Skocz do zawartości
IGNORED

Zasilacze Tomanek - wymiana opinii, doświadczeń, sugestie itp. Klub Miłośników.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak najbardziej możemy wykonać podwójny zasilacz w 1 obudowie. Wykonywaliśmy już takie w przeszłości wielokrotnie.

Tak jak napisałem 12v i 15v obydwa 1,5A . wtyki 12v- 5,5/2.1mm , 15v-5,5/2,5mm. jaka byłaby cena takiego zasilacza ??????

Wykonalne. Co do kwot i reszty szczegółów wolałbym rozmawiać na PW / mailem, by nie być posądzonym o rażące nadużycia marketingowe w wątku.

• 4 tygodnie później...

Przepraszam za OT, ale ze względu na wyprzedaż mojego dobytku hi-fi pod młotek idzie idealna/prawie nieużywana listwa Tomanek TAP8 z 2x DC-Blockerami (kolor czarny, nr 39, w zestawie oryginalne opakowanie i karta gwarancyjna). Cena 500 PLN + kw (ew. zdjęcia i inne szczegóły na PW).

Przepraszam za OT, ale ze względu na wyprzedaż mojego dobytku hi-fi pod młotek idzie idealna/prawie nieużywana listwa Tomanek TAP8 z 2x DC-Blockerami (kolor czarny, nr 39, w zestawie oryginalne opakowanie i karta gwarancyjna). Cena 500 PLN + kw (ew. zdjęcia i inne szczegóły na PW).

ogłoszenie nieaktualne

• 2 tygodnie później...

Na temat zasilacza ULPS-czy jest tam potrzebny tak duzy kondensator 33000uf 16V? Potrzebujemy na wyjsciu 5V 1A ,przed ktorym sa malutkie kondensatory.

Jestem laikiem,a chcialbym tam wstawic jeszcze lepszego Mundorfa miast Panasonic TSHA,ktory zastapil oryginalnie montowanego bardzo takiego sobie Samwhy

Od kilku dni mam podpiętego "mojego Tomanka" pod malutkie fono pre Infera mini (20V). Zasilacz mi został po streamerze Pro Ject'a. No Panowie- ta mała drewniana infera daje czadu. Pre za (TADAM!) 350 PLN gra u mnie w domu niewiarygodnie swobodnym i bogatym dźwiękiem. Pewnie spora zasługa zasilacza. Dwa rodzime produkty - gratulacje.

????

• 2 tygodnie później...

Witam

miałbym do "oddania" listwę TAP6, kupiona w kwietniu 2014 jako "potestowa", niestety w międzyczasie sprzętu przybyło i potrzebuję TAP8. Mogę też zamienić. A może producent by się ze mną "zamienił" z dopłatą? Listwa w stanie fabrycznym, wyjęta z pudełka, wpięta w system i gra półtora roku.

Jakby ktoś był chętny to proszę wiadomość pryv. Jak się ktoś uprze to i paragon się może znajdzie.

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

witam , a ja mam pytanko, mianowicie zakupiłem sobie kabelek usb dzielony na sekcje sygnałową i osobno prądowa z zamiarem zastosowania power bank jako żródło zasilania , u kolegi na nostromo to lata a na moim dac hegel hd25 ni h hu hu ,na poczatku myslałem ze to wina wyjścia z power banku bo miało tylko 1A , potem wpadłem na pomysł żeby zapiąć to w ładowarkę usb od tableta lenovo do listwy tomanka ,ładowarka ma 2,1A i system znowu zaczął widzieć dac i naprawde gra to wyśmienicie , ale głodny byłem i jestem odsłuchu z power banku , dlatego kupiłęm power bank kruger&matz 10000mA z dwoma wyjściami usb gdzie jedno ma 2,1A i niestety znowu dac nie jest widzialny w foobar2000 , czy zna ktoś może na to jakieś antidotum ? link do kabla http://allegro.pl/usb-crystal-pure-silver-1m-srebro-high-end-i5665302810.html

wstępnie doszedłem że chyba przyczyną może być to że power bank ma funkcje wyłączania ładowania gdy jest już urządzenie naładowane ,i chyba on wogóle nie podaje prądu na dac i coś czuje że chyba tego nie obejdę , no chyba że jest tu ktoś kto zna przyczynę , ? z drugiej zaś strony jak by się nie udało tego uruchomić to pomyślałem o jakims dobrym zasilaczu transformatorowym na 1usb -min 2A , i tu pytanko do Tomka " bo coś ciężko się do ciebie dodzwonić :)

wszystko sie wyjaśniło , kabel dzielony nie jest dla mojego dac , tylko dla dac które potrzebują zasilania z portu usb

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Panie Tomaszu, obawiam się że zdjęcia na stronie www się nie ładują (error 404 na imageshak)

potwierdzam strony sie nie ładuja ,w sensie zdjęcia , myslałem wczoraj że to cos u mnie ale jednak coś ze stronką się dzieje

Tak, wiem, że jest problem. Nowa strona jest w budowie, dlatego nie walczę już z dotychczasową. Przepraszam za utrudnienia.

Pozdrawiam

Wczoraj dotarł do mnie zasilacz do Audiolab M-dac. Panie Tomku, tak bez rozpisywania się, powiem jedno - dziękuję.

Edytowane przez Grzegorz274

dotarła listwa kolejna do mnie z wyprzedaży tap6 od pana Tomka ,nie dopatrzyłem sie żadnych uszkodzeń lakierniczych itp , towar igiełka

Ja dopatrzyłem się paru mikropunktów. Widać szczególnie przy pełnym świetle dziennym. Przy sztucznym lub półmroku faktycznie ich nie widać.

Pozdrawiam

tap 6 kupiłem w sumie tylko do sprzętu komputerowego typu lapek monitor nagrywarka plextor,drukarka ,dac, nie kupiłem po to żeby mi szybciej latał net :))) tudzież system działał stabilniej :) ale bardziej do wyeliminowania śmieci z sieci typu zasilacze impulsowe od tego typu sprzętu ,wyczytałem że to niezły bajzel robi i tak sobie wywróżyłem że może to wyfiltruje tomankiem ? czy się mylę ?

Zdaje się, że padało już wyjaśnienie ale zapytam bo nie mogę znaleźć.

Czy do gniazd z DC blokerem można bez problemów podłączyć TV plazmowy??

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Raczej ;)

Można bardziej szczegółowo (bez elaboratu oczywiście).

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Jeśli ktoś ma w TV transformatorowy zasilacz to nie ma przeszkód. Dlatego właśnie "raczej".

W pozostałych przypadkach stosowanie blockera mija się z celem. W TV nie mamy bowiem nic, co możemy chronić przed składową stałą.

czy można prosić o słowo odnośnie zasilających w stosunku do zwykłych sznurowadeł?

Focal + Naim

Panowie zauważyłem ciekawą przypadłość ,mianowicie mój dac hegel hd25 nie działa na tap 8 w gnieżdzie z dc-blockerem ,na zwykłych filtrowanych jest ok ale na tym co jest dc-blocker wariuje wyświetlacz i gaśnie , a co to takiego możet byt ? dziwna sprawa bo dekoder hasał i tv też no i wzmaki wiadomo .

Witam.

Chciałbym podziekować właścicielowi firmy Tomanek za miły kontakt i wyrozumiałość dla klienta. Stałem się posiadaczem listwy Tomanek TAP 6 i następnym z zadowolonych klientów tej firmy. Listwa miała mieć małe ryski i chyba ma ale nie mam mikroskopu więc nie stwierdzę tego z całą penością, ale tak przynajmniej deklarował Pan Tomasz. :)

Świetne wykonanie i miły kontakt sprawiają, że mogę jedynie powiedzieć, że mam doczynienia z profesjonalną firmą w pełnym tego słowa znaczeniu.

O walorach brzmieniowych napiszę niedługo, gdy listwa trochę pogra w moim systemie i zostanie w nią wpięty lepszy kabelek.

A jak wygląda używanie Tomanka jako zasilacza na stałe podłączonego do sprzętu - tzn zasilacz jest włączony non stop a odbiornik przechodzi (samowolnie lub nie) w tryb standby?

Oczywiście jest zawsze coś fajnego w pstrykaniu włącznikiem, ale z różnych względów czasami dobrze mieć sprzęt non stop pod parą. Oczywiście kosztem topiących się lodowców :/

Edytowane przez w.p.

Poproszę o propozycje kabli zasilających (budżetowych 500-700zł)do listwy Tomanka,aby nie zepsuły ,nie zamuliły dźwięku.

Pedros jak uzbroisz się w cierpliwość to za kilka dni będę miał u siebie kabel oparty o przwód Yarbo sp-8000PW i wtyki Wattgate to opiszę czy ten kabel daje radęe z listwą Tomanek.

Edytowane przez Malwas.pl
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.