Skocz do zawartości
IGNORED

Artysta w żałobie - list otwarty.

Gość partick

Żałoba Narodowa  

38 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz ogłoszenie Żałoby Narodowej?

Rekomendowane odpowiedzi

Chyba nie zauważyłeś że mówimy tu o czymś trochę innym ;-).

nie wiedziałem co własciwie komentujesz

tragedie narodowe sa dobre do poprawy notowan, donald chyba był jednym z pierwszych komentujacych katastrofe ale to nie znaczy ze ja spowowdowal przeciez to nie podpalacz amator :)

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Z tego co słyszałem to Tusk jest w Polsce (nie mylić z Wolską) premierem i trudno żeby nie wypowiedział się na ten temat.

Co do polityków to jakoś nie miałem czasu oglądać telewizji ale na portalach nie widzę jakiejś szczególnej histerii. Na razie jest spokojnie ale może za chwile ktoś da sygnał i wszystko ruszy. Ale biorąc pod uwagę obecne standardy miło że chociaż czekają aż ciała ostygną.

Jestem Europejczykiem.

WYOBRAZ, sobie ze sasiad jednoczesnie ze smiercia twojego ojca na tym samym pietrze ma imieniny i gwarantuja mu to prawa obywatelskie ..do rana.Dlaczego ktos ma rezygnowac?????Bo k**wa jest czlowiekiem, albo wolnym idiotą z internetu.A zamiast takich durnych wontkow wystarczy jak ktos sie pochyli w milczeniu......Nie jestescie ani troche rozni od tej TVN ani politykow.A w skrocie..Dobrze ze nie zawracaleś dupy reszcie smiercia jakiegos tam ojca bo co nas to w gruncie rzeczy ...obchodzi.

tak jak nikogo nie obchodzi smierc dziecka w syrii,susza w afryce.O tyle.. o ile mozna cós napisac w wolnym internecie wolnych idiotow.Wtedy milosnik lewicy nagle wzrusza sie pieniedzmi artysty,a milosnik wolnosci w internecie zaczyna plakac jak mu ukradna avatar .Dosc zalosni jezdescie jak na wolnosc wam przypisana.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Aleś się muls wysublimował! Doskonale pamiętam jeden pogrzeb . Na wprost bramy cmentarnej, w domu i na podwórku odbywało się huczne wesele. Idąc Twoim tokiem myślenie ludzie mieszkający w pobliżu takich miejsc w ogóle nie powinni cieszyć się i bawić, bo to nieludzkie.

A pewnie, że mało mnie obchodzi jakieś dziecko w Afryce - szczególnie jeśli w Polsce nie wszystkie dzieci żyją w odpowiednich warunkach. Afryka to problem byłych krajów kolonialnych - ich ludność przez wieki bogaciła się dzięki nieludzkiemu wyzyskowi kolonii - to one maja teraz obowiązek pomagania i dług do spłacenia.

W tym swoim wytworze zalosny jezdes Szanowny muls-ie!

Gość partick

(Konto usunięte)

Partick,nooo, przed chwilą na TVP info przytoczono fragment twojego listu,Wujec był gościem programu.

ale to nie mój list, ja tylko zacytowałem i widzę, że się link nie wkleił - może teraz.

http://www.polskatimes.pl/artykul/523749,list-artysty-w-zalobie-niech-panstwo-placi-za-zalobe,2,id,t,sa.html

Ponieważ ja się podpisuję pod swoją opinią - jako członek tego forum, oczekuję na nazwiska tych oburzonych i pokrzywdzonych przez katastrofę artystów

Macie odwagę nie być anonimowi ????

Moi znajomi na fb linkują ten artykuł. Zupełnie nie anonimowo. Muzycy z wykształcenia. A Ty Shreku777 masz prawo czegokolwiek oczekiwać zza swojego avatara?

No cóż.

"Artysta" ani się nie podpisał ani się nie popisał.

Co do "Żałoby Narodowej" w tej konkretnej sytuacji jestem przeciw.

Ale nie z powodu "jojczenia" jakiegoś "Artysty".

Aleś się muls wysublimował! Doskonale pamiętam jeden pogrzeb . Na wprost bramy cmentarnej, w domu i na podwórku odbywało się huczne wesele. Idąc Twoim tokiem myślenie ludzie mieszkający w pobliżu takich miejsc w ogóle nie powinni cieszyć się i bawić, bo to nieludzkie.

A pewnie, że mało mnie obchodzi jakieś dziecko w Afryce - szczególnie jeśli w Polsce nie wszystkie dzieci żyją w odpowiednich warunkach. Afryka to problem byłych krajów kolonialnych - ich ludność przez wieki bogaciła się dzięki nieludzkiemu wyzyskowi kolonii - to one maja teraz obowiązek pomagania i dług do spłacenia.

W tym swoim wytworze zalosny jezdes Szanowny muls-ie!

ależ to jezd jasne i wlasciwe dla czlowieka lewicy.O ile wiesz co TO znaczy.Ja nawet widzialem jak okradano zabitych zaraz po wypadku......O ile to cokolwiek dla ciebie znaczy.Powiedz to mieszkANCOM CHALUPEK cała noc ratujacych rannych i przerazonych.Powiedz im ze to bez sensu bo mogliby przeciez spac co im gwarantuje konstytucja a nawet udac sie na imprezy organizowane przez ..artystow..
Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

ależ to jezd jasne i wlasciwe dla czlowieka lewicy.O ile wiesz co TO znaczy.Ja nawet widzialem jak okradano zabitych zaraz po wypadku......O ile to cokolwiek dla ciebie znaczy.Powiedz to mieszkANCOM CHALUPEK cała noc ratujacych rannych i przerazonych.Powiedz im ze to bez sensu bo mogliby przeciez spac co im gwarantuje konstytucja a nawet udac sie na imprezy organizowane przez ..artystow..

Ja wiem, ale Ty jak przypuszczam nie musisz albo rozumiesz to inaczej.

Widziałeś postępowanie hien i jak na nie zareagowałeś? co do mieszkańców chałupek - to widziałem (chyba)na onet.pl w jakimś z linków wypowiedź jakiegoś chałupkowego szczuna, który zarzucił strażakom i innym ratownikom nieudolność, która spowodowała wzrost ofiar śmiertelnych!

W tym samym linku była wypowiedź minGowina, który powiedział, że w tej katasrofie mógł zginąć jego syn, ale nie zginął, ale jakby on zginął to on by chciał i cieszył się(minGowin) z Żałoby Narodowej.

Myślę muls-ie, że mondry jezdez i zrozumiesz.

Moi znajomi na fb linkują ten artykuł. Zupełnie nie anonimowo. Muzycy z wykształcenia

To chyba dość kiepscy Ci muzycy skoro tylko dwa dni żałoby spowodują iż nie będą mieli na chleb.

Może powinni się przekwalifikować ?

A poza tym Kolego czym innym jest linkowanie czyjegoś tchórzliwego (anonim jest zawsze tchórzem) listu, a czym innym napisanie go.

I na koniec nie wnikam w sens żałoby, ale skoro jest, to wypadało te dwa dni przeczekać i dopiero rozpocząć dyskusję.

Rozumiem, że ten anonim jeśli pójdzie na pogrzeb, to też w czasie ceremonii publicznie uzewnętrznia swoje żale wobec nieboszczyka ???

Gość partick

(Konto usunięte)

To chyba dość kiepscy Ci muzycy skoro tylko dwa dni żałoby spowodują iż nie będą mieli na chleb.

właśnie zupełnie odwrotnie jest, kiepski muzyk dużo koncertuje i jak mu odpadnie jeden koncert w miesiącu, to przeżyje.

natomiast dobry muzyk raczej nie koncertuje więcej niż raz w tygodniu i jak mu odpadnie jeden koncert, to może być to jedna piąta jego wpływów z koncertów.

była wypowiedź minGowina, który powiedział, że w tej katasrofie mógł zginąć jego syn, ale nie zginął, ale jakby on zginął

http://www.youtube.com/watch?v=nYkp74v0cww - "tu brzoza, tu brzoza...Matka siedzi z tyłu"

A to ciekawe. Dlaczego kiepski muzyk więcej koncertuje? Mniej bierze za jeden występ, czy ma większe wzięcie? A co z dobrym muzykiem? Czemu mniej zarabia?

Gość partick

(Konto usunięte)

A to ciekawe. Dlaczego kiepski muzyk więcej koncertuje? Mniej bierze za jeden występ, czy ma większe wzięcie? A co z dobrym muzykiem? Czemu mniej zarabia?

a gdzie ja napisałem, że dobry muzyk mniej zarabia? raczej mniej się narobi, a więcej zarobi ;)

W tym samym linku była wypowiedź minGowina, który powiedział, że w tej katasrofie mógł zginąć jego syn, ale nie zginął, ale jakby on zginął to on by chciał i cieszył się(minGowin) z Żałoby Narodowej.

Nie wiedziałem że z Gowina taki jajcarz.

Ale po namyśle idea żałoby narodowej zaczyna mi się podobać bo w radio słyszałem sporo jazzu i innej dobrej muzyki której normalnie jak na lekarstwo. Obawiam się tylko że ludzie tego nie słuchają.

Jestem Europejczykiem.

Może powinni się przekwalifikować ?

Ci muzycy (moi znajomi) nie zajmują się szeroko pojętą sceną. Ich osobiście problem nie dotyczy, jedynie utożsamiają się z tą grupą.

A tak poza tym to ujawniłeś prostotę swojego intelektu pisząc takie coś. Przypominasz mi tego żłoba toptwenty, który jednego znajomego mi filmowca chciał uczyć, jak się robi filmy. A faktycznie, to czasem po prostu trzeba trochę skromności i zamknąć kłapaczkę, bo jakaś kupa z niej wyleci.

Przypominasz mi tego żłoba toptwenty, który jednego znajomego mi filmowca chciał uczyć, jak się robi filmy

Nie żłoba, tylko Forumowicza.

Nie znajomego, tylko jego "tutejszego" doradcy.

Nie jak robić filmy, tylko jak zdobyć materiał na soundtrack.

Poza tym reszta - czyli nic - się zgadza.

... powinien zamówić muzykę, zapłacić i zażądać fakturę". Napisałem to do jego doradcy, bo miał żal, że kumpel nie mógł wykorzystać cudzego utworu.

Ciekawe, dlaczego ten doradca sam mu tego nie zaproponował? Przecież tak się zawsze robi, prawda? Gromadzi się fundusze na film, płaci się za wszystko, czego samemu nie da się zrobić albo dostać za darmo od znajomków.

To jest chyba abecadło produkcji nie tylko filmowej - może ten kolega filmowiec nie odrobił lekcji?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Ja też nie chcę się ciągle smucić: http://www.tokfm.pl/..._byc_wam_smutno!

Pójdę dalej - powinna powstać stała komisja sejmowa badająca żałobność narodową społeczeństwa.

... powinien zamówić muzykę, zapłacić i zażądać fakturę". Napisałem to do jego doradcy, bo miał żal, że kumpel nie mógł wykorzystać cudzego utworu.

Ciekawe, dlaczego ten doradca sam mu tego nie zaproponował? Przecież tak się zawsze robi, prawda? Gromadzi się fundusze na film, płaci się za wszystko, czego samemu nie da się zrobić albo dostać za darmo od znajomków.

To jest chyba abecadło produkcji nie tylko filmowej - może ten kolega filmowiec nie odrobił lekcji?

mi się nie chce dyskutować z kimś, kto nie ma bladego pojęcia, o czym pisze. Ignorancja to siła - pamiętaj.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.