Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

kolega ma tzw.zerowanie zamiast uziemienia.napięcie jest po prawej,uziemienie u góry(?).Sprawdż w gniazdku-powinno być tak samo.

kolega ma tzw.zerowanie zamiast uziemienia.napięcie jest po prawej,uziemienie u góry(?).Sprawdż w gniazdku-powinno być tak samo.

Może tak zostać czy trzeba grzebać w instalacji ?

Kanał Prawy Kanał Lewy STEREO......................Przenicowany świat

...

No to zawezwij elektryka, bo tak być nie może.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Może tak zostać czy trzeba grzebać w instalacji ?

musi! masz dwużyłową instalację,bez uziemienia.

gdyby p.Tomanek zechciał zająć się sprawą wirtualnego uziemienia,kondycjonera uziemienia,ground control--czy jak tam można to jeszcze nazwać,to jestem zainteresowany.Chodzi oczywiście o brak realnego uziemienia i dwużyłową instalację.

Na bolcu nie może świecić!

Trzeba przepiąć połączenia w gniazdku.

W praktyce nie ma zasady, w której dziurce gniazdka jest "zero" a w której faza. Są gniazdka (podwójne), gdzie jak się nie połączy będzie odwrotnie...

W instalacjach dwu przewodowych zawsze natomiast da się połączyć bolec do neutralnego, zwanego "zerem" (N) - kolor niebieski instalacji.

W instalacjach trój przewodowych do bolca łączymy przewód ochronny (PE) - kolor żółto-zielony.

Jeżeli jest z tymi kolorami odwrotnie to dzwonić do zarządcy, na skrzynkach nastąpiły poważne pomyłki!

Kolory powiadasz... ja mam instalację tylko z niebieskich DY, szwagrowi zrobiłem z żółtozielonych DY, takie były "zorganizowane" :P

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Dziwne bo w zeszłym roku robiłem generalny remont i była wymieniana też instalacja , z tego co pamiętam okablowanie było trzy-żyłowe przynajmniej mam takie na fakturze :), do gniazdka nie zaglądam jutro przychodzi Elektryk, przy okazji wymienie sobie gniazdko na jakieś bardziej audio :)- Przy okazji co polecacie ?

sobie gniazdko na jakieś bardziej audio :)- Przy okazji co polecacie ?

Gniazdka Legranda, chyba że chcesz coś naprawdę audiofilskiego i Pacuło-ołtarzykowego, a przy tym odpowiednio wycenionego, to wtedy Furutech ;-)

Ją mam u siebie w całym mieszkaniu gniazda i wlaczniki firmy Berker. Najprostsza stylistycznie linia jest niedroga, a przy tym porządnie wykonana.

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Panie Tomku porządne gniazdka to kolejny pomysł na dodanie go do Panskiego asortymentu :)

Jeśli byłyby tak "pancerne" jak listwa to byłoby to kolejne niezłe uzupełnienie z kolekcji Tomanek.

Wracając do wątku z gniazdkami miał rację kolega "Triode" elektryk orzekł że przewody wysokiego napięcia są dwużyłowe z zerowaniem. Najlepsze jest to że wogóle nie zostały wymienione podczas remontu a ja nie miałem jak tego sprawdzić bo przecież nie będę w ścianie grzebał , zostały tylko wymienione gniazdka. Nie jest mi z tym do śmiechu gdyż za wymianę instalacji zapłaciłem.

Tak więc w....nerw

Edytowane przez Tommiashi

Panie Tomku porządne gniazdka to kolejny pomysł na dodanie go do Panskiego asortymentu :)

Tu będzie ciężko, bo jest Legrand, Berker - to wystarczająco dobre gniazdka są ;)

Masz fakturę za "wymianę instalacji" ?

Szukaj tego wykonawcy i dzwoń do niego.

Teraz w budowlance zastój, dodatkowo internet robi swoje, więc go postrasz.

Powiedż, żę jeśli nie zrobi tego, za cozapłąciłeś, to go obsmarujesz na wielu portalach budowlanych, wystawisz mu adekwatne opinie w wielu miejscach (i to nie z nazwy firmy, którą może zmienić, tylko z nazwiska i to nie będzie pomówienie) i za chu.. nie będzie miał napływu zleceń. Jestem przekonany, zę jak właściwie z nim pogadasz, to zrobi to, za co wziął kasę i dodatkowo pokryje koszta pośrednie.

Nie odpuszczaj, bo to Twoja kasa.

Siedzę w budowlance od 20 lat i zmorą są nieuczciwi wykonawcy.

powodzenia

Ja też bym gościowi na popuścił za tę "wymianę" przewodów.

Cieszę się, że przypadek związany z listwą naszej produkcji sprawił, że nieuczciwy "fachowiec" został zdemaskowany i mam nadzieję, że poniesie tego surowe koszta.

Pozdrawiam

Sprzedam po okazyjnej cenie pełną wersję zasilacza ULPS for M2Tech Young.

Egzemplarz jest w pewnym sensie "powystawowy" - był na miesięcznym wypożyczeniu u Klienta, który razem z zasilaczem testował przetwornik M2Tech Young. Niestety sam przetwornik nie wpasował mu się w system, w związku z czym oddając przetwornik do dystrybutora oddał zasilacz do mnie.

Zasilacz jest gruntownie sprawdzony, wizualnie i technicznie jest w nienagannym stanie, w takim samym, w jakim wychodzą nowe sztuki spod lutownicy.

Oczywiście gwarancja normalna 2-letnia, paragon, faktura co kto chce.

Cena 450 PLN + 15 PLN wysyłka po wpłacie na konto (normalna cena zasilacza to 600 PLN + wysyłka).

Dostępna jest tylko 1 sztuka. W przypadku zainteresowania proszę o PW.

Pozdrawiam

Okazji ciąg dalszy - tym razem listwa TAP6 (6 gniazdowa).

Defekt: asymetrycznie umiejscowione gniazdo wejściowe IEC (symetrycznie w pionie, w poziomie przesunięte jakieś 6-7mm w prawo). W zasadzie trzeba się dokładnie przyjrzeć, żeby to zobaczyć, obudowa leżała na widoku i też przez dłuższy czas tego nie zauważyłem. Jak wszystkie gniazda będą zamontowane i wpięty sprzęt to nie będzie tego wcale widać, nawet jeśli listwa będzie na widoku.

W związku z powyższym egzemplarz o 100 zł tańszy, a więc 400 zł + 15 zł wysyłka po przedpłacie. Jest tylko 1 sztuka, chętnego tradycyjnie zapraszam na PW.

Pozdrawiam

Sprzedam po okazyjnej cenie pełną wersję zasilacza ULPS for M2Tech Young.

Egzemplarz jest w pewnym sensie "powystawowy" - był na miesięcznym wypożyczeniu u Klienta, który razem z zasilaczem testował przetwornik M2Tech Young. Niestety sam przetwornik nie wpasował mu się w system, w związku z czym oddając przetwornik do dystrybutora oddał zasilacz do mnie.

Zasilacz jest gruntownie sprawdzony, wizualnie i technicznie jest w nienagannym stanie, w takim samym, w jakim wychodzą nowe sztuki spod lutownicy.

Oczywiście gwarancja normalna 2-letnia, paragon, faktura co kto chce.

Cena 450 PLN + 15 PLN wysyłka po wpłacie na konto (normalna cena zasilacza to 600 PLN + wysyłka).

Oferta nieaktualna.

W zakładce PC Audio zamieściłem swoją opinię na temat zasilacza ULPS USB Tomanek i zasilacza ULPS do Apogee Mini DAC. Zapraszam do czytania i komentowania!

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Kolejna okazja: generator fal Schumanna (pełna wersja, w obudowie z zasilaczem) w cenie 300 PLN + wysyłka (100 zł upustu). Generatory składamy na zamówienie, zlecenie złożył Klient, który przed samą wysyłka musiał odwołać swoje zamówienie tłumacząc wcześniej trudnym do przewidzenia, znacznym wydatkiem. Generator leży sobie zatem na półeczce i czeka na nowego właściciela. Tradycyjnie proszę o PW / maila.

Defekt: asymetrycznie umiejscowione gniazdo wejściowe IEC (symetrycznie w pionie, w poziomie przesunięte jakieś 6-7mm w prawo). W zasadzie trzeba się dokładnie przyjrzeć, żeby to zobaczyć, obudowa leżała na widoku i też przez dłuższy czas tego nie zauważyłem. Jak wszystkie gniazda będą zamontowane i wpięty sprzęt to nie będzie tego wcale widać, nawet jeśli listwa będzie na widoku.

W związku z powyższym egzemplarz o 100 zł tańszy, a więc 400 zł + 15 zł wysyłka po przedpłacie. Jest tylko 1 sztuka, chętnego tradycyjnie zapraszam na PW.

To również aktualne.

Pozdrawiam

Sprzedana

Gość partick

(Konto usunięte)

W związku z tym, że wątek już od dość dawna jest praktycznie wyłącznie komercyjny, proponuję przeniesienie na Bocznicę.

Edytowane przez partick
Gość tomasz dudzinski

(Konto usunięte)

W związku z tym, że wątek już od dość dawna jest praktycznie wyłącznie komercyjny, proponuję przeniesienie na Bocznicę.

Żal dupę ściska ?

Brak kreatywności ?

Edytowane przez tomasz dudzinski
Gość partick

(Konto usunięte)

Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane. Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego.

http://www.audiostereo.pl/netykieta.html

Proszę o opinie nt listwy i kabli - te urządzenia już trochę u Was grają, więc osiągają już własności docelowe (wygrzały się już chyba).

Z góry dziękuję i pozdrawiam

Opinie na temat listew już są kilkanaście postów wcześniej, jednak jeśli ktoś z nowych użytkowników chciałby się wypowiedzieć to jak najbardziej zapraszamy. Może ktoś ma również sugestie co zmienić w listwach lub poprawić to również takie uwagi będą bardzo przydatne, szczególnie dla mnie w ulepszaniu produktu.

Kabel to budżetówka przez duże "B", jednak jeśli ktoś nie chce bawić się w kupowanie komponentów i składanie samodzielnie, to będzie to dobra alternatywa.

Pozdrawiam

Nie zamieszczaj ogłoszeń na forum - od tego jest zakładka ogłoszenia. Na forum obowiązuje także zakaz reklamy - takie wpisy będą usuwane. Jeśli chcesz przestawić swoją komercyjną ofertę skorzystaj z tematu sponsorowanego.

http://www.audiostereo.pl/netykieta.html

Wątek działa od niemal roku, Administracja z pewnością zna jego zawartość. Ja tu przecież nie reklamuję nic na zasadzie pośrednictwa. To, co jest nieraz oferowane powstaje z dużym udziałem Forumowiczów. A co powiesz na całą masę wątków, w których jedna osoba tworzy jakiś projekt i zbiera chętnych?? Nie inaczej niż ja tworzy swój projekt i zbiera listy zainteresowanych. Tam to dopiero jest reklama, sprzedaż nie 1-2 sztuk tylko hurtowo:) Wierzysz, że robi to społecznie?? Są edytowane całe długie listy, kto co zamawia i ile sztuk:)

Edytowane przez Tomanek1
Gość partick

(Konto usunięte)

A co powiesz na całą masę wątków, w których jedna osoba tworzy jakiś projekt i zbiera chętnych?? Nie inaczej niż ja tworzy swój projekt i zbiera chętnych. Wierzysz, że robi to społecznie?? Są edytowane całe długie listy, kto co zamawia i ile sztuk:)

i jest to na odpowiedniej zakładce: DIY.

przeczytaj swój pierwszy post.

Witam wszystkiech!

Zakładając ten wątek chciałbym zebrać w jednym miejscu Wasze opinie, sugestie oraz wszystko to, co przychodzi Wam na myśl w związku z zasilaczami jak w temacie.

Mam wiele sygnałów, iż takie właśnie informacje są rozrzucone w kilku wątkach forum, przedzielone bardzo często innymi sprawami. Poszukianie tego, co akurat jest ważne bardzo często jest przez to utrudnione.

Zapraszam zatem do aktywnego udziału w rozmowie!

Pozdrawiam!!

http://www.audiostereo.pl/ogloszenie_promowane.html - naprawdę nie stać Cię nawet na to, zamiast śmiecić w Klubach?

Edytowane przez partick

Ja wiem, czytałem, ale po dłuższym okresie użytkowania, można powiedzieć już więcej- a bo się człek osłucha, a bo się sprzęt wygrzeje.

Aha - zapomniałem zapytać o generator tych miłych herzów- jakie są ostateczne wnioski kolegów co używają tego urządzenia?

i jest to na odpowiedniej zakładce: DIY.

Też powinno zmienić miejsce na "sponsorowane" bo to działalność komercyjna.

Ok - w tej kwestii kończę z Toba dyskusję, oddaję wątek do dyspozycji Adminów.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.