niz jedna sztuka...

TV też bym stamtąd nigdy nie kupił. Jeśli chodzi taki sprzęt miesiącami a potem z wyzerowanym licznikiem sprzedawany jest jako nowy to sorki. Albo gość wyjmuje PRZY MNIE z pudła nowe urządzenie albo sprzedaje to jako używane.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Dokładnie a tym bardziej że czasami na siłę próbują wcisnąć coś z wystawki tłumacząc się, że to prawdopodobnie ostatnia sztuka. W ten sposób zamierzano mi sprzedać aparat a gdy powiedziałem "niestety jak nie macie na magazynie to trudno" wtedy dopiero postanowił iść (wiedząc że tam jest) i sprawdzić

W sklepie nie dla idiotów wszystko można znaleźć ale na pewno nie FAJNE CENY.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Ja uważam, że sprzęt powystawowy w przypadku audio to nie jest zły interes. Jeśli cena jest odpowiednio niższa to całkiem opłacalne. Do tego jest pełna gwarancja. Co do Media Markt to przeważnie ceny mnie szokują. Na rtv to często od tak 300zł więcej niż w sklepach internetowych.

co do kartonów to na magazynie według jakiś przepisów UE nie można składować pustych kartonów (BHP)

Czyli nie ma kartonu = przedmiot ex demo, używany, powystawowy i cena powinna być stosowna, nie ważne czy grał, czy był tylko macany przez kilka tysięcy macantów. Nikt nie wyrzuca kartonów jeśli sprzęt wyjął z opakowania na 5 czy 10 minut.

Ja w MM kupiłem kilka lat temu amplituner KD Denona, potem telewizor LCD, jakiś czas temu kolejny LCD. Zawsze starałem się robić zakupy kiedy były dni bez VATu i tylko amplituner był bez pudełka ale jak do tej pory nic złego się z nim nie dzieje. Ceny były całkiem korzystne. Zawsze robiłem tak, że dzwoniłem do żony która sprawdzała cenę danego modelu w internecie.

Zawsze robiłem tak, że dzwoniłem do żony która sprawdzała cenę danego modelu w internecie.

Masz okazję podziękować 8 marca tuż tuż.

A jak z jakością towarów z MM ?

Bo czyta się rożne opinie, jedne pełne pozytywów, drugie odwrotnie - deczko zdezorientowany jestem. I jak tam z gwarancją ? ( tu też się słyszy diametralnie różne opinie)

panowie te sklepy nie dla idiotow to sa wlasnie dla idiotow, niska jakosc niepewny stan, masowka... lepiej usiasc spokojnie poszperac pomyslec co kupic i poszukac a mm zostawcie ludziom wierzacym w promocje (szczegolnie te jaknajpierw sie podwyzszy o 30% ponad cene sugerowana przez producenta a pozniej sposci do 99% ceny sugerowanej i okrzyknie ze to super okazja)

ewentualnie jak wiesz co kupic i akurat jest w mm to mozesz isc dokladnie sprawdzic i sobie kupic w tym mm jesli wszystko bedzie ok...

chwilowy brak działalności w audio.

Co mają tam dobre to te białe akumulatorki Sanyo Eneloop (male i duże paluszki) - ale też drogie, niestety...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

panowie te sklepy nie dla idiotow to sa wlasnie dla idiotow, niska jakosc niepewny stan, masowka...

Nie to żebym bronił sklepu ale z takim określeniem się nie zgodzę. Wiem że czasem robią tak jak napisałeś, ale jeśli chcę coś konkretnego kupić, w sklepie obok kosztuje to 30% więcej, w internetowych sklepach cena też jest odrobinę wyższa, to dla czego mam nie kupić w MM?

Gość rydz

(Konto usunięte)

Nie wiem jak jest obecnie bo od lat nie kupuje w tych sklepach ale 6-7 lat temu kupiłem Amplituner kina Yamaha w cenie niższej o 300zł,oczywiście przyniesiono w oryginalnym zamkniętym pudle,otwarto,sprawdzono wszystko ładnie w mojej obecności,podziękowano za zrobienie zakupu.:)

Nie ma reguły na sieciowe markety, kupiłem w warszawskim MM zestaw kinowy Onkyo, gdy kino było drogą nowością, 2000 zł taniej niż w lokalnym sklepie hifi, nie analizowało się wtedy rynku tak łatwo jak teraz (wszechobecny internet) więc nie wiem czy była to hiper okazja na skale ogólnopolską, ale byłem bardzo zadowolony.

Innym razem w markecie EW w super hiper wyprzedaży było urządzenie wielofunkcyjne 100 zł droższe niż regularna cena wszędzie indziej.

Jedynym rozwiązaniem jest więc telefon z internetem, albo żona na łączach

DeeS z tym to się zgodzę w 100% a już naj wyższe ceny płyt to maja w empikach. Co do mm to kilka rzeczy tam kupiłem głównie do pc, kiedyś to mi wymienili kartę tv bo była nie sprawna na inna w cenie dwu krotnie wyższej bez dopłat z mojej strony. Dużym plusem jest to że u nich można bez żadnych problemów wymienić uszkodzony sprzęt na nowy a np. w takim rtv agd to jak przyjechałem do nich na drugi dzień po kupnie mp3 to wysyłali na gwarancji i musiałem 3 tyg czekać.

Nie to żebym bronił sklepu ale z takim określeniem się nie zgodzę. Wiem że czasem robią tak jak napisałeś, ale jeśli chcę coś konkretnego kupić, w sklepie obok kosztuje to 30% więcej, w internetowych sklepach cena też jest odrobinę wyższa, to dla czego mam nie kupić w MM?

Nigdy sie nie spotkalem z takim przypadkiem ze w sklepie internetowym cos jest drozsze niz w MM czy innym "normalnym" sklepie. Chyba ze maja jakas mega promocje akurat. Z tym ze jak chce kupic np jakis aparat to nie bede czekal roku czy dziesieciu lat az zrobia na niego promocje.

?👈

Jakieś 2 lata temu skuszony promocją "drugi produkt za pół ceny" pojechałem do Płocka kupić laptopa i do niego konkretny model aparatu lub kamery. Okazało się, że nie było lapka, który by mi pasował więc kupiłem kamerę i EOSa 50D i o dziwo ceny nie były zawyżone. Produkty nowe w kartonikach, więc dobrze trafiłem. Szkoda, że już dawno nie było na prawdę dobrych promocji.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Media Markt jest drogi i wg. mnie w nim kupuja tylko idioci ! :)

Spojrzcie na ceny np. w

www.redcoon.pl

Ostatnio w Niemczech Media Markt otworzylo online-sklep, mozna kupic tam wszystkie towary..............z mozliwoscia odbioru osobistego w danej filii

buhahahahahahhahaha

Klient ma kupic towar przez internet np.lodowke, potem wsiasc w auto, przyjechac do sklepu i odebrac osobiscie towar w sklepie hahaha - wspaniala idea online zakupow made in media markt - tylko dla idiotow

p.s.

jakby ktos nie wiedzial Saturn i Media Markt to ta sama firma - tylko inna nazwa.

Nie w MM, ale kupowałem już w sklepach internetowych, odbierałem i płaciłem gotówką w sklepie, lub biurze firmy (w "realu") dotyczyło to podzespołów komputerowych i sklepy czysto "stacjonarne" były odpowiednio droższe. Także ja to znam z tej strony.

I jeśli sklep miał sklepy on-line i normalne to w on-line zawsze było parę złotych taniej. Ale to były zakupy z branży PC i nie w MM.

.

Poza sporadycznymi promocjami ( generalnie wyprzedażami sprzętu powystawowego czyli używanego) ceny w MM są bardzo wysokie. Jest to sklep dla ludzi spoza aglomeracji, gdy w wolnym czasie mogą w weekend przyjechać sobie z rodzinką na zakupy i coś tam wybrać od suszarki po telewizor. Z dobrą ceną i jakością nie ma nic wspólnego.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Klient ma kupic towar przez internet np.lodowke, potem wsiasc w auto, przyjechac do sklepu i odebrac osobiscie towar w sklepie hahaha - wspaniala idea online zakupow made in media markt - tylko dla idiotow

To nie tak działa, spójrz na Euro RTV. W ten sposób masz niższe ceny, niestety trzeba poczekać na towar, nawet jak mają na sklepie.

W MM swego czasu kupowałem dosyć "egzotyczne" w PL PC komponenty, ceny były bardzo dobre, szczególnie towarów, które u nich zalegały, a producent nie produkował już danej serii. Na przykład zgodny z tematyką forumową, były tam dostępne karty Terratec, w innych sklepach nawet nie wiedzieli co to jest.

zakupy online polegaja na tym ze klient siedzi w domu lub pracy przy kompie , kupuje online, placi online i towar dostarczaja mu na drugi dzien do domu :)

Kto tego nie rozumie ten pewno pracuje w Media Markt.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.