Skocz do zawartości
IGNORED

Skąd się wziął człowiek?

DeeS

Rekomendowane odpowiedzi

Ja po przeczytaniu Biblii doszedłem do wniosku , że zło jest relatywne i jego relatywizm zależy od Boga .

że co?

To znaczy kali ukraść to dobrze a kaliemu to źle?

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

... zło jest relatywne i jego relatywizm zależy od Boga .

Mój Bóg jest bardzo dobry i relatywnie bardzo mi wybacza.

Nie uznał jako zła, postępku polegającego na tym, iż dnia 12 lipca nie mogąc wyjechać spod miejsca pracy zastawiony innymi samochodami, manerrami do przodu i do tyłu rozepchałem stojące pojazdy przed i za moim pojazdem w taki sposób, iż umożliwiłem wyjazd kierowanemu przeze mnie pojazdowi.

Panie Fox, mówię o Pańskim awatarze!

A ja myślałem, że to wycinek zdjęcia Nieba...

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Chronił wszystkie trzy pojazdy w taki sposób, iz one nie poniosły żadnego uszczerbku na swym pięknie...

A ja myślałem, że to wycinek zdjęcia Nieba...

Nie!

Znajoma Katoliczka, ale taka bardzo zaangażowana, powiedziała mi kiedyś widząc tego typu znak, iż to znak Szatana...

Pan Fox:

Nie.

Ja nie wierzę w Szatana...

A poza tym to znak chyba wywodzący się z kultury starszej od naszej...?

Ale nie katolickiej... i stąd może to zamieszanie...

Chronił wszystkie trzy pojazdy w taki sposób, iz one nie poniosły żadnego uszczerbku na swym pięknie...

Nie!

Znajoma Katoliczka, ale taka bardzo zaangażowana, powiedziała mi kiedyś widząc tego typu znak, iż to znak Szatana...

Widać , że twoja sąsiadka katoliczka jest nie douczona , zresztą gdzie taoizm a gdzie katolicyzm . To symbol , wyobrażenie taiji, czyli stanu wszechświata po rozdzieleniu się yin i yang (dobra i zła , mądrości i głupoty , zimna i gorąca itd.)

Piotr

A w ogóle idą spać.

Skończyłem pisać jakieś strasznie ważne rzeczy do dokumentacji projektu.

Jak teraz czytałem, to są równie doniosłe jak te nasze ostatnie rozmowy...

Dobranoc Panom!

Dość podchodów.

Albo życie powstało Albo było?

Na pewno powstało , pytanie tylko dlaczego i jak ? Też się kładę spać aby odświeżyć umysł przed jutrzejszym dniem , który też będzie miał swoje troski .

Odnośnie teorii ewolucji , nie pytam już jak ale DLACZEGO powstało życie , po co ?

Dobranoc panowie .

Piotr

HA,HA

:))

Na Pewno to umrzemy ale każdy z nas o swojej śmierci może dowiedzieć się tylko z autopsji.

tak na marginesie..Gdyby spisac wszystkie idiotyzmy w budowie czlowieka oraz spytac wszystkie zwierzeta o coś podobnego to stworzylibysmy atlas LUK w wykonaniu czolowego stfurcy i wtedy nogi by sie ugieny.

• Redaktorzy

Chyba logicznie, że jak na obraz Boży to po cholerę człowiekowi zbawienie, jeśli jest obrazem samego Boga? Ma przymioty boskie od powstania, więc też i taką moc i władzę.

Z tym się nie zgodzę. Mam obraz przedstawiający mnie, autorstwa niedrogiego artysty z zagranicy. Obraz ten, mimo że uczyniony na podobieństwo, nie ma moich wszystkich przymiotów ponad wszelką wątpliwość.

No…

Taki obraz nie wnikając w fakturę to rzecz płaska.

Sugerujesz więc, że Bóg mógł być istotą wielowymiarową…?

Nas skonstruował przynajmniej jeden wymiar niżej.

Miałoby to sens.

Co na to Pan Muls…?

A jak w nocy regulowały temperaturę , jak nie było słońca ?

Jak dzisiejsze gady - pewnie zapadały w letarg, zwłaszcza że nie było wtedy nic stałocieplnego żeby je w tym stanie zeżreć. Poźniej zresztą synapsydy żaglowe wyzdychały.

Im nie wolno udzielać się w sieci, robią to poprzez swoje sługi(tylko 144tys. zasiądzie w zarządzie0

Dlatego ze nie wolno to sie nie przyznaja ze sa z jehowych.

A 144 tysiące jak na polski grajdół to bardzo duża partia polityczna. Możana już tworzyć frakcje.

Ja po przeczytaniu Biblii doszedłem do wniosku , że zło jest relatywne i jego relatywizm zależy od Boga .

Można tez dojść do wniosku, że sam Bóg jest względny. Przyjmuje modlitwy od każdej ze stron każdego konfliktu. Zupełnie jak banki pieniądze. Człowiek dawno już odkrył to prawo, że pieniądze nie śmierdzą.

Jednak człowiek za pomocą poznania swojego układu odniesienia nauczył się rozróżniać potencjały wyższe od niższych, wie gdzie góra a gdzie dół. Wie, co plus a co minus. Wie również w dużej mierze, co jest dla niego dobre a co złe. To daje mu nauka i doświadczenie.

Z tym się nie zgodzę. Mam obraz przedstawiający mnie, autorstwa niedrogiego artysty z zagranicy. Obraz ten, mimo że uczyniony na podobieństwo, nie ma moich wszystkich przymiotów ponad wszelką wątpliwość.

W tym przypadku to artysta na pewno nie był TYM bogiem, jedynie podróbką. Tak jak w większości tandetna chińszczyzna. Stąd taki wynik tworzenia.

Nie zmienia to jednak faktu, że może zostać (obraz) również przedmiotem kultu dla wielu a niektórzy odkryją w nim przymioty , których nawet Ty w sobie dotąd nie przypisywałeś.

HA,HA

:))

Na Pewno to umrzemy ale każdy z nas o swojej śmierci może dowiedzieć się tylko z autopsji.

Zdecydowanie wolę poczekać , zdążę na pewno !

tak na marginesie..Gdyby spisac wszystkie idiotyzmy w budowie czlowieka oraz spytac wszystkie zwierzeta o coś podobnego to stworzylibysmy atlas LUK w wykonaniu czolowego stfurcy i wtedy nogi by sie ugieny.

Mówisz o idiotyzmach w budowie człowieka a tymczasem medycyna nie uporała się z wieloma chorobami i nie rozgryzła procesu starzenia się , jak widać nie jest , to takie proste . Gdyby bezmyślne zwierzęta spytać ..........., to spytaj MULS .

Piotr

nie ma bezmyslnych zwierzat.Sa bezmyslni ludzie.Brak skarg na zycie nie jest dowodem na wspanialosc zycia, a niezrozumienie zwierzat na wspanialosc stfurcy.

Nigdy medycyna nie upora sie z chorobami, bo choroby to tez...... ewolucja.

A w ogóle idą spać.

Skończyłem pisać jakieś strasznie ważne rzeczy do dokumentacji projektu.

Jak teraz czytałem, to są równie doniosłe jak te nasze ostatnie rozmowy...

Dobranoc Panom!

Od autorytetu wymaga się więcej.

a od uczni milczenia.

nie ma bezmyslnych zwierzat.Sa bezmyslni ludzie.Brak skarg na zycie nie jest dowodem na wspanialosc zycia, a niezrozumienie zwierzat na wspanialosc stfurcy.

Nigdy medycyna nie upora sie z chorobami, bo choroby to tez...... ewolucja.

starzenie tez juz jest rozgryzionew duzym stopniu.I stopien sie zwieksza zkazdym rokiem.

Co by nie gadać to Boga dotąd też nikt nie widział. Argument żaden na istnienie czy nieistnienie.

oj jarze - widzę że nie jarzysz banalnie prostych rzeczy ;-)

zrób sobie listę rzeczy których NIE WIDAĆ a mimo w nie wierzysz ;-) będzie całkiem spora - zapewnaim cię

podawałem ci kilka już ale widzę że twoja inteligencja uległa zapętleniu i tylko restart może ci pomóc

widziałeś kiedyś ewolucję w trakcie roboty czyli wynajdywania kolejnych cudów przyrody? nowych gatunków patentów software itp ;-) a w nią niezachwianie wierzysz - ot taka hipokryzja i intelektualna moralność Kalego jarze

grawitacji, fal elektromagnetycznych też nie widziałeś ani gamma a sądzę że je uznajesz ? zgadnij dlaczego ? ;-)

pozdr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.