Skocz do zawartości
IGNORED

LINN AKURATE DS

lewydzwon

Rekomendowane odpowiedzi

Na tym forum nie można nic polecać bo zaraz rozlega się lament "wszystkowiedzących". Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego producenci i prawdziwi konstruktorzy omijają to forum...

Masz trochę racji z tym lamentem bo mnie się też czasami "dostaje" ale mam to gdzieś. Uważam że jak trafie czasem w swoje ręce coś fajnego to polecam.

To że 90% ludzi ma próchnicę zębów nie znaczy że to jest dobre!! I tak samo tu na forum.To że wielu zaraz skowycze i pomstuje nie znaczy że trzeba być tacy jak oni.

lub unikać podania fajnych propozycji.

Sam nauczyłem się sporo od innych tu na forum.Jest tu trochę osób na poziomie i warto posłuchać ich opinii i wrażeń.

Przez to można ustrzec się błędów lub nakierować swoje zainteresowanie na ciekawe sprzęty czy też aspekty audio np akustykę.

Mimo że pewnie wielu tu za mną nie przepada z racji drogich sprzętów jakie czasem opisuje to i tak uważam że było warto poznać tu kilkanaście osób.

DS'y Linna to były pierwsze grające na wysokim poziomie DS'y. I chwała Linnowi za to, że wytyczył pewną ścieżkę rozwoju w audio i się tej ścieżki konsekwentnie trzyma. To, że DSM'y pokazały się w ofercie, to tylko kolejny wielki plus dla tej firmy.

A na marginesie, to podziwiam z jakim spokojem sly30 odpowiada kilku aroganckim frustratom.

To jest ostatnie wolne miejsce na forum na Twoją reklamę...

Lewy ma po prostu żal, że albo go nie stać albo nie umie czytać ze zrozumieniem .

W folderach Linna wyraźnie jest napisane co każdy z DS'ów ma , jakie są parametry techniczne itp , podobnie jest przy DSM'ach .

Świadomy Klient dokonuje świadomych wyborów i tyle .

Cały ten temat to wielkie narzekanie że nie kupie bo .... Lewy kup Squeezeboxa, podłącz i się ciesz dzwiękiem , szkoda Twoich nerwów na LInna :D

there are no answers, only choices ....

Masz trochę racji z tym lamentem bo mnie się też czasami "dostaje" ale mam to gdzieś. Uważam że jak trafie czasem w swoje ręce coś fajnego to polecam.

To że 90% ludzi ma próchnicę zębów nie znaczy że to jest dobre!! I tak samo tu na forum.To że wielu zaraz skowycze i pomstuje nie znaczy że trzeba być tacy jak oni.

lub unikać podania fajnych propozycji.

Sam nauczyłem się sporo od innych tu na forum.Jest tu trochę osób na poziomie i warto posłuchać ich opinii i wrażeń.

Przez to można ustrzec się błędów lub nakierować swoje zainteresowanie na ciekawe sprzęty czy też aspekty audio np akustykę.

Mimo że pewnie wielu tu za mną nie przepada z racji drogich sprzętów jakie czasem opisuje to i tak uważam że było warto poznać tu kilkanaście osób.

Mi drogie sprzęty nie przeszkadzają a nawet je lubię :) Głównie te drogo grajace gdzie wiem za co płacę.

Masz też Esoterica a wiedzieć Ci trzeba, że przerobiłem sporo urządzeń z ich oferty wliczając w to kultowy zestaw P70/D70. Ostatni grający z duszą Esoteric. Nowe dzielone niestety grają już zbyt technicznie. Przyznam jednak, że cięzko u nas posłuchać wyższe modele bo dystrybutor to jakaś d..pa wołowa jest. Przez 4 miesiące nie potrafił dostarczyć sprzętu do odsłuchu i dałem sobie spokój.

Mi drogie sprzęty nie przeszkadzają a nawet je lubię :) Głównie te drogo grajace gdzie wiem za co płacę.

Masz też Esoterica a wiedzieć Ci trzeba, że przerobiłem sporo urządzeń z ich oferty wliczając w to kultowy zestaw P70/D70. Ostatni grający z duszą Esoteric. Nowe dzielone niestety grają już zbyt technicznie. Przyznam jednak, że cięzko u nas posłuchać wyższe modele bo dystrybutor to jakaś d..pa wołowa jest. Przez 4 miesiące nie potrafił dostarczyć sprzętu do odsłuchu i dałem sobie spokój.

Powiem tobie że ku mojemu zaskoczeniu tak właśnie nie jest. Esoteric K-01 gra ciepło i bardzo przyjemnie.Nie ma to nic wspólnego z cyfrowym nalotem.

Wiadomo że to jest sprzęt cyfrowy ale np Audio Aero gra bardzo podobnie mimo że jest na lampach.

Wcale nie jest bardziej analogowy a przynajmniej u mnie w systemie bo to różnie może być w innych.

Powiem tobie że ku mojemu zaskoczeniu tak właśnie nie jest. Esoteric K-01 gra ciepło i bardzo przyjemnie.Nie ma to nic wspólnego z cyfrowym nalotem.

Wiadomo że to jest sprzęt cyfrowy ale np Audio Aero gra bardzo podobnie mimo że jest na lampach.

Wcale nie jest bardziej analogowy a przynajmniej u mnie w systemie bo to różnie może być w innych.

Wiesz Sly, pierwsze co mi sie rzucilo na uszy przy odsluchu La Fontaine, to charakter dzwieku jaki pamietalem z X-05 Esoterica- wiecej detali, wiecej przestrzeni, lepsza lokalizacja drugich planow. Mialem go przed ARC ref8 i dlugo wahalem sie, czy rzeczywiscie ARC ref8 byl az o tyle lepszy. Przekonal mnie Elb, ktorey napisal, ze trzeba poczekac min 400 h , a moze i 600 , zeby ARC pokazal wszystko na co go stac. I tak bylo, raczej blizej 400 h, potem zmiany niewielkie.

A pisze o podobienstwie La Fontaine do Esoterica, bo jest tam naped cd / sacd z szeregu VRDS, ktory pamietam z X-05. Udoskonalnony gra tez chyba w K-01, czy tak sly? No i okazuje sie , ze naped daje wyrazne sygnature dzwiekowa, mimo ze La Fontaine ma wbudowany preamp lampowy.

Konto w trakcie usuwania

K-01 niestety nie dopadłem ale słyszałem opinie że gra odmiennie od dzielonego P01/D01 i P03/D03, których dane mi było słuchać.Ale w sumie to nie ma znaczenia bo i tak używam DCSa:)

Masz na myśli że w K-01 klinikę szlag trafił i muli? Kierunek analog kojarzy mi się jednoznacznie...

K-01 niestety nie dopadłem ale słyszałem opinie że gra odmiennie od dzielonego P01/D01 i P03/D03, których dane mi było słuchać.Ale w sumie to nie ma znaczenia bo i tak używam DCSa:)

Masz na myśli że w K-01 klinikę szlag trafił i muli? Kierunek analog kojarzy mi się jednoznacznie...

Nie, nie, nic nie muli, dźwięk jest szybki, przestrzenny, detaliczny ale nie jest suchy, kliniczny, za jasny.

Jest taki trochę jak Burmester, może MBL, nieco szybszy od MBL ale nie techniczny.

I nie ma mowy o muleniu.

Nie, nie, nic nie muli, dźwięk jest szybki, przestrzenny, detaliczny ale nie jest suchy, kliniczny, za jasny.

Jest taki trochę jak Burmester, może MBL, nieco szybszy od MBL ale nie techniczny.

I nie ma mowy o muleniu.

I oto chodziło.

Po wszystkich opiniach ,rozmowach ,doradztwie zostałem ortodoksyjnym wyznawcą linn-a ,jedno słuszne wejście ethernet w akurite DS oraz jedno wyjście xlr!

Proszę też o jedno słuszne wejście xlr i wyjście xlr w akurite kontrol ,więcej nie ma sensu.

Przepraszam,że zbłądziłem ...

Brawo linn ,trzymam kciuki !!

Od dziś wyznaję LINNEARYZM SZKOCKI i tej drogi będę się trzymał.

Po wszystkich opiniach ,rozmowach ,doradztwie zostałem ortodoksyjnym wyznawcą linn-a ,jedno słuszne wejście ethernet w akurite DS oraz jedno wyjście xlr!

Proszę też o jedno słuszne wejście xlr i wyjście xlr w akurite kontrol ,więcej nie ma sensu.

Przepraszam,że zbłądziłem ...

Brawo linn ,trzymam kciuki !!

Od dziś wyznaję LINNEARYZM SZKOCKI i tej drogi będę się trzymał.

Ty udajesz idiotę czy masz tak już genetycznie ??

Po pierwsze masz dwie wersje Akurate DS i DSM ,

Po drugie naucz sie czytać foldery opisujące możliwości danego urządzenia z zrozumieniem.

Po trzecie idź i kup swój ideał sprzętu pod kątem jakości dźwięku, ergonomii użytkowania itp

Po czwarte idź się wypłakać gdzie indziej i nie biadol że drogo, jak Cię nie stać to szukaj w innych segmentach rynku .

Po piąte ktoś Ci na siłe chce sprzedać lub dać ten sprzęt w użytkowanie i tak się zawzięcie bronisz przed nim

Po szóste kup jakiegoś blaszaka PC za tysiaka za drugiego tysiaka kup Squeezboxa, za trzeciego tysiaka kup jakiś porządny dysk sieciowy i bedzięsz szczęśliwy. Za mniej niż 700 funciaków, bedzie Ci grało , wejśc przeróżnych od groma , nie łam się to okazja życia :D jakieś 4 tys funtów zostanie Ci w kieszeni

Po siódme napij się czegoś na rozluźnienie, pobiegaj , idź do kina lub na koncert , może złapiesz dystans do rynku sprzętu audio i do siebie i swoich możliwości .

Na koncercie byłem, flaszkę wypiłem i w górach się pobawiłem !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ludzie od lat mieli do wyboru dwie wersje DS I DSM

Ja idę kupić DSM-a

LINN MĄDRY WYBÓR !!!

Ukryta Zawartość

Jakis czas miałem wypozyczony Linn Klimax DS. Fakt faktem sprzet drogi i wzglednie skromnie prezentujacy sie.

Ale gralo to swietnie. Czysto wszystko dobrze poukladane. Moze troszke podbarwial na srednicy, ale przyjemnie.

Pozniej zobaczylem iz siedzii tam jakas nowa kostka WM8741, co mnie tymbardziej zaciekawilo .Do tej pory myslalem ze tylko wielobitowce dobrze graja. Bo to po czesci prawda.

Jakbym mial wczesniej Accu P5000 to bym chyba go zostawil. (wydawal sie zbyt malo rozdzielczy i problemy z basem byly - a okazalo sie ze winna tu byla koncowka)

Miale okazje kupic nowke za 70% ceny. Coz...

Dlatego nie pozwole opluwac Linna, dlatego ze komus zwyczajnie nie pasuje. Bo jak sadze, co niekorzy po prostu go nie slyszeli.

Na koncercie byłem, flaszkę wypiłem i w górach się pobawiłem !

Ukryta Zawartość

Ludzie od lat mieli do wyboru dwie wersje DS I DSM

Ja idę kupić DSM-a

LINN MĄDRY WYBÓR !!!

Strona polskiego dystrybutora Linna może nie jest zbyt aktualna , co nie zmienia faktu iż googiel może być przyjacielem twym i na pewno wyskoczy Ci coś takiego jak www.linn.co.uk czyli strona producenta :),

Pod tym linkiem znajdziesz wszystkie informacje na temat źródeł Linna

Ukryta Zawartość

miłej lektury :D

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo chciałbym przetestować Akurate DS w moim systemie z zewnętrznym DAC w Ayon CD-5.... Co prawda cena Linn'a troche mnie odstrasza ale jeśli dobrze zagra to może się dam przekonać:) Do tego ta nieunikniona inwestycja w dyski NAS... hmm. Ale z drugiej strony taki Aurender S10, którego powieniem mieć u siebie już niedługo kosztuje praktycznie tyle samo.

Linn od lat ma świetne przetworniki D/A i w Akurate też jest bardzo dobry przetwornik. W Klimaxie jest jeszcze lepszy ale to też inna cena.

Podłączenie Akurate DS do zew.DAC ma sens tylko wówczas gdy będzie to DAC wybitny, z najwyższej połki, bo tylko taki bedzie wyraźnie lepszy niż DAC wbudowany w Akurate. Do tego żeby było znacząco lepiej musiałbyś mieć jeden z tych najlepszych kabli cyfrowych. Jest ich kilka ale niestety ceny mają zaporowe.

Jeśli masz plan na podłączenie Akurate przeciętnym kablem cyfrowym do średniej klasy DAC w Ayon-ie to tylko sobie pogorszysz i zdegradujesz dźwięk.

To lepiej i o wiele taniej jest Akurate podłączyć bezpośrednio do wzmacniacza ale możliwie jak najlepszym kablem IC, nie wiem jaki potrzebujesz, RCA czy XLR.

Przypuszczam że DAC w Akurate jest lepszy a na pewno nie gorszy niź w Ayon-ie nawet tym CD5.

Co do dysków NAS to jest to świetne rozwiazanie.

Nie dość że nie masz hałasu dysków w miejscu odsłuchu to nie masz też zakłóceń z wybudowanych dysków.

Lepiej gdy sekcja odtwarzania plików jest daleko od wirujących dysków.

Aurender też jest fajny choć w teście jaki czytałem grał dobrze tylko po USB a po Coax grał dużo gorzej niż np Linn.

Jak narazie nie czyta też z dysków NAS. Może to się zmieni.

Ma wbudowany dysk 2TB.

Lepiej rozwiązał to Burmester w swoim najnowszym serwerze który jest też DAC-iem, ma wbudowane 2TB dysk ale SSD, szybszy niż HDD i nie ruchomy.

Poza tym czyta dyki NAS,ale...cena kosmos.

Sly30,

Bardzo dziękuję za Twoją opinię... daje mi to trochę do myślenia ale i tak musze sprawdzić sam.

Nie wiem jakiej klasy jest DAC w CD-5 ale barwa i całościowe doznania jakie mam z tego odtwarzacza podczas ałuchania płyt CD bardzo mi odpowiadają i dlatego chciałbym mieć możliwość przynajmniej sprawdzenia jak będzie brzmiał Linn z tym DAC... Jeśli się okaże, że nie wnosi to miłych dla mojego ucha zmian to nie będę się upierał.

Co do Aurendera.... czyta już dyski NAS, ale niestety nie uwzględnia znajdujących się tam plików w swojej bazie danych. Więc możesz słuchac muzyki znajdującej się na dyskach NAS ale Aurender nie będzie wyświetlał o tych plikach tych wszystkich informacji jakie podaje dla plików zgromadzonych na swoim wewnętrznym dysku twardym... Nie będzie ich także zapisywał w swojej bazi danych do której masz dostęp za pośrednictwem iPad'a. Takie informacje udalo mi się przeczytać na kilku stronach internetowych.... Jest to ewidentny minus ale być może jest to problem, który zostanie rozwiązany w nowszych wersjach oprogramowania.

Nie mam nic przeciwko dyskom NAS... jest to super rozwiązanie ale równiez wydatek conajmniej kilku tysięcy PLN w zależnosci od konfiguracji i z tego powodu należy go uwzględnić podczas decyzji o zakupie transportu plików bez wewnętrznego dysku.

Co do Kabla cyfrowego... hmm.. coś proponujesz?

Zawsze warto samemu sprawdzić.

Co do kabli cyfrowych to poszukaj wątek Paltona o kablach cyfrowych.

Jest tam troche informacji.

Niestety te wybitne to ogromny wydatek a ty jednak szukasz oszczędności.

Tara Labs The 0.8 Digital to ponad 10tys, Synergistic Research D3 LE to prawie 9tys. Stealth Sextet to ok 3000 euro w detalu.

Zawsze można coś wytargować ale na cuda nie licz.

Z tańszych fajny jest Harmonic Technology Platinum z monokrystalicznego srebra.

Jest nawet na Hi Fi Giełdzie za 1000zł.Miałem kiedyś 2 sztuki i były dobre.

Jeszcze wyższy to Harmonic Tech. Digital Magic 2 ale to już wydatek pod 3tys.

Ale ta Tara, Synergistic i ponoć Stealth Sextet bije to wszystko na łeb.

Czytam i się uśmiecham. To trochę wygląda jak bitwa anarchistów z rojalistami. Anarchiści szydzą i kąsają, nie szanują świętości. Rojaliści zachowują się jakby opędzali się od kundli kąsających po kostkach. Obie postawy mnie śmieszą. Właśnie słucham muzyki i daje mi to radość, spełnienie, uciszenie i wiele innych .... emocji. Postawa wasza: 1. wszystko co drogie to za drogie i do kitu. 2. Jak cię nie stać to się nie wypowiadaj. rozśmiesza i uśmiesza. Jeśli anarchista jest fanem muzyki niech jej słucha i delektuje się nią, jeśli rojalista to tak samo. Systemy Linn'a są naprawdę dobre, ale nie jedyne dobre. Moim zdaniem anarchiści do mp3 proszę, a rojalistów jak przystało na śmietankę i elitę do filharmonii zapraszam. Pozdrawiam.

Czytam i się uśmiecham. To trochę wygląda jak bitwa anarchistów z rojalistami. Anarchiści szydzą i kąsają, nie szanują świętości. Rojaliści zachowują się jakby opędzali się od kundli kąsających po kostkach. Obie postawy mnie śmieszą. Właśnie słucham muzyki i daje mi to radość, spełnienie, uciszenie i wiele innych .... emocji. Postawa wasza: 1. wszystko co drogie to za drogie i do kitu. 2. Jak cię nie stać to się nie wypowiadaj. rozśmiesza i uśmiesza. Jeśli anarchista jest fanem muzyki niech jej słucha i delektuje się nią, jeśli rojalista to tak samo. Systemy Linn'a są naprawdę dobre, ale nie jedyne dobre. Moim zdaniem anarchiści do mp3 proszę, a rojalistów jak przystało na śmietankę i elitę do filharmonii zapraszam. Pozdrawiam.

I słusznie. Masz racje.Nie potrzebne emocje a w końcu chodzi tylko o fajny odbiór muzyki.

Nie rozumiem gościa który ma pretensje że Akurate DS nie ma wejść cyfrowych.

Jeśli mu to nie pasuje to niech go nie kupuje.Niech wybierze sobie inny sprzęt.

Gość jamówię

(Konto usunięte)

I słusznie. Masz racje.Nie potrzebne emocje a w końcu chodzi tylko o fajny odbiór muzyki.

Nie rozumiem gościa który ma pretensje że Akurate DS nie ma wejść cyfrowych.

Jeśli mu to nie pasuje to niech go nie kupuje.Niech wybierze sobie inny sprzęt.

Oczywiście mniej ałdiofeelski.

• 2 tygodnie później...

Amatorzy opisów i ćwierć inteligentni audiofile -cena tej zabawki for me to drobnostka -jakość to oszustwo !!

Jak jesteście je...ci to to kupujcie

za ok 1.5 roku linn będzie musiał coś zmienić -zacznie się walka !Teraz ściemnia średnich ludzi takich ja WY.

1. Srumienowiec powstał 1996 roku i nie był to linn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Amatorzy opisów i ćwierć inteligentni audiofile -cena tej zabawki for me to drobnostka -jakość to oszustwo !!

Jak jesteście je...ci to to kupujcie

za ok 1.5 roku linn będzie musiał coś zmienić -zacznie się walka !Teraz ściemnia średnich ludzi takich ja WY.

1. Srumienowiec powstał 1996 roku i nie był to linn !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dz

????? czyli , może napiszesz coś merytorycznego ??? , czy to sposób odreagowania po dzisiejszym egzaminie gimnazjalnym ?? :D

Gość Wireless

(Konto usunięte)

dz

????? czyli , może napiszesz coś merytorycznego ??? , czy to sposób odreagowania po dzisiejszym egzaminie gimnazjalnym ?? :D

McGege - nie warto karmic trolla. Przeciez widac, ze gosc niespecjalnie ma cos do napisania.

• Użytkownicy+

Natchnąłem się na coś takiego :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Wireless

(Konto usunięte)

Natchnąłem się na coś takiego :

...

To co mi sie osobiscie nie podoba w tym rozwiazaniu to:

1. "...The main unit consists two hard disks, CD/DVD ROM..."

Po co? Skoro mozna postawic domowy serwerek/kupic NAS - i byc zupelnie niezaleznym pod tym wzgledem od producenta urzadzen odtwarzajacych,

ze pomine juz korzysci wynikajace z wyrzucenia dyskow na zewnatrz odtwarzacza. Naim tez zaczynal od umieszczania wszystkiego w jednej obudowie,

i skonczylo sie na architekturze, ze tak powiem, linno-podobnej

2. "...The complete software for the main unit as well as for the remote control is programmed in-house and uses Linux as the operating system..."

Tutaj z kolei nie podoba mi sie fakt, ze (najpewniej) nie mam mozliwosci wybrania "pilota" - jestem zmuszony uzywac to, co producent mi dostarczy.

Przyznam, ze zupelnie nie rozumiem producentow audio, ktorzy stosuja rozne udziwnione architektury, skoro dobre pomysly zostaly juz wdrozone

i funkcjonuja na rynku. Nie pisze tu tylko o urzadzeniach Linna, ale oprocz tego mamy jeszcze Naima ze swoimi Unitami, mamy rowniez Yamahe.

Przeciez nawet Squeezeboxa mozna zaliczyc do takich urzadzen dobrze zaprojektowanych (chociaz tu, musze powiedziec, nie podoba mi sie jego niezgodnosc

z DLNA)

Do wszystkich fanatyków DS-a i tych co nie rozumieją tekstu!!!

LINN DS klimax,akurite,majik niestety nie można ich wykorzystać jako DAC i ma tylko wejście LAN

DSM to inna sprawa, ale to przyszłość na ten rok!

Ja mam w domu blu ray/dvd,platformę cyfrową,tuner cyfrowy i transport cd

NIE da się podłączyć do ds-ów moich zabawek.

A DLA MNIE TO ROBIENIE KLIENTA za 24 tyś w CH...

BASTA

Krzywde Ci jakś LINN wyrządził czy co?

Kupiłem Majika DS z pełna świadomością, że ma pracowac jako transport a nie jako DAC. I moim zdaniem wart jest każdej wydanej złotówki biorąc pod uwage dźwiek jaki z niego wychodzi. Akurate DS nie słuchałem celowo bo nie chciałem wydac wiecej kasy niz wydałem.

A to ze ma 'tylko" wejscie LAN? bardzo dobrze, gram z sieci z NASa i mi to absolutnie odpowiada.

Pozdro

rock&roll i inni- ja piszę cały czas o acurite ds a wy ślepi jak kura !!!!

1,Ja mam blu ray i chcę go podłączyć do daca strumieniowca nie można(oglądam koncerty)

2.Mam 2 platformy cyfrowe i chcę je wpiąć w DAC nie można(do oglądania filmów i koncertów)

3.Mam transport audionet i chcę przesłuchać płytę (nie mogę podłączyć)

4.... ludzie pewnie mają inne zabawki też nie da się podłączyć

5. a jak wejdzie radio cyfrowe ,to też widzę barak podłączenia

LINN AKURITE DS to niekompatybilne dziadostwo jakich mało ,zdania nie zmienię!

Zdania nie zmienisz jak krowa.

Tylko nie rozumiesz ze DS to nie jest DAC, to jest odtwarzacz strumieniowy.

Jak potrzebujesz DACa to go sobie kup, jakis dowolny jaki Ci będzie pasować i przestań ogłaszać jakąś krucjatę na Boga.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• 3 tygodnie później...

Zdania nie zmienię

linn to bestia ,która wie jak wydobyć w sposób inteligentny parę złociszy od ludzi :-)

Linn akurate DS jest to nie funkcjonalne urządzenie jak dla mnie opisałem to dokładnie.

Dla "krawata" który został złapany w salonie to może być ok.

Stwierdzam ,że brak mu koloru i skali, bla bla bla- jeżeli chodzi o granie.

Jak ktoś ma do czynienia z gramofonem Linn-a nawet starym LP 12 (dobre ramię +wkładka+zestrojenie) i porównywał VS DS-to w 5 sekund wie o czym piszę.

Mnie tylko ciekawi czy KLIMAX DSM coś pokaże za 80 tyś złociszy ,jak nie ... to trzeba zabrać się do pracy i coś zmienić.

Są wierni i czekają na dobre słowo ze szkockiej fabryki !!

Gość Wireless

(Konto usunięte)

...

Linn akurate DS jest to nie funkcjonalne urządzenie jak dla mnie opisałem to dokładnie.

...

Rozumiem, że chodzi Ci o to, że urządzenie jest niefunkcjonalne.

Przyjmij do wiadomości wreszcie, że istnieją dwie serie urządzeń Linna

1. DS, które są jedynie odtwarzaczami. Wymaganie od nich jakichkolwiek wejść jest tym samym, co wymaganie wejść np. HDMI od odtwarzacza CD.

2. DSM, które są odtwarzaczami zintegrowanymi z przedwzmacniaczem. Tutaj znajdziesz wszystkie potrzebne wejścia (i wyjścia).

Mylisz permanentnie te dwie serie. Jeśli robisz to świadomie, to jest to zwykłe trollowanie. Jeśli zaś robisz to nieświadomie, to wypada tylko współczuć.

Aby o jakimkolwiek urządzeniu pisać, trzeba mieć o nim (przynajmniej) zielone pojęcie. Twoje posty wskazują na jego całkowity brak.

Daj sobie spokój.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.